Prestavba domu v tehotenstve

luci767
24. jún 2019

Ahojte, chcela by som sa poradiť, som tehotná a s priateľom prerábame dom. Zatiaľ je v stave pred dokončením, treba dorobiť omietky, elektrinu, stropy, vodu, s čím je spojené aj vŕtanie, lepenie IPY, betónovanie a iné procesy. Aby tam priateľ nebol sám, chodím ho pozrieť a občas vypomôžem s nejakými menšími vecami, niečo mu podám, podržím, prinesiem.
Podľa gynekológa je zatiaľ všetko v poriadku, ale stále mám strach, či je naozaj všetko v poriadku.
Máte niektorá podobnú skúsesnosť s prerábkou a tehotenstvom? Mali ste nejaké probémy?
Pekne ďakujem za reakcie a pekný deň,
L.

lucka12399
24. jún 2019

@luci767 ja som teraz 25 tt a stavame dom.. pomaham co sa da, uz od zaciatku tehotenstva. Nabeham sa tam, podavam, prisrobujem, podrzim. A hlavne co je najhorsie je ze im varim😀a to ked tam pride 15 chlapov je horsie jak to vrtanie a podavanie .. no ziadne problemy nemam, dr. vravel ze je to vsetko v pohode 🙂

pininka1
24. jún 2019

My sme sa sťahovali keď som bola v 8 mesiaci a mali sme hotovú len kúpeľňu, tam som umývala aj riad, varila na dvojplatnicke, nemali sme nikde dvere, iba okná a chodila som spat so spálne po rebríku. Naozaj sa nič nestane ak priateľovi občas pomôžeš. Sú ženy ktoré makajú celé tehotenstvo.

snehulienka8
24. jún 2019

@luci767 je to na tebe, ja som s takou babou, co "trocha pomahala na stavbe", lezala na rizikovom..

lubik87
24. jún 2019

@luci767 týždeň pred pôrodom som dávala skarovku na dlažby ..za celé tehotenstvo som s ocinom robila celý dom komplet vnútro ...stierkovala som , dávala sadrokartón , vrtala , kládla dlažbu , nosila veci ( nie ťažké tak do 2/3 kíl) brúsenie bolo asi najhoršie z toho má boleli ruky a hlavne strop...sale pôrod bol od odtecenia vody 4 hodinový a bolesti len hodinu silné 🙂 a prvá noc bola už v novom 🙂🙂

deti95060810
24. jún 2019

my sme stavali dom keď som bola tehotná 4 krát...varila som chlapom na stavbe a starala sa o deti.... musela som vydržať, nič iné mi nezostávalo...

natalushka
24. jún 2019

Ja som v 7.mesiaci muzovi valala lopaty piesku co sme rozsypali pod podlahovku..po 4-nozky plela zahradu..ak ti doktor tvrdi,ze je vsetko ok a ty sa citis dobre,tak by som bola klidna..ved citis urcite svoj limit..tal zan nechod

simca06022011
24. jún 2019

@luci767 😂 a prosím aké programy? Moja bývalá skoro-švagriná stierkovala s brusiskom steny, rylovala a materiál vozila .. a nezomrela na to. Ja som bežné od 9tej do 23tej behala s krsbicami na firme a tiež sme to prezili... Nie si chorá 😁 pozor na úrazy, únavu, ak by ti nebolo dobré prestať... Určite to čo opisujes nie je nič zvláštne ☺️

arcticcode
24. jún 2019

Moja zena dva tyzdne pred porodom slapala do kopca v kese a z bierala kuriatka. Pokial neskaces na trampoline, tak si myslim, ze sa nema co stat

megyi1711
25. jún 2019

@luci767 my sme stavali dom ked som bola prvy krat tehotna,sice som nic extra nerobila raz som malovala a potratila som..nevravim ze to je z toho ze fyzicka namaha moze to byt aj psychikou alebo aj vyvojovou vadou to uz sa nedozvieme ale ked som potom druhy krat otehotnela tak som si davala pozor ,sice som drobnosti robila a okolo muza sa vkuse motala ale nedovolil mi nic robit a uz mam pol rocneho synceka 💕

megyi1711
25. jún 2019

@luci767 myslim si, ze ak sa nieco ma stat tak sa stane aj ked budes lezat s vylozenymi nohami ja to uz beriem tak

miska_kal
25. jún 2019

@luci767 pokial gynekolog hovori, ze je vsetko fajn, tak sa nemas coho bat. je jasne, ze sa nemozes moc vysilovat ale trochu pomoct, to kludne mozes. vela zien je takych, ktore prerabaju alebo stavaju a zvladaju to.

chelka
25. jún 2019

Tehotenstvo nie je choroba, a pokiaľ nemáš rizikové tehotenstvo a trošku na stavbe pomôžeš tak by to malo byť ok 😊 ja som bola tehotná keď sme začínali s prerabkou a tiež som podávala nejaké ľahšie veci alebo chystala obed, zametala stavbu atď. Sama vieš ako sa cítiš a čo môžeš pomôcť 😉

martus5220
25. jún 2019

My tiez dokoncujeme chceme sa prestahovat kym porodim a som v 28tt ked mozem pomozem je to tazsie teraz ako v prvom tehu ale da sa ked sa chce ked mi tvrdne brucho vylozim nohy kym je okej a idem dalej tiez si varim sama aj upratujem staram o dieta ale ja som zase tym ze by ma museli poviazat aby som lezala cely den ja by som nevydrzala musim niekam sprtnut😀

luci767
autor
26. jún 2019

dakujem vsetkym za komentare, som len jednoducho vystresovana, lebo zrovna hygienicke prostredie na stavbe nie je, rozne splodiny, prach a vypary, ale asi je to tak, ze co sa ma stat sa stane 🙂

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka12399
26. jún 2019

@matkamirko no popravde, mne da viac zabrat to slapanie do kopca v lese ako pomahanie na stavbe 😀

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka12399
26. jún 2019

@matkamirko no tak hockedy pilim, sem tam podam mensiu tehlu, sem tam prisrobujem pribijem klince no hocco sa najde no na dlhe slapanie nic nema 😀

nitka1157
26. jún 2019

@luci767 pride mi ze sa tu predbiehaju kto co tazsie spravil a ake su to hrdinky lebo museli a vydrzali.my sme stavali tiez dom.podala som nieco odniesla priniesla v norme.setrila som sa a myslela hlavne na babo.mam 2.5r synceka...dnes? Dorabame dvor.pobehovala som okolo chlapov "pomahala" varila a este okolo syna lebo musim a zvadli aj ostatne.zajtra ma caka kyretaz .o babenko som prisla.ja by som nepohla ani prstom a myslela hlavne na to ci chces drzat babo v naruci alebo si prejst kyretazou.rozhodnutie je na tebe

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka12399
26. jún 2019

@matkamirko ved jasne ze sa daju robit tazsie veci .. no ale zas tie tazsie veci nechavam na chlapov 😀ved kazdy to ma inak.. ja napriklad v tehotenstve neznesiem dlhu chodzu celkovo .. staci mi nakupne centrum a mam dost 😀 pre niekoho zas relax 😀 je to individualne ..

mivalik
26. jún 2019

My sme prerabali, bola som okolo 20tt a do 30tt som este pomahala sadrokartony davat 😁 mala som tehotenstvo bez problemov, este som aj cvicila takze bolo vsetko v poriadku. Ale kazdy ako sa citi. Ak mas pocit,ze to nie je ok, nerob to.

juliet86
26. jún 2019

jedna vec jw fyzicka namaha. druha vec je vyoary z farieb a lepov plesne a ine. s tym je opatrnost na mieste. chemikalie nie su sranda

sweetdreams
26. jún 2019

Ja som tehotná a prerabame kompletne byt. Asi som podľa diksusie tu divná, ale nepomaham. Mám muža, bratov, svagrov, netreba na tam. Iba im varím keď treba. V čase najväčšej prerábky som bývala u nasich, aby som nebola v prachu. Mám po dvoch potratoch a myslím, že za to riziko mi to nestojí.

kecalko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kecalko
26. jún 2019

Ja oberaladve veľké čerešne.. Zavarila 50 fliaš kompótu.. 10 košíkov rozdala po susedoch v 8.mes a do pôrodnice v 9.mes len tak tak stihla! Príjem 8:45.. A pôrod 8:50! Len tak ďalej.. 😉😉😉

luci767
autor
29. jún 2019

Ahojte vsetky, ja chapem ze kazda sme ina a kazda vzvlada aj tehotenstvo inak. Som v 23tt a zatial je vsetko bez komplikacii, iba lahka anemia, davam si pozor na tazke veci ale obcas ma dostihne paranoja, ci prach, bordel zo stavby a rozne natery nemozu ublizit malej. Ked som nieco robila davala som si masku, ale ja sa bojim od prirody vsetkeho takmer

lubik87
30. jún 2019

@kecalko tak ty si si už bábo hádam aj držala aby nevypadlo :D super pôrod rekordmanka 🙂

kecalko
1. júl 2019

@lubik87 no presne.. .🙂 nezabudnem vyyraz gynekologa na prijme... pani.. ved ale vy rodite!!!! a sestrička? pani, vy na tu salu dojst musite..tu na chodbe a zemi rodit? sa neopovazte :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre