Prenatálna kardiológia

simonne1
14. okt 2013

Ahojte, boli ste niektora s babatkom pocas tehotenstva na detskej prenatalnej kardiologii?Gynekolog ma odporucil na prenatalne echokardiograficke vysetrenia a neviem ako to prebieha... Mate nejake skusenosti?Kvoli comu vas tam lekar poslal?

andrejka1974
14. okt 2013

@simonne1 ahoj ja som bola u doktora titela na kramaroch , malej rychlo bilo srdiecko , prebehlo to ako normalny ultrazvuk, kde sa lekar zameral na srdiecko babatka, vsetko sa do porodu upravilo a po porode to uz u nej vobec nebolo 🙂 🙂 🙂 🙂 nemusis sa bat , vsetko bude ok aj ty aj babatko budu ok , moze ta lekar poslat vtedy ak sa mu nieco nezda na srdiecku dietatka , budes viacej pod kontrolou a ty si budes ista , ze je vsetko ok , oni sa o teba velmi pekne postaraju 🙂 🙂 🙂 🙂

simonne1
autor
14. okt 2013

dakujem za odpoved aj upokojenie, ale my budeme mat iny problem. Maly nema zilu ductus venosus, takze krv si nasla nejake ine cesticky k srdcu pravdepodobne. No uvidime co bude.

hexena
14. okt 2013

my sme boli tiez na kramaroch a bolo to vysetrenie ultrazvukom, meno lekara sa uz nepamatam, nakoniec bolo vsetko oj, tak neviem povedat, ci sa robia aj ine vysetrenia okrem ultrazvuku

simonne1
autor
15. okt 2013

hexena Dakujem. Ja som z Kosic a tu je asi len jedna lekarka co sa tym zaobera

ianitka
15. okt 2013

@simonne1 tak v BA na detskej kardiologii robi tieto vysetrenia MUDr. Tittel alebo MUDr. Kaldararová, ale top v prenatalnej echokardiografii je MUDr. Holan (toho casu v Procare).. V podstate ide o ultrazvuk (pripadne meranie prietokov
Pises, ze si z Ke - keby slo o moje dieta, tak by som spravila nasledovne, sla by som k tej lekarke a ked sa jej (alebo Tebe) nebude nieco zdat, kontaktovala Dr. Holana...

simonne1
autor
16. okt 2013

@ianitka Lekarka po precitani mojej spravy ma hned odporucila na Dr.Holana, ale ten ma najblizsie skoro 2 mesiace obsadene ☹ Neviem ci v 8 mesiaci este budem moct cestovat do BA

ajka30
16. okt 2013

@simonne1 skus napisat do procare sestricke dr. Holana, vysvetli jej tvoj stav, myslim, ze najdu pre teba nejky skorsi termin. Dr. Holan je fakt odbornik.

simonne1
autor
16. okt 2013

@ajka30 dnes som telefonovala s dr. Holanom a aj s jeho sestrickou a beznadejne.
No rozmyslam nad tym, ze ked raz tam nieco nie je tak to ani nenajde, uz len ide o to co sa stane po porode

mauerka
16. okt 2013

@simonne1 Ahoj, urcite zbehni na Kramare. Ja som bola Dr. Kaldararovej, je tiez odbornicka na echokardiograf. Na vysetrenie som cakala 2 tyzdne.

ianitka
16. okt 2013

@simonne1 volaj na odd. funkcneho vysetrovania na detske kardio - vysvetli im o co ide - bud dr. kaldararova alebo dr. tittel

kveta
16. okt 2013

@simonne1 Ahoj, byt Tebou, tak rodim na Kramaroch v Bratislave. Tam to bude mat dieta blizko na detsku kardiologiu, ak by bola nutna okamzita operacia.

ianitka
16. okt 2013

@simonne1 volaj zajtra toto 02/59371 864 p. bolebruchova, nech ta naviguje na prisl. ambulanciu, oni v pripade potreby zariadia aj to, aby si rodila blizko . drzim palce, keby si sa nevedela dovolat, napis mi

ajka30
16. okt 2013

@simonne1 to mi je teda luto, drzim palceky nech vsetko dopadne najlepsie ako sa da, urcite si vyber porodnicu, kde su k dispozicii odbornici na srdiecka

simonne1
autor
16. okt 2013

dakujem za prispevky, ja som z Kosic, takze rodit budem v Kosiciach. Vybrala som si nemocnicu kde je detska Jiska a maju vybavenie pre komplikovane pripady.

simonne1
autor
16. okt 2013

skusim teda zavolat do detskeho kardiocentra, aspon budem vediet ci sa s tym niekto stretol

ianitka
16. okt 2013

@simonne1 zavolaj a uvidis ako pochodis (viac Ip)

simonne1
autor
18. okt 2013

@ianitka Objednali nas k pani Dr. Kaldararovej na bud. tyzden, tak uz len pockat ako to dopadne.
Dakujem

ianitka
18. okt 2013

@simonne1 drzim palce a pytaj sa na vsetko,co Ta napadne

bocianka123
19. okt 2013

@simonne1 ahoj, ja som bola na Kramároch, meno dr. si už nepamätám, ale nejako podobne ako ten náš futbalista - dr. Titel, či ako sa volala? úžasný chlapík, pozrie podbrobne srdiečko bábätka. a všetko mi poukazoval... Nemáš sa čoho báť. Je to UZV trochu podrobnejší, zameraný na srdiečko, a neboj sa, bábo bude o.k. 🙂

simonne1
autor
25. okt 2013

uz sme po vysetreni, srdiecko je v poriadku k ostatnemu sa nam vyjadrit nevedela doktorka, ale uz sme pokojnejsi

mata128
25. okt 2013

@simonne1 inak detska jiska ti je v takomto pripade na 2veci...moj syn sa narodil s vrodenou srdcovou vadou,cele tehu ok...vdaka Bohu som rodila na Antolskej,do hodiny bpl v DKC aj s diagnozou,za dalsiu hodinu mal za sebou prvy zakrok a za devat dni 4,5hod operaciu...Antolska je inak fantasticky vybavena,ale napojili ho na 100%ny kyslik a stracali ho☹☹☹... vdaka panu Bohu,ze sme takto dopadli...prajem ti,aby u vas bolo vsetko ok

ianitka
25. okt 2013

@simonne1 Simonka, super, som velmi rada.

miilada
27. okt 2013

@simonne1 Ahoj. Cize nakoniec chybajuca zila tam bola? Tesim sa s tebou, ze to mate o.k.

simonne1
autor
28. okt 2013

@miilada Lekarka sa k tomu nevedela vyjadrit, ci tam je alebo nie. Vravela len, ze moze ist nejakou inou cestou cez pecen alebo nejak inac. Dolezite zatial pre nas bolo, ze srdiecko je v poriadku a mame aj hornu a dolnu dutu zilu. Ze tieto veci sa tazko po narodeni hladaju, nie to este pred porodom.

simonne1
autor
14. apr 2014

Babatko sa narodilo v poriadku a tesime sa z kazdeho noveho dna. Uz mame 3 mesiace 🙂

alla243
4. jan 2016

Ahojte 🙂 dnes som sa s mojim lekarom tiez bavila o tomto vysetreni, len by som sa chcela spytat, ci je to vysetrenie aj spoplatnene, alebo to preplaca poistovna? Dakujem 😉

simonne1
autor
1. mar 2016

@alla243 za vysetrenie srdca dietata pred narodenim sme neplatilio nic v kosiciach ani v Bratislave

alla243
24. máj 2016

no my sme nakoniec platili, ale len ten poplatok v PRO CARE v Bratislave u Mudr.Holana- chceli sme najlepsieho :D a za 4D fotky (6ks sme ich dokonca dostali aj zdarma)co nam pan doktor dal 🙂

betty2014
13. sep 2016

to simonne1: u koho ste boli v Košiciach ohladom vyšetrenia srdca pred narodenim? možte mi dať konkretne meno a adresu? Dakujem

betty2014
26. sep 2016

@simonne1 u koho ste boli v Košiciach ohladom vyšetrenia srdca pred narodenim? možte mi dať konkretne meno a adresu? Dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre