Ahojte, boli ste niektora s babatkom pocas tehotenstva na detskej prenatalnej kardiologii?Gynekolog ma odporucil na prenatalne echokardiograficke vysetrenia a neviem ako to prebieha... Mate nejake skusenosti?Kvoli comu vas tam lekar poslal?
dakujem za odpoved aj upokojenie, ale my budeme mat iny problem. Maly nema zilu ductus venosus, takze krv si nasla nejake ine cesticky k srdcu pravdepodobne. No uvidime co bude.
my sme boli tiez na kramaroch a bolo to vysetrenie ultrazvukom, meno lekara sa uz nepamatam, nakoniec bolo vsetko oj, tak neviem povedat, ci sa robia aj ine vysetrenia okrem ultrazvuku
hexena Dakujem. Ja som z Kosic a tu je asi len jedna lekarka co sa tym zaobera
@simonne1 tak v BA na detskej kardiologii robi tieto vysetrenia MUDr. Tittel alebo MUDr. Kaldararová, ale top v prenatalnej echokardiografii je MUDr. Holan (toho casu v Procare).. V podstate ide o ultrazvuk (pripadne meranie prietokov
Pises, ze si z Ke - keby slo o moje dieta, tak by som spravila nasledovne, sla by som k tej lekarke a ked sa jej (alebo Tebe) nebude nieco zdat, kontaktovala Dr. Holana...
dakujem za prispevky, ja som z Kosic, takze rodit budem v Kosiciach. Vybrala som si nemocnicu kde je detska Jiska a maju vybavenie pre komplikovane pripady.
skusim teda zavolat do detskeho kardiocentra, aspon budem vediet ci sa s tym niekto stretol
@simonne1 ahoj, ja som bola na Kramároch, meno dr. si už nepamätám, ale nejako podobne ako ten náš futbalista - dr. Titel, či ako sa volala? úžasný chlapík, pozrie podbrobne srdiečko bábätka. a všetko mi poukazoval... Nemáš sa čoho báť. Je to UZV trochu podrobnejší, zameraný na srdiečko, a neboj sa, bábo bude o.k. 🙂
uz sme po vysetreni, srdiecko je v poriadku k ostatnemu sa nam vyjadrit nevedela doktorka, ale uz sme pokojnejsi
@simonne1 inak detska jiska ti je v takomto pripade na 2veci...moj syn sa narodil s vrodenou srdcovou vadou,cele tehu ok...vdaka Bohu som rodila na Antolskej,do hodiny bpl v DKC aj s diagnozou,za dalsiu hodinu mal za sebou prvy zakrok a za devat dni 4,5hod operaciu...Antolska je inak fantasticky vybavena,ale napojili ho na 100%ny kyslik a stracali ho☹☹☹... vdaka panu Bohu,ze sme takto dopadli...prajem ti,aby u vas bolo vsetko ok
@miilada Lekarka sa k tomu nevedela vyjadrit, ci tam je alebo nie. Vravela len, ze moze ist nejakou inou cestou cez pecen alebo nejak inac. Dolezite zatial pre nas bolo, ze srdiecko je v poriadku a mame aj hornu a dolnu dutu zilu. Ze tieto veci sa tazko po narodeni hladaju, nie to este pred porodom.
Babatko sa narodilo v poriadku a tesime sa z kazdeho noveho dna. Uz mame 3 mesiace 🙂
Ahojte 🙂 dnes som sa s mojim lekarom tiez bavila o tomto vysetreni, len by som sa chcela spytat, ci je to vysetrenie aj spoplatnene, alebo to preplaca poistovna? Dakujem 😉
no my sme nakoniec platili, ale len ten poplatok v PRO CARE v Bratislave u Mudr.Holana- chceli sme najlepsieho :D a za 4D fotky (6ks sme ich dokonca dostali aj zdarma)co nam pan doktor dal 🙂
to simonne1: u koho ste boli v Košiciach ohladom vyšetrenia srdca pred narodenim? možte mi dať konkretne meno a adresu? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simonne1 ahoj ja som bola u doktora titela na kramaroch , malej rychlo bilo srdiecko , prebehlo to ako normalny ultrazvuk, kde sa lekar zameral na srdiecko babatka, vsetko sa do porodu upravilo a po porode to uz u nej vobec nebolo 🙂 🙂 🙂 🙂 nemusis sa bat , vsetko bude ok aj ty aj babatko budu ok , moze ta lekar poslat vtedy ak sa mu nieco nezda na srdiecku dietatka , budes viacej pod kontrolou a ty si budes ista , ze je vsetko ok , oni sa o teba velmi pekne postaraju 🙂 🙂 🙂 🙂