Ahojte kočky, chcem sa opýtať či chodíte plávať, alebo ste chodili na plaváreň v tehotenstve...nemám strach z infekcie tú som v bazéne nikdy nedostala (aj keď nikdy nehovor nikdy) skôr sa bojím či plavecká voda nieje veľmi studená, fakt nechcem niečo pokaziť. Čo myslíte?
Ja chodim pravidelne plavat, lekar mi to aj odporucil na zmiernenie bolesti chrbta (zatial este neboli). Nemalo by sa plavat s nohami žabu, teda pri prsiach, lebo moze vraj dojst k strate hlienovej zatky, takze vo vode radsej vzdy nohy spolu. Treba si dat pozor na posmyknutia, ist pomaly po schodoch lebo vo vyssom stadiu sa zmysuje aj nemotornost pohybov.
Ja som chodila do 36.tyzdna asi od toho 15.tyzdna a to o zabe pocujem prvykrat. Kvoli hygiene som si davala tampon - v lekarni kupene na plavanie. Celkom mi to pomahalo.
Chodila by som aj dlhsie, len potom mala plavaren odstavku. 🙂
Pri druhom nebolo casu.... a chrbat ma o dost viacej bolel.
Ja som chodila plavat sj pred tehotenstvom, v normálnom bazéne som plávala do 6.mes a pozom az do pôrodu som chodila na plávanie pre tehotné, bol to taky Aqua aerobik
Bolo to super, ziadne bolesti chrbta a ani nic ine
Vrelo odporúčam
Tak to budúci týždeň vyskúšam a snáď všetko dobre dopadne ;)
Tiež chodím raz týždenne plávať a chodím odtiaľ rozhýbaná a príjemne unavená a oddýchnutá zároveň 🙂
Bývam v Kanianke 🙂 ani som nevedela, že v Opatovciach je plaváreň. Aj ja som sa chystala na staré sídlisko, aj predtým som tam chodila.
No teda to pocujem prvykrat ze sa nema klasicky plavat kvoli zatke 🙂 a ani jeden clanok to nespomina iba to chvalia.dobre by mi padlo plavanie ale ja sa bojim aj infekcie aj prehriatia bruska v teplom bazene aj studenej vody 🙂 tak ostanem uz tuto v sterilnej bublinke a tisko zavidim ;)
No tak určite pojdem vyskúšať ;) nechce sa mi len tak kysnúť doma.
Aj mne by sa zislo si trosku zaplavat,mozno by som upustila od stresov .... len keby ta voda nebola taka ladovaa .... mna krize bolievaju dost casto,mam pocit akoby si babo tam robilo miestecko 😊
Ja by som taaaak rada sla na wellness.lenze ani masaz ani saunu ani teplu vodu,nic by som si neuzila.bojim sa prehriatia,infekcii atd ale citim ze by bolo super uvolnit sa.
@anakristina jaaaaj, ked sa teraz vsetkeho bojis, co budes robit, ked to dieta bude na svete? Zavries ho do sterilneho sacku a vypustis von az v 18tske? Sorry, nechcem byt zakerna. 😉
Ak si v normalnom stave nemala nejake extra velke ci caste infekcie, mykozy atd., tak v tehu to az take hrozne nebude. Treba len vyskusat.
Ja som plavala do posledne dna tehu. Na konci 2 mesiaca som bola tyzden na Lanzarotte v Swim Camp-e, to bola ina makacka.
Do ca. 35.tt som plavala viac krat tyzdenne po 2 km. Potom som to zredukovala na 1 km. V roznych bazenoch, verejnych, neverejnych, termalnych, netermalnych. Teplota vody sa na normalnych plavarnach pohybovala od 27-30 stupnov. Vsetko v pohode.
A nikdy ani mne ani malej nic nebolo. Mala ma 7 mesiacov a je uplne zdrava. Narodila sa s normalnymi mierami, nic jej nechyba. A ani mne. V malej troch mesiacoch sme uz plavali na baby kurze. Teraz sme uz 2 mesiace v Saudskej Arabii a plavame v normalnom bazene kazdy!!!! den pod holym nebom. Aj mala. Vodu uplne zboznuje.
Netreba sa vsetkeho bat. Tehotenstvo nie je choroba. POkym zena nema nejaky zdravotny proble, niet sa coho bat. Treba len vyskusat.
@yanni zavriem ju do vitriny 🙂 alebo vkuse bude na mne visiet ako opicka 🙂 dopredu sa veru bojim.chcem si vsetko konecne zacat uzivat.mate to super.clovek je potom sebavedomy,oddychnuty.a jasne ze preto som takato ze bolo zle.strasili ma toxoplazmozou.uzila som si svoje.a teraz v 3.trimestri je to najlepsie.konecne prestali bolesti hlavy,tvrdnutia brucha.u nas v bazene raz nasli sifilis tak aj preto tie paranoje.vzdy ked tuzim nieco robit tak si poviem uz vydrz do konca a neriskuj :(
@anakristina prosim ta. Paranoja. Neboj sa. Uzivaj s ako sa da (aj ked musim pvedat, ked mi niekto povie, ze tehu si ma clovek uzivat a je to to najkrajsie obdobie v zivote zeny, vedela by som zabijat a tomu dotycnemu, co to tvrdi, vyskriabat oci malickom 😨 😠 ). Ja som mala od ca. 30tt strasne palenie zahy. myslela som, ze skapem. Cele tehu od prveho dna do posledneho som nespavala. Prezila som len vdaka sportu. Do 25tt. som este viac krat tyzdenne behavala po 10 km. A to bola najväcsia zima. Lietala som od zaciatku do 35tt po svete ako by sa nic nedialo. Panika v 26tt, spinenie. Ale len plany poplach. praskla nejaka zilka.
Ono kazdy ma tie svoje problemiky. Ale netreba to s opatrnostou prehanat.
Chod si zaplavat. To uvolni telo aj hlavu. Budes ca citit lepsie. neboj sa ani studenej ani teplej vody. Ako vravim, este v 30-35 tt som bola v Saudskej Arabii a plavala kazdy den. Vlastne vecer. O 10 vecer bolo este 39 stupnov, voda vyhriata od slnka na nejakych vyse tridsat, to si sa potila ako na termalnom 😀
A syfilis???? Neboj, ten sa prenasa len pohlavnym stykom a krvou. Podobne ako Aids.
Takže ja idem zajtra do toho ;) plávanie juchuuuuuuu, už sa neviem dočkať.
@yanni bývaš v saudskej arábii?kde si sa tam nabraa??
aj ja sa uz dlhsie chystam ale este som sa zatial nevychystala
aj ja sa chystam cele tehu a tiez sa bojim. Boli sme aj na wellnese v tatrach- v 27 tyzdni a tam mi povedali, ze do bazena radsej nemam ist, ze tehulku tam este ani nemali. takze som nesla ani do sauny ( sauna je jasna- tam by som ani nesla) ale ale z bazena som nic nemala. teraz som v 33 tyzdni a veru isla by som sa uvolnit. milujem vodu. pred tehotenstvom sme vzdy chodili na vecerne kupanie do vonkajsieho bazena, kukat na hviezdy a uvolnit sa po praci
ja som bola na konci 7mesiaca pri mori. Voda mala 22-23 stupňov a kúpala som sa každý deň.. hlavne šnorchlovala,lebo potápať som nemohla už.
@jannet07 ja som sa kúpala celé leto až do pôrodu v Kysuci (rieke). Komplet celá vo vode, každý boží deň. S mm a so psom ráno a poobede. Je pravda že bazén je niečo iné. Ale tiež by som sa nebála. A sú tampóny,kt. sa používajú práve na tieto účely - prevencia. Ja som ich mala so sebou na DV lebo som myslela,že budem aj v bazéne,ale nebol čas na bazén absolutne. A vlastne áno! použila som v Hotel ROzsutec vo wellnesse. Tam som ich veru použila. Skoro som zabudla 🙂
takže ja som už s plávaním začala, chodím do plavárne v PD a myslím,že mi to pomáha. Bola som už 4x a aspoň na jeden deň mám pocit,že sa mi uvoľnia kríže a chrbtica. Voda je akurát nie je ani studená ani teplá, na sedenie to nie nie je ale keď sa pláve tak ok. Akurát niekedy je tam dosť veľa ľudí, vtedy si treba dať pozor aby ste náhodou nechytili nejaký susedský kopanec do bruška...ale ja zatiaľ bez úrazu a s dobrým pocitom, že sa aspoň trolinku hýbem a rozhýbavam chrbticu a svalstvo. Za mňa odporúčam 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemusis sa bat moja znama cele tehotenstvo chodila plavat este aj lekar jej v tom fandil a Ked sa narodila mala aj z nou dochadza na plavaren pravidelne a urcite to pomoze aj kondicke drzim palceky drz sa