Ahojte,som v 6.tom mesiaci,ale este stale som sa nejak nedostala k pravidelnemu natieraniu bruska,vam sa to dari?🙂
@selinka11 ja som sa začala natierať až niekedy v siedmom. a aj tak figu pomohlo🙂 hoci to nebolo pravidelné. a natieram sa vždy po sprchovaní večer bio kokosovým 100 % olejom. pribrala som len 6 kíl a mám strie. kamoška rodila teraz druhé, pribrala 16 kíl, ničím nenatierala a nemá nič.... ja som čítala mnoho diskusií a ženy sa zhodli že skrátka keď sa majú strie urobiť tak sa urobia🙂 závisí od tvojej kože, ako sa rozhodne🙂
ja uz teraz mam neskutocne strie vsade/zadok,boky a do konca aj pri kolenach,vyzeram strasne a co to bude este dalej,ked este aj brusko sa neskor prida..:(
ty koksoooo.ta to potom sa co somnou deje,ze ja ich mam vsade??esteze na tvari sa netvoria,to uz je jedine miesto,kde ich nemam..:/
ja som si natrela brucho za cele tehotenstvo asi 5 krat, ale patrim medzi tie stastne a nikde som sa nepotrhala, iba na stehnach mam mozno tri male strie
ked som cakala prveho syna som sa poctivo natierala hned od 1 mesiaca brusisko ako slon mala som75kil a ani jednu striu.no pri druhom synovi som uz nebola taka poctiva a zanedbavala som to pocas tehu som pribrala 5kil brusko malinke ale za to riadne dodriapane od strii.
ja sa natieram od zaciatku,teraz som v 7mom mesiaci....nevravim ze kazdy den ale casto.....niekedy vynecham mozno jeden-dva dni v tyzdny....ale aj viac krat denne sa niekedy natrem takze ta pokozka je mozno hydratovana a neuskodi ten den ked vynecham.....vravi sa ze strie vzniknu, ked brusko klesne alebo ze je to v genoch takze uvidimelebo moja mamka ma 🙂 zatial nemam ziadne 🙂 pouzivala som krem na strie,teraz mam olejcek...ja to prestriedavam 🙂
@selinka11 no tak zacni, lebo kamoska sa natierala 3x denne a potom ku koncu to zanedbala a 3 dni pred porodom sa jej spravili strie. Doteraz nadava jak diva, lebo ma po peknom brusku. Toto by som nenechavala na nahodu, aj ked viem, genetika atd. Ale PREISTOTU. My strie v rodine nemame a aj tak som sa natierala od 3.mesiaca 3x denne minimalne. 😀 A strie samozrejme nemam 😉
1-2x do tyzdna som si urobila peeling a denne som sa natierala rano,aj vecer,zvladla som obe tehu bez strii,uvidime,ako to bude tento krat.a pri prvom tehu som pribrala 8kil,pri druhom 24kil 🙂
Pokial predispozicie pre strie mas, tak sa mozes v oleji aj kupat a houby z toho 😉 Ja som sa natierala odledy som zistila, ze som tehu a nepomohlo...
Ja som sa pri prvom natierala az ked mi zacalo rast brusko, obycajnym kremom a strie som nemala. a potom, po porode sa mi spravili na prsiach, ked sa mi nalialo mlieko. A tak som sa vytesovala, ze sa to zaobislo bez strii. Tie na prsiach vyzerali hrozne, boli az take bordove 😖 ale potom ako sa mi trochu zmensili prsia, zmizli aj strie a teraz ich nastastie nevidno.
@selinka11 natierat, natierat a natierat. od zaciatku ste sa mali natierat, aby sa vam koza stala elastickejsou a neporobili sa vam strie. natierajte sa aspon 2x denne cim skor. brycho, zadok, stehna. ja som sa natiarala a strie nemam. pouzivala som gelovy olej johnson detsky a pri druhom tehu som mala krem na strie - nazov uz neviem. aj predispozicii sa da pomozt, lebo ak sa o seba nestarate, strie su skarede a hrozne vela ich budete mat.
ja som si zacala natierat hned ako som zistila, ze som tehotna (tak mi kamoska poradila, ze ked zacne rast, uz byva neskoro)......neviem, ci to bolo tym, ale strie som nemala...natierala som kremom ElastiQ
Ja si tiez od začiatku natieram celé telo hlavne brucho Lactovitom, super mlieko. Som v 30tom týždni a zatiaľ žiadna stria. Ale ani pri prvej mi koža nepopraskala, ale vtedy som sa tiež poctivo natierala olejom pre tehotné. Ale myslím si, že to závisí v prvom rade od genetiky, pretože ani sestra, ani naša mamina nemajú popraskanú kožu, ak, tak minimum... 😉
Ja som si natierala obcas...teda niekedy pravidelne a niekedy som zabudla... do porodu som nemala skoro ziadne strie , mozno len dve take slabucke ciarky na bruchu...nic viac... a po porode, mam vsade... na nohach az po kolena, cele brucho, boky, prsia... podla mna to neni len o natierani ale o kozi..kazda mame inu... mam kamaratky co im rozne olejceky pomohli na strie... ja som pouzila vsetko mozne a nic... no co uz 🙂 hlavne ze mam krasnu , zdravu dcerku 🙂
Ja som si poctivo natierala asi prvé 4 mesiace detským olejom.ale kedže mi brucho vôbec nerastlo,tak ma to prešlo. Potom už len po sprchovani. Pribrala som 18 kg a striu nemám žiadnu. A samozrejme,ze neskôr mi brucho poriadne vyskocilo,ale koza to vydržala. Vraj sa zvyknú strie urobiť aj pri pôrode,ale kedže sme šli cisarskym,tak aj to ma obislo;)
@selinka11 ja som si natierala večer po sprche klasickým telovým mliekom a až sa mi začalo zväčšovať bruško, tak som používala krém proti striám a nemám žiadne a aj teraz to tak praktizujem
ahojte viem vam poslat na mail, co je pocas tehu fajn na brusko, kludne mi poslite v ip adresu a preposlem
ja som pri prvom nenatierala a žiadne strie......... Teraz si natieram od začiatku tehu. (argánový olej, mamastrie) a žiadne strie................záleží od predispozícii.............. 🙂
a ešte dodám, že pri prvom som pribrala 27kg...............teraz "len" 15kg 🙂
ja som sa na začiatku tehotenstva natierala originál masážnym krémom z dermacolu na strie a raz som si vonku pozerala bruško a našla som si tam ako keby už také malinké strie ale ešte len v začiatku tak som ten krém okamžite prestala používať, aj tak som z neho mala taký zvláštny pocit a odvtedy používam bielu lekársku vazelínu, ráno a večer natriem a cítim ako je tá koža ovela viac pružnejšia a jemnejšia. odporúčam
ja sa antieram ako kedy, snazim sa aspon 3-4x v tyzdni pred spanim hydratacnym kremom. Som v 5 mesiaci zacina mi vykukat brusko, ale zatial ziadne strie. Mam celkom elasticku pokozku tak uvidime.
Ja som si začala bruško natierať od tretieho mesiaca (vždy večer) teraz som v 32 týždni a nemám ani jednu striu. Možno sa mi ešte urobia, ale určite nie také množstvo ako keby som si ho nemastila vôbec. Predsa len máš z toho krému pružnejšiu pokožku. Tým vzniku strií nezabrániš, ale určite obmedzíš na minimum.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@selinka11 ja som si ho natierala od začiatku ráno, keď som sa prezliekala z pyžama klasickou niveou, tou modrou a po sprchovaní telovým hydratačným mliekom a strie sa mi neporobili, ale neviem, či kvôli tomu alebo kvôli genetike, lebo ani moja mama po 3 detoch nemala strie