O prvé bábätko sme prišli v 10tyz . A veľmi sme sa naňho tešili no teraz mam pochybnosti ci znovu sa o to máme pokúsiť. S priateľom sme sa o tom rozprávali zvažovali PRO a proti. Bývame v podnájme a a ani jeden sa na rodičov spoľahnúť nemôžme keby malé chodi do škôlky a náhodou ochorie že by pomerkovali to by som zrovna na prácu mohla zabudnúť lebo by mi to v robote určite netolerovali že mám dieťa choré. A dnešnej dobe žiť iba s jedného platu je ťažké keď človek musí platiť hypotéku a všetko ostatné. Vážne neviem co spraviť aby sme časom neolutovali že sme to dieťatko nemali. Priateľ je už zmiereny že budeme iba dvaja on hovorí ze aj takto je nám dobre.... No ja neviem mám s toho všetko zmiešané pocity
Keby vsetci takto rozmýšľali, tak za chvilu vyhynie ľudstvo
Kopec rodín zije nejaky cas len s 1 platu, plati hypotéku, nema babky za zadkom
Proste trosku sa uskromnite, viac zamakáte a uvidis, ze vsetko sa da zvládnuť a dieta je dar
@ikonica véd to ze človek príliš premýšľa a nevie kedy spraví dobre a kedy zle. Je to ťažké...
@pribinak to máš pravdu ale kopec ludi si spraví deti a vyplakava v televízii že nemajú čo deťom obliecť alebo ze nemajú Vianoce. A potom trpia hlavne deti sú v škole šikanovane atď... Ja ktomu chcem pristupovať zodpovedne. Chcem aby moje dieťa malo všetko aby chodilo na krúžky aby sneho niečo bolo. Deti by sa mali plánovať a nie nezodpovedné robiť. To je aspoň môj názor...
Nam rodicia tiez nepomahaju, mame hypoteku a zijeme 5ty rok z jedneho platu.. Kazdy ma sice iny prijem, ale aj iny vydaj.. Vdaka detom som sa naucila dobre hospodarit a sice si to bezdetny asi tazko predstavi, z jedneho platu sa da zit aj slusne, pokial sa premysla do coho peniaze investuje.. Jednoducho, deti menia priority..
Neviem si predstavit ze by som sa mala zmierit s tym, ze nemam deti preto, ze nechcem zit nejaku dobu (ktora vobec nemusi byt dlha) z jedneho platu.. Tak ale kazdy sa na to pozera inak..
@scarletka34 deti nepotrebujú vsetko, to je len predstava rodicov, ani ja som nemala vsetko a som tu a nemam z toho ziadnu traumu, proste nenarodila dom sa v rodine Rokefelera
Je rozdiel mat 1 dieta a mat 5. Dieta nepotrebuje drahé veci, výnosi aj po príbuzných, nepotrebuje vela hraciek a chodit na 10 krúžkov a nemusi mat najdrahšie handry zo značkového obchodu
Dieta potrebuje cítiť lasku rodicov a vediet, ze je milovane
Dieta je to najkrajsie,co moze byt. Zeny,ktore dieta nechcu,nevedia,o co prichadzaju. Ked mas dieta,uz si nevies predstavit,ake je to zit bez neho,taku nekonecnu lasku k nemu citis. Nerozmyslaj nad peniazmi,od hladu neumriete.
@scarletka34 nazor mas dobry ze deti by sa mali planovat. No buducnost si naplanovat nevies, nikdy totisto nemozes vediet co sa stane. A tak je to aj s babom. Ked ste zdravy a robit viete ver tomu ze tvoj priatel bude chodit aj do dvoch robot ak bude treba alebo ty si najdes pracu z domu. Vsetko sa da len treba hladat riesenie nie vyhovorky 😉 a osobne si myslim ze by ste to casom lutovali obaja.
mala som dieťa až v 37 - prvé a zrejme aj posledné vzhľadom na vek - hned by som brala ešte jedno - deti - to je najväčšie bohatstvo - ked vidíš ako rastu, učia sa.... je to krásne... rozhodnutie nemať deti je dobré pre chlapa, nie pre ženu - chlap sa môže aj v 50 rozhodnuť a mať dieťa, žena má čas obmedzený a potom finito. Môže sa ti stať, že ti zdrhne s dákou, čo mu dieťa dá...... proste chlap má vždy šancu, žena iba určitý čas.... život bez dieťaťa je zlá voľba...
@scarletka34 Ja som chcela mať dieťa od svojich 24 r. ale podarilo sa až v 31.....neviem si predstaviť, že by som napr. len v 34 začala uvažovať, že chcem.....V mojom prípade by som sa ho už asi ani nedočkala.....
@nika898 Ďakujem vám všetkým za vaše názory každá z vás má v niečom pravdu. No uvidím budem musieť to všetko zvážiť lebo roky utekajú aby nebolo neskoro. Keď my chceme aby naše dieťa sa malo lepšie ako my aby mu nič nechýbalo. Ja by som mu zniesla aj modré z neba keby to bolo v mojej moci 🙂❤
@pribinak Áno, deti potrebujú mať pokojný život, bez šikany 😢 Ak máš nejakú známu, čo pracuje ako učiteľka, tak sa opýtaj....je to strašné, čo robia ostatní (solventnejší) tým ....ako píšeš, čo žijú z jedného platu....bitky, posmechy, vylúčenie z kolektívu😢 Udivuje ma len, že každý vidí len to, čo chce vidieť a poradia , že kľudne maj aj 10 detí....veď nejako bude 😨
Chvalihodne, ze premyslas a nevypisujes clanky typu-som v tom, nemam peniaze, co mam robit? pomozte mi.
Na druhej strane ti ale mozem povedat, ze je chybou hovorit, ze chces dat dietatu vsetko na svete. To je hlupost. Deti vedia byt stastne aj bez toho. Ver tomu, ze aj keby si vykupila polovicu hrackarstva, aj tak budu varechami buchat do hrncov a hrat sa s kelimkami od jogurtov a cely 'fisher price' im bude ukradnuty. A oblecenie je dalsia tema. Kupis 10 veci, ale im sa bude pacit len 1 a to prave z bazaru alebo od kamosky po 3 detoch. No proste to neries. Ani to,ze ti deti nebude mat kto povartovat. Vela ludi to tak ma a ziju a maju deti. Okrem toho, dnes uz su rozne sluzby a mnoho ochotnych studentiek. A to obdobie chorobnosti tiez nie je nekonecne, najtazsie je to s imunitou do 6rokov. My sme tiez premyslali, ze co s financiami (ale az ked som necakane cakala 3.dieta) a tak sme to vyriesili tak, ze ked mal 1rok, tak som nastupila do prace a drobec isiel do jasliciek. Teraz ti uz aj sukromne jasle zaplati stat. Takze mam plny plat a dieta v super starostlivosti. A dokonca, ked maly ochorie, da sa presvedcit niektora z mladych uciteliek z jasliciek (je tam vela studentiek na praxi), aby drobca postrazila u nas doma. Ano, je to mozno 5€na hodinu, ale maly ju pozna, ona pozna jeho a nie je to na 2 tyzdne, ale iba ak uz fakt minieme OCR ci ine moznosti s manzelom. A co ine chces do napr.6 rokov riesit? Drahe dovolenky? Drahe darceky? No tak nebudu. Ty si co do 6 rokov pamatas? A potom? Potom este nema vyznam riesit, lebo sa kludne moze stat, ze ziadne potom nenastane. Mozno uz totiz nebudes moct mat deti, aj keby si velmi chcela. My sme cakali 12 rokov, kym sa nam narodilo prve.ale samozrejme, musis to chciet a aj tak citit. E to na vas dvoch. Ale peniaze podla mna nie su prekazka. A co ty vies? Mozno zmenis ty lebo partner pracu a budete zarabat 2x tolko. Ale mozno uz vtedy bude naozaj na dieta neskoro.
veľa ľudí takto premýšľa, ale ja viem jedno, že aj keby ste na tom mali byť finančne horšie, žiadne peniaze nenahradia ten pocit, mať dieťa 🙂...aj ja som takto o bábo prišla...bývame v podnájme...ale aj tak chceme...obaja...nerieš budúcnosť rieš prítomnosť ;) a to že dieťa ochorie a nemáš ho kde dať a v práci problémy...nebudeš ani prvá ...ani posledná ;)
Ty si polož otázku a odpovedz si na ňu. Nepýtaj sa druhých, pretože nikto nechodí v tvojich topánkach. Som slobodná matka, žijem z jedného príjmu v podnájme, moje dieta chodí od jedného roku do jasiel, sem tam je chore, nemám babky a moje dieta ma všetko, chodíme na výlety, na dovolenky k moru. Mať dieťa nie je ľahké, ani fyzicky ani finančne, rozhodnutie je však na tebe, iba Tebe. Práca sa dá vymeniť alebo aj privyrobiť si pri dieťati, osobne ti viem povedať len toľko, že keď som rozhodovala o dieťati, tema penazi ma ani nenapadla, nakoľko viem, že nebudem sedieť a plakať, čo nemám, ale vždy nájdem riešenie aj keby som mala letáky roznášat.
V starobe chces mat okolo seba pracovne diplomy.fotky kolegov .svoj karierny postup alebo svoje deti a vnucata?mam kamosky 50tnicky.zabudli si zalozit rodiny.rodicia zomreli.ony same...suseda bez deti.tak sa smuzom staraju o psika ako o male decko...nechcela by som zit prazdny neuplny zivot bez deti
@cecilia68 nemám veru žiadnu známu. Ved to ze mnohý vidia že dieťa je zmysel života. Áno mat dieťa je to pekne je to dar ako sa hovorí ale dieťaťu treba zaobstarať aj budúcnosť aby bolo štátne aby mu nič nechýbalo. Ale veľa ľudí sa nad tým nezamysla spravia si dieťa lebo ho chcú nič iné neriešia. Ja sa neviem rozhodnúť a preto chcem vediet názory iných
@pribinak no pekne.... Úžasné je ze tie decká co sikanuju si rodiča ešte zastávajú.... Popritom deti doma sa správajú inak ako v skole
@johanka_de_arko som príliš opatrná a preto riešim veľa vecí príliš do predu. Asi by som potrebovala čarovnú guľu aby som bola spokojná zo svojim rozhodnutím že som sa rozhodla správne 🙂 ale viem tak život nefunguje každý ako si život zariadi tak ma...
@zuzans258 véd to ze aj my bývame v podnájme preto nad všetkým tak rozmýšľame a neviem ako sa rozhodnúť aby to bolo správne. Keby mame aspoň to vlastne bývanie uvazujeme úplne inak 😒
@betulinka1 to máš pravdu nikto nechodí mojich topánkach. Ale rada si vypočujem názory iných žien. Niekedy moze človek zmenit pohľad na veľa vecí. Tak klobúk dole že to zvládaš takto pekne sama 😉
@cecilia68 to vobec nie je o solventnosti, alebo chudobe.. Moj 12r synovec je sikanovany, byvaju vo velkom dome, chlapec ma vsetko a predsa si ho nasli jedinci co dokazu hodit kamen zo zadu do hlavy - chlapci z rovnakej spolocenskej vrstvy.. Nic nie je ciernobiele, nikde a nikdy..
@scarletka34 svojim detom nebudem vediet zabezpecit vsetko na co si spomenu, ani im nedonesiem modre z neba.. Ale jedno o co sa snazim a snazit budem bude, vychovat z nich dobrych ludi, ktori budu tolerantni, pracoviti, samostatni a budu si verit.. K tomu dufam velke majetky nepotrebujem a myslim, ze byt dobrym clovekom je omnoho dolezitejsie ako vsetky kruzky a skoly sveta..
@scarletka34 tak ti poviem. To,ci mat dieta,viete len vy.
Moja segra s exmanzelom tiez cakali nez to,nez hento. A ked konecne zacali pracovat na dietati,ziadne neprislo.. Mozno keby necakali na to,ze nez bude vlastny byt,nez si troxhu nasetria,tak su spolu a mozno by mali aj dieta..
Sestra uz ma.noveho partnera,coskoro 38r.,opat sa snazi o dieta,este sice kratko,ale zatial nic.. Velmi jej drzim paste,nech jej to vyjde..lebo velmi po dietatku tuzi..
Ja kebyze stretnem partnera skor,tak by som pracovala na dietatku aj hned po skole,teda po vyske,jedine.to by som ukoncila,lebo studovat s dietatom.si neviem.predstavit.. Lenze ja som.prosto deti vzdy chcela..dokocna iste obdobie som ich chcela mat 3-5.
Mozno ze len sa bojis tej bolesti,keby si opat potratila,ta obava,ze sa to stane opat,asi prevysuje teraz tu povodnu tuzbu dieta mat..
@janinah vieš čo nikdy nevieš ako dieťa výchovas pokiaľ je malé je všetko ok ale keď vyrastie povaha sa zmení. Poznám jednu starú pani je vážne veľmi dobrá a milá pani. Vychovala tri deti a ani jedno si na ňu nespomenie. Zariadili si svoje životy a tetuske zostali oči plne slz muž jej zomrel a ona sa pretlka životom sama.Takže človek nikdy nevie ako zostarne ci ma deti alebo nemá.
@scarletka34 dávať deťom modré z neba je pre rodiča vždy kontraproduktívne. Takto sa nesmie rozmýšľať smerom k deťom. Deti nezostanú navždy rozkošné, malé, milé, chutné. Jedného dňa si začnú presadzovať svoju osobnosť, začnú s nimi lomcovať hormóny a deti zvyknuté na modré z neba od rodičov horšie znášajú keď im rodičia náhodou niečo odoprú...
@scarletka34 Ideálne okolnosti neexistujú. V živote treba občas aj riskovať, urobiť krok do neznáma za svojim snom. Ak si so svojim životom spokojná ty, bude spokojné aj dieťa, šťastie nezáleží len na tom materiálnom.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nechaj si to ulezat v hlave... este to mas moc cerstve... my sme sa zacali snazit v marci min roka a to som uz mala 34.... podarilo sa az v decembri... no po mojek 35ke vo februari sme o babo prisli v 12 tt... a hned po prvej mrche sme zacali skusat znova... zatial nic... keby som vedela vratit cas a mala dnesny rozum, tak sa o babenko zacneme snazit skor... nehladiac na pracu byvanie a pod... viem ze by sme to zvladli aj tak... teraz mame byvanie pracu, ale babu sa k nam zatial nechce...