Mali ste veľké deti po vitamínových doplnkoch?

lukyho87
2. nov 2016

Ahojte mamicky. Poculi ste o tom, ze deti, kde mamicky uzivali pocas tehotenstva prenatalne vitaminy, porodili vacsie deti ? Okolo 4 a cez 4kg ?
Je pravda, ze mi to bolo raz na zaciatku povedane, ze po femibione sa rodia vacsie deti. Ale uzivala som ho doteraz (do 28tt), bo som sa na moje nevolnosti bala, aby mu nic nechybalo a je uz teraz vacsi a asi bude jedno z tych vacsich deticiek 🙂
Kamoska nepouzivala nic a maly 3500gr. Svagrina s femibionom 4 000gr obe deti 😀
Co si o tom myslite ?

andrejka1974
2. nov 2016

@lukyho87 ja som vzdy uzivala vitaminy pocas tehotenstva a moje najvacsie dieta malo 3200 gramov ostatne boli do 2900 gramov, urcite to s tim nesuvisi

zdena12345
2. nov 2016

udajne je to tak, zda sa mi ze hlavne b vitaminu ked je moc. aj nejaky vyskum na to tusim bol.
ja som uzivala u prveho ale menej nez je v navode(ani nie polovicu) a u druheho len magne b6 a omega a deti okolo 3 kg

sense
2. nov 2016

cele tehu som uzivala femibion plus zelezo predpisoval mi to lekar zijem v zahranici a dcera mala 2800g, a kamaratka neuzivala nic a narodil sa jej chlapec 3800g...takze asi nie vzdy je to pravda...

nikinka1111
2. nov 2016

pri synovi som užívala vitamíny počas celého tehu. mal 49cm a 3kg. pri dcérke nič a 51cm 3,2kg.

kaja73
2. nov 2016

tazko povedat lebo porovnat by sa muselo to iste dieta s doplnkom a bez neho..darmo ma kamoska vacsie/mensie dieta v porovnani s nasim...ci nase prve bolo vacsie ked sme nebrli vitaminy..nevieme ake by bolo konkretne dieta ak by sme to robili pri nom inak ....mozno tie mensie by boli este mensie..atd..iste je ze mne kazali vysadit vitaminy po 20 tyzdni aby dieta moc nerastlo-hrozila mi ruptura maternice a tak chceli lekari aby bol maly skor mensi ako vacsi...takze asi to ma vplyv podla lekarov.

sardinka336
2. nov 2016

Podla mna sa neda jednoznačne povedat, ze za ,,velke,, dieta mozu len vitaminy.
Ja by som to zlahka zhrnula takto :
Prejedanie - aj ked si mnohe myslia ako ,,vela nepapaju,, tak ano papaju vela ....
Malo pohybu - ak zena doma lezi na rizikovom alebo ma malo pohybu ale chuti do jedla stale rovnako tak je to problém...
Viac nasobne porody - matky čo uz rodily maju väčšie dieta, resp. kazde dalšie dieta byva o niečo tažšie
Genetika - väčšie dieta sa skor narodí vysokým ludom ako drobnej dvojici...
Choroby - cukrovka, srdcove choroby pridavaju deťom ,,gramáž,,
Vitaminy - su koncipovane tak aby pokryli cca tu dennu davku a vraj niektore z tých vitaminov podporuju tu chut do jedla
Takze ,,velke,, dieta je skor vysledok viacerých faktorov alebo teda treba vylučiť vyššie spomenuté aby sme za väčšie deti mohli jednoznačne ,,obvinit,, vitaminy. ...kazdy sam pozná svoj zdravotným stav, geneticke predispozicie atd...
Na druhej strane ano beriem ze na začiatku tehu tu kyselinu listovu ok...ale v dnešnej dobe kedy nemame nedostatok su vitaminy podla mna diskutabilne, ak sa stravujete pestro, jete ovocie, zeleninu atd...tak načo su vam denne synteticke vitaminy? Ok, ak zena ma tazke nevolnosti a ledva niečo da do ust tak by som to aj pochopila, ale inak ...

majkaws
2. nov 2016

Mne bolo z vitaminov zle od zaludka, tak som brala len samotnu kyselinu listovu, aj to nie kazdy den a deti mali 3960 syn a 3610 dcerka.

1234lubka
2. nov 2016

@lukyho87 podla mna cisty blud. Pri prvom som brala vitaminy a mal 51cm, 3290g, a pri druhom som flakala vitaminy a 47cm 3280g, zavisi od teba, od pohybu genetiky...kolko si doprajes v tehu..hlavne sladkosti....vela zien sa v tehu prejeda-ved su tehotne nie a treba si dopriat nie???l? A potom sa vyhovaraju na vitaminky....

nice202
2. nov 2016

Pri prvej dcerke som uzivala tehotenske vitaminy a narodila sa 4850g a pri druhej dcerke som neuzivala absolutne nic a narodila sa 3700g. Podla mna to suvis malo, som o tom presvedcena.

nice202
2. nov 2016

a este dodoam. som stihla, neprejedam sa, nemame v rodine obezitu, stravujeme sa zdravo. Dcera sice mala skoro 5kg, ale momentalne by jej nikto taku porodnu vahu netipoval. Je stihla a velmi vysoka na svoj vek.

fra
2. nov 2016

moje 4 deti mali okolo 4 kíl a vyššie, pritom som žiadne vitamíny neužívala, počas tehotenstiev som ani nejako nejedla veľa, príliš mi nechutilo ... a ani som nikdy nepribrala veľa, od tych 5kíl do maximalne 10 kíl- podla mna to zavisí skôr od telesnej konštitúcie a toho, ako telo živiny spracováva ako od vitamínov...

ekyna
2. nov 2016

podla mna je to hlupost. Mne doktorka vravela, ze je to fama. Ale ze je to na mne, ale ze maly si zo mna vytiahne co bude potrebovat a mne budu potom vitaminy chybat. Cele tehu som brala Lady Vitaa a maly mal 53cm a 3150gramov, takze tolko moja skusenost

ekyna
2. nov 2016

@sardinka336 to ze nemame nedostatok ovocia a zeleniny, neznamena ze mame dostatok vitaminov. Citala som, ze ovocie a zelenina ma nepomerne menej vitaminov ako kedysi. Vsetko v dosledku spinaveho zivotneho prostredia, takze si myslim, ze doplnenie vitaminov nie je az taka hlupost

1981mirka
2. nov 2016

Sestranica nebrala nič, sama váži ledva 50 kg a obe deti mali okolo 4,5 kg. A ver mi, že teda nikdy nepribrala viac ako cca 10 kg a mesiac po pôrode mohla robiť modelku.

Ja som od nej vyššia, vitamíny som mala takmer celé tehu + železo + extra magnézium a baby mali jedna ledva 3 kg a druhá ni toľko. Obe v termíne, zdravé ale drobné. Teda v pôrodnici. Staršia je v škôlke v triede najvyššia. Výšku má ako deti čo už chodila na zš.

P.S. Umelé vitamíny sú dobré len ak Ti chýbajú a nedajú sa doplniť stravou. Mne to nešlo, tak boli o.k. Ale ak máš pestrú stravu sú Ti nanič. Peniaze ouži radšej na nákup ovocia a zeleniny 😉

sardinka336
2. nov 2016

@ekyna sak ja nehovorim ze to je hlupost - je to biznis ako všetko. Asi kazdy musi vediet jde ma svoj deficit vitaminov.

ekyna
2. nov 2016

@sardinka336 to je pravda. Ono si treba najst aj spravne vitaminy. Napr. my vitaminy z klasickej lekarne nekupujeme, na tie neverim, ale mam vyskusane bunkove soli, ktore mi vzdy sadnu, ked mam nedostatok a potom si poviem aha, tak to bol len nedostatok vitaminu. Doplnim a idem dalej

zltalienka
2. nov 2016

Za veľa môže genetika. Moji 3 boli všetci okolo 4 kg, lenže obaja s manželom sme vysokí a mám info, že aj ja a aj manžel sme sa narodili cca 4kg. Iné som ani nečakala. Vitamíny som brala tak ledabolo, keď som si spomenula Prenatal od Jamieson.

babatkoo
2. nov 2016

@lukyho87 ja som uzivala jamieson prenatal a maly sa narodil v 38tt+0 s vahou 4150g 😁. Genetika podedena to nebola lebo sa som mala 2500g a muz 3200g. Takze na to nieco pravdy asi bude. Cele tehotenstvo som sle viac menej prelezala a doktor povedal ze zeny co maju v tehu menej pohybu mavaji vacsie deti. Co je na totom tvrdeni pravdy neviem

babatkoo
2. nov 2016

Ono to suvisi asi v B vitaminmi ktorych je v tych vitaminoch dost

alchemilkazltozelena
2. nov 2016

@lukyho87 pri malej som brala vit. uz nepamatam ake a mala sa narodila tyzden pred terminom s mierami 3,27 kg a 53 cm cize nebola velka

@babatkoo teraz beriem jamieson..brala si ho kazdy den? mne z neho nie je nejak dobre, beriem ho len obcas..snad maly nebude mat viac ako 3,5 kg..

patka24
2. nov 2016

No ja som o tom tiez pocula, ale co ja viem... ja som nebrala nic a maly sa narodil 3960g a 55cm.

babatkoo
2. nov 2016

@alchemilkazltozelena ano brala som ho kazdy den. Ja som viacmenej musela. Mam problemy s kostami takze kvoli vapniku a vitaminu D, C a zelezu. A aj tak nestacilo v nemocke mi dali dalsie vitaminy navyse.

tuli_tuli
2. nov 2016

cele tehu som poctivo papala Femibion... mala sa narodila ako 49cm a 2680g babika 🙂

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
salome51
2. nov 2016

@lukyho87 ja som brala Femibion pri oboch deťoch celé tehotenstvo. Prvý syn mal 2,9 kga 50 cm a druhý syn 3,1 kg a 53 cm. Myslím si, že výživové doplnky nemajú nejaký zásadný vplyv na váhu dieťatka. Ale to je len môj názor 😊

ivana11155
2. nov 2016

Ja som brala femibion pri obidvoch, prve dieta 3200g a druhe dieta 3150g, nemyslim, ze to s tym suvisi.

alyn
2. nov 2016

Je to hovadina. Platilo to kedysi. Ja som brala zfemibion cele tehu(nepremiena mi telo kys listovu) a mala som 3050g dietatko.
Jedine moze mat mamicka vacsiu chut do jedla z B vitaminov.

katarinkaulany
2. nov 2016

Mám tri deti. 4070g, 3650g, 3120g. Pri prvom som mala rizikové tehotenstvo, tak bolo väčšie. Môj názor je, že radšej jesť veľa ovocia, zeleniny. Vždy to urobí viac osohu ako umelé výživové doplnky, ktoré sú iba biznisom farmácie. Z piatich lekárov (čo som bola na prehliadke) mi štyria odporúčali nebrať umelé vitamíny, ale radšej pestrú stravu. Chémia je vždy len chémia...

bablucha
2. nov 2016

Nebrala som žiadne vitaminy pocas dvoch tehotenstiev a deti obe nad 4 kg

tutu_1
2. nov 2016

V prvom tehu som brala pravidelne GS pre tehotne a maly mal 4,5kg ci to bolo vitamínmi neviem. Ale pri tomto tehu mi dr doporučila pestrejšiu stravu než vitamíny. Takze denne jem zeleninu, ovocie, jogurty, masko, raz týždenne rybka, veľa semiačok, a psenovu kasu sem tam k raňajkám len tak s ovocím a mlieckom. Uvidíme aky bude výsledok 😁😁😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre