Ahojte, baby. Teraz cez víkend sú letecké dni na Sliači a veľmi by sme chceli s drahým ísť, ale som v 4.mesiaci tehotenstva a nechcela by som vystaviť bábätko nejakému riziku, preto sa chcem spýtať, či nemá niektorá z vás nejakú skúsenosť s niečím podobným. Ešte som na leteckom dni nebola, tak sa chcem pre istotu uistiť takýmto spôsobom, či to nie je nejaké škodlivé pre maličké..Ďakujem 🙂
Ahoj žienky, môj manžel je lietadlový fanatik 😉 a tiež pravidelne chodievame na letecké dni. Ja sa teraz bojím, keď si predstavím tie stíhačky a nielen hluk ale aj vibrácie..., no nevím. Inak ostatné lietadielka sú v pohode 🙂.
bat sa vobec nemusis 😉 dokonca aj my sa tam chystame 🙂
@nera123 - ja by som sa stihaciek nebala, tie až taky strasny hluk nerobia, tie 2-3 prelety prezijes v pohode...my sme boli s kamoskou, co bola tiež zhruba v 3-4 mesiaci a toto nas nenapadlo riesit....
problem skor vidim v tom, že budes musiet dojst peso na stojanku, teda na letisko, a to zvycajne je dost dlha trasa a potom budes v podstate cely den na slnku, bud sediet alebo stat...tam nebyvaju stromy, takže o nejakom tieni asi budes len snivat....
uvidis ako sa budes citit, ci sa tie vibracie budu miminku pacit.....ja som bola na akcii, kde boli vibracie obdobne a po 10 minutach som musela odist, babatko same povie, ci sa mu paci...........ale prajem Ti, aby si si to mohla uzit🙂
@nera123 chod tam a uvidis.................tych par zaduneni by si mohla zvaldnut...........mne to dunelo vkuse 10 minut a musela som odist, strasne bolesti brucha a chrbta ma chytili, maly bol v nepohode.......ale prelet stihackou mas jeden tak na 10 sekund max............to by snad aj slo..........v dobrom ti zavidim....ja som sa rok tesila na tieto letecke dni....a zial, manzelovi dali sluzby na ten vikend, takze nejdem ☹ 😠
@nera123 - tak to bude v poho...len si vezmi deku, prip. mensi vankus, aby si si podlozila hlavu, vela vody, nieco na hlavu 😀 😀 ..myslim klobuk 😀 😀 a chod....budes mat mladeho letca, resp. letusku 😀 😀
a zavidim, my sme boli 2x este v Blave a tie prelety, vtedy hlavne tych skupin akrobatickych Patroll de France a Trecce trikolore /ci ako sa to pise/ to bolo nieco super, no neskutucne, kvoli nim by som sa aj s mojimi 3 detmi znova trepala na letecky den....
a napr. otvorenie...prelet slovenskej armady pocas hymny...to je tiež super, take emotivne.... moj brat vedy povedal, že mu je až luto, že nejde na vojnu...že keby mu v tej chvili dali podpisat papier, tak sa upise aj certovi 🙂
tak sa teda teším 🙂 veď keď budem cítiť, že nie je celkom dobre, odídem.. ďakujem všetkým za rady 🙂
@nera123 Keďže manžel je tiež fanatik 😝 , mám za sebou zopár leteckých dňov. Prelety stíhačiek sú síce úžasné a strhujúce, ale obávam sa, že bábu v brušku sa garantovane páčiť nebudú ☹ Moje sysle už dávno nie sú bábätká, lietadlá zbožňujú - avšak len pokiaľ stoja na zemi a nerámusia... no, ja by som nešla (ale možno som už stará kvočka, príliš opatrná 😉 ).
@stardust
@syslica ďakujem vám, baby...od včera som nad tým rozmýšľala a ešte predtým, ako som si prečítala vaše príspevky, rozhodla som sa, že nebudem riskovať...nechcem, aby bolo maličké v nejakom strese a pôjdeme na dovolenku o 10dní, tak nech "nám" nespôsobím nejaké zbytočné komplikácie.. 🙂 ešte raz všetkým ďakujem za odpovede a želám pekný deň a tým tehulkám, ktoré sa chystajú na letecký deň želám, aby si ich vychutnali bez problémov aj s drobcami v brušku 😉 🙂
@nera123 No tie stíhačky sú podľa mňa dóóósť hlučné. Manžel je zrovna jedným z organizátorov tohoto let. dňa na Sliači a určite ma ako tehotnú neberie so sebou.
A inak letieť na dovolenku lietadlom a počúvať rev motorov na leteckom dni je rozhodne veľmi odlišné. Osobne by som nešla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
kludne mozes ist... skodlive to urcite pre dieta neni.. 🙂 nevidim v tom ziadny problem...