Ahojte maminy vie mi niekto povedať skúsenosti s klímatizáciou a bábätkom? Máme dom klimatizovaný no bojím sa aby sme niečo neviviedli nášmu čakajúcemu bábätku. 😲 .
Ja som počula, že aj pre tehule to nieje vhodné no ja som už na konci a nevie ako by som prežila tieto hice. Takže mňa to obišlo. Len aby bábo nemalo nejaké problemky 😕 . Rozmýšľam že ju zapnem iba než pôjde spať aby sa dobre dýchalo a potom ju vypnem. Neviem... 😖
kotenko, klima je podla niektorych studii skodliva aj pre dospelych.... 😒 v aute ju obcas pustame, lebo tam sa naozaj neda vydrzat ked je predtym pol dna na slnku. ale tak mierne a maly je poriadne obleceny.... pre mna je klima strasiak, ani ja ju dobre neznasam 😖
pre novorodenca je nic moc taka klima, preto mi pride vtipne ze naco ju dali do nemocnic na nadstandard 😀 v zime je nanic a v lete ju predsa nepustim na 2-dnove babo 😀
simsonek nemas sa coho bat u nas ide klima 24 hodin denne v lete na chlad a v zime na teplo a decka su uplne v poriadku nic im to neroby neviem odkial si to nabrala ze by sa mohlo babetku nieco stat 😅 😉
já si taky myslím, že je to lepší než horko, nebo průvan.. 😉
ale ake to ma teda nepriaznive vlpyvy na dieta? ano, v aute je to skodlive, lebo ak v aute mate napr 22stupnov a vonku je trebarz 33stupnov, tak je jasne, ake su neziaduce ucinky toho, ze s auta vyjdete von... ale v byte? nechapem... ked je to v roznych hypermarketoch, tiez to nikomu nevadi
simsonek pokial z nej nebude mat ziadne problemy, tak podla mna je to v poho. 😉 u mna je prvym signalom ze je zapnuta klima niekde, zaslzene oci, plny nos..... ale to som ja 🙂 😉
kotenko ked je to v hypermarketoch tak aj ked by mi to vadilo - ale jest musime 😀
kotenko v klime sa mnozia bakterie a tie potom rozfukuje spolu s chladnym vzduchom, cize to dychas.... a nie je to len na dieta.... moaj mamina mala z klimy v hoteli kasel pol roka.... v lietadle to iste 😒
je to na cloveku ako to znasa...
Mory som rada že sa našla aspoň jedna mamina ktorá to pozná. My máme tiež v zime na kúrenie stále zapnutú a dúfam ž bábo si zvykne. Čo sa týka tých baktérií klíma práve tie ničí máme horský vzduch a odvlhčovač čo je dobré najme v zime myslím si že lepšie než radiátory v zime a horúčavi v lete.
Mory nevadilo to deťom? slzenie, nádcha atď?
klima je roznasac bacilov, prachu, ...
pokial nie je klima pravidelne cistena (co je maloktora, ze ano), tak je krasna liahen bakterii a bacilov, ktore si lietaju do vzduchu a my ho vdychujeme.
tiez citlivejsim moze vysusovat sliznicu.
ja sa jej vyhybam, ak sa da. nerobi mi dobre a prezivam bez nej celkom stastne 😉
já jakoukoliv klimatizaci moc nemusím, radši otevřené okno.
a co klimoška v autě.. myslim ze tamje rozhodne lespi trochu ochladit vzduch nez uvarit dítko.. co vy na to?? 😉
klimoška není dobrá pro dospělého ,pak aby byla dobrá pro mimčo,ale je to věc názoru. A klimoška v autě? řešila bych to jednoduše,zapnout klma,zabouchnout auto,počkat než se ochladí,otevřít oboje dveře,aby se vrovnala teplota a pak teprv někam jet.rozhodně bych neměla v autě 20st a venku 35st, to je tak na anginu pro dospělého natož pro mrňouse. Stějně takasi nebude dobré mít v autě 50st a venku 35st,hrozí zas přehřátí.Hlavně dodržovat pitný režim jak mamča tak mimčo,nejlépe vlažná voda,nepodchlazovat tělo studenými nápoji 😉
ja si myslim, ze pri velkych horucavach je klima mensie zlo. samozrejme, ak sa pouziva roumne, rozdiel medzi teplotou vonku a vnutri by nemal byt vacsi ako 4-5stupnov.
neviem si predstavit, ako by zili ludia v juznejsich krajnach. ktori maju v lete bezne 45 stupnov 😝
holky, já si nemyslím, že je to dobře a to z vlastní zkušenosti. Když bylo malému 7 týdnů, chtěli jsme letět do Anglie (bylo to v prosinci). Dostali jsme od doktorky zákaz letadla právě kvůli klimatizace na letišti a v letadle. není to prý jenom kvůli bacilům, ale také proto, že vzduch z AC není vlhký a špatně se dýchá. Tak jsme jeli autem.
Ale minulý týden jsme museli do Prahy, a i¨když AC bylo v autě pouze na zachlazení, v Praze, kam jsme přišli bylo klima. Malý v sobotu večer dostal rýmu, v týdnu si mu to sedlo a teď má i škaredý kašel. Dle doktorky, opět klima. Tak nevím, radši bych asi čerstvý vzduch a větrat než vidět svého prcka, jak nemůže dýchat, protože mně to udělalo dobře ☹
moja mala tiez klimu"nemusi",min.rok na dovolenke z klimatizacie dostala anginu,a napr.do Tesca s nou tiez nemozem,pretoze sa tam viac krat rozkaslala,az to prechadzalo do dusenia.nestihala som s nou vyberat zakruty,ako som s nou utekala von/keby sme neboli s muzom,musela by som tam nechat aj tovar,lebo sa mi nedalo zdrziavat platenim/. ☹
tak vás musím poopraviť, klíma je roznášač prachu, baktérií iba vtedy, ak sa o nu majiteľ nestara. Klimu treba pravidelne pred sezonou servisovať, vyčistiť filtre..a samozrejme, ak si niekto nastaví príliš veľký rozdiel medzi teplotami vonku a vnútri, hlavne v aute, ak sa stale nastupuje, vystupuje, tak niet divu, že potom nachladne atd. Normálne sa doporučuje rozdiel 6,7 stupnov.
maminy, my mame klimu a keby sme ju nemali, asi uz nezijeme 😉 mame strasne teplo, klima je super vec a tak ako pisu niektore maminy, nesmie byt velky rozdiel medzi teplotou vonku a vnutri... 🙂
Ahojte, mna zaujala hlavne debata o klime v aute, kedze sme ju dali nedavno naplnit, nech nam maly v tych horkach v aute netrpi, ale ... nerada ju pustam. Robime to tak, ze ju pustime a potom vypneme.
Len ma zaujima - vraj je nieco, co sa dava na cistenie klimy v aute. Viete o niecom? Nerada bz som, aby sme chytli nejake plesne, ci mykozy plucne 😒
suhlasim s jahodkou 🙂 a mareli 🙂
U nas na juhu FR je klima nevyhnutna, ale zo zaciatku som s nou mala problemy, mne vadi ten prud studeneho vzduchu na telo, hucanie, atd. Jasne, musi sa pravidelne precistit odbornikom. Najprv som bola dost proti, ale ked mal Alex potnicky a zle v noci spaval z horucav, tak sme ju zapli a mame ju nastavenu na 24 st, ziadnych mrazivych 18 pri vonkajsej teplote 35, to je na zabitie. A mame non-stop otvorene dvere na terasu, takze je aj prisun certsveho vzduchu (cerstveho myslim normalneho, nie vydychaneho v uzavretej miestnosti). Postielku pre mimco dat tak, aby na nu priamo nefukalo.
a dnes sme namontovali do spalne ventilator-stropny, lebo klima je v obyvacke a nech sa ten vzduch trosku pohne....je to na najslabsom mode a nie je nad postielkou maleho, tak uvidim....maly sa sice zatial nebudi, ze by mu bolo teplo, ale ja ano....kedy uz skonci leto? 😎
a ako pise tini - ja uz mam dojem, ze aj my tu mame teploty ako pri mori a tam naozaj doma alebo byt bez ventilatorov a klimatizacie tazko najst...vedia preco....a my na tom budeme o niekolko rokov rovnako 🙂
Ahojte, my máme klímu, odkedy sa malá narodila. Máme podkrovný byt a je tam hrozne horúco teraz v lete. Klíma nám beží takmer celú noc a vždy ked malá ide spať do izby. Nemáme žiadne problémy, dcéra má takmer rok a ešte nebola ani raz chorá /neviem, čo je to odsávačka na soplíky/. Takisto púšťam aj klímu v aute, kedže mám čierne, je to absolútne potrebné. Klíma v aute by sa mala dať do servisu raz za čas vyčistiť a vymeniť tie filtre, či niečo také.
ahojte, sice otvaram temu uz po dlhsom case, ale zaujimalo by ma jedno - trosku mam strach z toho, ze ked ideme s malym na prechadzku, vonku je hrozne vedro, vojdeme do supermarketu alebo nejakeho biznis centra a tam brutalna kosa, a potom zase do tej obrovskej horucavy - vyslovene clovek dostane jednu ako sa hovori po hube - mam strach ci to nemoze nejako extremne ublizit malemu dietatu - moj drobec ma 3.5 mesiaca
Ahoj holky, my máme klímu v autě a popravdě řečeno bez ní by jsme v těchhle hicech nikam nemohli, zapínáme jí vždycky na chvilku, aby se auto vychladilo, pak pustíme vnitřní okruh a zase klímu, přes malýho mam plenu aby to na něj nefoukalo, jsou mu 3 a půl měsíce. Před tim než se vystupuje tak to chce ty teploty zase srovnat s venkem. Malej je zatim zdravej jako rybka. Jo a s tim čištěnim klim. v autě, prej se tam dává nějakej sprej a je dobrý tak 3 min před tim než se zastaví klim. vypnout aby uschnul výparník a nemnožili se tam bakterie. No a z těch krámů mam taky trochu strach, třeba když se přijede k chladícím boxů, tam je fakt kosa, mějte se, pa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Klima je urcite lepsia a menje skodliva, ako otvorene okna a prievan, my tiez si chceme kupit klimu tento rok, lebo cely den nam sem do bytu (obyvacka a spalna) svieti slnko, co je sice super, ale v byte mavame aj 30stupnov cez leto... a ked je tu lili, jej sa tazko dycha v takomto teple, takze tak.
Inak, dokonca ani som o tom nepocula, ze by mala klimatizacia nejaky nepriaznivy vplyv na dietatko.