Káva a plesnivý syr počas tehotenstva

majka1c
2. máj 2014

Ozaj zeny a co kava? mozem pit kavu?? a co z potravin nemozem jest? pocula som ze plesnivy syr...

sabina1975
2. máj 2014

@majka1c jedz vsetko co ti chuti tehotenstvo nie je choroba !!! ja som napr. nemohla jest varene vsetko islo von ale klobasa cibula slanina a zapecene rozky tie som sa najedla do konca zivota

moonlightflower
2. máj 2014

@majka1c je to tu už v mnohých fórach...v podstate môžeš jesť, čo Ti chutí, neodporúča sa plesňový syr, vnútornosti a surové mäso

caramellka
2. máj 2014

@majka1c Ak si pila aj predtým kávu, tak môžeš, ale v menšom množstve. Ja som predtým pila 2-3 denne a okolo 7.tt mi prestala chutiť a veľmi mi vadila aj jej vôňa. Tak teraz nepijem, malému sa asi káva nepáči.😉 Áno, syr s plesňou by sa vraj nemal jesť a ani čerstvé nepasterizované syry a bryndza. No a nejaké moc mastné, vyprážané a pod. jedlá obmedziť. Rovnako opatrne s bylinkovými čajmi.

majka1c
autor
2. máj 2014

Ja som do teraz pila tak 2 kavy za tyzden.. takze asi si dat obcas mozem.. a co caj z cerstvej salvie a levandule?

ichbinich
2. máj 2014

@majka1c:
Jest mozes, co ti chuti a co znesies 😉
Vynimky: surove maso, nepasterizovane mlieko a vyrobky z neho, neumyte ovocie a zelenina.
Kavu a kofein mozes, 2-3 salky denne v pohode.
Podla mna bylinkove caje mozes, ale v malych mnozstvach. Ked si das salku za den, tak v pohode. Kup si caje pre tehotne, tie maju zvycajne aj lahodnu chut. A urcite tam nie su "nebezpecne" bylinky 😉

zara0201
2. máj 2014

@majka1c Salvia pokial viem sa nesmie.

siska53
2. máj 2014

@majka1c kavu,ak nepijes vela,tak mozes (mne ju deti vyhodili z jedalnicka velmi skoro). Niektore bylinky by sa nemali-vygugli si,ja som,to mala vytlacene a este plesnove syry a huby. Vraj ani morske potvory sa nesmu. Mozno by som,sa este vyhla nepasterizovanym vyrobkom pre istotu. No a alkohol,to je jasne. Inak,som,jedla vsetko,co mi babo dovolilo. (pribdruhpm,som,mala prvy trimester problem daco zjest,hned vsetko smrdelo,napinalo ma a,tak).

caramellka
2. máj 2014

@majka1c Ja som úplne na začiatku tehotenstva ochorela (4-5 tt) a obvodná doktorka mi vtedy vzhľadom k včasnému štádiu tehotenstva "zakázala" všetky bylinkové čaje, mohla som len šípkový a ovocný (a tie teda moc nemusím, ale tak bála som sa skúšať niečo iné). Neskôr som sa pýtala sestričky v poradni, či môžem mätový a zázvorový čaj a tá mi povedala, že ak, tak veľmi opatrne. Teraz si dávam občas medovku a veľmi výnimočne ten zázvorový taký slabý, keď začínam byť prechladnutá.

ammellia
2. máj 2014

Zazvorovy sa moze, ten je aj proti nevolnosti.

gabriela255
2. máj 2014

Ja som pila kávu, ale tak lyžičku a dosypala kapučínom a mliekom... a syru plesnivého som tiež popapala čo to 😅

caramellka
2. máj 2014

@ammellia Však aj ja som si to práve spojila s tým, že je aj proti nevoľnosti, tak sa určite môže, ale tak proforma som sa spýtala v tej poradni a sestrička na to, že môže vyvolať kontrakcie. 😲 Tak ma to zarazilo a teraz ho teda pijem len výnimočne, pre istotu.

ammellia
2. máj 2014

@caramellka ja ho pijem denne, teda najma sackovy. Ziadny iny mi totiz nechuti :D a napr aj lizatka proti nevolnosti maju zazvorovy extrakt.

meluela
2. máj 2014

@majka1c kava jedna salka by mala byt ok .. ale vo vlastnom zaujme by som ju prestala pit, lebo pri kojeni prve dni sa urcite neodporuca a riesit vtedy odvykanie od kofeinu je bolave 😖 Takze bud hned alebo ked nastupis na matersku a uz budes doma z prace by som dala odvykacku.
Pozor na nepasterizovane mliecne vyrobky (kvoli listerioze) a tiez vsetky potencialne pruserove potraviny (bufetove parky, majonezove salaty, podozriva zmrzlina atd.)

atomica87
2. máj 2014

Nemaju sa jest vnutornosti, najma pecienka myslim, plesnove syry len v pripade ze su nepasterizovane bez tepelnej upravy. Pasterizovane a tepelne upravene kludne mozes...a to surove maso, to je jasnacka.

atomica87
2. máj 2014

A ked ste pri tych kontrakciach, tak tie vyvolava z byliniek predovsetkym malinovnik.Tehotne a prenasajuce ho piju na litre aby konecne porodili...takze na tie caje by som si asi tiez dala pozor.

shania31
2. máj 2014

Mne napríklad kava nechutila v tehotenstve- a dlho som ju nepila aj po porode. A pritom lekar mi odporucil, ze slabsiu si mozem urobit- hlave kvôli tomu, ze ja som mala velmi nizky tlak.
A s bylinkovými cajmi pozor- zazvorovy caj som pila na zaciatku, lebo mi byvalo priserne spatne do 14 tt, ale salviovy nie- ten sa moc neodporuca.

nini1010
2. máj 2014

Salka kavy denne neublizi absolutbe.jedine comu by som sa vyhla je surove tepelne neuoravene maso.aj syrcek mozes 🙂

zita19
2. máj 2014

@majka1c No plesnivy syr by nemal jest nikto. Teda syr ktory splesnivel a je pokryty nejakymi divymi pliesnavy. Syry s uslachtilimi plesnami, canenbert, niva, brie su PLESŇOVÉ syry. Booooze, kedy sa to tento narod nauci?
A ked uz pojde o syry PLESŇOVÉ, pokial su z pasterizovaneho mlieka tak v primeranom mnozstve sa mozu. Spesnivete syry radsej nie.

lyzzy
2. máj 2014

@zita19 .....ake gramaticke okienko 😀

zita19
2. máj 2014

@lyzzy ano a aj potravinarske 😅

lyzzy
2. máj 2014

@zita19 .....no ty si sikovna zena.....mozes sa vydavat 😀

zita19
2. máj 2014

@lyzzy Vies, kebyze nedajboh-chvalabohu ovdoviem, taku blbost, aby som sa este raz vydala nespravim. Raz stacilo 😀

lyzzy
2. máj 2014

@zita19 ....ale pst!Nehovor tak!

zita19
2. máj 2014

@lyzzy 😉

lyzzy
2. máj 2014

@zita19 ....no sa akurat mozem ist najest....hovorme o jedle a je to!

zita19
2. máj 2014

@lyzzy ale syry mozes aj po piatej. To su bielkoviny, to sa moze aj po nociach 🙂 Len to hnede v tabulkach je zakazane 😖 😢

lyzzy
2. máj 2014

@zita19 ....ale daj pokoj.Ja a tabulky????......nikdy.

stellamaris
2. máj 2014

@zita19 taky dobry plesnovy syrik az plesa v brusku,ked si na nom vecer pochutis,najlepsie s hroznom 😀 milujem camembert a aj v tehu som si ho dopriala a chlapcek sa narodil zdravy.Mimochodom,aj on si da obcas kusok camembertu 😉

babulka6783
3. máj 2014

hojte bývam krátky čas vo Vranove nad Toplu a rada by som si tu našla kamarádky budeme mat o čom určie komunikovat tieš mam za sebu neuspešnu IVF

evita123
7. máj 2014

ahojte... teraz som trosku v soku, lebo llekar ma na nic neupozornil... a prave som sa docitala niekde tu na MK, ze vraj pocas tehu nie su vhodne plesnove syry, tavene syry, ani zincisa a spol.... plesnovy syr, resp. hermelin, som jedla asi v 4tt. Nie som milovnik zakysanky, ale pred mesiacom som jej vypila dost vela a tavene syry jem uplne bezne... myslite, ze som mohla ohrozit dietatko lysteriozou? aleb o nejak inak? 19teho idem k lek, urcite sa na to popytan, ale dovtedy je daleko...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre