Ozaj zeny a co kava? mozem pit kavu?? a co z potravin nemozem jest? pocula som ze plesnivy syr...
@majka1c je to tu už v mnohých fórach...v podstate môžeš jesť, čo Ti chutí, neodporúča sa plesňový syr, vnútornosti a surové mäso
@majka1c Ak si pila aj predtým kávu, tak môžeš, ale v menšom množstve. Ja som predtým pila 2-3 denne a okolo 7.tt mi prestala chutiť a veľmi mi vadila aj jej vôňa. Tak teraz nepijem, malému sa asi káva nepáči.😉 Áno, syr s plesňou by sa vraj nemal jesť a ani čerstvé nepasterizované syry a bryndza. No a nejaké moc mastné, vyprážané a pod. jedlá obmedziť. Rovnako opatrne s bylinkovými čajmi.
Ja som do teraz pila tak 2 kavy za tyzden.. takze asi si dat obcas mozem.. a co caj z cerstvej salvie a levandule?
@majka1c:
Jest mozes, co ti chuti a co znesies 😉
Vynimky: surove maso, nepasterizovane mlieko a vyrobky z neho, neumyte ovocie a zelenina.
Kavu a kofein mozes, 2-3 salky denne v pohode.
Podla mna bylinkove caje mozes, ale v malych mnozstvach. Ked si das salku za den, tak v pohode. Kup si caje pre tehotne, tie maju zvycajne aj lahodnu chut. A urcite tam nie su "nebezpecne" bylinky 😉
@majka1c kavu,ak nepijes vela,tak mozes (mne ju deti vyhodili z jedalnicka velmi skoro). Niektore bylinky by sa nemali-vygugli si,ja som,to mala vytlacene a este plesnove syry a huby. Vraj ani morske potvory sa nesmu. Mozno by som,sa este vyhla nepasterizovanym vyrobkom pre istotu. No a alkohol,to je jasne. Inak,som,jedla vsetko,co mi babo dovolilo. (pribdruhpm,som,mala prvy trimester problem daco zjest,hned vsetko smrdelo,napinalo ma a,tak).
@majka1c Ja som úplne na začiatku tehotenstva ochorela (4-5 tt) a obvodná doktorka mi vtedy vzhľadom k včasnému štádiu tehotenstva "zakázala" všetky bylinkové čaje, mohla som len šípkový a ovocný (a tie teda moc nemusím, ale tak bála som sa skúšať niečo iné). Neskôr som sa pýtala sestričky v poradni, či môžem mätový a zázvorový čaj a tá mi povedala, že ak, tak veľmi opatrne. Teraz si dávam občas medovku a veľmi výnimočne ten zázvorový taký slabý, keď začínam byť prechladnutá.
Zazvorovy sa moze, ten je aj proti nevolnosti.
Ja som pila kávu, ale tak lyžičku a dosypala kapučínom a mliekom... a syru plesnivého som tiež popapala čo to 😅
@ammellia Však aj ja som si to práve spojila s tým, že je aj proti nevoľnosti, tak sa určite môže, ale tak proforma som sa spýtala v tej poradni a sestrička na to, že môže vyvolať kontrakcie. 😲 Tak ma to zarazilo a teraz ho teda pijem len výnimočne, pre istotu.
@caramellka ja ho pijem denne, teda najma sackovy. Ziadny iny mi totiz nechuti :D a napr aj lizatka proti nevolnosti maju zazvorovy extrakt.
@majka1c kava jedna salka by mala byt ok .. ale vo vlastnom zaujme by som ju prestala pit, lebo pri kojeni prve dni sa urcite neodporuca a riesit vtedy odvykanie od kofeinu je bolave 😖 Takze bud hned alebo ked nastupis na matersku a uz budes doma z prace by som dala odvykacku.
Pozor na nepasterizovane mliecne vyrobky (kvoli listerioze) a tiez vsetky potencialne pruserove potraviny (bufetove parky, majonezove salaty, podozriva zmrzlina atd.)
Nemaju sa jest vnutornosti, najma pecienka myslim, plesnove syry len v pripade ze su nepasterizovane bez tepelnej upravy. Pasterizovane a tepelne upravene kludne mozes...a to surove maso, to je jasnacka.
A ked ste pri tych kontrakciach, tak tie vyvolava z byliniek predovsetkym malinovnik.Tehotne a prenasajuce ho piju na litre aby konecne porodili...takze na tie caje by som si asi tiez dala pozor.
Mne napríklad kava nechutila v tehotenstve- a dlho som ju nepila aj po porode. A pritom lekar mi odporucil, ze slabsiu si mozem urobit- hlave kvôli tomu, ze ja som mala velmi nizky tlak.
A s bylinkovými cajmi pozor- zazvorovy caj som pila na zaciatku, lebo mi byvalo priserne spatne do 14 tt, ale salviovy nie- ten sa moc neodporuca.
Salka kavy denne neublizi absolutbe.jedine comu by som sa vyhla je surove tepelne neuoravene maso.aj syrcek mozes 🙂
@majka1c No plesnivy syr by nemal jest nikto. Teda syr ktory splesnivel a je pokryty nejakymi divymi pliesnavy. Syry s uslachtilimi plesnami, canenbert, niva, brie su PLESŇOVÉ syry. Booooze, kedy sa to tento narod nauci?
A ked uz pojde o syry PLESŇOVÉ, pokial su z pasterizovaneho mlieka tak v primeranom mnozstve sa mozu. Spesnivete syry radsej nie.
@zita19 taky dobry plesnovy syrik az plesa v brusku,ked si na nom vecer pochutis,najlepsie s hroznom 😀 milujem camembert a aj v tehu som si ho dopriala a chlapcek sa narodil zdravy.Mimochodom,aj on si da obcas kusok camembertu 😉
hojte bývam krátky čas vo Vranove nad Toplu a rada by som si tu našla kamarádky budeme mat o čom určie komunikovat tieš mam za sebu neuspešnu IVF
ahojte... teraz som trosku v soku, lebo llekar ma na nic neupozornil... a prave som sa docitala niekde tu na MK, ze vraj pocas tehu nie su vhodne plesnove syry, tavene syry, ani zincisa a spol.... plesnovy syr, resp. hermelin, som jedla asi v 4tt. Nie som milovnik zakysanky, ale pred mesiacom som jej vypila dost vela a tavene syry jem uplne bezne... myslite, ze som mohla ohrozit dietatko lysteriozou? aleb o nejak inak? 19teho idem k lek, urcite sa na to popytan, ale dovtedy je daleko...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@majka1c jedz vsetko co ti chuti tehotenstvo nie je choroba !!! ja som napr. nemohla jest varene vsetko islo von ale klobasa cibula slanina a zapecene rozky tie som sa najedla do konca zivota