Dva cisárske s krátkym odstupom

littlebaby
15. jan 2012

Mate s tym niektora skusenost ? ze by ste otehotneli relativne kratko po prvom cisarskom ?

anieli_1
15. jan 2012

@littlebaby ahoj ja mam oba cisarske a medzi mojimi detmi je 16 mesiacov.............

littlebaby
autor
15. jan 2012

@anieli_1 tak tom mas presne ako to vychadza mne ,moj maly ma 9 m a 2 tyzdne a ja som v 17 tt ,mala si pocas tehotenstva nejake bolesti alebo problemy ? alebo pri porode ?

zuul
15. jan 2012

@littlebaby ja mam 2x CS odstup 22mesiacov.

littlebaby
autor
15. jan 2012

ja budem mat len 16 mesiacov odstup :/ mala si nejake problemy ?

littlebaby
autor
15. jan 2012

@zuul ja budem mat len 16 mesiacov odstup :/ mala si nejake problemy ?

zuul
15. jan 2012

v tehu nie, len na konci ma uz bolela jazva, ako mi tam mala tlacila. a ides aj druhy CS? a hojenie bolo wau, oproti prvemu, uz na 3 den parada a po tyzdni som uz ani nevedela ze ma rezali, ak to prirovnam k prvemu.
obdivujem taky maly vekovy rozdiel. ja som mala co robit s 22mesacym rozdielom a teda mam co robit dodnes. 😀

zeta
15. jan 2012

@littlebaby dobre pocitam, prve babo malo 4 mesiace ked si otehotnela?

littlebaby
autor
15. jan 2012

nie malo 6 a pol mesiaca

anieli_1
15. jan 2012

@littlebaby no ani nielen to dr mi pozeral stale sonom ci je to ok ......a druhy bol ovela lepsi ako prvy hlavne som sa snazila trosku hybat este pred vstavanim a asi mi to aj pomohlo neboj sa bude to ok.........zaciatky budu najhorsie hlavne ako ta bude po porode bolet jazva tak ti budu zakazovat zdvyhat to druhe ale sak to sa neda ale neboj bude to v pohode 😉

littlebaby
autor
15. jan 2012

@anieli_1 dufam je to kratka doba :/

anieli_1
15. jan 2012

@zuul ked je pry cs tak ak je druhy porod do 2 rokov automaticky davaju cs aby nedoslo k rubture......

anieli_1
15. jan 2012

@littlebaby neboj sa my sme mali kvoli tomu doma vaznu krizu ale vsetko sme zvladli a sme strasne radi ze ju mame doma a aj maly sa rychlo prehupol z obdobia zle robenia detom do starostlivosti o tie male deti velmi mi pomaha .......este ked som dosla z porodnice to bolo take vselijake ale rychlo si zvykol u nas bolo najhorsie to ze ja som ho este kojila a vlastne este stale kojim takze tu je akurat boj o mlieko ze kto skor a maly sa tak nalipol ze asi kazdu hodinku dojde si aspon pochytkat aj ked mi to ide na nervy ale nedokazem ho to odnaucit kym malu kojim........

1977
15. jan 2012

Kolko deti moze mat cisarskym rezom?

littlebaby
autor
15. jan 2012

@1977 3 s vacsim odstupom ale viem aj o 5tich 🙂

littlebaby
autor
15. jan 2012

@anieli_1 ja som sa zo zaciatku bala lebo asi od 9 do 13teho tt som mala take divne bolesti pri vstavani zdvihani maleho a tak tak ma to dost vystrasilo :/ s kojenim sa velmi nebojim mi sme velmi malokojili maly mal velke problemy s bruskom museli sme prejst na mlieko bez laktozi aj bez bielkoviny

anieli_1
15. jan 2012

@1977 po 2 dietati je narok na sterilizaciu ale zalezi to od zeny ja viem o 4 ze mali najviac ale to sa uz ide do rizika mne uz tretie nechu dovoli ale hadam za par rokov ukecam 😀

anieli_1
15. jan 2012

@littlebaby no to moze byt podla toho ako ti rastie maternica ............kamaratka je teraz tehu tiez po cisarsko a sa trosku stazovala na bolesti jazvy.............vsetko vrav dr a bude to v poho

nibiru
15. jan 2012

@1977 moja mama mala 4 prvy rozdiel 16m. a druhy rozdiel 19m a to posledny pred 18r v spinalke. neviem ale v inych statoch nerobia problem s viacerymi cisarskymi len na slovensku stale odporucaju 2 jasne ze je zena viacej sledovana.mojej mame tiez odporucali sterilizaciu po druhom dietati vtedy bola bezplatne teraz sa plati nakoniec jej ju robili hned po 4cisarskom.vsetky cisarske mala planovane dokonca pri tretom ani nebola na rizikovom normalne pracovala pri stvrtom bola na materskej tiez normalne fungovala posledny tyzden ale musela do nemocnice skor.

anieli_1
15. jan 2012

@nibiru pokial ja viem tak po 2 cisarskych mas bezplatnu sterilizaciu a ti ju robia pocas porodu..........

mariana0915
15. jan 2012

ja som otehotnela po 9mesiacoch prvu som mala sekciu aj druhu 🙂
pohoda tehu som mala ešte lepsie ako prvu ,v prvom som mala problemy s tlakom pri synovi už nie 🙂
mne odporučili antiku ,nie sterilizaciu a v buudcnosti planujeme aj 3ae to fakt až v buducnosti 🙂
moja švagrina ma 3a tiež mala všetky 3na sekciu odstup mala po 4rokoch a 3rokoch 🙂

1977
15. jan 2012

@nibiru Ja som mala vysoky tlak pri obidvoch ale doktor mi povedal ze moze mat aj tretie len bude to asi riziko.

duplinka
15. jan 2012

@anieli_1 ja som mala po druhom bezplatnú sterilizáciu, hneď počas sekcie 🙂

mariana0915
15. jan 2012

@anieli_1 fuha ty ešte obidvoch kojiš ? :_) mne ked som bola tehu tak dr vravel aby som malu prestalaa ☹

mariana0915
15. jan 2012

@duplinka možno hlupa otazka ,ale citiš nejak tu sterilku myslim či maš bolesti, kebyže si mala dostať kramy ???????????

nibiru
15. jan 2012

@anieli_1 no neviem ci zalezi od poistovne,nemocnice ale kamoska si paltila 150€ a robili jej ju pri 2cisarskom.dnes ju je naozaj bezny 3cisarsky samozrejme ze zalezi od zdrav.stavu zeny mozno zalezi ako to zhodnoti lekar neviem ale vela pripadou bolo aj tu na fore ze jej sterilizaciu nepreplatili ani po druhom.

duplinka
15. jan 2012

@mariana0915 nie je to hlúpa otázka 🙂 Tak bolesti som mala hlavne dva týždne po sekcii. Akoby mi niekto naťahoval kožu, ale aj vo vnútri, akoby mi zošili viac ako mali 😀 Nemohla som sa ani otáčať, mala som pocit, že sa ihneď potrhám. Potom to prešlo. Teraz bolesti nemám, akurát som cítila bolesť ako pred ms, ibaže som ju ešte nedostala. Lekár mi 3.1. povedal, že ju každú chvíľu dostanem, pretože je sliznica hore, ale zatiaľ nič. Nekojím už od decembra. Tak uvidíme.

duplinka
15. jan 2012

@nibiru mne v poisťovni povedali, že si ju budem hradiť, ale lekár povedal, že nie. A aj v pôrodnici mi povedali, že ju nehradím. Tak ja tomu nerozumiem. Mala som ju zadarmo.

anieli_1
15. jan 2012

@mariana0915 no aj ja som musela prestat bo som uplne len chudla vsetka vyziva isla len do mlieka tak sme sa drzali asi tyzden maximalne dva ale on potom pytal aj naprazdno bolo mu jedno hlavne ze ma cicik v puse a hned mi aj doslo kolostrum takze tahal to a potom normalne mlieko ako ked som nebola doma alebo ked je niekde inde tak ho to ani nenapadnea le ked vidi mna tak stale je nalepeny
@duplinka mne dr povedal ze zena po 2 cs ma pravo na bezplatnu sterilizaciu

anieli_1
15. jan 2012

@duplinka moja mama ma sterilizaciu zo zdrav dovodov a ona nevidela ziadnu zmenu to je podla mna individualne ale ja som sa bala a neni som o tom presvedcena ze nechcem uz tretie dieta aj ked mi to neodporucaju z viacerych dovodou nielen ze ma dva cs

duplinka
15. jan 2012

@anieli_1 áno, mne tiež povedal, že je bezplatne, ale keď som písala do poisťovne tak mi povedali, že budem platiť. Našťastie som neplatila. Ja si myslím, že som tie bolesti nemala kôly sterilizácii, ale kôly druhému cr a tiež že som silnejšia. 🙂 Ja ak by som chcela tretie, ešte stále môžem ísť na UO. Ale tak my máme už 4 deti s manželom, takže určite nie. Dve sú moje vlastné 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre