Čo môžem papať v tehotenstve?

stromberg
5. sep 2015

Žienky taká otázočka. Čo vlastne môžem papať v tehotenstve? Keď čítam staršie diskusie tak to sa nesmie tamto sa nesmie. Normálne ja neviem čo idem jesť..:D Motivujte ma prosím..:D

seahorse27
5. sep 2015

@stromberg Vsetko s mierou, hlavne nepi alkohol, nefajci, nejedz ziadne lieky be konzultácie s lekarom alebo lekarnikom, neodporucaju sa plesnove syry tepelne neupravene - v omacke napr. ich kludne mozes...nic ine mi nenapada.

siska53
5. sep 2015

@stromberg nepi alkohol,nefajci, nejedz plesnove syrt a take tie nepasterizovane (pre istotu), hriby sa neodporucaju a vraj ani prilis vela skorice. Je aj daky zoznam byliniek ktorym je lepsie sa v tehotenstve vyhnut,ja som ten zoznam.mala vytlaceny. Nie je ich zas az tak vela.
Ostatne mozes upplne vsetko. Ja som jedla i pomelo. Grep nelubim,ten by sa vraj kvoli dacomu nemal,ale neviem kvoli comu.
Ono idealne by bolo,kebyze nejeme sladkosti a vyhybame sa vseliakym eckam a pod.vsetci,ze ano?.
Ale tak vyvazena a pestra strava je zaklad vzdy a aj v tehotenstve.
Prijemne tehulkovanie.

sabina1975
5. sep 2015

@stromberg v prvom rade si treba uvedomit ze tehotenstvo nie je choroba takze nie je ani ziadna dieta jedz co ti chuti a co v tebe ostane ja som cele tehu pregrcala a nic varene som neudrzala ale napodiv klobasa slanina cibula to ostalo vo mne a som tu a aj dcera mala 3770 g/51 cm a ja sompribrala len 9 kg

fantaghiro21
5. sep 2015

Tak ja si davam prave do seba male pivecko😍.Pytala som sa dr a vsetko treba s mierou.Ja sa nejak neobmedzujem.Varim tak ako som variela,ak koreniny pouzivam.Syry by som zrala ale nemozem kedze mam intoleranciu na mlieko a to iste aj na pecivo...To keby som mala zrat to co mydrlanti"odporucaju"tak skapem od hladu a nemam co jest😜Jem pravidelne 5x do dna.Vecer/v noci ak som hladna dam si jablko/banan.Neprejedam sa.Ak mam chut na sladke dam si aj sladke ale max jednu dobosku aj to zjem na dvakrat😄Chuti mi akurat strasne vela ovocia a zeleniny.Co zjem za kila(niekedy mam obavy ci aj cukrovku nebudem mat)Nauc sa pocuvat telo.Ja som sa naucila a viem ze ked mam chut na brokolicu tak ju aj spravim a viem ze ju telo potrebuje😉

sardinka333
5. sep 2015

@stromberg v prvom rade ti odporučam aby si sa prestala pozorovat a privelmi riešiť ....klud, pohoda, jedz to an čo máš chuť, tak ako doteraz. Predpokaldám že si nebola denne vo fastfoode. Proste ži, funguj, na začiatku tehotenstva sa odporuča viac kyseliny listovej a neskor zvyčajne chýba zelezo...ale nejaku špeciálnu stravu nepotrebuješ.

moni244
5. sep 2015

@stromberg hlavne nepouzivat slovo papat v suvislosti s dospelou osobou, znie to divne a pochabo a menej citaj, riad sa tim, co ti hovori telo, nie tie blbosti na nete

mamutka
5. sep 2015

nepapaj, normalne sa najedz. Hlavne pestru stravu a vynechat to co je ocividne nezdrave, fast food, sladene napoje, alkohol, ... temy o pestrej zdravej strave su hocikde, netreba moc stresovat tym tehotenstvom a hladat nieco extra. Z niecoho co ti doporucia ako super zdrave ta bude proste napinat a jest to nebudes a hotovo.
ku koncu tehotenstva budes mat problem aj ist na zachod, budes hladat slivkove stavy a pod., ale to postupne nastudujes :D
a nos so sebou nieco co mas rada. Ja ked som bola tehotna a prisiel na mna necakane hlad, ked som sa rychlo niecoho nenajedla, bolo mi strasne zle 😒 to uz som potom bola schopna napchat do seba hocico, ale nedalo sa zozrat nieco este predtym ako stihnem prejst pokladnou alebo vbehnut v restike priamo do kuchyne a chlipat polievku. Myslela som, ze kym sa dockam, niekoho zabijem. Najradsej zastup tehotnych robotnikov zo stavby pri prednostnej pokladni 😀 ti to dostali vyzrat 😀

eri28
5. sep 2015

@stromberg mne zakazali pecienku, ze to neni dobre a plesnive syry, ale zevraj pasterizovane a uvarene v omacke napr, by nemali vadit.O nicom inom co sa tyka jedla som nepocula, teda este ze sladke sa moc nedoporucuje, ze skor ovocie a zelenina.A vela pit.

fantaghiro21
5. sep 2015

@eri28 a prave odporucaju zrat kyselinu listovu.A z.coho ju najviac clovek dostane?Hadam z vnutornosti ci?Ci vsetko len o liekoch?Niekedy sa mi zda ze ludia nerozmyslaju.A tie pecienky zase clovek nezozere za kila😄😄😄😄Na hlavu postavene....

eri28
5. sep 2015

@fantaghiro21 mne to neako vysvetlila ze pecen je odpadovy organ a ze pre baby skodlivy.Ale povedali mi to v 12 tt a to som pecienku jedla, no zatial vyzera ze sme v poriadku. Ja som v zahranici v nl, a v simam si ze zdravotnictvo uplne odlisne neviem ci aj u nas na svk zakazuju.

mamee
5. sep 2015

😉

siska53
5. sep 2015

@fantaghiro21 kyselina listova je aj v zelenine.

moni244
6. sep 2015

@mamee preboha 😀 tak toto je uz moc prehnane

07022007
6. sep 2015

Mozes skoro vsetko. Nepi alkohol,nefajci,vyhybaj sa bylinkovym cajom 🙂 z jedenia by sa nemali jahody ale samozrejme myslime na kg par ich neuskodi,ziadne plesnive a nepasterizovane syri a ziadne surove maso vratane ryb.vsetko dobre tepelne spracovat. Neodporuca sa skorica a klinceky ale jedno skoricove hniezdo neuskodi 🙂

bajana
6. sep 2015

Prosím ťa, precitaj si aj niečo iné než diskusie na MK, prípadne sa pozri tu do Wiki a nezakladaj s každou hovadinou novú diskusiu. Alebo sa pozri do skupín a pridaj sa do nejakej, si aj zaradená do skupiny podľa TP (májovky 2016?)....si len na začiatku, ešte budeš mať milión otázok (dnešné prvorodičky sú bohužiaľ väčšinou vystresované úplne zbytočne), tak aby si nás tu nezahltila "problémami", ktoré sa tu tisíckrát riešili. ...

@stromberg

mamee
6. sep 2015

@moni244 Tak kocka sa pytala co moze. Tu ma co sa kedy ,,doporucuje,, a co nie. Myslim, ze aj ona sama vie, ze nema pit a fajcit 😉

keyneska
6. sep 2015

@bajana a ty co si veduca mk? Ja som mala predstavu ze toto je pre vsetkych aj pre vsetky blbe diskusie.

bonaqa2013
6. sep 2015

jesť ako doteraz. Môžeš všetko jedlé a hlavne na čo máš chuť. A množstvá? radšej menej ako viac 😉

keyneska
6. sep 2015

Citala som inac ze aj alkohol mozes-raz za cas pivo a vecer pohar vina 🙂

fantaghiro21
6. sep 2015

@07022007 jahody?A to uz preco?????.To som v zivote nepocula.Ja si dam aj matovy caj.Aj pivo.A strasnr mi ide po chuti skorica anskoricove hniezdo....Mne sa zda ze toto je zase tvrdenie proti tvrdenie...Neznasam vetu-"Je vseobecne zname ze by sa nemalo to amto..."Ked som s niecim takym"vseobecnym"prisla za.mojim dr tak ma vysmial ...Dam si aj kavu-vsetko tak ako donteraz.Jedine sa vyhybam syrom .Ci ani nemozem😔Ale ak sa.ma clovek niecim nakazit tak sa nakazi-vid pripad "cicerovej natierky"

evula1984
6. sep 2015

mozes vsetko co ti chuti, samozrejme s mierou.
pozor by si si asi mala dat len na nepasterizovane mliecne vyrobky
nesi chora, si tehotna, maj pestru stravu, po porode uz mozno vsetko moct nebudes tak si to uzivaj

fantaghiro21
6. sep 2015

Kedysi ludia vyslovene jedli to co im zahrada,poda a dobytok dali.....Nemali absolutne taku dostupnost ovocia a zeleniny ako je teraz.Na niektore ovocir si cakali ako na teple rozky.Mne sa zsa.ze cim ide veda.dalej ,tym ludia zacinaju byt viac posrati a strasne sa pozorovat.Moja mama zrala vsetko.Teraz.niekto pride s teoriou ze sa.nemoze hento a tamto....Rada by som vedela kto na to prisiel a ci vobec niekto skapal na nejaku potravinu ktoru si doprial v tehotenstve

pumpkincake
6. sep 2015

Vsetko s mierou. Ale alkohol, drogy, lieky a tonic nie. A ja si myslim,ze ani trosku alkoholu by si nemala. Neuznavam ani male pivo lebo cez dieta to prejde a chuda to musi filtrovat tymi nedovyvinutymi oblickami a este v tom niekolko dni "plava". Takze ja som za nula % alkoholu a tiez ziadne cigarety. A kava velmi zle posobi na dieta. Aj ked vela zien ju pije, nie je dobra a casom sa moze prejavit. Uz aj na dospelom jedincovi, niekedy nie hned. A z potravin okrem hribov a extremne stiplavych jedal asi vsetko.

fantaghiro21
6. sep 2015

@pumpkincake lekar mi len kavu odporucal😇jasne ze ju nebude pit mamicka ktora vobec kavu nepila
Pre telo je zase sok vynechat kofein ak bolo telo nan navyknute....

pumpkincake
6. sep 2015

@fantaghiro21 pre tvpje telo to moze byt sok tak ako tehotenstvo ale to dieta chuda. Ale pi,ja by som nepila.

moni244
6. sep 2015

@pumpkincake tiez som kavu vynechala, po par kolapsoch z nizkeho tlaku som usudila, ze radsej kavu ako pady

pumpkincake
6. sep 2015

@moni244 a zeleny caj na tlak ti nikto neodporucil? Ja mam taky tlak, ze som aj netehotna lezala 3 tyzdne v nemocnici a kava nebola cesta k normalizacii. Pohyb a zeleny caj 🙂

sardinka333
6. sep 2015

Ja som normalne pila aj kavu s mliekom, 2 šalky denne určite - proste kava mi chuti, zase nepijem nejake smrťaky - ,,neska,, s mliekom ani neni poriadna kava a jedla som podla chuti ale snažila som sa neprežierať lebo pri druhom tehotenstve som ,,nabrala jak svina,, a potom som to nikdy cele už nezhodila...pár kíl mi ostalo. Takže snažila som sa s mierou ale dala som si kludne na vianoce aj šalat, rybu a kolače..🙂

@pumpkincake tehotenstvo pre telo neni šok - je to prirodzený stav pre organizmus ženy, ktorá je na to stavaná (samozrejme teraz nehovorím o tých čo maju žial rozne zdravotné problémy, ale vo všeobecnosti je to normálny stav)
a ako nechcem byť zlá ale douč sa biologiu.....lebo mám pocit ze si myslíš ze tvojmu dieťaťu tam nosia menučka len v detských porciách a dýcha asi šmorchlom nie?
Ulohou placenty je fungovať ako pluca, črevo a pečen - má ochrannu funkciu, posobí ako ochranný filter. Matka aj dieta maju každý svoj vlastný obehový systém....takže ak to zena neprehana, nie je alkoholička, nepije kavu na kvanta, tak na dieťa to ma žiadny az minimálny vplyv. 🙂 🙂

moni244
6. sep 2015

@pumpkincake nepomahalo nic, ani caj, ani pohyb, len a len kava

pumpkincake
6. sep 2015

@sardinka333 ja sa mam doucit biologiu? Ja mam vysoku skolu kde som sa biologiu ucila a v rodine x roznych dr, ktori su toho nazoru , ze zena nema co pit alkohol a dopovat sa kofeinom, liekmi ci niecim co zbytocne zatazuje organizmus.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre