kočky rada by som sa spýtala ako to funguje v Trenčíne v Cegyse ak mám vymenný lístok od mojho gynekologa na biometriu a screening VVCH v 20 týždni.......Má niekto skúsenosti??? Čítala som tu pár diskusii ale väčšinou nič konkrétne rada by som vedela ako je to s pohlavím, či sa za zistenie lekárom platí alebo nie, čítala som aj o konzultácich....To vám akože vysvetloval čo vídí??? či???? ďakujem
ďakujem 🙂 takže sa nemusím báť???? A mala si doktora Hlaváčka???
ahoj my sme tam tiez chodili na sono ... konzultaciu som nikdy nechcela ale sem tam nam povedal a poukazoval co je co... za urcenie pohlavia sa neplati 🙂 ... maju to tam pekne..budes lezat na posteli a rovno pred tebou bude plazma na ktorej budes presne vidiet co vidi doktor 🙂 ..ked sme povedali ze chceme fotku tak hned prepol na 3D ultrazvuk 🙂 a poukazoval nam ako by vyzerala fotka 🙂
@penny007 tiež som bola na výmenný lístok, ale nič som neplatila. Poukazoval nám bábätko a komentoval aké orgány prehliada. Ked som sa spýtala či vidí pohlavie, tak nám povedal, že je to dievčatko. Tak som samozrejme hned utekala do obchodu a nakupila pár ružových vecičiek a ... nakoniec máme dievčatko s pipíkom 😀
aj ja idem 24.10. na ultrazvuk... tak som zvedavá... aj fotečku budem pýtať 🙂
@alexis81 Tak dnes som bola v Cegys TN a už máme aj prvú fotečku. Prebieha to celkom rýchlo,je to tam príjemné. Normálne, ako u iného lekára, sestrička si zoberie kartičku poistenca a potom ťa zavolá. Len treba ísť s plným močovým mechúrom, aby bolo mimčo dobre vidno. No ja som bola presne pred tým, ako mi to sestrička povedala na WC, tak som sa pre istotu rýchlo naliala asi pol litrom vody (majú tam dávkovač v čakárni) 😀 no a na samotnom ultrazvuku som bola asi 3 min. Doktor ako na bežiacom páse, že živé, zdravé, je iba JEDNO 😀 a v maternici. Usúdila som, že všeko o.k. A ja že si prosím fotku... tak mi ju len tak bez slova vytlačil a položil na nohy..... bolo to také čudno vtipné ale aj krásne, lebo pred sebou máš obrovskú obrazovku a všetko vidíš.... aj ja som videla fazulíka aj srdiečko pumpičkovalo... no super zážitok....
baby ahojte, aj ja som objednana do cegysu. Neviete ako to chodi, ked idem na vymenny listok?
@lienka959 v pohode. cakas v cakarni,das sestricke listok potom ta zavola a posle k doktorovi a ten ti urobi na co si uz objednana...ja som za morfologicky ultrazvuk nic neplatila ked som mala vymenny listok. ale ak chces aby ti doktor daco k tomu aj hovoril musis si zaplatit konzultaciu a povedat mu to popredu....inak bude viac menej ticho.
@lienka959 v pohode. cakas v cakarni,das sestricke listok potom ta zavola a posle k doktorovi a ten ti urobi na co si uz objednana...ja som za morfologicky ultrazvuk nic neplatila ked som mala vymenny listok. ale ak chces aby ti doktor daco k tomu aj hovoril musis si zaplatit konzultaciu a povedat mu to popredu....inak bude viac menej ticho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@penny007 ja som bola tiež takto, na výmenný lístok od mojej dr., lekár urobil UTZ , keď nepovieš hneď na začiatku, že chceš aj konzultáciu / 6 eur/ tak nebude hovoriť nič. ak chceš konzultáciu, bude Ti lekár presne ukazovať jednotlivé orgány a popisovať . my sme nechceli vedieť pohlavie tak som mu hneď povedala, aby nám to nehovoril. ale za to sa určite neplatí ak povie pohlavie 😉