Cegys v Trenčíne - screening a biometria

penny007
1. okt 2013

kočky rada by som sa spýtala ako to funguje v Trenčíne v Cegyse ak mám vymenný lístok od mojho gynekologa na biometriu a screening VVCH v 20 týždni.......Má niekto skúsenosti??? Čítala som tu pár diskusii ale väčšinou nič konkrétne rada by som vedela ako je to s pohlavím, či sa za zistenie lekárom platí alebo nie, čítala som aj o konzultácich....To vám akože vysvetloval čo vídí??? či???? ďakujem

mami.sk
1. okt 2013

@penny007 ja som bola tiež takto, na výmenný lístok od mojej dr., lekár urobil UTZ , keď nepovieš hneď na začiatku, že chceš aj konzultáciu / 6 eur/ tak nebude hovoriť nič. ak chceš konzultáciu, bude Ti lekár presne ukazovať jednotlivé orgány a popisovať . my sme nechceli vedieť pohlavie tak som mu hneď povedala, aby nám to nehovoril. ale za to sa určite neplatí ak povie pohlavie 😉

penny007
autor
1. okt 2013

ďakujem 🙂 takže sa nemusím báť???? A mala si doktora Hlaváčka???

maribell
1. okt 2013

ahoj my sme tam tiez chodili na sono ... konzultaciu som nikdy nechcela ale sem tam nam povedal a poukazoval co je co... za urcenie pohlavia sa neplati 🙂 ... maju to tam pekne..budes lezat na posteli a rovno pred tebou bude plazma na ktorej budes presne vidiet co vidi doktor 🙂 ..ked sme povedali ze chceme fotku tak hned prepol na 3D ultrazvuk 🙂 a poukazoval nam ako by vyzerala fotka 🙂

penny007
autor
1. okt 2013

@maribell a za 3D si platila ak si chcela foto?

maribell
1. okt 2013

@penny007 ..nije ja som iba povedala ze by sme chceli fotku ... a doktor hned prepol na 3d uldtrazvuk a platili sme iba fotku ... pretoze to bolo ozaj iba na chvilku .. asi 20 sekund? 😀 len prepol.. natocil pekny uhol a cvak 🙂

penny007
autor
1. okt 2013

@maribell kolko ste platili za fotku????

carrie4
1. okt 2013

@penny007 tiež som bola na výmenný lístok, ale nič som neplatila. Poukazoval nám bábätko a komentoval aké orgány prehliada. Ked som sa spýtala či vidí pohlavie, tak nám povedal, že je to dievčatko. Tak som samozrejme hned utekala do obchodu a nakupila pár ružových vecičiek a ... nakoniec máme dievčatko s pipíkom 😀

penny007
autor
1. okt 2013

@carrie4 takže ani tam to nieje na 100%?????

maribell
1. okt 2013

@penny007 pfuuu tak to uz si moc nepamatam ... ale obycajna fotka 2D stoji tusim 3e a 2-3 fotky 6e a v 3D stoji tusim jedna okolo 6 euro ...ved ked mas cas tak tema zbehni tam v cakarni je cennik alebo si zavolaj ja som sa tak objednavala iba na fotku 🙂 sestricka je mila

penny007
autor
1. okt 2013

@maribell no zbehnúť asi nie nie som z TN ale zajtra sa idem ojednaqť tak sa asi opýtam čo bude stáť konzultácia s 3D fotečkou nech som pripravená 🙂 ďakujem

carrie4
1. okt 2013

@penny007 100% by bolo vtedy keby bolo dieťatko pekne natočené, ale to naše asi nebolo 🙂 a dr. sa zdalo, že ked nevidí pipíka, tak to bude dievčatko... ale na milion percent to bude až na sále 😀

penny007
autor
1. okt 2013

@carrie4 hej to hej 🙂 ďakujem

alexis81
11. okt 2013

@penny007 ahoj, bola si teraz niekedy v tom Cegyse? Aky je tam cennik prosim ta? 🙂

penny007
autor
11. okt 2013

@alexis81 ahoj idem o dva tyzdne aj ja chcem vedieť ako to tam chodi

alexis81
11. okt 2013

@penny007 aj ja idem o dva týždne, presnejšie 28.10, a tiez by som chcela vediet ze ako to tam chodí... tak som myslela ze uz si tam bola 🙂

penny007
autor
11. okt 2013

@alexis81 idem 21.10 takže ti potom dám vedieť

alexis81
11. okt 2013

@penny007 super, tak som zvedava, budem čakať 🙂

katka_kol
14. okt 2013

aj ja idem 24.10. na ultrazvuk... tak som zvedavá... aj fotečku budem pýtať 🙂

alexis81
22. okt 2013

@katka_kol tak daj potom info, ze ako to tam prebieha, resp. aky je tam cennik 🙂

katka_kol
24. okt 2013

@alexis81 Tak dnes som bola v Cegys TN a už máme aj prvú fotečku. Prebieha to celkom rýchlo,je to tam príjemné. Normálne, ako u iného lekára, sestrička si zoberie kartičku poistenca a potom ťa zavolá. Len treba ísť s plným močovým mechúrom, aby bolo mimčo dobre vidno. No ja som bola presne pred tým, ako mi to sestrička povedala na WC, tak som sa pre istotu rýchlo naliala asi pol litrom vody (majú tam dávkovač v čakárni) 😀 no a na samotnom ultrazvuku som bola asi 3 min. Doktor ako na bežiacom páse, že živé, zdravé, je iba JEDNO 😀 a v maternici. Usúdila som, že všeko o.k. A ja že si prosím fotku... tak mi ju len tak bez slova vytlačil a položil na nohy..... bolo to také čudno vtipné ale aj krásne, lebo pred sebou máš obrovskú obrazovku a všetko vidíš.... aj ja som videla fazulíka aj srdiečko pumpičkovalo... no super zážitok....

katka_kol
24. okt 2013

@alexis81 cena 2d fotky je 3,-€ za 1ks, za 2-3 fotky 5,-€ tuším.... som to len tak jedným očkom kukla, potom sú tam ešte konzultácie - to je tuším tiež 5.-

mischelin
30. okt 2013

@katka_kol za ako dlho ta objednali?lebo ja by som chcela ist na NTmeranie a mam na to uz len 2 tyzdne...

pivonecka
30. okt 2013

@mischelin ak mozem odporucit, necakaj, ak sa chces objednat na NT... bola som tam dnes a sestricka uz hromzila, ze ma plny diar... ja som 10tt+1d a termin na NT mam na 21.11. a to ma tam uz len tak tak nasukala... zober telefon a rychlo volaj

mischelin
30. okt 2013

@pivonecka uz som sa objednala inde, idem v utorok 🙂 dakujem

benji86
11. jún 2014

baby ahojte, aj ja som objednana do cegysu. Neviete ako to chodi, ked idem na vymenny listok?

lienka959
7. nov 2014

@benji86 asi si tam už bola dávno ako to tam prosím ťa prebiehalo? ja som objednaná na 18.11. tiež na výmenný lístok

benji86
7. nov 2014

@lienka959 v pohode. cakas v cakarni,das sestricke listok potom ta zavola a posle k doktorovi a ten ti urobi na co si uz objednana...ja som za morfologicky ultrazvuk nic neplatila ked som mala vymenny listok. ale ak chces aby ti doktor daco k tomu aj hovoril musis si zaplatit konzultaciu a povedat mu to popredu....inak bude viac menej ticho.

lienka959
7. nov 2014

@benji86 dobre vedieť ďakujem... tú konzultáciu určite chcem...

benji86
7. nov 2014

@lienka959 v pohode. cakas v cakarni,das sestricke listok potom ta zavola a posle k doktorovi a ten ti urobi na co si uz objednana...ja som za morfologicky ultrazvuk nic neplatila ked som mala vymenny listok. ale ak chces aby ti doktor daco k tomu aj hovoril musis si zaplatit konzultaciu a povedat mu to popredu....inak bude viac menej ticho.

alyze
16. dec 2014

@carrie4 to fakt ? 😀 povedal ze dievcatko a bol to chlapcek ? A v ktorom si bola tt ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre