Čakáme bábätko i napriek tomu, že sme si dávali pozor

sarka307
30. mar 2012

Ahojte mamky,potrebovala by som váš názor,otehotnela niektorá z vás neplánovane,keď som 4 roky bez akej koľvek ochrany a neotehotnela som ,mm si dáva 100%pozor,a teraz bum čakáme mimčo?samozrejme sa veľmi tešíme,ale v mojom prípade sa mi to zdá nemožné,pretože tak sme fungovali 8 rokov po staršom,bez antiky 😉 rada,si prečítam vaše názory 🙂

kacsik
30. mar 2012

Ja som otehotnela tak plánovane neplánovano 🙂 po vysadení antikoncepcie som otehotnela na prvý pokus, bábo sme chceli, ale do ničoho sme sa nenútili a bábo to vycítilo.A to sme predtým nepoužívali žiadnu antikoncepciu, ani pozor sme si nedávali, skoro tri roky, ale po bábu sme vtedy nejako extrémne netúžili, a nič, asi drobec vycítil kedy má prísť :D

katusradus
30. mar 2012

@sarka307 ahoj ja som tiež bola bez antikon.6rokov,potom sme ˇˇnaplánovaliˇˇ dcéru a po troch rokoch ako píšeš blesk z jasného neba 🙂 prišiel syn dodnes neviem ako kedy a čo 😀 ale chceli sme ešte jedno tak takto sme si to zariadili my 🙂

sarka307
autor
30. mar 2012

@katusradus
@kacsik asi tak...🙂ja som nebrala antiku ani po staršej,mm si dával pozor a brala som to ako zbytočné brať niečo,keď som 8rokov po malej neotehotnela,iba po 8,rokoch plánovane na prvý šup,ale bohužiaľ o bábenko sme v prvom trimestri prišli,po pár mesiacoch pauzy som tiež plánovane hneď na prvý raz otehotnela..marodil sa nám krásny zdravý chlapček a teraz po troch rokov,bez skúšania...asi sa chcel anjelik vrátiť k nám🙂 😉

locko007
30. mar 2012

Ja som 2 roky brala HAK, potom som to zrušila a 4 roky sme fungovali bez nej. Ešte sme si vraveli, že čo ak bábo mať ani nebudeme, lebo boli chvíľky, kedy by sa naozaj niečo ujať aj mohlo, ale nič. A zrazu bol test pozitívny a to ešte presne 3 mesiace pred plánovanou svadbou. Vôbec nevieme, kedy sa to stalo, ale stalo. Teraz "radšej" zase beriem HAK. 😀 Čo ak by zase zaúradovala naša známa náhoda. 😀 😀 😀

sarka307
autor
31. mar 2012

@locko007 hmm,tak asi to tak malo byť😀..Tak ja som,zase bola si na 100%istá,že nič,pred druhým som nebrala 8.rokov nič,fakt nestala sa ani raz nehoda a neotehotnela som!!🙂plánovane druhé na prvý pokus,takže ja som sa vôbec nebála!dokonca aj môj muž tvrdí,že jasné že vie že sa dá otehotnieť aj keď nedá dnu/kvapôčky lásky/ale neverili sme ani jeden ,že to funguje!!!😀

malki
31. mar 2012

Ahojte, aj ja sa pridávam, mám 2 deti, dievča 12 rokov a syna 8 rokov, s manželom sme spolu 14 rokov, celý ten čas sme si dávali pozor , obidve deti sme mali plánovane, vždy keď sme sa rozhodli pre dieťa, do 2 mesiacov som bola tehotná. Deti sme neplánovali už žiadne, však máme párik, aj svoj vek (ja mám 40 a manžel 44). A keď tu zrazu buch - som v tom. Samozrejme sme z toho zostali šokovaní, prvé reakcie boli rôzne, ale nakoniec sme sa s tým zmierili a momentálne som v 18. týždni. Z okolia a rodiny ešte nikto nič netuší (okrem manžela samozrejme), mám totiž trochu nadváhu a tak to väčšie bruško skôr ľudia pripisujú tomu, že som trochu pribrala. AFP testy mi vyšli pozitívne a tak som bola na amnio, teraz čakám na výsledky a strašne sa bojím. Držte mi palčeky, výsledky by mali byť budúci týždeň, ak bude všetko ok, tak už vyjdem s pravdou von. Už sa teším na tie reakcie okolia, ako si každý bude ťukať na čelo. A čo na to povedia moje deti, že budú mať súrodenca. Ale čo už narobíme, asi to tak malo byť, hoci spôsob otehotnenia mi doteraz nie je jasný. Však šanca otehotnieť v mojom veku je 5%, mne sa to však predsa podarilo.

sarka307
autor
31. mar 2012

@malki JáááJ tak sme asi na tom tak rovnako🙂presne tak aj ja mám dve deti plánovane a to to je nepochopiteľné pre mňa asi nás to obe lízlo v najplodnejších dňoch..xiixi 😀 🙂 Ved aj ja sa bojím,hlavne na výsledky a mám aj nadváhu po druhom pôrode a bojím sa,že mi budú puchnúť nohy,alebo niečo iné... 😖

lejduska
31. mar 2012

@kacsik precitala som si tvoj prispevok, tak je to asi najlepsie neda sa to proste naplanovat, lepsie si to predstavit ani neviem. gratulujem a nech vsetko dobre dopadne 🙂

malki
1. apr 2012

@sarka307 Takže sme na tom podobne. Tie nohy mi opúchajú už teraz, je to z ustavičného sedenia pri počítači, žiaľbohu mám takú prácu + tehotenstvo, bojím sa ako to bude vyzerať v takom 8.-9. mesiaci. Tých výsledkov sa strašne obávam, ale verím, že všetko dobre dopadne, však mám dve krásne zdravé a šikovné deti, verím, že aj do tretice to tak bude.

sarka307
autor
1. apr 2012

veľmi ti 🙂 🙂 🙂 držím palčeky 🙂 🙂

biibii
1. apr 2012

zaujimavy prispevok. prave nieco podobne riesim. 7 rokov sme si davali pozor, potom sme si naplanovali maleho, podaril sa na druhy pokus. maly ma 1,5 roka a prave cakam na menzes. ma prist v utorok. mam priznaky tehotenstva, tak som strasne zvedava, ci tato praktika ma aj vynimky. no ale ze 7 rokov nic a potom takto skoro po tehotenstve, to som ani nesnivala.

inak gratulujem 🙂
@sarka307

sarka307
autor
1. apr 2012

@biibii inak moja presne ako ja🙂no nie celkom,ale po dcérke som nebrala nič a 8 rokov nič,potom sme si naplánovali druhé vyšlo takmer na prvý šup ale som potratila raz a potom 8mes po potrate tiež hneď tretie bábo a už úspešne a teraz malý má tri nebrala som nič a bum!!poviem pravdu,že niečo také som myslela,že šanca nulová!aaa...

biibii
1. apr 2012

@sarka307 vies, ze si uz druha, co zostala teraz tehotna a tiez takto isto? 😀 asi je nieco vo vzduchu 🙂

malki
2. apr 2012

@sarka307 Práve som sa dozvedela výsledky z amnio, všetko je ok!!!! A čakám chlapčeka. Som ten najšťastnejší človek na svete. Asi pred týždňom mi moja dvanásťročná dcéra po návšteve dvojročného bratranca zahlásila, že by chcela takého bračeka, tak sa jej želanie splní. Hlavne, že so svojim osemročným bratom sa v kuse bije. Zajtra ma ešte čaká 3D ultrazvuk a potom to už oznámime deťom, aj rodine. To bude teda prekvapko pre všetkých. Nie je to tak dávno, čo som svokre oznámila, že odo mňa sa už vnúčaťa nedočká. A ešte je mi smutno, moja mamka žiaľ už skoro tri roky nie je medzi nami, tak veľmi by som jej to chcela povedať.

sarka307
autor
2. apr 2012

@biibii a ty ako moja??už niečo vieš?? 🙂

sarka307
autor
2. apr 2012

@malki super!🙂táák veľmi sa teším spolu s tebou🙂)kiež by som to aj ja mala za sebou,ale ja sa bojím,na to dlhé čakanie!!!a ináč som prekvapená,že tak dlho to držať v tajnosti,by som asi nevydržala!aj keď ani u nás to nevedia,pretože čo ja tu vidím,dobre že v 8tt tu brušká vystavujú... 😀 neboj mamka to všetko vidí a je tvojim anjelom strážnym🙂ani môj ocko sa nedožil ani jedného vnúčatka...no taký je život!☹a v kolkom sa robí amnio,ja som nemala pri deťoch tak sa aj bojím...

malki
2. apr 2012

@sarka307 dík, uvidíš, aj u Teba bude všetko ok. V tajnosti sa mi všetko podarilo držať vďaka tomu, že pracujem doma (som prekladateľka) a ešte aj kvôli tomu, že mám nadváhu, ľudia si skôr asi myslia, že by som mala niečo robiť, že priberám. Akurát bol problém s tým, že som zvykla chodiť s babami každý týždeň basket, tak to by bolo divné, že prečo zrazu nie, tak som si vymyslela, že som si na lyžovačke rozdrbala koleno. Ale je pravda, že celý prvý trimester som ešte chodila hrávať, samozrejme som si dávala pozor a netrepala sa zbytočne do súbojov, kde by niečo hrozilo. Dokonca som bola aj na začiatku štvrtého mesiaca lyžovať, ale samozrejme tiež komorne. To len preto, že boli jarné prázdniny a deťom by som ťažko vysvetľovala, že prečo mamka nelyžuje, keď som ich k tomu priviedla. A pitie pri rôznych oslavách som vyriešila tak, že stále som prišla autom, bývame pri Košiciach v jednej dedinke, takže som sa vyhovárala na to, že šoférujem. Nikto ma neprekukol. Viem ale, že keby žila moja mamka, tak by som to určite neutajila, ona by na to určite prišla. Samozrejme, že prvých 2 deťoch vedeli všetci všetko hneď, ale teraz sme sa naozaj báli vzhľadom na vek, či všetko bude ok a tak sme radšej mlčali. Amnio som mala pred necelými 3 týždňami, teda v 16. týždni, dalo sa to prežiť, bola som vlastne na takom niečom prvý raz, pri predošlých 2 deťoch to ešte nebolo treba. Teraz som ale chcela to mať hneď za sebou, hlavne aby sme mali istotu. Zajtra ešte ten 3D ultrazvuk a verím, že bude tiež ok. Aj Tebe držím palce.

sarka307
autor
2. apr 2012

taká som rada,že si napísala,že je všetko ok,držím palčeky a teším sa stebou 🙂a kolko máš rokov?ja už37 😢

biibii
2. apr 2012

@malki som rada, ze je vsetko v poriadku a dodatocne gratulujem 🙂 bude to teda bracek?
@sarka307 no a co ja? zajtra mam dostat menzes. minuly mesiac som zacala slabo krvacat 5teho a 6teho sa to rozbehlo na plno. teraz neviem, ktory den mam povazovat za zaciatok menzesu 😅 ale ten jeden den hore-dole uz je jedno. dnes neprisiel, uvidime zajtra.

malki
3. apr 2012

@biibii No, bude braček, aj keď som tajne dúfala v sestričku (jedného čertíka už doma mám), ale čo už, hlavne že je zdravý. Ale manžel je celý happy, najskôr prijímal moje tehotenstvo s nevôľou, ale nejako sa cez to dostal, teší sa už aj on, hlavne, keď bude v rodine ďalší hokejista.

malki
3. apr 2012

@sarka307 mám 40 rokov a cca 2 týždne pred pôrodom oslávim 41. Manžel bude mať tento rok už 45. Robíme si zo seba srandu, že nás malý bude oslovovať babka a dedko. Ale na druhej strane obaja vyzeráme mladšie ako na svoj vek, často sa mi stáva, že sa ľudia divia, že mám už 40. Sranda je, že manželova spolužiačka sa nám práve pochválila, že bude babka a my si robíme prču z toho, že čo povie, keď my jej zahlásime, že budeme znova rodičmi.

sisisi
3. apr 2012

babule moje, co by som ja dala za taku nehodu!!! my uz obcas spekulujeme aj okolo ovulky, mozno 2x aj pocas nej a stale nic ☹

sarka307
autor
3. apr 2012

@malki 🙂)super.takže nebu sama🙂)každý je taký starý na koľko sa cíti 😉 🙂 veď teraz čím ďalej viac aj po40.ke majú deti,tak len všetko dopadne ok,možno budete spolu oslavovať a deti zabavia 🙂 🙂 páá

marges
3. apr 2012

@malki Ahojte.. veľmi sa tu teším každému ďalšiemu dieťatku s láskou prijatému rodičmi, hoci bolo neplánované. Tiež som sa cítila všelijako keď som takúto správu oznamovala svojim dvom starším deckám. Ale nedočkala som sa vo svojom okolí jedinej negatívnej reakcie (teda, manžel určite nejaké posmešky pozbieral 😵 , vlastne boli všetci nadšení. Moc tu diskusie nečítam, ale čo viem tak si "dovolenku" baby v našom veku mimoriadne vychutnávajú. A pre tie staršie deti to je dobrá škola tolerancie a uskromňovania sa...

malki
3. apr 2012

Ahojte, takže mám aj po 3D ultrazvuku, všetko je tak, ako má byť. Malý sa celý čas neskutočne vrtel, až ma doktor poľutoval, že to bude riadny živáň, že budem za ním musieť v kuse behať. Nakoniec mi urobil aj foto, vystihol, keď si cmúľal palček. Nádherná 3D fotka, pri mojich predošlých 2 deťoch také niečo nebolo. Dnes sme to oznámili svokrovcom, tešia sa. Deti ešte nič nevedia, ale plánujeme im to tiež oznámiť.

katren
3. apr 2012

Ahojte, pridavam sa....ani po jednom som nebrala antiku, vlatne som ju brala len 1 mesiac a to sme spolu este chodili, ale potom som mala depky a odvtedy som s tym skoncila.....
Na Dominicku sme cakali 3 roky, Misko sa podaril 9 mesiacov po porode, tesila som sa, bo som chcela mat viac deti a to cakanie na Dominicku bolo dost vycerpavajuce hlavne psychicky....tie otazky okolia atd......a teraz sa nam podarilo tretie....no, necakala som, chcela som pockat, davali sme pozor, pocitali plodne dni a aj tak sa podarilo....bola som vyplasena, bo mali maju 18 mesiacov medzi sebou a teraz to bude len 15....ale zvladneme, od zaciatku som vedela, ze na potrat nepojdem....bala som sa reakcii okolia, ze zas tak skoro, ale na pocudovanie, vsetci sa tesia 😉

poleva
3. apr 2012

@malki držím prsty na dobré výsledky 😵

malki
3. apr 2012

No, oznámili sme to deťom. Syn (8 rokov) sa teší, ale moja dvanásťročná puberťáčka plače, vyzerá to tak, že vôbec nie je nadšená. No, čo už, snáď si zvykne. No, snáď to bude ok. Sarka307 - ako to prijali Tvoje deti? Boli nadšené alebo ani nie?

katren
3. apr 2012

@malki neboj, ona si to ulozi a nakoniec sa bude tesit 😉

sarka307
autor
3. apr 2012

@malki jééééééééj teším sa spolu s vami 😵 😵

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre