Dobrý deň.Chcem sa opýtať.Včera som bola u doktorky a robila mi vyšetrenie ktoré dosť bolelo, na čo ma aj upozornila.Povedala, že sa nemám báť keď budem trocha krvácať. No a po troch hodinách od vyšetrenia mám taký bielo slabo krvavý výtok....a také bolesti ako pred menzesom - dosť nepravidelné. Maličká sa aj dosť hýbala..aj hýbe..Lekárka mi hovorila, že na porod to ešte nevyzerá, takže v utorok idem na príjem ak teda do vtedy nič......no je mi od včera tak divne...myslíte, že by to predsa namňa mohlo prísť?
@sundance no neviem na tvojom mieste by som si skontrolovala tasku do porodnice a pripravila muzovi uz vsetky veci co bude treba. Toto mi urobili pri prvom a ze na porod to vobec nevyzera ze sa vidime za tyzden a my sme v noci leteli do porodnice. Moze to byt plany poplach ale nieco mi vravi ze to uz neprejde.
@sundance neboj sa zistis. jedine ze patris k malinkej skupine ktora pride na poslednu chvilu.
Ja som pri druhom tiez nevedela ze rodim kym sa ma lekarka na poradni neopytala ci mam so sebou veci. otvorena na 4cm. .
Ale obaja sa pred porodom az prilis hybali ked uz prisli kontrakcie tak nie to sa asi pripravovali aj oni. Zacni si to stopovat mozno su pravidelne a ak sa to zacne stupnovat a zacne to byt pravidelne tak mozes utekat.
@sundance citis, ze ti brusko aj trosku padlo? inac do nemocky sa neponahlaj, bo si to odtrpis tam...a lepsie doma...chod az ked budes mat kontrakcie pravidelne... lebo ja som tam bola od 10tej a do 4 ci 5 poobede som mala kontrakcie ale nepravidelne...a az ked zacali byt pravidelne, kazdych 5 minut, tak odvtedy za hodinku a pol som porodila... drzim palce, nase marcovciatko 😀
@sundance podla mna uz to neprejde a priprav sa, ze dnes ides 😉 takto isto to aj mne zacalo, najskor ten vytok, potom to tvrdnutie bruska a nepravidelne bolesti... ja som to mala v noci a chcela som si ist lahnut, ale nakoniec sme isli do porodnice, to som mala velmi nepravidelne kontrakcie, chvilu 10 minutove, chvilu 20, potom zase 10, potom 25 a tak... rozbehlo sa to az o pol 5, kedy uz boli pravidelne a aj dost silne, to uz som sa skrucala na chodbe a cakala na manzela... o pol 3 sme sli do porodnice a 8:10 uz bola nasa Dianka na svete 😵 takze drzim palce a urcite sa nachystaj 😉
Mohol to byt Hamilton, ale nie je to posunutie babatka, ale stiahnutie blanky z krcka, alebo nieco podobne, to by malo porod urychlit. I mne to robili.
@sundance no mne to spravil v pondelok o 12tej.potom som mala asi do 17tej bolesti v podbrušku.potom to prešlo.na nohavičkách a toaletnom papieri som nachádzala priesvitný hlien.v noci som mala kontrakcie,ale trvali chvílku.ráno už to bola riadna guča hlienu a tak mi odchádzalo celý deň.bruško tvrdlo sem tam.no a v noci o 2 mi začali zase kontrakcie,ale nejak som si myslela že to zase prejde,no ked už trvali hodinu a boli v 5min.intervaloch už som vedela,že je to ono.o 3:30 sme prišli do pôrodnice a 5:18bol malý na svete.
@katkamarek a urýchlilo ti to?
baby, normalne som bola teraz na záchode...výtok naďalej...a mala som hnačku....myslíte že je to v pohode?
...zas ma neuveriteľne vytáča to, že ťa neinformovali čo s tebou robia, prečo to s tebou robia a aké následky to môže mať 😠
...a k tvojej otázke - hnačka je prirodzený znak pred pôrodom 😉
@sundance - hnackou sa telo cisti pred porodom, pripravuje, ja som obe deti potom porodila do 24 h 😉
ahoj..ja som tiez netusila ze rodim..ako prvorodicka som mala predstavu ze kontrakcia je urcite nieco velmi bolestive..a mala som nieco take ako ked bolia podchladene krize a obcas bolest v podbrusku ako pri menstruacii..ale..to kedze som cakala trojkilove dvojky som si zvykla ..a ked som prisla na monitoring tak mi povedali ze..sa otvaram drzali ma celu noc na infuziach..aby privolali porodnika co ma atestaciu na dvojicky a odrodili ma sice cisarakom...ale..boli to kontrakcie..asi by sa to potom stupnovalo..ja som mala celu noc tie bolesti v krizoch cca po 20 minutach..ja by som radsej isla aj s taskou do porodnice predsa ta len daju na monitoring ci je babo ok ...a zavolaj lekarke u ktorej si bola...co ti to robila---pre istotu
Baby ďakujem za podporu. Manžel je doma keby niečo tak pojdeme, ale nechcem sa unáhliť 😉
idem na chvílu of, keby niečo budem písať. fakt ďakujem 🙂
@sundance Ani neviem ci urychlilo, moja dr. mi to robila v 38tt, lebo ja som mala problemy, a krcok som uz mala zmaknuty, tak to chcela urychlit, ale moje telo asi este nebolo na porod pripravene, to bolo v stredu, otvorit som sa viac neotvorila, stale to bol iba 1cm a v piatok som rodila akutnou sekciou, lebo mala uz mala slabe ozvy.
Baby, už to vyzeralo nádejne...som hodinu mala bolesti každých desať minut a potom to prestalo 😒
takže zatiaľ sme doma 😠
@sundance - drzim paste, nech uz ste cim skor 3 😉 Ja som to s tymi kontrakciami mala podobne, tiez najprv kazdych 10, potom kazdych 7, ale potom zase nic... 😀 Ani nasej malej sa nechcelo, lebo cele dni prsalo, tak som sa smiala, ze caka na pekne pocasie. Nakoniec sa narodila v den, ked svietilo slnko a bolo vlastne uz krasne letne pocasie po niekolkych uprsanych tyzdnoch 😉
tiez si myslim, ze to bol hamilton a ze sa spusta porod... drzkaj/te sa🙂))
@sundance - ano, v sobotu sa to rano zacalo, najprv vari kazdych 20 min, potom kazdych 10, kazdych 7, no v noci to ustalo, iba obcas cosi, ale v pohode sa mi dalo spat, iba asi zo 2 - 3x za noc som sa prebrala na malu bolest, ale inak nic. Zacalo to zase v nedelu rano, tiez takto striedavo cely den. No a okolo osmej vecer ma mm "vyhnal", ze ideme do porodnice, ale ja by som v pohode este bola doma 😀 No uz si ma tam nechali, hoci mala sa narodila az v pondelok o 11:18. Ale tak okolo tej polnoci z nedele na pondelok uz tie kontrakcie boli viac-menej pravidelne, z kazdych 7 sa to postupne znizovalo... 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sundance ano moze... aj ja som to mala...trosku sa mi posparal a doma som sa potom tak cudne citila..aj vytok taky hnedy som mala... a doma ma podbrusko bolelo... nemoze ze urobil ten hamiltonov tah?ze ju trosku dr posunula? mne ´to inac robil v pondelok a v stredu bola sofinka na svete...😀 takze drzim palce..