Ako ste povedali rodine, že ste tehotná?

silceb
21. júl 2017

Pred mesiacom sme mali svadbu a vždy sme hovorili, že po svadbe "ideme na dieťatko" 🙂 No a ono to prišlo naozaj HNEĎ! 🙂 Samozrejme veľmi sa tomu tešíme, no nikto neveril (ani my dvaja), že sa to takto rýchlo podarí, preto by som to hlavne rodičom chcela oznámiť nejako zaujímavo, originálne. Ako ste to oznámili vy? 🙂 ❤

lucka08099
21. júl 2017

Ahoj, nam sa postastilo pred Vianocami, tak sme doniesli darcek pre vsetkych, malicke papucky. Asi to nie je az tak originalne, ale nasich to potesilo a pacilo sa im to

vilma7
21. júl 2017

No my sme len klasicky povedali, na deň matiek 😀

cmulinko
21. júl 2017

Ja žijem v zahraničí a teda o mojich tehotenstvach nikto doma ani len netuší kým nedôjdeme domov na dovolenku. Všetky moje deti boli takýmto prekvapením...už len hotové bruško v 5-6 či v 7 mesiaci. Vždy to bol pre nich poriadny šok,plne emócií,sĺz od radosti. Teraz som v 14tt a za 2 týždne ideme na SK. Pochybujem,že niekto ráta s tým,že sme sa dali na piate dieťa. To budú zas čumiet a mňa to takto strašne baví 😂😂

deti95060810
21. júl 2017

ja som sa nepriznala nikdy... až keď videli že som nejaká iná, pribratejšia....🙂

usacik
21. júl 2017

Ja som dala mužovi namaľovať tričko s obrázkom a nápisom "budem tato..🙂", keď sme prišli k svokrovcom na návštevu, dal si dole sveter, lebo mu akože bolo teplo a hneď to pochopili..🙂

silceb
autor
21. júl 2017

@cmulinko to je úžasné!! 🙂 to by bavilo aj mňa a veru, rada by som to tak spravila, no bývame s našimi, a neskutočne sa na bábätko ako také tešia, takže chcem niečo také, aby som ich predsa len prekvapila 🙂

cmulinko
21. júl 2017

@silceb ak by som bola doma a rodičia by chodili do kostola tak vytiahnem rodičov na nedeľnú omšu a tam na konci pri oznamich by som poprosila pána farára nech oznámi aj to,že ten a ten manzelsky pár pod číslom domu to a to sa stanú vtedy a vtedy starými rodičmi. Myslím,že to bude celkom originálne prekvapko.

cecilia68
21. júl 2017

@silceb Normálne...ústami 😝

deti95060810
21. júl 2017

@cmulinko no zbohom, hádam sa toho od mojich detí nedožijem, že mi farár bude oznamovať čo máme nové v rodine....😲

silceb
autor
21. júl 2017

@cecilia68 to je jasné 🙂

cmulinko
21. júl 2017

@deti95060810 každý sme iní že áno...😉 Napr moja svokra by z takého oznamu bola úplne bez seba nakoľko pravidelne chodí do kostola. Samozrejme komu je to proti srsti tak si nájde iný spôsob a nemusí sa tu " zbohomovat " len preto,že ty na také veci nie si. Dúfam,že tvoje deti tebe oznámia v adekvátnom štýle na tvoj vkus či charakter.

mishicca
21. júl 2017

Klokan prileti v bŕeznu...hlaska zo znameho ceskeho filmu 🙂

deti95060810
21. júl 2017

@cmulinko no predstav si že aj my chodíme do kostola nie len tvoja svokra....ale ešte som nepočula aby niekoho napadla taká hlúposť že v kostole budú v oznamoch rozprávať ktorá je tehotná.... Hlúposť na entú....Oznamujú sa úplne iné veci....
Pochybujem že by sa našiel farár čo by to chcel vyhlásiť....😀
ty si v kostole asi ešte nebola že????

sasesoe
21. júl 2017

Kamoska oznamili tak, ze volakto z rodicov oslavoval 50tku a pri prihovore povedalo, ze im udeluju titul starrych rodicov (al babka a dedko). Podla mna velmi mile a originalne. My sme prve tehu oznamili pri obede. Svokrovcom na nausteve den po potvrdeni gynekologom.

cmulinko
21. júl 2017

@deti95060810 chodím pravidelne do kostola a už som taký jeden oznam zažila...nie na SK. Pre teba je to hlúposť na entu...to je v poriadku. Zasmiala si sa,napísala si názor a ďalej nemusíš nič na moju osobu rozoberať. Bol to len jeden nápad,ktorý som na živo zažila a bolo to emotívne a ja sama by som to tak aspoň raz určite spravila osobe o ktorej viem,že by ju to aj takýmto hlupim štýlom na entu potešilo...napr moji svokrovci. A miestny farár by s tým problém nemal.Takej osobe čo sa to na ňu charakterovo nehodí..nech aj chodí do kostola ( napr ako ty ) by som si asi nič také nedovolila. Snáď každý pozná rodiča najlepšie a čo sa tebe nepáči tak sa inému môže. Nechápem o čo ti ide keď ideš na mňa s takou otázkou či chodím do kostola. Neviem čo tým sleduješ.

janinkalc
21. júl 2017

My sme to oznámili rodine až keď som bola v druhom trimestri.. a dobre sme spravili lebo som mala hned rizikové, bola som aj v nemocnici, brala lieky... To však samozrejme nemusí byť tvoj prípad a ani nato nemysli, ale keby niečo, aby si mala pokoj a nemusela sa trápiť a spovedať pred všetkými.. 😉 vedela to iba svokra a moja mamina.. ale aj to som potom oľutovala lebo stále obidve otravovali kedy to už povieme aj ostatným.. mamina sa má pýtala či si nedáme víno a ja dom povedala, že nemôžem, hneď pochopila 🙂 a svokre sme to povedali zato, že sme tam vtedy bývali a bola som na maródke od začiatku, takže som nemohla donekonečna hovoriť, že mám nútené voľno a prerábajú firmu 😀

cecilia68
21. júl 2017

@silceb To bola irónia...

deti95060810
21. júl 2017

@cmulinko jáj tak v zahraničí, no ale Slovensko je Slovensko.... v zahraničí aj pečené holuby padajú ĺuďom do úst....na sk by ťa farár s takým niečim vysmial....však to by bolo tých oznamov o tehu niekde v cigánskej osade....😝
Nie o také oznamy nestojím, nemusím byť stredobodom pozorností....iné sú už krstiny, to je už niečo úplne iné....

sany90
21. júl 2017

Ja jsem pockala az na prvni ultrazvuk az mi to dr. Potvrdila ze jsu tehotna a dva dny pozdeji mela mamka narozky tak jsem ji to dala do prani... zacala plakat byla stastna... takto se to dozvedela cela rodina nebo vsichni sme u toho byly 🙂

nerko
21. júl 2017

@silceb nasim sme dali zabalenu fotku z ultrazvuku. Pod stromcek na Vianoce. Ak maju nejaky sviatok skor mozes aj tymto sposobom 😉

cmulinko
21. júl 2017

@deti95060810 ja úplne rešpektujem tvoj názor. Ja som si už asi odvykla od slovenskej mentality ale aspoň ma na to pripravujes a za 2 týždne sa mi to zijde 😀 . Pozerám sa na veci iným pohľadom asi.. nuz už dlhé roky nežijem na SK a ako som už písala....nie sme rovnake. A ešte k tým holubom...ty si asi nebola ešte v zahraničí,že? Lebo mne tu holuby nepadajú do huby.Tebe nebodaj padali? Asi som na zlom mieste.

mon895
21. júl 2017

My sme dali drevenu ozdobku bociana s babatkom a tam napisali priletim v juni 2017 😊

ivula123
21. júl 2017

My sme kupili dudlik neutralnej farby a povedali sme to naraz rodicom aj svokrovcom 😍

ervenka
21. júl 2017

@silceb no mojej mame som nic nemusela hovorit- ona vedela skor ako ja,ze som tehu. Pozrela sa na mna, ked som bola doma na Vianoce 2010 (tiez byvam v zahranici) - Ty si tehotna, kup si test. Ja ze haha, ved 2dni pred ms su neplodne dni...
Svokrovcom to povedal mm- Otec prosim ta, potrebujem tvoju pomoc- budeme prestavovat. Pomohol by si mi vymalovat izbu? svokor- ano samozrejme, ktoru? MM- no predsta detsku izbu.😉

lilu74
21. júl 2017

dosli sme z dovolenky a dali im "pohladnicu" vlastnorucne vyrobenu s bocianom a ultrazvukom - vidime sa v juli🙂

mattkapd
21. júl 2017

Tak ja som išla za mojou maminou do roboty..pracovala v mäsiarstve a povedala som že si prosím "toto" (uz neviem aký výrobok to bol) lebo ze som tehotná ..asi 10 minút má presvedcala že niesom 😂😂😂😂..asi preto že sme sa už dlho snažili a vždy na jej otázku že či som tehotná som si robila srandu..A môjmu ocinovi som povedala že dedo (keďže už sestry deti mali tak sim ho tak oslovovala )dedo potrebujem pozičíat 20e lebo som tehotná..Ešte raz sa opýtal koľko som chcela ja som mu povedala celú otázku a na to sa rozplakal. .samoska tu 20ku som nevidela ale ani nepotrebovala 😂😂😂😂

ajush5
22. júl 2017

My sme sli prvy krat na fotenie kde sme si spravili fotku so sonom a dupackami a potom sme to dali rodičom a cakali na och reakciu 🙂 bolo milé sledovať ked to ocino pochopil hned a Maminy na to hladeli uskrnali sa a neboli si iste ci to chápu správne. Druhy krat (ete nemame prvého pokrsteneho) sme spravili rodinnú grilovačku aby sme boli vsetci pokope a zahlasilk sme ze sa nevieme rozhodnúť ci spravime tento rok v lete krstiny alebo to necháme az na buduci rok a spravime oboje naraz 🙂 teraz tie pohľady co s stavali navzájom vyhľadávať a pytali sa pohľadom jeden druhého co tmy chceme... 🙂 nakoniec sme oznamovali ze buduci rok budu dvoje krstiny lebo su to dvojky ;)

radepurik
22. júl 2017

My sme našich pozvali na večeru celú rodinu. Rezervovali sme stôl a na ten sme do stredu pripravili fotku sono a malé topánočky. Keď sme tam všetci dorazili padali otázky to co niekto si niečo zabudol, samé veľké otázky a prekvapenia až nato keď videli úsmev na tvári mne a manžela pochopili že po dlhom neúspechu a jednom potrate sedia pri správnom stole a to prekvapenie je naše a rodina večera plná radosti mohla začať. 🙂

dai
22. júl 2017

@silceb ahoj... my cakame tretie a to sme oznamili tak ze sme to oznamili🙂 prve ale bolo vianocne prekvapko - teda vtedy som bola v 3tom mesiaci - takze sme si dali spravit video z utz. , fotku , ja som vyrobila pohladnice s fotkou akoze od malej s jej fotkou , pohladnicu do obalky pre dedka a babku😉 potom sme ponachadzali rozne skatule a tu pohladnicu postupne od najmensej nabalili do vacsich a vacsich - najvacsia bola od tv - tu sme dali pod stromcek jednym aj druhym starym rodicom... takze celkom sranda bola lebo ako otvarali tie krabice tak stale od tv po mensie a mensie veci si tipovali, potom uz aj sklamanie bolo vidiet... nakoniec nasli tu pohladnicu - mala som pocit ze nepochopili po tolkom sklamani... moj otec si pustil to video a plakalako maly🙂 oni prvykrat v zivote videli dieta v 12tom tt🙂

ikonica
22. júl 2017

my sme to chceli oznamit az mi daju tehuknizku... nevedel o tom nikto len kamoska a doktor a mm samozrejme.. a dobre som urobila, ze som o tom nepovedala skor... v 12 tt som miesto tehuknizky dostala pozvanku na kyret.... tak o tehu sme povedali az ked bolo potom nasim aj v praci kolegyniam, nech vedia, preco som bola v nemocke... no a ked sa zadari druhe, tak to asi tiez nebudeme skor oznamovat... mam zistenu trombofiliu a zrejme aj antifosfolipidovy syndrom... tak jedine, ze budem musiet ist hned na pn tak to prezradime skor.. inac kym neuvidim ako babo mava ruckami nozkami na sone, tak to bude nase tajomstvo... a ako to oznamime este neviem... asi foteckou zo sona...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre