Ako prijal váš partner správu o tehotenstve?

ana31
5. aug 2011

Chcela som sa vás opýtať, ako váš partner prijal správu o vašom tehotenstve? Je normálne, že to potrebuje predýchať niekoľko mesiacov? Čo bude potom, keď sa dieťa narodí? Musím povedať, že doteraz sme mali bezproblémový vzťah. Je to náročné "užívať si" takto tehotenstvo.

kvojtanikova
5. aug 2011

@ana31 neviem ci je to normalne, istotne predychavat niektori muzi musia, ale niekolko mesiacov? Ale ked si to tak vezmem, tiez to u nas tak prebiehalo - otehotnela som este sme neboli zobrati, takze predychaval sucasne dieta/ako to povieme rodicom/z coho zaplatime svadbu/kde budeme byvat/ci ma dostatocny prijem na to aby nas uzivil kedze ja idem na matersku a nebudem moct dalej pracovat/atd..... A uplne prva reakcia bola "No do kelu..." a zlozil mi telefon. Dnes mame uz druhe dieta, je to dobry a starostlivy otec, takze sa ani ty netrap a uzivaj si tehotenstvo naozaj, nie "s uvodzovkami".

wieruss
5. aug 2011

@ana31 v prvom rade ide o to, ci otec dietatka je uz tvoj manzel alebo nie, ci to bolo planovane a podobne... 😉 ale myslim, ze zodpovedny chlap, ktory ta lubi sa k tebe neotoci chrbtom aj ked to nebolo na plane a zrovna sa to nehodi alebo podobne ...

bosoriak
5. aug 2011

Moj manzel sa tesil viac ako ja, ja som sa viac bala 🙂
A vzdy ma vedia vytocit taketo muzske reakcie, co on potrebuje predychavat? Mali ste sex? No tak treba ratat s tym, ze to moze mat za nasledok dieta.
Ale klud, vela muzov to takto vidi a potom su skveli otcovia. Len teda verim, ze to nie je prijemne. Drzim palce, aby sa to zrovnalo.

sisaha
5. aug 2011

@ana31 zalezi na tom, ci to tehotenstvo bolo planovane, alebo nie. Kazdy chlap takuto spravu potrebuje trochu predychat, aj ked sa tesi. Vacsinou si zacne zenine tehotenstvo uvedomovat, az ked zbada rastuce brusko. Dovtedy iba registruje nejaku spravu, ze spolu cakaju dieta, ale naplno to zacne riesit az uvidi "vysledok" .-). Treba mu dat cas. Nepises v ktorom si tyzdni, takze tazko hovorit

ava11
5. aug 2011

Môj zareagoval veľmi neutrálne, akoby tomu neveril kým neuvidí 🙂 No ale keďže to nebola "náhoda" , tak nemal čo predýchavať. Vedel, čo robí.

ela2710
5. aug 2011

@ana31 my sme robili tehotensky test spolu, najskor naskocila len jedna ciarka, tak som si teda myslela, ze nie som, moj priatel ale dalej drzal v ruke ten test a neskor z nicho nic naskocila druha ciarka 🙂 takeho stastneho som ho videla len vtedy a este ked maleho drzal prvy raz v naruci, tesil sa na to velmi, velmi, osobne nepoznam chlapa co to musel predychavat, ale ak tvoj ano, tak mu dopraj cas, ale niekolko mesiacov, to je uz dako vela na predychavanie, 😕

janulkan
5. aug 2011

@ana31 my sme babatko planovali, ale ked som mm doniesla test pozitivny do ruky, ostali sme ticho obaja asi polhodinu a predychavali :D ked som to mala potvrdene z krvi, uz som ale vedela ze mm chce byt pri porode 🙂 takze pochopim par dni, ale par mesiacov? ved strati cas co moze byt s tebou, na zaciatku by som sa asi bez mm zblaznila, ked mi bolo zle a nosil mi do postele papat a pit 🙂 a zase neskor potom sona a prve pohyby a tak, nebude to partnerovi chybat?

bobocka
5. aug 2011

moj bobco bol asi 2 sekundy v soku a potom hned vyskocil a zacal ma objimat a bozkavat 🙂 ale jemu to zacalo dochadzat az ked ma s bruskom videl. a poriadne mu to doslo az ked sa maly narodil.to riadne rochnil 😀 a dnes s rukou na srdci mozem povedat,ze lepsieho tatina som pre mojho maleho uzasniaka ani vybrat nemohla 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rora
5. aug 2011

Ja som si takto "uzivala" asi prve styri mesiace tehotenstva 🙄 Napriek tomu ze priatel stale hovoril ze tuzi po dietatku, tak ked uz k tomu doslo, zrazu jak keby ho niekto tresol po hlave... Ja neviem preco sa niektori chlapi tak zlaknu alebo co... ale normalne som ho nespoznavala. Bal sa (a myslim si ze este stale sa boji) zodpovednosti, toho ze mu skonci bezstarostny zivot aky dovtedy mal a jednoducho z toho bola vtedy tragedia.... Chvalabohu ze uz ho to preslo.. Aj ked na nom este doteraz vidim zdeseny vyraz ked zisti ze o par tyzdnov uz tu nebude moje brucho ale nase dieta v postielke 🙂 Len mne je luto ze som nezazila ten pocit ked sa dvaja tesia z dvoch ciarok na teste ☹ Ja som na to bola sama, a aj na tie prve mesiace, ktore boli dost psychicky tazke ☹

anjelicek26
5. aug 2011

@ana31 - moj drahy predychaval dcerku dlhooo, pravdu povediac ja tiez, kedze planovana nebola, cely zivot nam to obom otocilo hore nohami a to nie len, ze trocha, ale totalne. To neznamena, ze to nase male trestidlo nemiluje od prvej minuty, co ju drzal v naruci 😀 No a pri malom bol happy od zaciatku, nechcel tomu uverit, ze sa nam konecne na poslednu chvilku zadarilo. Bolo to ako zazrak.

cmulinko
5. aug 2011

@ana31 dokopy som bola 5 krat tehotna..vsetky planovane a manzel vzdy bol prvy,ktory sa to dozvedel...ja som len testy ocikavala a on sa zavrel do vedlajsej izby s testom a vysiel mi oznamit radostne spravy co som aj tak vzdy vedela,ze budu pozitivne.zial zivot nam z piatich tehotenstiev doprial len 3 zdrave babatka.

ana31
autor
6. aug 2011

dakujem vam, baby. zda sa, ze vasi ocinovia to zvladaju od zaciatku lepsie. v kutiku srdca trochu zavidim, ale z duse vam to stastie prajem. pre mna je to signal, ze musim viac pracovat na nasom vztahu. verim, ze sa to da do poriadku a aj z nas bude nakoniec stastna rodinka. drzte palce! este raz vdaka. najma tebe Rora.

andrejka1974
6. aug 2011

no my sme sa vzdy tesili na vsetky nase deti spolu aj na prve aj na to posledne

lienka1701
20. feb 2013

mne manžel nechcel veriť...ale bol rád...a teraz sa teší...rozpráva sa s naším dievčatkom v bruško hladká ho...dokonca hľadá čo jej kúpi akú bábiku ked sa narodí... 🙂

zabkakwa
22. aug 2013

môj drahý najprv nevedel čo, šiel zafajčiť :D ale do 2 minút došiel za mnou, dostala som boštek, objatie a po ukľudnení sa tešil aj on 🙂 na druhý deň sme začali plánovať svadbu.
Teraz sme v 9 tt a 5.10. máme svadbu <3..... všetci dookola sa tešia a všetko je super...... teraz musí "fazuľka" bojovať a nerobiť zlobu mamine.....

lulu2525
12. sep 2013

No tak ked som to oznamila mojej laske tak bolo spociatku ticho ale potom bolo pocut v jeho hlasie nieco ako radost alebo nieco take........sice som mu to oznamila keed bol na ceste do prace......ale som si ista ze je rad 😅

kotatko1232
12. máj 2016

Moj MM babo nechce...chce aby som si ho dala prec ☹

myjusiatko
12. máj 2016

@kotatko1232 manzel? A preco preboha? Vsak je normalne, ze manzelia maju deti.

kotatko1232
12. máj 2016

@myjusiatko mame 1 a ze druhe uz nechce a ani nechcel.to sa nam len tak podarilo..nahoda

alicka850
12. máj 2016

My sme maleho planovali a napriek tomu, moj muz bol par mesiacov nesvoj. Hnevala som sa nanho za to,ale potom mi vysvetlil, ze sa len boji,aby vsetko dobre dopadlo,aby sa nic pri porode nestalo mne ani malemu. Skutocne tesit som ho videla az na sale,ked drzal maleho v naruci. Teraz je najlepsi otec na svete. Mozno ma ten tvoj podobne obavy.

kotatko1232
12. máj 2016

@alicka850 to netusim..ale vysvetloval mi ze ked sa mu nahodou nieco stane napr zlomi si ruku alebo ochorie kto bude potom pracovat a ako vyplatime hypoteku atd tie ostatne veci ked ja budem na materskej?? toho sa boji najviac a on vzdy chcel aby deti mali vlastne izbicky a to by nemali kedze mame iba 3 izbovy byt

myjusiatko
12. máj 2016

@kotatko1232 Tak si mal davat viac pozor.

kotatko1232
12. máj 2016

@myjusiatko ved to..uvidime co bude zajtra kedze idem na krv a aj na preventivku ku gynek..

mysga
12. máj 2016

Môj s tým celým napadom prišiel a nastrielal to tam správne na prvýkrát :D tehu test so slabulilinkou čiarkou som mu poslala cez messenger (nemohla som vydržať), čiže strašná romantika a on na to odpísal Juchú a to je celé. Odvtedy mi nehovorí milujem ťa ale milujem vás. Ja som tá šokovaná, čo si musí zvykať. Moj drahy bude sokovany z toho ubytku penazi asi az :D

svetlusb
12. máj 2016

@ana31 dôležité je aké máte zázemie, koľko ste spolu, ako sa poznáte, či ste plánovali spoločnú budúcnosť, či máte prostriedky a podobne. Ja som otehotnela, mám 21 rokov, teraz maturujem, priateľ má tiež 21 rokov, už zarába, má stály príjem. Žili sme oddelene. Keď som mu to oznámila bol strašne v šoku, pokakaný doslova bol, nevedel čo robiť, čo mi má povedať. Teraz máme spoločný byt a ja som v 33týždni a na maličké sa veľmi tešíme 🙂...namiesto párty, opijášov s kamošmi, akcií a neviem čoho, sme si zvolili takýto život a vôbec to neľutujeme 🙂 😒

dewny
3. feb 2017

@rora ahoj není si v tom sama. Aj moja polovička to vie už niekoľko dní a v prvý moment zbledol a nepovedal nič a teraz je stále preč necháva má samu z čoho mi je dosť smutno ale verím že ti prejde a predycha to 🙂 držím palce pri pôrode a prajem veľa zdravíčka tebe aj bábätku 🙂

puklica13
3. feb 2017

@kotatko1232 povedz tomu svojmu...Ja mám 3synov ..A majú vlastné izby ( lebo dom) a vieš čo? Aj tak spia všetci spolu v jednej izbe...😎

rora
3. feb 2017

@dewny prispevok je z leta 2011 🙂 no po tolkych rokoch musim povedat ze je dcera jeho milacik cislo 1 :D teraz uz mame aj druhe dieta, a teda pri pozitivnom tehotenskom teste bol pre zmenu nadseny on a ja mierne v soku :D prislo to necakane 🙂)

kotatko1232
3. feb 2017

@puklica13 to je super..ale on nezmeni nazor ked mu nieco precitam.....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre