Ahojte chcem sa spytat. Pred dvoma tyzdnami som mala plodne dni a vtedy sme sa s manzelom snazili o babo. Mam dve palicky na teste, len sa chcem spytat.
Ak to ukazalo na tehu teste, je uz vajicko uhniezdene? Kolko kyseliny listovej sa berie? 1 tabletka 400 g ci 2 tabletky denne? Lebo na letaku pise ze aj 2 sa mozu brat. Tak neviem co je spravne. A mozem v tehotenstve aj magnezuim? Sumive ci klasicke? Je jedno kolko gramov denne? Tusim na letaku pisu 500 g ze tabletka obsahuje. Dakujem vopred za odpovede.
Načo chces brat kyselinu listovú v umelej forme? Je jar, ide leto, trhy su plne zeleniny co obsahuje kyselinu listovú v prirodzenej forme a nemusíš sa pchať umelinou
Je tu medvedí cesnak, špenát, stavel, za chvíľu šalát, rukola a kopec vitamínov v prirodzenej a omnoho zdravšej forme
kup si vitaminy pre tehotne a mas poriesene, aj ked netreba to s nimi prehanat, lebo podla mnohych dr. sa potom rodia velke deticky .... staci kys. listova, da sa prijimat aj cez zeleninu, ale v takom mnozstve, ako to potrebuje plod na zaciatku, ho cez zeleninu neziskas, ono, najdolezitejsie su prve tri mesiace brania... ale zasa na druhej strane, vit. nie su vsemocne, ved nase mamy nic nebrali a tu sme
ja som brala 1 tabletku kys.listovej a kopec zeleniny.ku kazdemu jedlu nejaky salatik.to uplne staci a nie napchavat sa "teh. vitaminami"
Kys. listova: pred otehotnenim je denna davka 800 az po 13tt (mozes kombinovat zo stravy a tabletky) a po 13tt staci 400.
Magnezium ti netreba vobec. To ti odporuci lekar neskor v pripade predcasnych kontrakcii. samovolne by som nic nebrala, ziadne umele vitaminy. Ja som uz v takmer 9. mesiaci a okrem kys. listovej som doteraz nic nebrala. ZIadny Femibion a podobne umeliny. Moj doc tiez vravi, ze je to vsetko humbuk. Som zdrava, babo tiez, vysledky mam vzdy suoer a to mam 37 rokov, stravujem sa zdravo, nic extra a hlavne nie v tabletkach, mi netreba.
magnezium neber, kym ti ho neodporucil lekar. kyselinu listovu ked chces, tak ber a dopln zeleninou. ja som brala kys. listovu pred otehotnenim a po otehotneni som junahradila na radu mojej lekarky ladeevitou. magnezium mi predpisala az neskor, kvoli tvrdnutiu brucha.
vajicko sa uhniezduje 6-10 dni po oplodneni a potom zacina telo produkovat hcg (aspon ja to tak chapem)
ked si mala plodne dni pred 2 tyzdnami, to by ti uz mala meskat ms, nie?
tie cisla 400/500 su asi mikro-gramy, vsak? Pochybujem, ze tabletka vitaminov ma pol kila.
@kukuckalucia
kyselina listova
800mikrogramov pred otehotnenim a prvy trimester
400mikrogramov zvysok tehotenstva
lepsie sa oplati kupit jamieson, 100 tabliet po 1000 mikrogramov za 5e .. kludne mozes aj tu 1000ku si davat a mas to na vyse 3 mesiacov
magnezium netreba, az ked neskor odporuci lekar
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kyselinu listovú podľa toho,či ješ aj sama nejakú zeleninu,ktorá ju obsahuje alebo nie. Ale pred tehotenstvom ti stačí odporúčaná dávka,aby si mala. A magnézium načo chceš brať? To sa dáva proti predčasným kontrakciám. Keď otehotnieš,kúp si femibion,tam máš všetky vitamíny,ale ešte pred ti stačí kyselina listová