Ahojte chcem sa spýtať, teraz som mala posledný ultrazvuk u svojho gynekológa a váha našej princezničky bola 1988g, samozrejme + - 200g, , bola by som rada, keby ste sa somňou podelili o váhu vašeho anjelika v takomto istom týždni 🙂
naozaj je zbytočné porovnávať.. vôbec to nie je presné.. a napr.môj dr. to ani nemeral.. kontroloval len veľkosť plodu podľa daného tt
My sme mali odhad 3950g a narodil sa 4300g 🙂
helka a preco by si sa mala potesit takej vahe? kvoli porodu, alebo kvoli comu?
mne vahu vobec nepovedali len pomerali hlavicku,brusko a nozicku
Ahoj náš malý mal 1.736 g. v 30. t. a narodil sa s váhou 3.540 g. v 40 t. a odhadovali váhu 3.900 g.
Nam merali 1690 g 30tt, 39tt 3450 g a pri porode 40+3tt 3650 g takze asi celkom presne to namerali. Pri 1690 g som sa zlakla lebo mi vyslo podla tabuliek ze porodna hmotnost v termine ma byt cez 4 kg 😅
moja mala ma v 32+3 tt vahu 2050g. snad je to okej 🙂
rora: tak to sme na tom tak podobne,môj malý mal minulý týždeň (31TT) 2003g a to mi doktor povedal,že je troška väčší :D tebe tvoj doktor nič nehovoril? celkovo som pribrala 7kg....
...v 32/0tt sme boli na 3D USG a prietokoch, "malý" má 2300g a aj ostatné parametre má veľké - obvod (OFD) 11,25 cm a priemer hlavičky (HC) má už 32cm, čo všetko celkovo zodpovedá na 36. týždeň. Dr. tvrdila, že je možné, že sa narodí o dosť väčší, že je riadny valibuk (aj na usg bolo pekne vidieť aký je bacuľatý). Viem, že tie merania nie sú 100% a majú odchýlky ale rastový náskok o 3 týždne je dosť 😕
My s manželom sme boli priemerné deti (3,4kg a 3,9kg), sme chudí priemernej výšky, ja som doteraz pribrala 12kg (pred tehotenstvom som mala 51kg), som útlejšej postavy, úzke boky, bruško tiež mám z tých menších, jem normálne, dokonca neužívam tehotenské vitamíny, tak sa iba čudujem, že ako si malý zo mňa berie to "najlepšie" a takto pekne vyrástol. Samozrejme, že sa teším, že je zdravý, ale bojím sa pôrodu, čo ak bude mať nad 4 kg, že ako to zvládnem 😅
Vy s tým akú máte skúsenosť?
obe moje baby vazili v 30 tt okolo 1900 g , Tamarka pri porode vazila 3860 g a Nataska 3300 g....
@alohim ja som tiez taka stihla za cely porod som pribrala 12 kg pred tehu som vazila 50kg a skoro 4 kg Tamarku som porodila v pohode 🙂
@gangulienka Teda prirodzený pôrod s väčším bábom ok 🙂 tak by som to aj chcela a nie SC. Vďaka za povzbudenie...máš krásne deťúrence 🙂
@alohim no ja vlastne teraz nevidim nejaky velky rozdiel medzi porodom dievcat teda ak mam namysli ich rozdielnu velkost ale este ta povzbudim prva sa narodila 4 hod od prvej kontrakcie a druha do hodiny od prichodu do nemocnice 🙂
@helka193 skus mrknut toto http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
my sme mali v 31tt - 1590g
my sme tiez mali ca 1600 gramov a v 37 2800 a teraz neviem, aôle predpokladana porodna hmotnost ca 3600
ahojte babenky mamicky ja by som tiez potrebovala poradit.v stredu som bola na kontrole kde mi doktor povedal ze mimi mi vazi 1300 1350+- a som teda zacala som 30t.myslite si ze je to ok?
nemaj strach všetko je o.k -tak som mala 3 synov,a do porodu vyrastú na 3,5kg...len sa teš a myslí pozitívne 😉
Ahoj ja som dnes 29tt+4 a maly vazi 1790g a je teda velky na 30tt+6 😀
ahoj mne povedali na poradni v 29 tt ze ma 1470g neni to malo ? kolko este moze do porodu pribrat ?
Ja som V 32tt A malý vážicca 17 50 🙂 A meria 28 cm
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ta vaha je len hruby odhad...moj mal mat cca 3000 gr. a narodil sa ako 4,5 kg, takze dost velky rozdiel 🙂