Ahojte milé maminy, prosím vás, ja sa chystám na domáci pôrod zachviľu mam termín a nejako som podcenila hľadanie pediatra, nevedeli by ste mi prosím poradiť nejakého v Nitre alebo v Hlohovci? Už som ich pár obvolala a nechcú brať babatka narodene doma. Tak či nemáte nejaké tipy. Ďakujem 🙂
@babulkomale ďakujem 🙂
Veru. Mna sa nikdy nikto predtym nepytal kde budem rodit. Ved sa stava ze zena porodi aj doma. Alebo v aute.
Ci je potrebne volat pediatricku domov priamo ku porodu?
@anetimko navyse, ty este nemas babatko narodene doma. Moze ta porod chytit hocikde, tak si tym zbytocne nezarub cestu k pediatrovi.
@anetimko a co ma matrika s pediatrom? Papiere zanesie muz a napriklad ja som k pediatrovi isla az asi na 11 den lebo 9 dni sme boli v porodnici.
@babulkomale lenže ona nebude mať žiaden papier keď chce rodiť doma, na základe čoho ju zápisu na matrike???
@babulkomale matrika s tým má to, že treba rodný list a keď nepošle pôrodnica hlasenie o narodení dieťaťa musí to spraviť rodič ale hlasenie musí potvrdiť lekárka, že sa narodil a musí sa to do 3 dní od pôrodu zaniesť na matriku
Tiež odporúčam svoje plány nehovoriť predom pediatrovi.
Uvidíte ako všetko prebehne, veci sa vždy dajú doriešiť aj dodatočne.
@anetimko tak sa daj zapisat u pediatra a tvar sa, ze si nestihla porodnicu, ved tak sa to robi, nie?
@anetimko to si dost podcenila, keď už ideš rodiť, lebo zohnať pediatra je ťažké.A takého čo nemá nič proti domácemu pôrodu o to viac.
@babulkomale ale, keď nestihne do pôrodnice porodí doma a hneď ho skontroluje lekár, ktorý príde zo záchranky či v pôrodnici.
Nič ma do toho nie je, ale prečo si sa tak rozhodla?o negativach pre teba a dieťa ani nejdem písať, keď si rozhodnuta
@anetimko na FB nájdi skupinu domáci pôrod a tam sa pýtaj, nie tu 😉
Nehovorila som o tom nikomu. Po pôrode sme prišli k spádovej. Bola trocha v šoku, ale bez problémov. Boli sme cca 2 týždne po pôrode. Dala nám výmenné lístky, kam bolo treba, odber z pätičky sme si robila doma. Zavolaj do BB. Radi ti papierik rýchlo pošlú 🙂
@pininka1 papiere si vytlačíš doma a vypíšeš sama. 🙂
@mamamasama ďakujem pekne za rozumnú odpoveď 🙂
@anetimko veľmi držím prsty a určite poď na fb ako spomína @zuzanka.zuzu 🙂 Domáce pôrody OT. Na klasickej stránke ti všetky otázky nezverejnia.
@mamamasama ty si mohla naraziť na takú lekárku, ja poznám prípady ze chodili s deckom hore dolu a nikto ich nechcel zobrať.
@mamamasama ďakujem 😊
@pininka1 Z právneho hľadiska nie je priamo zakotvené, že musíš navštíviť pediatra po domácom pôrode. My sme boli len raz.
Myslim, ze baby dobre poradili, ze je absolutne zbytocne hovorit pediatrovi, akym sposobom a kde chces rodit... ono vseobecne ked povies "rodim doma a nedoverujem lekarom" uz vidia red flag, ze nebudes chciet ockovat, budes diskutovat o kazdej liecbe ci lieku a na take veci proste nemaju nervy...
Spadovy pediater ta musi zobrat. A drzim prsty snad si si dobre prehodnotila svoje roznodnutie.
@mamamasama ty žiješ v zahraničí je to tak aj u nás?aspoň si myslím, že žiješ vonku🙂
@luccija pýtala som sa chatbota 😁
Ahoj a prečo si sa vlastne rozhodla pre domáci porod ?
@soraya25 lebo potrebuje byť zaujímavá 😸
@alchemilkazltozelena ja mam na toto inak riadne zly nazor, dve deti by nam nezili, keby rodime doma, ja po poslednom tiez nie kvoli masivnemu krvacaniu... a to prve dva porody ukazkove rychle a bezproblemove... ze sa ti dieta zamota do pupocnej snury a dusi si proste "nenaplanujes"
@anjelicek26 veru ja tiez. Ja hned pri prvom by som “nedosla”. A syn tiez nie ☹
Dr vravel ze sekcia bola v poslednej minute.
Dalsie dva porody ok. I ked druhy tiez mierne komplikovany. Bez lekarskeho zasahu ktovie…
Takze jedine treti dr okomentoval-konecne bez problemov.
@anetimko a naco im to dopredu hovoris? Mozno bude treba porodnicu, nikdy nevies. Ved sa normalne prihlas k pediatrovi a kedy prides, vtedy prides. Co koho po tom, ci si stihla do porodnice alebo nie.