Sestra sa na materskej zblaznila v kupovani satkov na nosenie malej. Ja som bezdetna, vraj tomu nechapem. Nechapem, no ok. Mne sa v podstate nosenie paci, vidim v tom prinos, ale byt zavisla v nakupovani satiek? Jeden stoji vraj aj 300 eur. Jeden som jej kupila na narodeniny, ale lacny, dokazala si vybrat za 100 eur. Na vianoce sme sa s bratom skladali kazdy po 100 eur a darovali jej satku za 200 eur (taku si vybrala). Teraz vraj chce dalsiu za 320 eur, pyta pozicat mamu. Manzel jej samozrejme tiez na nejake satky prispel a aj na nositka. Tu najnovsiu, vraj uplne skvelu, zo skvelych materialov si chce vziat na splatky. Viete mi niektora vysvetlit na co je potrebne tolko satiek, co je na nich tak drahe? Naviac chce dieta nosit do 6 rokov, teraz ma jej mala skoro 2 roky. Ako ja nemam nic proti, ved nech nosi. Aj mala vypada byt spokojna. Len jej manzelovi to uz lezie na nervy (mnozstvo satiek), rodina jej furt poziciava a niekolko satiek ma aj na splatky, co manzelovi nepovedala. Este rodinu zadlzi. Uz neviem ako jej mam vysvetlit, ze na narodeniny by som malej chcela kupit nieco ine ako satku. Takisto nasi rodicia. Satku uz dostala na narodeniny, po narodeni, na vianoce. Takisto aj od rodiny. Teraz sa bavime co by chcela mala na narodeniny. Zas proste satku, ze to je to najlepsie co malej mozeme kupit. Je to normalne?
Práve včera som čítala ako je nosenie detí aj pre mamu aj dieťa nie vždy výhodné a zdraviu prospesne.A pri 2 r dieťati ani nehovorím.Kupila by som iný darček a nie satku
No sestre evidentne preplo zo "šatkovania". Ja mam 2 deti a vyrástli bez šatky. Skús jej poradiť, nech teda tie staršie predá a kúpi novú, až keď utrži peniaze za predaj. Ved dieťa môže nosiť len v jednej či..... 🤔 ? A hlavne, nech jej nik nepožiava peniaze.
Sestra svoje dieta brzdi vo vyvoji. Myslim psychickom. 2 rocne stale zavesene? Ved take dieta chce objavovat.
Nech si to vybaví s manželom. Čo jej kúpiš ako darček záleží na tebe.
Preháňa to. I keď premýšľam, že to bude ako s tými kočíkmi. Mne stačil jeden za 400,- a inej mamičke aj 10 kočíkov bolo málo...
tak jej neprispievaj na satku ma to byt od teba nie co si ona zamanie
Sestra je sibnuta, prepac 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ale preplieskat ju asi nemozes a nepomihlo by to. Drzim palce
Fiha, dost divne teda. A hlavne, ak sa kvoli takej blbosti zadlzuje. Nekupujte jej nic.
Koľko ich ma? Dieťa rastie, pribera, 2rocne sa určite nebude nosiť v tom čo novorodenec. Ak zopár satiek za 2 roky vystriedala, myslím 3,4 tak je to ok. Tie ktoré už nepoužíva aj preda?
Sátkovanie nie je problém , ani to , že ich má veľa , ani že veľa stojí . ( stále sa vedia dobre predať, posunúť ) problém je , keď jej to prerastá cez hlavu a hlavne , ak na ne nemá finančnú kapacitu .
Ja mam momentálne 2 nosice a 3 šatky, dokopy ma to vyšlo 100€ z druhej ruky a aj to plánujem už nechat len jednu šatku a jeden nosič. Tu nebude problém v satkovani ale v psychike.
@whatever1 Nepreda, pretoze bude niekedy pre dalsie. Ma ich tak 10, k tomu aj nejake nositka. Teraz chce novu satku, pre vacsie dieta, preto je to vraj tak drahe. Este nema splatene 2 predchadzajuce satky.
Tak 1.som si predstavila jak nosim mojho 6.rocneho syna uuf az mi zabehlo🤣🤣resp.mojim krizom🤣🤣a este vacsi zachvat som dostala od smiechu ked wi predstavim jak pride na zapis do skoly v nosici😂😂hrabe jjej..
ale vy ju aj vtom podporujete ze jej nato stale prispievate
@xiaomi_ chcela to, tak sme nemali problem jej kupit alebo sa zlozit. Ale vcera ma oslave, ze chce dalsiu satku za 320 eur. Na vianoce od rodiny dostala 2, na jej narodeniny v januari dalsiu a teraz zas dalsiu chce. Uz mi to pride moc. Hlavne tie ceny satiek. Celkovy jej postoj k materstvu mi pride troska moc. A o dojceni ani nehovorim. Ale cela rodina respektuje.
Tieto prepnuté hrotivé matky sú čisté zlo.
Normalne by som ju s tym nahlas poslala do riti. Ved to co pises nie je vobec normalne. Nech si nasetri a neotravuje s jej uchylkou rodinu. Keby na to aspon mala, nech si kupi aj 100 satiek, ale vypytovat od rodiny je absolutna ubohost.
Pokým bude mať druhé dieta budú zase iné šatky.Nech popreda čo má doma.Tiez si myslím, že jej preskočilo veď 6 r dieťa s nami behalo po Tatrách po túre to kde chce nosiť, 4,5 r dieťa?
To sa naozaj dajú šatky kúpiť aj na splátky?🙂)
tak jej kup cokoladu a konec ..... ja mam jeden nosic a nemozem sa ho zabvit a to ho ponukam lacno
Zial, nechala sa strhnut osialom satkovacich matiek 😔 ja som mala prvu satku za 30. Potom bum dve za 250. A muzovi som slubovala jak ich dobre predam raz, lebo to su limitky 🤦 Nastastie tu som sa spamatala. Satkovanie je uzasne. Uzasne. Bohuzial tento chory nakupny osial ho uplne degraduje, a potom vznikaju tie hlupe reci o "biodzignutychnosniciach" 😒
Satkovanie alebo nosenie je super, ale pokial nato nemám finančne prostriedky stačí jeden nosič jedna šatka a nie aby som si po rodine požičiavala alebo pripadne žiadala aby mu kupovali v takých hodnotách…odporuc jej skupiny na fb Nosíme deti s láskou tam sa šatky aj posielajú napríklad na skúšku alebo zanodenie a moze tak skúsiť kopec nových šatiek bez toho aby ju kúpila 😊
@zojeva No ja myslim ze na nejakej skupine na FB je. Poriadaju tam nosiace stretnutia, pikniky v satkach, pochody v satkach. A myslim, ze od jednej pani si tam berie satky na splatky.
Kúpte jej niečo na bolesti chrbtice nech sa spamätá
Do 6r chce nosit?Co sa zblaznila?uz 2 je vela na nosenie a to ju akoze kde nosi a kolko hodin denne?????A ta mala sa chce nosit?Ved to je nuda pre tie deti,nech beha radaej na odrazadle namiesto nosenia.Za mna nie,mozno ak tuzi nosit dieta,nech si zonstara dalsie babatko.
Ono... Myslím že žiadna racionálna argumentácia sestre oči neotvorí... jediné čo by snáď (podľa mňa) pomohlo by bolo vypnúť FB, alebo aspoň obmedziť šatkarske FB a možno aj real skupinky 🙂 tam je viac rovnako zmýšľajúcich a teda porovnávanie sa, ktoré ju k tomu asi najviac ženie...tie šatky vedia byť naozaj nádherné a niekto sa v tom fakt nájde a jeden z argumentov je že si žena nič iné takto nedopraje... mňa to na začiatku tiež strašne nadchlo ale skončila som pri jednej šatke z bazáru za 50€ a požičanom storočnom nosiči 🙂 a nosiť som prestala keď mala dievka asi rok a pol (uspavala som ju tak na obedny spánok) inak súhlasím s kleopatra114 .. a chápem že pre veľa ľudí je táto vášeň riadne mimo, ale ak na to niekto má, prečo nie... Nosiť deti do 6 rokov a niekedy ich doslova nútiť aby sa nechali odniesť je myslím už trochu taká opičia láska aj keď pre niekoho životný štýl. Holt - každý sme nejaký..
Sestre by som asi povedala že na ďalšiu šatku som jej pripravená prispieť pri ďalšom dieťati, lebo sa mi to zdá už moc a keďže s takým preháňaním nesúhlasím, nechcem ju v tom ani podporovať...
Prepáč, ale neverím. Šatku na splátky a na každú príležitosť, plus nosiče.
Zadlzit sa kvôli 5 m látky 🙈
Nuž, žiadna sekta nie je dobrá...
Uff tam to normálne nie je... Aj keď áno každý máme svoje nejaké úchylky.. Ale šatky na nosenie úplne postačí jeden... A už keď bude mať mala dva roky tak ma aj nohy pokiaľ je zdravá mala by chodiť a nie v šatke byt a ešte do šiestich rokov? No neviem... Príde mi to čudné.. Véd mala už isto chce aj nejaké odrazadlo. Kolobežky hračky a nie šatku z ktorých má milión