Ahojte, mamicky. Chcem sa opytat, ako riesite "zavesnu" tasku na kocik. Myslim tu tasku, co je prevesena cez rucku kocika. Tato moja taska ma asi 5kg, je strasne tazka a ked ju zavesim na kocik, tak len cakam, kedy ho prevazi 😀 a to v nej vobec nic take extra nemam. Len veci na prebalenie, flasku s mliekom pre maleho, doklady, mobil, kluce, par hraciek, plienku. Fakt nic extra. Maly ma len 3 mesiace, takze tak vela toho zatial nepotrebujem. Ako to riesite vy? Tiez mate take tazke tie tasky? 😀 Dakujem za pomoc.
Doplním - nemáš úložný priestor pod vozíkom ??
pat kil nie je nic. Tvoj kocik ma zle polozene tazisko. Riesenie but a) novy a praktickejsi kocik b) ukladat veci dole.
@hviezdickka 5kg?? prepáč neverím 🙂
plienky, vlhčené obrúsky, fľaša, niečo malé na zjedenie.....t.j. základ pre mimčo
základ pre maminku.....peňaženka, telefon, kľúče, pap. vreckovky, šmínky, dáždnik....
ja viem, že som na niečo zabudla, ale nikdy tá moja teška, kde sa všetko nájde nemala viac ako 2kg....a to tam bolo fakt že všetko.
čo takto si to rozdeliť na viac čatí, niečo dole do kočíka niečo na rúčku.
resp, vymeniť kočík za stabilnejší 🙂
resp. vybrať z tašky všetky hračky a nechať len jednu 🙂
lebo fakt neviem, čo tam môže mať 5kg
dakujem dievcata. ano, mam aj pod kocikom miesto, no ja vzdy idem aj do obchodu na mensi nakup, takze tam vzdy vsetko uplne zaplnim.
no, to ma tiez napadlo, ci nie je chyba v kociku. kolko by mal taky kocik uniest bez toho, aby som to nejak extra pozorovala?
@katarinamarkova mozes mi verit, ze ani ja nechapem, ako je to mozne, ze je ta taska taka tazka. hracky tam mam asi tak 3 a su uplne lahke, len take zavesne na kocik. ved to vazi par gramov
fakt neviem, uz nemam co z tej tasky vyhodit, myslim, ze tam mam fakt len zakladne veci
Tipujem to na chybu v kociku, mozno by si mohla vyskusat zavesit svoju tasku na iny kocik nejakej kamosky ktora prave kocikuje a porovnas. Ja som mala kocik Concord Fusion a na nom som nosila tasky tazke ze som ich sama skoro nezdvihla 🙂 Teraz mam Britax Agile, ten je nejaky lahsi, uz sa mi prevazil 🙂 Ale to som mala tasku plnu nakupu.
@hviezdickka toš...tak vyhoď tu trochu tvojho jedla. Hneď to bude namiesto päť kíl jedno kilo.
Lebo pár plienok a pár hračiek pre trojmesačné dieťa neváži viac, než 750 gramov.
@hviezdickka a to si si ju pri kupe nevyskusala?
Ja som ju mala urcite lahsiu aj v case,ked boka tak plna,ze som ju ledva zapla. Ale kocik mi nikdy neprevazila. A to ani vtedy,ked bola na dalsom.kociku-nemoznom sportiaku,ktory mal zle tazisko (podla mna).
@hviezdickka skús ju odvážiť len tak zo srandy, fakt neverím že má 5kg
@ujanka zijem v zahranici, nikoho tu nepoznam, nemam kde inde tasku teda zavesit. tak to si mala teda super, kocik, ked take tazke tasky uniesol
@nyusika mojho jedla? ved ja tam ziadne svoje jedlo nemam. snad si nebudem na 2-3 hod prechadzku brat pre seba jedlo. teraz v horucavach mam 500 ml flasu s vodou a aj tu mam dole v kociku
@siska53 kocik nam kupili moji rodicia. ani by ma vo sne nenapadlo, ze sa nieco take moze stat. mala som si evidentne studovat aj kupu kocika. on sa mi este nikdy neprevazil, no ta zataz na kocik je evidentna. este nieco tam nalozim, ked bude maly vacsi a potom to uz urcite bude problem. pripadne teraz keby sa na kocik niekto za tu rucku viac omylom oprel, tak to ho prevazi urcite
@hviezdickka jedine vyskusat viac kocikov u kamaratiek, v obchode. Alebo si nos nakupy v ruksaku 😉
Ahoj, ja Ti verim, mne len kabelka vazi niekolko kil. Ja nechapem co tam mam ale ledva ju unesiem. A ked beriem aj vodu, no koniec. A nosim ju prevesenu cez kocik- ma dlhy popruh (specialne na tento ucel kupovanu).
Ja som mala tiez obrovsku a tazku kocikovu tasku, original ku kociku, ale bola neprakticka, zle sa v nej hladalo. Teraz nosim tu kabelku, prebalovanie pod kocikom, a mam taky organizer na rucke- take male- tam davam vody a momentalne nahradne oblecko pre malu, cumel, hracku. Ak beriem jedlo, nahradne oblecenie pre chalanov, prilby, nosicku atd. vsetko to popcham pod kocik. Ak idem na nakup spodok kocika vyprazdnim, ale ja mam obchod hned vedla baraku, takze len tam a spat.
A teda kocik mam stabilny, ani moja extra kabela ho neprevazi.
Ja to riesim tak, ze vyberiem dieta, to nosim na rukach a tlacim kocik v ktorom je ta moja taska.... 😀
@bluka2 Inak Ty sa smejes, ale keby si videla nas ked ideme z garaze, hlavne po vikende u svokrovcov, tak odpadnes, kocik sluzi ako vozik na batozinu 😵 A kolkokrat z vonku -mala vrestiaca na rukach, odrazadlo alebo kolobezka zavesena na kociku, chalani vrestiaci okolo mna (vrestia ze nechcu ist domov), no komedia...
A najnovsie- mala v nosici, stredny (15 kilovy 🙂 ) spiaci v kociku- vo vanicke 😀 Ked nas stretnes spoznas nas 😅 (Vcera som si tak nakupila...). Este ze ten kocik mam 😎
@maminecka2 haha, tak na tom 15 kilovom vo vanicke by som sa zasmiala 😀 Ja sa ale najviac smejem ked vidim v kociku psov 😀
@bluka2 😀 😀 😀
No teda ja by som psa nestrpela- ospravedlnujem sa vsetkym milovnikom zvierat
@maminecka2 vies mi dat nejaky odkaz na ten organizer, prosim? no ja ked som este nemala maleho, tak kabelky som mala tiez tazke, nevladala som to ani nosit a nic som tam tiez dokopy nemala. podla popisu ste krasna vesela rodinka 🙂 hehe
@bluka2 tak ty si uplne ze TOP 😀 toto sa mi stalo raz ked sme boli na prechadzke s manzelom a malym. isli sme do obchodu a nebolo tie tasky kam dat 😀 tak maleho mal manzel na rukach a tasky v kociku a ja som tlacila kocik 😀
tak psa som v kociku este nevidela 😀
dakujem dievcata za pomoc, chcela som vediet, ci som jedina, co ma tento problem alebo ako to vlastne je s tymi kocikmi a taskami 😀
@hviezdickka ono moze to byt, to prevlovanie. Ale neviem, ja som to uz videla, len to bola vzdy bugyna a tam je to jasne. Ale ty mas asi poriadny kocik a vanicku, ked mas take male babo. Hm
Ja mam 14 mesacnu, je sice uz malo v kociku ale tak vlasime ho este stale, dnes sa v nom aj vyspala. Neviem, nikdysa mi nestalo, ani s vanickou ani teraz so sportovou castou (stale jeden a ten isty kocik), ze by sa mi prevalil. A to ta moja buksna tiez dost vazi. A to mam este viac nabalene, kedze väcsie deculo toho potrebuje viac, hlavne vkuse nieco na jedenie (spon to nase najmladsie) 😕 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀
Neda sa ti ta taska upevnit len na bokoch. Ja mam prebalovaciu tasku tiez s dlhym trakom ale po bokoch ma ese extra kratsie pruhy, ktore sa daju zmensovat a zväcsovat, a maju na konci hak a tym sa to upevnuje na boku na ruckach kocika. Takze taskasa nehompala niekde v strede rucky ale pekne "sedi". Ked bola vanicka, tak tesne na konci vanicky (pri nozickach) a teraz zo zadu za chrbatom, alebo ako by som ti to opisala.
Odpadla som 5 kilova taska ? 😂 Chodis na celodenne prechadzky mimo civilizacie? Na kociari by malo byt napisane kolko max kg mozes zavesit ale ak nie je tak podla mna taska pre baby so vsetkym co potrebujes na 2 hod prechadzku nemoze mat viac ako 1 kg. Ak ano tak povyhadzuj zbytocnosti 🙂 a nakup si daj do inej tasky a zaves na plece alebo ruksak 🙂 ja nemam 5 kilovu tasku ani ked ideme na cely den prec 🙂
@hviezdickka Ja mam nieco taketo- kupene tu cez konika:
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/?q=Orga...
A teda sme naozaj velmi vesela rodina, a hlavne hlucna 😀
@momoqui Joj, to by si mala vidiet nas ked ideme len von a ak ideme na vylet tak konec- kosik pod kocikom uuuuplne plny, kolkokrat este aj batoh, jak kocovnici 🤐 Neviem co budeme robit ked mala vyrastie z kocika 🤐
@maminecka2 Kolko mate deti? Si este nas nevidela. My sme ako taka "tichsia" talianska family 😀 😀 😀 😀 😀 Pri 4 detoch je nas vsade vela. neexistuje, ze by sa mi nejake dieta stratilo. Pocut ho na mile 😕 😀 A o nabaleni radsej pomlcim. 😀 😀 😀 😀 😀
@maminecka2 heh my cestujeme vela a stale a viem to nejak spravit tak ze mame vudy malo veci ale vsetko co treba ... Teraz cestujem s malou na tyzden a mam iba 1 kus prirucnej batoziny + kabelku a uz sme zbalene 😀 Ale uvidim ci budem takto "frajerit" ak budeme mat viac deti 😀
@yanni 😵 Mame 3 deti a to najmladsia este nema 5 mesiacov, takze zatial ju je pocut ale este nie je vidiet. Chalani su taki turbo, nielen hlucni, aj akcni, hlavne najstarsi. A mladsi nechce v nicom zaostat, este aj prekricat ho musi 😀
A balenie ja z duse nenavidim, ja este teraz beriem vsade najstarsiemu nahradne oblecenie, on pri tych svojich neusporiadanych pohyboch sa furt obleje, spadne do blata, roztrhne gate... A potom vsetko rovno do pracky a teda najskor snaha o odstranenie skvrn... 🤐
@momoqui Tak to Ti uprimne zavidim, my cestujeme tiez vela, celu rodinu mame mimo. A ja vzdy 3 dni balim, potom 2 dni vybalujem, potom periem, joj. A to niekedy cestujeme aj kazdy vikend. Postupne ako pribudaju deti redukujeme veci. Kedysi sme vozili aj kybel na kupanie, kojaci vankus (dlhy 1,5 metra 🙂 apod. No prvorodicia 😀 😀 😀
@maminecka2 haha ono autom sa to da ale letecky noest ten vankus si neviem predstavit 😀
Päť kíl nemá snáď ani náš víkendový nákup...