Trojkombinácia pre dieťa, ktoré sa narodí v apríli

21. nov 2023

Ahojte,
pomaly sa pozeram po kocikoch, chcela by som trojkombinaciu. Ktory by ste mi odporucili? Babatko sa narodi v aprili. Dakujem

bolarazjedna
21. nov 2023

Trojkombináciu určite nie, investuj do kvalitného vajíčka, v ktorom budeš môcť dieťa prevážať aj do roku a pol.

Co sa týka samotného kočíka, je ich straaaasne veľa na trhu, a každý má iné preferencie a predstavu o dobrom kočíku. Aký máš rozpočet? Chceš s kočíkom chodiť iba po meste, či po neupravenom teréne? Máte výťah, ak áno treba pozrieť, aby sa zmestilo do výťahu. Aká je vaša výška s otcom dieťaťa? Niektoré kočíky vyhovujú skôr nizsim/vyšším rodičom. Váha kočíka a rozmery tiež nie sú zanedbateľné, najmä ak máte malý kufor v aute.
Skus najprv špecifikovať, aké kritériá ma spĺňať kočík a potom ti poradíme ľahšie.

medda_beda
22. nov 2023

@bolarazjedna Prečo trojkokombináciu nie? Pýtam sa zo zvedavosti ako bezdetná.

adeladulova
22. nov 2023

@medda_beda ideal je tak dvojkombi, kliknes vajko na podvozok. Kliknes vanicku. Ale sportovu cast uz sa ti klikat nebude chciet, do auta vzdy musis rozlozit na 2 casti, ovela je to nespratnejsie ako sportovy kocik co zlozis v jednom kuse... bude aj lahsi, krajsi. Neverila som, kym som to neodskusala sebe. Od vtedy to vsetkym kamoskam radim a tie co "neverili" tak potvrdili ze ano, je lahsie si potom kupit samostatny sportovy kocik.

mamickalisticka
22. nov 2023

@medda_beda vajíčka z trojkombi sú väčšinou (skôr vždy) úplne nekvalitné a nevhodné pre malé bábo

medda_beda
22. nov 2023

@adeladulova
@mamickalisticka
Aha, dobre vedieť 😊 ďakujem za odpovede.

saxana000
22. nov 2023

Pozri bazarovu a potom ked vyrastie z vanicky sa toho rychlo zbav a pohladaj lahky spratny sportak..vajicko z trojkombi je cista katastrofa ano su ludia ktorym to staci lebo sa autom vela nepresuvaju raz za mesiac na poradnu.ale.ak bude babo vozene casto pozeraj nieco ine bezpecnejsie

bolarazjedna
22. nov 2023

@medda_beda áno, tie vajíčka z trojkombi spĺňajú len minimálne kritériá na to, aby sa mohli predávať, a nie sú vôbec bezpečné (na základe testov). Teda drvivá väčšina z nich.
Ale vraj už sú nové prísnejšie normy, čiže majú všetci 1rok na dopredaj, potom už všetky vajicka/sedačky musia spĺňať normy R-129, čo sú prísnejšie.
Sama som videla obrovský, do očí bijúci rozdiel medzi kvalitným vajíčkom (máme nové za 130eur, čiže žiadne drahoty, cybex aton 5) a vajíčkom z trojkombi (konkrétne z Bebetto Luca) , keď sme boli na návšteve a musela som syna dat do toho z trojkombi na chvíľu... No mala som z toho veľmi zlý pocit, keď som to vedela porovnať.

gabu_lienka
22. nov 2023

Mne sa 3kombinacie typu polske kociky ani nepacia a su nevyuzitelne ako pisali baby hore. Sportova cast nemotorna, vajicko male, nekvalitne.
Ja som mala pri oboch detoch 2kombi, s tym, zento bol normalne pouzitelny sportak. vajicko som kupila zvlast, kiddy evoluna, v 1.5 roku sa v nom mala este vozi. Kocik mam joolz hub+, v sportovej casti sa odviezol aj 2.5 rocny. A vidim jednu maminu s nim chodit brat dievcatko do skolky 😆 takze nie je 3kombi ako 3kombi. Napr Taky cybex vyuzijes urcite celu 3kombinaciu, maju velke a kvalitne vajicka, sikovny podvozok aj sportovu cast.

mima172
22. nov 2023

Tiež som pri dcére kúpila 3kombi, hoci má skúsenejšie maminy od toho odrádzali. Teraz už viem, že mali pravdu. Dôvody? Vajíčko z 3kombi býva nekvalitné, nie dosť bezpečné a športová časť je často tiež na prd. My sme ju rozložili a po 1 dni zložili a kúpili sme kvalitný športový kočík (kvalitnejší, skladnejší). Za mňa určite na začiatok len hlboký kočík a kvalitné vajíčko, neskôr dokúpiť športový kočík.
Ak 3 kombi tak len nieco ako Cybex alebo Neonato puto ale to sú zbytočne drahé kočíky.