Ahojte,
pomaly sa pozeram po kocikoch, chcela by som trojkombinaciu. Ktory by ste mi odporucili? Babatko sa narodi v aprili. Dakujem
@bolarazjedna Prečo trojkokombináciu nie? Pýtam sa zo zvedavosti ako bezdetná.
@medda_beda ideal je tak dvojkombi, kliknes vajko na podvozok. Kliknes vanicku. Ale sportovu cast uz sa ti klikat nebude chciet, do auta vzdy musis rozlozit na 2 casti, ovela je to nespratnejsie ako sportovy kocik co zlozis v jednom kuse... bude aj lahsi, krajsi. Neverila som, kym som to neodskusala sebe. Od vtedy to vsetkym kamoskam radim a tie co "neverili" tak potvrdili ze ano, je lahsie si potom kupit samostatny sportovy kocik.
@medda_beda vajíčka z trojkombi sú väčšinou (skôr vždy) úplne nekvalitné a nevhodné pre malé bábo
@adeladulova
@mamickalisticka
Aha, dobre vedieť 😊 ďakujem za odpovede.
Pozri bazarovu a potom ked vyrastie z vanicky sa toho rychlo zbav a pohladaj lahky spratny sportak..vajicko z trojkombi je cista katastrofa ano su ludia ktorym to staci lebo sa autom vela nepresuvaju raz za mesiac na poradnu.ale.ak bude babo vozene casto pozeraj nieco ine bezpecnejsie
@medda_beda áno, tie vajíčka z trojkombi spĺňajú len minimálne kritériá na to, aby sa mohli predávať, a nie sú vôbec bezpečné (na základe testov). Teda drvivá väčšina z nich.
Ale vraj už sú nové prísnejšie normy, čiže majú všetci 1rok na dopredaj, potom už všetky vajicka/sedačky musia spĺňať normy R-129, čo sú prísnejšie.
Sama som videla obrovský, do očí bijúci rozdiel medzi kvalitným vajíčkom (máme nové za 130eur, čiže žiadne drahoty, cybex aton 5) a vajíčkom z trojkombi (konkrétne z Bebetto Luca) , keď sme boli na návšteve a musela som syna dat do toho z trojkombi na chvíľu... No mala som z toho veľmi zlý pocit, keď som to vedela porovnať.
Mne sa 3kombinacie typu polske kociky ani nepacia a su nevyuzitelne ako pisali baby hore. Sportova cast nemotorna, vajicko male, nekvalitne.
Ja som mala pri oboch detoch 2kombi, s tym, zento bol normalne pouzitelny sportak. vajicko som kupila zvlast, kiddy evoluna, v 1.5 roku sa v nom mala este vozi. Kocik mam joolz hub+, v sportovej casti sa odviezol aj 2.5 rocny. A vidim jednu maminu s nim chodit brat dievcatko do skolky 😆 takze nie je 3kombi ako 3kombi. Napr Taky cybex vyuzijes urcite celu 3kombinaciu, maju velke a kvalitne vajicka, sikovny podvozok aj sportovu cast.
Tiež som pri dcére kúpila 3kombi, hoci má skúsenejšie maminy od toho odrádzali. Teraz už viem, že mali pravdu. Dôvody? Vajíčko z 3kombi býva nekvalitné, nie dosť bezpečné a športová časť je často tiež na prd. My sme ju rozložili a po 1 dni zložili a kúpili sme kvalitný športový kočík (kvalitnejší, skladnejší). Za mňa určite na začiatok len hlboký kočík a kvalitné vajíčko, neskôr dokúpiť športový kočík.
Ak 3 kombi tak len nieco ako Cybex alebo Neonato puto ale to sú zbytočne drahé kočíky.
Trojkombináciu určite nie, investuj do kvalitného vajíčka, v ktorom budeš môcť dieťa prevážať aj do roku a pol.
Co sa týka samotného kočíka, je ich straaaasne veľa na trhu, a každý má iné preferencie a predstavu o dobrom kočíku. Aký máš rozpočet? Chceš s kočíkom chodiť iba po meste, či po neupravenom teréne? Máte výťah, ak áno treba pozrieť, aby sa zmestilo do výťahu. Aká je vaša výška s otcom dieťaťa? Niektoré kočíky vyhovujú skôr nizsim/vyšším rodičom. Váha kočíka a rozmery tiež nie sú zanedbateľné, najmä ak máte malý kufor v aute.
Skus najprv špecifikovať, aké kritériá ma spĺňať kočík a potom ti poradíme ľahšie.