Ahojte dievčatá, viem, že téma športový kočiarik na zimu tu už bola, ale predsa som sa rozhodla začať novú. Chcem vás poprosiť o rady zo skúseností. V decembri budeme mať 9 mesiacov a patríme k tým "väčším" bábätkám. Napriek tomu, že vaničku na hlbokom kočiariku máme väčšiu, určite tam už s fusakom nevôjdeme. Bývame pod Tatrami, takže snehu máme požehnane preto štyri väčšie kolesá, neviem, či musia byť nafukovacie, sme na vidieku, kde cesty nie sú vždy dokonale odhrnuté. Zároveň hľadám otočnú športovú časť, keďže až tak veľký zase nebudeme. Opierka na chrbátik aby išla úplne do ľahu, taktiež polohovanie nožičiek... Čo mi ale na väčšine relatívne vyhovujúcich kočiarikov chýba je nánožník, ktorý dobre chráni pred vetrom. Dakujeme, že sa s nami podelíte o skúsenosti a pomôžete sa nám tak správne rozhodnúť
Keď náš malý je na mňa tak fixovaný, že musí na mňa pozerať, nestačí keď sa iba prihovaram.... A fusak je fajn ale nezakryje ak fúka vietor, aj keď Brita má fajn striesku.dakujem za názor
nuz ako myslis.. teda fusak neprefukne urcite a dnu sa da zazipsovat deka,ked si kupis riadny nepremokavy,nemusis sa serkat aj s nanoznikom.. dieta tam tak ci tak nejde len v dupackach,v zime bude mat isto bundu/overal a ak ti spi v kociku, tak vietor budes musiet zastavit inak ako nanoznikom,podla mna,su take clony kadejake.. aaaalebo ma napadlo este, ze nanozniky siju aj tu na mk na mieru 😉
ja ti to pisem len v takom zmysle,ze neobmedzuj sa pri hladani kocika drobnostami,hlavne nieco stabilne a kvalitne,nie rozheganu karicku
Baby nemáte skúsenosti s dobrými kociarikmi do snehu?
@jane24 ja za seba odporúčam concord wanderer - ten som mala a podľa mňa najlepší. Alebo skús pozrieť bebeto nico. Ale teda neviem do akého snehu hľadáš kočík....lebo ak je odhrnute, určite to kočík zvládne. Ale ak by si chcela ísť po čerstvo napadnutom a hlbšom snehu, tak to asi ťažko taký kočík zozenies a ani ho nepretlacis tým snehom. Ale myslím že som videla na youtube aj nejaký , čo sa mu dajú kolieska vymeniť za lyže😊.
@jane24 trochu veľký tank, ale parádny. Peg Perego GT3 😉 Nafukovacie kolesá, 3 stupne odpruženia, podľa terénu...
ak moze byt neotocny, tak PETITE&Mars STREET, skvely kocik, daju sa nan kupit nafuk. kolesa na zimu, alebo do terenu.... je to skvely kocik a priestranny... alternativa Britaxom... ma rovnaky dizajn, ale zda sa mi este lepsi.. cenovo je dostupny do 200E + nafuk.kolesa stoji 74E na nete
vyuzijes aj neskor este v lete.....
alebo potom Casualplay LOOP je fajn.. nema sice nafuk. kolesa, ale dobre sa vozi, je priestranny a otocny ... velmi dobry kocik, ale drahsi... mozno jazdeny najdes... ale je ich po menej, nema ho kazda druha
ale kedze chces velke nafuk kolesa, tak asi nevyhovie....
Potom uz len BEBETTO NICO, ale ten je dost tazky...
Ja mam oba posledne menovane....
@mirkaaa80 coze?to mas asi nejaky vadny kus... ved on sa uplne lahucko ovlada jednou rukou.. skusala som ich viacere, aj bez aj s nafuk. , aj s dietatom, dokonca naposledy pred tyzdnom na kupku, nalozeny vecami taskou a uterakmi..... a stale isiel v pohode.... skus premazat kolieska, alebo volaco... lebo on fakt jazdi sam a skladanie je tiez v pohode...
a pruzia tie nafuk kolesa ciastocne.. vacsie dieta az tak hojdanie nepotrebuje.... naco 🙂 ale jazdi s nafuk. kolesami makko.
ono je to ako napodobenina Britax B motion.. aj mi to tak v Pre deti prezentovali..ze tento " nas kocik, odkopirovany Britax" ... lebo to je ich kocik, ceskoslovensky.... akurat vylepseny .... mne sa teda vozil vzdy paradne, ked som ho skusala a maminy vsetky nadsene z neho boli... pytala som sa..
Nakoniec som ho ale zatial nekupila,lebo este potrebujeme otocny, tak mame to NICO a LOOP.
@jane24 ahoj ja ti mozem odporucit Mio adrbor vyborne kolesa do snehu ma aj nanoznik, ide do uplneho lahu a striesku vies dat az uplne dolu aby na dieta nefukalo a bude pekne schovane....Je velmi priestranny som snim spokojna velmi. Len bohuzial
Sa neda otacat konstrukcia ktebe iba od teba....Ale na strieske je okienko kde ta bude vidiet a neboj zvykne si na to ze bude spoznavat sveto okolo seba a a co ma pred sebou a naokolo a aj zabudne ze ta nevidi s mojou som to tak mala tiez je namna fixovana no v kociku je to super zachvilu som ju tam prestala bavit a pozerala dookola na svet..
ale ta látka na Mio je straaasne tenucka.. . do Tatier by som to asi nekupila, to radsej to NICO
@katrin21 no určite si urobila dobre - tie kočíky čo máš. Tiez som mala casual s4 a super. Ale ja som mala concord wanderer- maly sa už nechcel vozit, tak som ho predala. Len potom som si uvedomila , že cez zimu síce uz bude mať 2 roky ale stále to jeho chodenie nie je na dlhé trasy, tak som kupila " pre istotu" na zimu ten Street a vážne je to oproti concord hrôza. V predajni alebo na chvíľu keď ho odskúšaný sa mi tiež zdal super...nehovorim že sa úplne zle ovláda ale určite nie s takou ľahkosťou ako ten concord, ja už by som ho viackrát nekúpila.😉 Ja by som riešila jej situáciu kúpou Nica.😃
@mirkaaa80 vidis, tak ozaj 100ludi 100 chuti.. mne sa zase wanderer zda zbytocne obbrovsky, cely..ja som po nom pokukovala.... skusala..... aj ta chrbtova opierka v lahu, taky velky kocik pre uz velke dieta.... neviem. ano, vozi sa dobre, ale mozno skus dokupit na ten street tie nafuk. kolesa ..podla mna by ti to velmi pomohlo...aj maksi by sa ti zdal, to vela spravi.... alebo skus ich premazat , tie co mas... ale fakt, co som skusala, aj sa pytala bab, tak vsetky spokojne... tak preto sa mi to zda cudne... hmm....
ale tak ked si bola zvyknuta na wanderer, on je celkovo iny typ kocika, mozno ti preto tento nevyhovuje, ktovie..
potom na jar zvazujem NICo predat a kupit si Easy GO optimo s nafuk. kolesami, ten sa mi velmi paci a dobre sa vozi, taky sedy....
NICO sa mi páči, ale celá ľudí nadáva na to skladanie a my relatívne dosť cestujeme
@jane24 ano , ja cestujem autom denne a tiez mi to vadi, ale zvykla som si, lebo proste okrem toho splna vsetko, co ine neponukaju.. proste idealny naozaj neexistuje.... takze som to skladanie ozelela a prezijem to .... ale jasne, je tazky.to som aj hned napisala..
ale lahky a otocny nenajdes, teda nie hruby na zimu..... a s nafuk . kolesami....
Este britax SMILE2 je taky, ale ten je drahy 499,-E
a co by ste povedali na X-lander x-movie?
@jane24 ahoj..ja som teraz riesila podobne..tiez som chcela lahko skladatelny, lahky, odpruzeny s nafukovacimi kolesami..a za malo penazi. A vies na co som dosla? Ze taky nieje 😂. Lebo vsetky otocne su uz kombinovatelne a tam jr cena uuuuplne inde. A potom som si povedala...ze navo mi je otocny, ved mala bude mat o 3mesiace rok a,uz nebude treva nic otavlcat..uz bude chciet kujat dopredu a nie na mamku 😀. Tak som kupila Joie Litetrax 4 Air. Lahko sa sklada iba jednou rukou, ma velku striesku, je polohovatelny, ma odpruzene vsetky 4kolesa, aj kosik ma velky a v cene kociku mas plastenku.
@jane24 a este konbinovatelne kociky su vsetky tazsie nez tie iba sportove.
Ja mam nico skladanie je uzasne len predne kolieska musia smerovat dopredu a vtedy ho ako nic poskladas a sedacka vtedi nevadi v akom smere je cvaknuta.ked ho skladas vzvlast tak ninimum miesta.no ale na zimu oprasime stary kocik roan maritu lebo sice bude mat syn 11m ale chcem ho vo vanicke a popravde nico si nechcem znicit..(tiez dedina plno snehu.zle cesty)pri prvom synovi bol roan v zime super vsade sme sa dostali cize odskusane a spokojnost.do auta je ale velky neprakticky no nam to nevadilo mame combik..u rodicoch mam hauck to je tiez delo a prejde vsade..
Skús pozrieť x-lander pulse, je otočný, dá sa zložiť vcelku, má veľké zadné nafukovacie kolieska, predné sú penové menšie, ale ovláda sa super a všetci chvália aký je pekný 🙂 Neviem teda ako sa sním jazdí v snehu, to sme ešte neskúšali 🙂 Ja som kupovala s original fusakom a ten sa dá ešte rozložiť, že ti vznikne s toho nánožník a ak máš už teplý fusak v kočíku je asi zbytočný nánožník na to ešte 🙂
@terka1607 tiez som kukala tie xladery ale ta vaha a to skladanie ma odradilo. Inak sa mi pozdavali velmi
poviem uprimne, že cena pre mna nie je až to rozhodujuce, samozrejme do 500E max. by som chcela ist, v prvom rade aby som zimu prežila, potom ho môžem kludne predať, po starsom mam na leto cybex a s tým so bola spokojna.
hmm.. nikde nikto ochotny 😀
mna konkretny model nenapada,ale.. otocny ti uz pri 9 mesacnom absolutne netreba,tie sportaky napevno len dopredu maju hore na strieske vzdy take kukatko a vidis na dieta,je to len o zvyku a ten nanoznik ti je uplne naprd,kup si poriadny nepremokavy fusak,my sme mali eisbarchen a nanoznik byl zbytocny.. inak ja som mala britax b-agile ale s nafukovackami a bola som veeeeelmi velmi velmi spokojna,hlavne so skladnostou a vahou,dobre manevroval,na snehu som s nim ale velmi nejazdila,takze neviem posudit az tak 😉
snad sa este niekto vyjadri