Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@nikuska386 ...a co tie zeny co len nosia? to je aka kategoria? 😀
@briketa ja viem, myslela som to ironicky ;) tiez zvazujem len nosit... Uvidim... Nehovor hop, kym nepreskocis... 🙂 ja davam like, vsetkym maminam co spraavne nosia, pretoze vidim vela tych co nosia svoje deticky v nespravnej polohe :(... Davam like vsetkym ktore si nastudovali ako nosit spravne a preco nosit, pretoze som sa uz stretla aj s nazorom, ze vraj tie co nosia su len pohodlne tlacit kocar... Ze si len chcu ulahcit bytie a zevraj to nieje pre babatko zdrave... S tymto nesuhlasim, a pokladam osobu co to povedala, za dostatocne neinformovanu... Samozrejme ak dietatko nenosia spravne, zdrave to velmi nie je
Ja som este stale z toho nazoru v soku... A kocik co mala ta slecna so sebou tam sice vyzeral draho a supermoderne ale mne teda pohodlne pre babatko nevyzeral lebo cast kde sedelo babatko bola uplne miniaturna, ale deti z tako kocikov budu trpiet skoliozou a neviem co vsetko tam este vymenovala. Kamaratka, ktora je v 33 tyzdni a bola tam so mnou sa po odchode z obchodu rozplakala za to, kedze tiez nema zrovna zbytocnych 2000 na ucte na kocik. Popravde tato "supermama" nam pokazila cely den
@nikuska386 ale prosim ta....
hlavne ide o bezpecnost... a tie ultramoderne kociky sorry otras......
vyber si a riad sa SEBOU !!!!!!!!!!! a taku kamosku by som asi nenazyvala kamoskou.
@nikuska386 To je jedno aký máš kočiar. A ten komu to vadí, nech sa nepozerá. Netreba brať všetko vážne čo ľudia hovoria. Dnes sa bežne nakupujú lacné veci. Ja som tiež kúpila lacný a dokonca použitý kočiar a bol dokonca vyblednutý. Mamička, netráp sa. Hoď ten problém za hlavu a ide sa ďalej.
@nikuska386 hmm myslim, ze to chce len trosku viac sebavedomia a stat si za svojim nazorom a potom by ste nemali pokazeny den vy ale 'supermam' boli ste dve, takze ste ju spolu mohli pekne zotriet :D... Popripade sa len usmiat, pomysliet si svoje a dat si s kamoskou dobry caj ;)
To nebola nasa kamoska, ja som bola s kamoskou v obchode obzerat kociky a ona isla okolo nas s nejakou dalsou pipkou a ked videla ktory kocik si obzerame zacala dost nahlas prezentovat svoj nazor na "lacne kociky" ...
@nikuska386 no dobre si ich nazvala pipkami... Tie sa riadia iba zrnom, kde je najviac tam idu o bezpecnosti nemaju ani tusenia...
Ja som kamoske tiez povedala ze co place ze keby to bolo tak tak my by sme tu ani nestali, ved predsa ked sme my boli babatka tieto supermoderne kociky neexistovali a tu sme zdrave... Ale ked som prisla domov prislo aj mne luto vsetko co ta trubka povedala, hlavne to ze ludia co na to nemaju by nemali mat vobec deti. :/ hlupost ludi je asi fakt nekonecna :/
@nikuska386 presne, netreba si pripustat take stupidne nazory...
ja som mala tako kocik a neviem si ho vynachvalit
Nepripúšťam si názory iných..riadim sa podľa svojho úsudku a svojej peňaženky..Je mi jedno, ak aj všetci okolo mňa majú značku, ja ak na to nemám, tak ju nekúpim a nehanbím sa to priznať..A takisto ani nemám za priateľku osobu s takýmto názorom..Jednoducho chcem povedať, že niekto kto sa so mnou nebude kontaktovať kvôli tomu, že nemám dosť peňazí, tak asi nestál za veľa..a takúto kamarátku ani nepotrebujem..Netráp sa takýmito hlúposťami..Ja som nemala ani jeden značkový kočiar a moje deti sú v poriadku..Skolióza sa môže prejaviť ešte neskôr, ale môže to byť zlým držaním tela, ochabnutým svalstvom alebo inými faktormi..Ale to si už podchytím športom..
Pre dieťa je to najlepšie aby ho mama veľmi milovala (a podľa toho sa k nemu aj správala), takže ak niekto naozaj nemôže a nechce dopriať dieťaťu to najlepšie, nech ho naozaj radšej nemá 🙂
To, koľko stojí kočík, v ktorom sa dieťa vozí, je mu úplne ukradnuté - pokiaľ je teda pre neho dosť pohodlný a bezpečný 🙂
Ja pouzivam kociar znacky Tako, a som maximalne spokojna. Velka vanicka, velke kolesa ,hlboka strieska ,ked fuka ,uplne obratny, no skratka ja by som ho nevymenila nikdy ,a to by mi mohli ponukat i ten suuper najmodernejsi.jedine minus je vaha,ale ostatne vlastnosti prevysia tu vahu.A reci typu kamosky odporucam vrelo ignorovat ....milujem tie medove panenky, co ponizia vsetko lacne. ...
urcito to nieje pravda co povedali...blbost...m.e sa zda dat tisicku nakocik dost...:(
@nikuska386 Prosim ta, drz sa zdravemho rozumu. Alebo sa bojiš, že ti dieta bude cely zivot otrepávat o hlavu v čom si ho to vozila, keď bolo malé?
@ nikuska385 - je mi velmi smutno, ked pocuvam take "rady" ako trusi dotycna slecna.... svoje uz druhe dieta vozim v lacnom polskom kociku (dokonca tom istom - ooo kolke faux-pas nedopriala som kazdemu dietatu novy kocik...)
Kocik sme vyberali dost dlho a pre nas napr. nase potreby nesplnal ziadny z drahych kocikov.... Kupili sme kocik s nafukovacimi otocnymi kolesami, veelikanskou sportovou castou a vlozenou taskou. Pri druhom dietati som jeho vyhody ocenila este viac a ked ideme do mesta, s prehladom nalozim do jedneho kocika obe svoje deti.... sice ho potom uz tlacim celou svojou osobnostou... 🙂
takze takto by som to zhrnula: lacny kocik urcite tvojmu dietatku neublizi, mozno je pri nom nizsi komfort pre teba, ale dietatko nefunguje na znacky ale na tvoju lasku 🙂
a mimochodom ked nemas na mercedes, tak si radsej nekupis ziadne auto? to co je za argument, ze ak mu nemozes dopriat, tak radsej nemaj deti....
@nikuska386 Pozri, ten prvy hlaboky kocik byuzije clovek len do 6-7 mesiacov, potom si skoro kayda maminka a j z tyhc, co mali drahu kombinaciu kupila sportiak. Ja som mala z druhej ruky za 50 e a potom novy sportiak , prezil moje dve deti ( aj oni)a obe kocikovne som radsej pouzila na prerabku detskej izby. Kazdy si moze kupit kock do vysky svojej penazenky a podla uvazenia, ale ja osobne som sa do nho rozhodla investovat co najmenej 🙂
Zamysli sa nad sebou, som dospelá žena, áno. 🙂 Vieš aké máte možnosti financie áno -nie, je to pre teba dôležité značka áno-nie 😀 , stojíš si za tým ako si sa pre svoje dieťa rozhodla áno-nie 😉 .
Takže poznámka dákej tetky, kamošky a pod. o vhodnosti kočíka pre moje dieťa sú mi , tebe čo šum a fuk 😀
@nikuska386 necitala som odpovede ale moj nazor je taky ze na znacke nejako velmi nezalezi. Treba sa skor pozerat na to co od toho kociara ocakavam. Ako casto ho budem nakladat do auta ( cize ako lahko musi byt skladatelby) v akom terene ho budem vyuzivat ( my kedze byvame v lese tak by sme asi s kociarom s malymi koleckami vela vody nenamutili) tiez treba pozerat na to ci si tam babo nevie nejakym sposobom zaseknut rucicku, ci je dostatocne velky ( myslim vsetky casti nie len hlboky kociar) v sportovej casti sa zameraj napriklad na polohovanie dietatka, ci si tam bude moct pohodlne aj pospat, tiez ci sa da otacat v smere aj vprotismere jazdy, niektorym detom vyhovuje to inym to. Pokial ti kociar vo vsetkych pre teba dolezitych bodoch vyhovuje tak je uplne jedno akej je znacky a kolko stoji.
ta zenska musela byt kvalitne vytreta :D ale odznel tu jeden velmi dobry postreh- trosku viac sebavedomia pre teba a hlavu hore mila mamicka, nad takymito sprostostami sa treba smiat a nie si ich pripustat ci kazit si nimi den ;)
Nie vzdy plati, ze to, co je drahsie je aj kvalitnejsie. V sucasnosti aj menej renomovani vyrobcovia vyrabaju krasne stylove kociare a pekne farebne, az je naozaj problem vybrat. Ja poznam mamicky, co mali kociar za dve stovky a maju krasne zdrave deticky. Pretoze to nie je o znacke, ale o starostlivosti o babatko. Okrem toho babatko v kociari nemas cely den. A nazory typu Tvojej kamosky su - jednoducho povedane - hlupe...
V čom nás vozili naše mamy? A v čom vozili naše starké a babičky naše maminy? Vo výrazne nekvalitnejších a menej pohodlných kočíkoch a sme preto všetci horší alebo menej vyvinutí? Aj tie slečny boli vozené v takých kočíkoch. Nič si nerob z takých rečí. Slečny, ktoré to povedali majú asi prioritu v drahých veciach, ale to mamu nerobí. Pre bábätko je dôležitá mama, pocit bezpečia, láska a to mu nedá žiaden kočík, hneď keby bol aj z diamantov a super odolných a bezpečných materiálov.
Ach... No pobavil ma nazor ze jedine drahy kocik... Kup si to, co sa Ti paci, aby splnalo Tvoje poziadavky na kocik- kde sa chces s nim pohybovat.. Ja to tiez riesim, paci sa mi stokke crusi- ale dat 1000€ za len hlboky kocik, ked sa tesim na satkovanie sa mi moc nechce kupovat tak drahy len hlboky kocik a nieje to o tom ci nato mam alebo nie... Ale mi to pride zbytocne. A hlavne pri stvrtom dietati tolko investovat ked som musela kupovat vsetky veci nanovo- lebo som po tretom myslela ze mi uz tehu nebudeme nikdy 🙂))... dietatu je jedno v com sa vozi- potrebuje maminku - nic ine.
je to hlavne o peniazoch ked mas na drahy kocik kupis si kvalitu ale ked nemas alebo chces usetrit postaci ti lacnejsi...ja som vyvozila aj v lacnejsom a nic sa nestalo nemala som ziaden problem spokojna som bola.a budem ho mat aj pre druhe..
No podľa mňa žena, ktorá sa takto vyjadrí je asi typ mamičky, ktorému sa dieťa na ihrisku nesmie zašpiniť. ktoré bude aj doma navlečené v značkových veciach a teda nehrozí aby dostalo do ruky štetec a vodové farby a podobne 🙂 No na mňa tiež pozerali divne, keď som pred rokom vytiahla kočík kupovaný pred 8 rokmi pre staršieho syna, takže nemoderný a neznačkový. Ale ja kočík nevnímam ako módny doplnok, ale ako funkčnú záležitosť. Netvrdím, že mi niekedy srdiečko nezapišťalo nad nejakým pekným novým, ale rozum zvíťazil, tie stovky eur som využila na niečo oveľa dôležitejšie pre deti, rodinu 🙂
@nikuska386 ach... Jasne isto mu ublizi aj ked mu neoblecieme ine ako znackove dupacky... Presne tak ako nam moze ublizit to ze vystupime z auta znacky dacia a nie mercedes... Dufam, ze ked uz mate deti, tak aspon v obdobi puberty, kedy su deti najzranitelnejsie im nekupite nejaky sit... Viete si predstavit ako im moze ublizit vyjst na ulicu v obycajnom tricku z HM? A slecnam prosim vas aspon kebelky od guciho nech mozu chodit po ulici... Takze to zhrniem: ked kupujem napr oblecenie pre dieta, tak pozeram hlavne na kvalitu, nekupujem podla znacky, pozriem si stitok a kupujem vacsinou 100% bavlnu- cize pozeram z coho to oblecenie je, aby sa v tom dietatko citilo dobre, popripade nechytilo alergiu na nejaku umelinu, alebo aby som ho neobliekla do niecoho co funguje ako igelitovy sacok... Ked kupujeme auto (este ziadne nevlastnim, lebo nepotrebujem- och ako sa len mozem ukazat na ulici?- na slovensku je predsa zaklad mat najskor auto potom byt...) tak budem vyberat podla toho co potrebujem, kto sa v nom a co v nom budem vozit, budem pozerat ci to ma vsetky bezpecnostne prvky ktore to ma mat, ale hlavne si kupim to na co mam. Hmm asi to nebude mercedes ani bavorak (dufam ze mi to a mojej rodine velmi neublizi, neviem ci som sa mala vobec narodit, ked na to nemam)... No dost ironie a k otazke: ak raz budem kupovat kocik pre svoje dieta, budem vyberat lodla velkosti vanicky (aby malo dieta dost priestoru - nie tie pidi-midi super znackove buginky, kde sa zmesti iba pidi midi dieta), druhy pre mna podstatny faktor na kociku je velkost koliesok, na slovensku su chodniky v dezolatom stave, takze uprednostnim velke kolesa, pre lahsiu manipulaciu, ak by som byvala niekde v bytovke na poschodi bez vytahu, hladam kocik s nizkou vahou, dalej pozeram funkcie ci sa da bugina, popripade sportova cast ulozit v dvoch smeroch, prakticka vec... Velmi dolezite veci budu pre mna, ci sa v dosahu dietata nenachadzaju nebezpecne prvky na kociku, nemoze si niekde pricviknut prstek, strcit a zaseknut rucicku?.. Ma sportova cast v spravnej vyske drzadlo, oporu na nozicky?.., ja teda neviem ako ostatne mamicky a buduce mamicky vyberaju kocik, ale pre mna znacka asi nebude hlavne kriterium, vyberiem podla funkcii a podla toho co sa mi bude zdat pre babatko bezpecne a pohodlne, pre neho aj pre mna... A samozrejme v neposlednom rade, pretoze mi peniazky nepadaju z neba bude pre mna dolezita cena... Kazdy nech kupi podla svojich moznosti... Nenosim drahe znackove kabelky za 3 tis € a asi aj keby na to mam, tak to nenosim... Je to podla mna marnotratnost, a rovnako dobre posluzi aj lacnejsia kabelka... ''keby chcel mat kazdy menej, mal by kazdy viac'' - pekna pesnicka na zamyslenie..