Zubári Ukrajinci - váš názor

3. máj 2022

Dobrý deň, ja by som len chcela vedieť, aký názor máte na ukrajinských zubárov. Pýtam sa teda tých, čo k takému aj reálne chodia a majú skúsenosti. Lebo chcela som ísť do jednej kliniky k ukrajincom a kamoška ma odhovára, že mám isť radšej k slovenskému zubárovi.

deti95060810
3. máj 2022

u nás robí Ukrajinec... Bol otec a vraj Ok

luccija
3. máj 2022

Suseda chodí roky prečo by mal byť v niečom rozdiel?

e1i
3. máj 2022

Najlepšie skúsenosti. Opravuje zuby aj co slovensky zubar domrvil.

melanta
3. máj 2022

Úprimne, je mi úplne jedno, či je lekár (akýkoľvek) zo Slovenska, z Ukrajiny alebo hoci aj z Kambodže. Podstatné je pre mňa, či je dobrý odborník. Ak áno, národnosť neriešim.

solange7
3. máj 2022

Aj ti dala nejaky konkretny argument ked ta odhovara?

stanulienkat
3. máj 2022

Ja mam. Najlepsia, co som za roky mala. Starostliva. Pedantna. Budeme im ruky bozkavat, ked nas tu bude mat kto o par rokov liecit a osetrovat.

landsmanka
3. máj 2022

moja sestra aj so svagrom ma takehoto zubara a nepocula som ani jednu staznost. nevidim dovod, preco by v tom mal byt rozdiel.

masinka
3. máj 2022

Moja teta aj sesternice chodia k Ukrajincom a odporucali nam ist tam tiez. Ked tam manzel volal, tak ho sestricka zrusila ze novych pacientov neberu, tak su asi viaceri spokojni.

magdalenal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
3. máj 2022

ziadny probelm nie je s lekarmi inych narodnosti. Absolutne. Mala som Rusku gynekologicku, vyborna bola, detto Arab bol chirurg, praktickeho mam tiez z niekade z arabskych krajin. Otec chodi k ukrajinskym zubarom a spokojny je. Ono tak ako pri SK lekaroch ide o kvality konkretneho lekara, pristup a skusenosti, nie o to, aku ma narodnost.

ysseba
3. máj 2022

Nemala by som problém. Inak ktovie či napr. na nemeckých fórach sú témy, že "išli by ste k doktorke čo je zo Slovenska?" 🤐

maca1984
3. máj 2022

Ja mám ukrajinca zubára, a nemôžem povedať krivého slova. Top odborník, poradil-pomohol, urobil aj to, čo iný nevedel-nechcel.

vsauce_
3. máj 2022

Rodičia majú zubárku z Ukrajiny a pochvaľujú si. Nerozumiem týmto predsudkom. Roky mám obvodnú lekárku z Ukrajiny a zachránila ma pred nemocnicou. Tak ako sa mi venuje ona sa mi nikto zo slovenských lekárov nikdy nevenoval.

xena0
3. máj 2022

Kolegyňa má zubára na Ukrajine, veľmi spokojná

miep
3. máj 2022

Tiež chodím zubárovi ktorý je z Ukrajini a nemôžem na neho nič zlé povedať. Úplne ochotný všetko vysvetlí a aj poradí neni žiadny problém len teda je to súkromník takže ceny sú vyššie.

evica17
3. máj 2022

Mame a uplne paradny, urobia zuby. Ako lacne to neni, ale to preto ze robia pod klinikou, a ten hlavny zubar urcuje cenny.
A napr rodicia chodili k arabovi, ten zacal robit o 11-12, a koncil ako sa mu chcelo, niekedy uz o 14, inokedy o 19 tej. A ceny unho riadne velke, ale dobre urobil. Len sa vsetci stazovali ze sa dlho unho caka, a sestricka rodicom potom aj povedala, ze doktor je viac aj tak na mobile. Len zial najst u nas zubara ktory vas vezme je tazko

elizabet173
3. máj 2022

Clen mojej rodiny mal velmi tazky priebeh covidu a v nemocnici boli prevazne lekari z Ukrajiny a on si ich nevedel vynachvalit.

malinka158
3. máj 2022

Ja som vystriedala niekolkych zubarov. Bola som u zubarov z bosny, rumunska, rakuska. Rumunka aj rakusan mi pokazili 4 zuby. Z bosny boli super. No aj tak chodim najradsej k zubarke u nas na slovensku. Nema to nic spolocne s narodnostou ale aka je odbornicka. Zachranila mi horne stolicky

sissy27
3. máj 2022

podstatná je kvalita práce a asi aj cena, nie národnosť. Schill je slovák, kvalitu práce má snáď dobrú a ceny také, že si ich nie každý môže dovoliť...

kiki68
3. máj 2022

Nevidim s tym problem, ide o to aku ma lekar prax a ako odvedie vykon, nie ci je taka alebo onaka narodnost.

matkahelka
3. máj 2022

donedavna sa na ukrajinu cestovalo kvoli zubom, lebo kvalita vyborna a ceny polovicne oproti SR. aj plackova a jej muz maju zuby "z ukrajiny", aj pallova chodila na UA kvoli zubom. aj moj muz ma klienta, kde si cela rodina boli davat robit zuby na ukrajine.

kittykat22
3. máj 2022

@sissy27 schill je dobry vtip. v prahe ma kliniku a zubari sa tam striedaju ako na pase. Vzdy ked prides, tak dostanes ineho zubara, lebo ten stary tam uz nerobi. Mojmu muzovi nevedeli prist na banalny problem a rok tam chodil z bolestou zuba. Obyc zubar s vlastnou praxou prisiel za 5 min na to, ze ma mrvy jeden koren a z toho ide ta bolest. U schilla okolo neho skakalo 10 lekarov ale ani jeden nebol schopny povedat co sa deje. Ze tam nic nie je. Ked som odisla tak recepcna stratila moju kartu - tvrdila, ze sa "stratila v poste" takze cela moja dentalna historia v haji. Bola som na tej klinike ktora to vlastnila predtym nez to kupil schill. No uplny des.

kittykat22
3. máj 2022

k lekarom - moj prakticky lekar je african :D Normalne cernoch ako poleno 😀 narodil sa v afrike a v tam spravil medicinu a potom mal nejako atestaciu v Prahe. Je velmi fajn, ma super hodnotenia. Ma tolko pacientov ze uz neberie novych. Vyberala som si ho podla hodnotenia a on mi vysiel najlepsie v blizkom okoli.

labocca
3. máj 2022

moj zubar je tiez Ukrajinec a uz par rokov tu ma kliniku a je to tip top.
ci uz robota,technika a vsetko.
A ako bolo uz vyssie spomenute aj mne dal do poriadku zuby,co slovenska dr.domrvila....

anaj_janka
3. máj 2022

Tak viem z UK si radšej zaplatia letenku a príde sem na SK .... záleží čo je pre teba dôležité. Vždy je to o charaktere a €.

ddaassuullaa
3. máj 2022

Kolega, PN, chodi len k ukrajincovi, uz viac rokov. Jeho zena k slovenskemu. Ona uz bola aj opravovat, on je mega spokojny - pristup, cena, kvalita

marcellka32
3. máj 2022

Nebyť môjho zubára, tak nemám už zuby...

3009
3. máj 2022

Ja mám očnú lekárku ukrajinku-robí aj operácie v klinike a super. Prístup, vedomosti všetko.

sissy27
3. máj 2022

@kittykat22 ja osobnú skúsenosť nemám, resp. len telefonickú 😀 dcéru cez víkend rozbolel zub, prvýkrát v živote, tak som googlila zubnú pohotovosť. Reku Schill máme blízko, zavolám, opýtam sa... Za dve minúty mi narátala recepčná 150€ povinných poplatkov (medzi iným aj lokálnu anestézu, čo som sa hneď pýtala, ako vie, že to bude potrebné - no bude, určite). Nakoniec sme tam nešli, išli sme k bolimazub.sk, za 10€ to zlatý pán zubár vyriešil - bolo treba vytrhnúť mliečny, lebo už sa tlačil pod ním trvalý a to bolelo, injekciu samozrejme nebolo treba.
Ale chcela som tým len poukázať na to, že ukrajinský zubár nemusí byť šmejd len preto,že je ukrajinec, v pohode ťa opinká slovák 😀

mable123
3. máj 2022

Už len to že zubár z Ukrajiny spravil skúšky na Slovensku aby mohol toto povolanie vykonávať, znamená že je dobrý. Rozdiel je, že na Slovensku sa zubarina študuje 6 rokov a na Ukrajine 3.