Ahoj je tu niekto komu zomrel niekto blizky na zapal plic ? Aka bola liecba do kolko dni zomrel ci mal ine choroby a vek dakujem
Dedko po operácii, do dvoch tyzdnov
Moja babka, 81 ročná, inak zdravá a čiperná žena, absolútne na nič sa neliečila. Dostala sa do nemocnice, o týždeň zomrela.
@mon1806 ja viem, že ťa trápi, že ti ocko zomrel, ale tým, že sa v tom budeš stále rýpať, tak ti to nepomôže.
Moji stari rodicia..vzdy isli kvoli inym problemom do nemocnice a nakoniec tam obaja chytili zapal pluc a zomreli nan
@markaterka neda mi to proste , vycitam si to kazdy den ze som ho nezobrala k nam do nemocnice a ze zomrel aj vdaka mne , este dnes mi aj kolegyna vravela ze u nas v nemocke sa vsetci z toho dostali , mozno by sa dostal aj on a ja som ho nechala tam neurobila som nic zoziera ma to strasne neviem si s tym pomoct
moj stary otec, mal zapal pluc a srdce to nevydrzalo, bol nan predtym operovany. mal necelych 66r. autorka, uprimnu sustrast.
pracujem v CSS a teda stretavam sa s tym casto, ze starsi clovek dostane zapal pluc. niektori nasi kliento ani nemaju vela rokov, lebo mame aj invalidnych dochodcov, no vacsina ma aspon po 50-tke.
to, aky bude mat zapal pluc priebeh zavisi od mnohych okolnosti a je to dost individualne.
zazila som lusi yvsokeho veku s opakovanymi zapalmi pluc, ktory sa z toho dostali ( napr v 97r ) a zazila som aj mladsich, ktori to neprezili.
tiez zazivam aj ludi, ktori maju mnozstvo zavaznych dg a v nemocnici ich preliecia a vratia sa spat k nam. regeneracia je u takych ludi dlhsia a niekedy aj saturacia sa drzi nizko dlhsiu dobu.
uplne presnu liecbu v nemocnici neviem aku maju, je to aj dost individualne. kedze su to vacsinous tarsi ludia, niektori su astmatici, ci prieduskari - tam je liecba casto intenzivnejsia. casto sa pretazuje pri zapale pluc aj srdce, cize aj toto musia dr riesit pocas hospitalizacie. tiez ked sa rozbieha zapal pluc a starsi clovek nepije, moze mat prechodne zlyhavanie obliciek, co treba sledovat a pripadne doplnat co treba u takehoto cloveka - mozu byt odchlyky v mineralograme. samozrejme doplnanie tekutin ( aj infuziami ), ATB, vitaminy, lieky proti teplote. expektorancia, niekedy inhalacna liecba a aj kortikoidy.
Nie, ale mama prekonala vážny zápal pľúc ako 40 ročná,.robila s deťmi a tam chytila silnú infekciu. Skončila v nemocnici a s trvalými následkami. Ak je to ale ako píšu vyššie a bol ti blízky v nemocnici, tak naštve to a bolí(že sa možno z pôvodnej choroby zotavoval a zrazu koniec). Ale v nemocniciach to tak chodí,.prostredie veľmi infekčné, často ľudia dostanú zápal pľúc, covid, otravu krvi v nemocnici a zomrú. Mne tak zomrel blízky na otravu krvi. Dlho ležal, postúpil náročnú operáciu, ktorú sa lekári bali urobiť, operácia dopadla dobre, postupne sa zotavoval, ožíval a zrazu otrava krvi a koniec. :(
Zvycajne su to stari ludia. Aj moj dedko pred mesiacom..78r.
@mon1806 ano, je to skoro. v dnesnej dobe ludia takto skoro zomierat nemusia. no uz nic neurobis. je kludne mozne, ze mu srdiecko zlyhalo. zapal pluc zatazil jeho uz tak vytazeny organizmus, no vyslovene tam musela byt nejaka komplikacia. ako si pisala, uz sa mu stav zlepsoval., ak zomrel v spanku v stave, ked uz bol stav zlepseny, muselo sa stat nieco akutne. a teda casto su pricinou prave srdcocievne ochorenia.
@mon1806 ano, bratranec na kovidovy zapal pluc, koncom leta 2020. Mal len kusok nad 50 rokov. Nebol chronicky chory... proste ho to uplne zlozilo.
Na plucach sa to moze zvrtnut okamzite a pri jeho diagnozach este rychlejsie. Zbytocne si vycitas, bol by vam pravdepodobne zomrel doma, alebo v inej nemocnici. Teraz sme odzili. Po tyzdni v nemocnici dobre, potom par dni doma a znova zapal, este horsi.
Mozno to nezvladlo srdce, mal naozaj zavazne diagnozy, 40 rokov fajcenia, zial, nepusti..
Uprimnu sustrat
@mon1806 ahoj. Je mi luto tvojej straty... mne mamka umrela pred mesiacom. Mala 62r a bola zdrava,aktivna, samostatna, stihla, zdravo jedla,hybala sa.. v jeden den padla a blabotala,no poražku vylucili, po cca hodine jej uz nic nebolo. Stazovala sa na tlak v hrudi,bola unavena. Uz mala nervy,ze naco je v nemocnici.. na treti den jej urobili obycajny ultrazvuk srdca a vtedy zistili najvaznejsie poskodenie srdca ake je, helikoptera a uspali aby operovali ale .... keby jej urobili ten ultrazvuk hned v prvy a nie treti den,zila by. Keby nesla do nemocnice,ktora pochybyla vela krat,zila by... ale odisla do neba. Tym,ze sa budes obvinovat,mu uz zivot nevratis. Uskodis len sebe. U mna to je len mesiac,ledva zijeme, ocko je tak strateny bez nej.. moje deti si ju nebudu pamatat,dochodku sa mali s ockom dozit o mesiac... musime to my i vy prijat,nic ine nam neostava..nasa sviecka este nedohorela. Viera,ze sa raz stretneme ma drzi nad vodou... vyprosujem ti vela sil v tomto tazkom najtazsom obdobi. Dakuj za cas s nim,dakuj,ze neodisiel skor,ze odisiel "az"teraz...
Mamka zomrela ked jej najstarsie dieta , moja sestra , mala 40rokov. Pochovali sme ju na narodeniny jej najmladsej vnucky,mojej dcery...
@katuskamala1 je mi to velmi luto veeelmi 😭😭😭😭😭 ja viem uplne presne ako sa citite , ja viem ze sviecka dohori kazdemu a presne vtedy kedy ma ale moja hlava mi to stale nechce brat ze jedniducho tu nie je , a stale mam v hlave co keby co keby a bla bla vecne si to vycitam , ked som ho stiskala v truhle povedala som mu nech mi odpusti , ja viem zeby mi najradsej naplieskal na rit uz ako keby som ho pocula ale velmi ma to trapi , strasne a cim dalej tym horsie , mam aj ja deti a viem ze tu som pre nich musim zit , a on by si to prial tiez viem aj ze je spokojny zjavil sa ako motyl na pohrebe ktory bol pri mne a pri mamke len pri nas a potom zmizol verim v to verim ze sa snim raz stretnem , ale neda mi moja hlava pokoj proste tak velmi som ho lubila
@mon1806 tak ta chapem... s mamkou sme mali dokonaly vztah, vedela o uplne vsetkom, co som uz upratala a co nie, co som jedla, co robim a kam idem,uplne vsetko.. radila,pomahala, podporovala,vypocula, zaujinala sa. Mama... co mi zivot dala,porodila,vychovala.. a ked vidim ocka,aky je bez nej.. lahsie by to zvladla ona bez neho nez takto... musime si ale vazit,ze my sme zdrave a mame zdrave rodiny... vazit si svoj zivot a ist dalej..bolest bude stale,len sa naucime s nou zit... ja uz mam i dni,kedy nemam doslova cas plakat. Ale neprejde hodina,co by ni neprisla na um..proste myslienky su neustale. Musis byt silna...
@mon1806 netráp sa výčitkami. Pri jeho diagnózach a fajčení to naozaj nieje tvoja chyba. Zápal plúc je veľmi častý dôvod úmrtia. A hlavne v nemocnici. Moja starka bola hospitalizovana na psych.oddelení. V nenocnici dostala zápal plúc a zomrela. Bola astmatička. Moji rodičia sa dali teraz zaočkovať proti pneumokokovým ochoreniam.
Netýraj sama seba. Nemala si tomu ako zabrániť. Nechaj ho v kľude ísť na druhú stranu.
Mne mamka zomiera na rakovinu plúc... a každý deň sa budím so strachom, aké správy prídu z nemocnice... :((( Má 78 rokov.........ale vždy bola pre mňa hviezda a mala som pocit, že v 60tke sa jej starnutie zastavilo :( Ale bola fajčiarka, nedala si povedať.... ale... čo už
@mon1806 Zomrela mi takto moja babka, mala vsak velmi tazku reumu a zial to jej telo nezvladlo, mala 63 rokov. Rovnako aj manzelova starka, ta vsak mala uz 90 rokov, takze to tiez telo nezvladlo a vypovedalo srdce.