Ahojte, mali ste niekto takuto zlomeninu?Som po operacii 7 tyzdnov a mam pomaly zacat naslapovat, noha je vsak stale taka fialova,opucha a ked sa pokusim na nu stupit,je to akoby som stala na nejakej hrude.Ako dlho Vam trvalo,kym ste sa rozchodili?Mali ste nejake komplikacie?Absolvovala som doteraz 2 tyzdne rehabilitacii na rozcvicenie sliach a svalov, clenok mam este zatuhnuty, najma ked zdviham prsty nahor, boli to. Vdaka, ze sa podelite o skusenosti.🌷
Treba rehabilitovať a rozcvičovať aj ked to bolí,inak zatuhne a budeš mať zníženu pohyblivosť.Každým týždnom by to malo byť lepšie.Netreba mať dlho nohu dolu,opuch aj fialkovanie je ešte v norme.
ano, jasne, ja cvicim aj cez bolest, len ma zaujimalo, ci ten pocit vankusa zospodu pri naslapnuti je normalny, ci ste ten pocit mali a pri chodzi to postupne odpuchlo, alebo aj, ako rychlo potom, ako ste mohli naslapovat, ste sa rozchodili do normalnej chodze....
opat ja, uz chodim a rehabilitujem, 3 mesiace po opke, ale nohu mam stale sirsiu v chodidle ako tu druhu, nesedia mi nijake topanky...😐 este sa to podla vasich skusenosti podda ci mozem mojich 10 parov leto, jar, jesen, zima, vyhodit a kupovat nove? 🙄
@mimanr Ahoj, ja som aktualne 6 tyzdnov po operacii, doktor kazal zacat chodit a rozchodit bolest... mam v nohe srob, rana sa mi doteraz celkom nezahojila a kef som sa spytala na rehabilitaciu, doktor povedal ze naco🙈💆♀️ chcem sa preto spytat na tvoju skusenost s touto zlomeninou a ako si to cele rozchodila a ci si rehabilitovala aj so srobom🙏 dakujem
Ahojte môžem sa spýtať koľko tak približne ste mali dlahu a po koľkých týždňov/mesiacov vám ju dali dole?
@mimanr dobrý deň, zaujímalo by ma, ako sa vám podarilo zotaviť po zlomenine. A ak sa môžem opýtať, operáciu ste mali koľko od úrazu? Ja som týždeň od úrazu a dnes mi nohu dohadovali, nerobili ani kontrolný röntgen a ďalšia kontrola až o 3 týždne, čiže 4 od úrazu. A ze potom zhodnotia ci treba operáciu. Sa mi to zdá dosť neskoro nie?
@suzinkaf Dobry den, mna operovali 3 tyzdne po zlomenine, ale preto, lebo u nas ma operovat nechceli, ze netreba, ale mala som to sikme a s posunom,nezdalo sa mi to, vypytala som si dalsie 2 nazory v inych mestach, kde povedali, ze urcite treba a a okamzite a chviku trvalo,kym ma objednali.
@suzinkaf aj mna posielali na operaciu. Teda povedali ze ju mam zvážiť, tak som sa radila asi pri 3 lekároch a dvaja nakoniec vraveli, ze by na operaciu nesli, tak som nesla. Daako sa to pozliepalo, ale ta kost mi bude uz vyčnievať stále. Som skoro 8 tt od úrazu, ešte ma to obcas zaboli pri chôdzi a krivam, ale inak sa da🙂 rehabilitacie mi vobec nedali,ze to rozhabilitujem vraj chodzou.
@suzinkaf ahoj ešte sa mi to nezahojilo mam to od 30 Marca keď som prišiel na pohotovosť nedali mi dlahu dali mi ju až o tri dni, potom na ďalšej kontrole sa rozhodovalo ci pôjdem na operáciu alebo nie lebo som si buchol a odlomil sa mi kúsok ale našťastie sa mi to vzrástlo. 15 mája mi dajú dole dlahu tak napíšem ako sa mi darí s chôdzou
@erikahun to je zaujímavé se nedali rehabilitacie. Ja si budem hneď určite pýtať, podľa mňa to je dôležité pre rýchly návrat do bezneho zivota. Ja by som okrem cvičení chcela absolvovať vodoliecbu, ultrazvuk, laser. Radšej si aj zaplatím nech čím skôr môžem chodiť normalne. Po akom čase po zložení sadry sa môže naslapovat na nohu?
@suzinkaf netuším, pýtala som sa a povedali, že rehabilitacie netreba, ale nebola som po operacii. Hneď ako mi dali sadru dole som zacala chodiť. Posledny tyzden som už chodila sj v sadre😄 a začala tak zaťažovať nohu🙂 po zložení sadry som to mala dost spuchnute stále, ale to bol len prvý moment, že sa na nohu nepostavím, postavila som sa v pohode 🙂 akurat som bola na kontrole - úraz sa mi stal pred 8 tyzdnami a nie je uz potrebne chodit nikam, pokial nebudu tazkosti🙂
@privejt veru nešportujem😄 ja som len krivo stúpila na šlapke a zlomila si nohu🙈 myslim, ze este by bolo na šport priskoro, kedze este zatial krívam, zlomenina nohy sa vraj hojí 8-14tt, ja by som si trúfla na vasom mieste najskor o tych 14tt, ale neviem skuste sa spytat lekara ku kt. chodite;)
@mimanr ahoj. Mala som túto zlomeninu, ale bez operácie, mierne posunutie, ale nechali to tak. Ja som ale nemala bolesti vôbec. Odkedy mi dali sadru a potom ako mi ju dali dolu, absolútne bez bolesti. Neviem prečo. Čítala som od viacerých, že mali dlho ešte bolesti. Ja som to len rozchodila a bolo. Skúsila by som to opísať lekárovi, najlepšie bude vedieť, že aká bolesť je prirodzená a aká už nie. Držím palce