Ahojte baby, minule som tu písala tému ohladom ekzému na tvári, kde mi nič nechcelo na to zabrať. No tak len pre info, ten ekzém pri ústach mi zmizol myslím si že sám, trošku to mám ešte suché a objavili sa mi červené miesta aj na čele, ale teraz mám iný problém. Som ekzematička a používam dlhé roky krém, ktorý mám v situácii kedy sa ekzém ukáže, odskúšaný a osvedčený. Len ten problém je, že som sa dozvedela že tú spoločnosť čo vyrába krém niekto iný odkúpil a krém sa sťahuje z trhu. Pýtala som sa asi v každej lekárni, obvolala som ich asi 20 a všade mi povedali že to nemajú a asi ani mať nebudú. Som úplne zúfalá, absolútne neviem čo budem robiť, lebo kortikoidy odmietam, nakoľko mi nepomohli. Teda pomohli na 3 dni a potom zas to isté, ba horšie. Teraz mám ekzém aj na tele a horší sa mi to, len neviem čo si mám na to dať, keďže ku kremu sa neviem dostať. Pozerala som aj na internete inak, ale nikde ho nemajú na sklade a tam kde majú, tak krém je o polovičku drahší a neoplatí sa to. K tomu by to dlho trvalo, kým by prišiel. Prosim baby, neviete o niečom zaručenom, čo by mi na 100% pomohlo, čo je dostupné v lekárni a máte to vyskúšané? Prosím len mi neradte nejaké prírodné veci nakoľko mi to nepomáha vôbec. Ďakujeeem 🙂
Skus pana Dedika, bylinkar, pomohol aj Lenke Hriadelovej Cvirikovej sa zbavit ekzemu.
@sasunka No bola som na testoch u alergológa a nemám alergiu na nič také. Keď som bola mladšia tak bol problém so srsťou u psov a mačiek. Ale potom mi to prešlo. Alergie žiadne nemám. A jem to na čo mám chuť. Ekzém mám pod kontrolou, ale niekedy sa mi vyhodí a veľmi rýchlo sa mi zhoršuje a práve na toto mám ten krém ktorý už asi ani nebudú vyrábať. Inak ďakujem, pozriem...
Uzivas probiotika? Vyskusaj nejake. Ja ich podavam synovi, ak sa mu objavi ekzem a po cca 5 dnoch ma pokoj, ekzem zmizne.
@katrin21 písala som že žiadne prírodné ani bylinkárske veci - liečitelia a pod. Neverím tomu a prírodná liečba mi vôbec nezabrala.
@gabika0825 ale on je iny..vie co robi a bylinky vybera na mieru ...
Okrem toho vysad mlieko , alebp najlepsie skus antihistaminovu dietu..
@katrin21 No ja som skúšala vysadiť už asi všetko, ale mne proste nič nepomáha... bylinky, diéty, kožná. Nič. A ekzém sa mi ešte zhoršil keď som držala diétu. Bola som viac nervóznejšia a všetko ma svrbelo z nedostatku výživy z jedla... k tomu som veľmi schudla touto diétou. A chudá som od mala. Takže keď ma lekárka videla, myslela si že som anorektička. Nie fakt nie. Mám to odskušané a nezaberá.
@loliki ďakujem, probiotiká na ekzém som ešte neskúšala. Ale pôjdem. Mysliš že mi to pomôže aj na také horšie štádium? Lebo sa mi to zhoršilo keďže si to nemám čím natrieť.
@gabika0825 ono prave sa musi zhorsit najprv, aby vsetko sa z tela detoxikovalo cez kozu von a az potom sa to zacne zlepsovat. Skusala si to aspon 3 mesiace? Menej to nema vyznam, neviem ci vies..ale 90% ekzemov je z travenia..
Asi si toho este vela neskusila, ked ani probiotika noe a to je zakladna vec travenia...
@katrin21 tak žijem s ekzémom od mála a stále niečo skúšam. Túto špeciálnu diétu som skúšala pol roka aj viac, pretože mi je jasné že výsledky nie sú hneď a tak je to pri všetkom a odporúčila mi to aj kožná ale žiadne zlepšenie nebolo. Aj tak som sa musela do toho natierať krémami rôznymi. Vyradila som mlieko, čokoládu, citrusové plody, kysnuté, koreniny a iné alergény ktoré by to môhli spôsobovať. Akurát som schudla 10kg touto úžasnou diétou. Kortikoidy mi nepomáhajú, jediné čo mi pomáha je ten krém. Pýtala som sa na niečo čo mi skutočne pomôže. Tou diétou som sa cítila slabá, vypadávali mi vlasy a celkovo som vyzerala hrozne lebo mi chýbala výživa. Takže ďakujem za radu ale mám to už odskúšané.
@gabika0825 aj muku? Nie len lepok ako taky... hmm no tak snad najdes nieco co ti pomoze.
@katrin21 samozrejme, pečivo všeobecne a múčne jedlá. Normálne diéta pre človeka čo má kožné problémy od kožnej. To dúfam aj ja...
@gabika0825 Ja som mala ekzem od malicka v laktovych jamkach a pod v 18ke som bola preockovana proti tetanu? , ekzem som mala na celom tele, hospitalizovana, masticky vsetkych farieb som vyskusala, nasadili kortikoidy; odvazim sa povedat, ze mi pomohlo aj kozie mlieko, kozi syr - mali sme doma. Teraz ked mam syna a zacal mat aj on problem s ekzemom, samozrejme smer kozna. Po ATB som mu vsak davala probiotika a cuduj sa svete, na druhy den, koža ukludnena ( nie cervena ale sucha svrbiva), na dalsi den este lepsie, no po 5 dnoch po ekzeme ani stopy! Potom som to odskusala aj inokedy, ked ani nebral ATB, ale vyhodili sa mu ekzemove flaky na rukach, na chrbte, krku. Fungovalo to. Nám toto zaberá. Koža odzrkadluje stav čriev. Keď sa tam niečo naruší, vidieť to na koži. Takže probiotiká - mal kvapky, cmulacie tabletky, normalne tabletky - pomohli.
@loliki Dobre vyskúšam to teda aj ja 🙂 Lebo mne kožná absolútne nepovedala že toto by mohlo súvisieť s črevami a ani mi neodporúčila nikdy že by som mohla vyskúšať aj probiotiká. Ja si nemyslím inak že sa stravujem zle, jem veľa zeleniny, každý deň a aj ovocie sa snažím, robím si aj čaje čistiace také čo som si špeciálne objednala. Inak jem všetko no samozrejme že vyprážané a ťažké jedlá nejedávam, preto som probiotiká ani neskúšala lebo som o tom ani nevedela, no možno že som na nete niečo prehliadla... Inak teraz ako sa nad tým zamýšlam, tak na kožnom sa snažia do ľudí pchať rôzne sajrajty, myslím aj tie smradlavé maste, ktoré každému skoro ako som čítala pomohli tak na týžden a potom zas to isté, ale nepovedia človeku, že nech vyskúša inú cestu. Je to hnusné ale tak aj oni musis zarábať, čo už narobíme.
Probiatika ti nemaju ako uskodit. (Mozno, keby si ich jedla na kilá.) Prajem ti, aby ti pomohli. Daj vediet o tyzden, ci je nejaka zmena.
A bola si si aj sukromne dat krvne testy? Su spoplatnene. Ono hlavne ak na alergu nic nevyslo. Mpja dcera mala ekzemy a u lekara nic a na testoch intolerancie cely zozn ale z mokvajuceho ekzemu uz nic nema ale nesmie porusit dietu. Muz detto. On bol na inych testoch teraz su aj lacnejsie a union cast preplaca. Popozerajte.
@bibistec o tom som nepočula. Mne robil testy alergológ a ten mi nepovedal že sú ešte iné testy, ktoré by takisto mohli niečo odhaliť. Neviem ešte čo všetko mám vyskúšať ale pozriem sa aj na toto, no teraz potrebujem niečo čo mi akútne pomôže.
@loliki zajtra ich kúpim lebo som sa do lekárne ešte nedostala... dám vedieť... 😊
@gabika0825 odporucam my sme sa dlho trapili a okrem ekzemu mi dcera nejedla neprospuevala mala malabsorbciu a malnutriciu no cele zle a u lekarov dokopy nic nezistili.
Ktory krem stahuju z trhu? Ja mam dcerku ekzematicku a jej zabera skin cap krem. Do 2 dni je vzdy po probleme. Ak sa jej spravi toho viac, tak aj skin cap sprchovy gel pouzijem.
@gabika0825 mne je velmi zvlastne ,ze si nepocula o suvise travenia, crevnej flory a ekzemu a pritom pises, ze si skusala vsetko mozne... to je prve,,co ti aj google vyhodi... mlieko, lepok, hlavne to mlieko...a citrusy, cololada, orechy..
A este jedna vec. TO,ZE TI NEVYJELDE Z TESTOV PRIAMO INTOLERANCIA A ALERGIA, NEZNAMENA,ZE TI TIE VECI NEROBIA ZLE. Kopec ludom testy nevysli, napriek tomu upravou stravy dosiahli vyliecenie, alebo zmiernenie problemov.
A bylinky detto. Niektore ti vobec nemusiz robit dobre, rovnako niektore druhy zeleniny a ovocia... to je beh na dlhe tratw, trva, kym zistis ,co nejest..
@lucynka777 Práve skin-cap, ty ho v pohode vieš zohnať? Ja som si musela nakoniec objednať z jednej stránky, kde som to 2x preplatila, ale bohužial nič iné mi nepomohlo, toto mám zaručené. Už mi aj prišiel tak konečne mi to ustupuje. Mne v každej lekárni povedali že tam je problém s distribúciou toho krému, lebo sa firma odkupuje vraj...Toto mi povedali asi v 3 lekárňach že majú takéto info. A v ostatných že nevedia, ale krém nemajú a ani im ho nedodaju v najbližšej dobe. Niekde som sa dozvedela že až na konci decembra ho možno dajú zas do predaja, ale zatiaľ nemajú nikde... to som volala do 20 lekárni a aj osobne som bola všade možne ešte aj mimo mesta.
@gabika0825 ach 🙄 asi zajtra objednam z netu do zasoby. My sme bojovali 3 mesiace kym sme objavili tento krem. Boli to strasne 3 mesiace a teda nechcela by som si tym uz prejst. Tie kremy co ordinovali kozne dr (boli sme asi u styroch) boli na 2 veci. Nebyt skin capu tak lezim s dcerkou na kramaroch. Strasne ju dobabrali s kortikoidmi
@lucynka777 to je pravda, ja som si tým prešla, bola som aj na kožnom kvoli tomu, kde mi dávali tie nechutné maste, ktoré ako hovorili aj spoluležiaci, že to vôbec nepomáha iba z toho smrdia. Choď radšej objednať, akurát včera som bola v lekárni lebo som si bola kúpiť pastilky na hrdlo a pýtala som sa len tak či im už dodávajú ten krém a odpoveď znela že nedodávajú, že ten distribútor im vypadol a že nemajú info o tom kréme kedy ho budú dodávať. Takže ak tá firma bude odkúpená tak ten krém nemusia už vôbec predávať a žiadnu alternatívu som nikde nevidela.
@gabika0825 odkial si prosim ta objednala? Ja z www.mojalekaren.sk
Pisali, ze skladom a dorucia 6.12., tak snad to tak bude 🙏 ja som kupovala naposledy pred letom a mame este 3/4 balenia. Mojej dcerke velmi pomohlo more. To maka konecne hladucku pokozku ako babatko. Ale teraz ako sa ochladilo sa jej sem tam objavi kde tu fliacik. Nastastie to hned podchytim a staci 2-3x natriet skin capom a zmizne to
@lucynka777 ja som pozerala na mojalekaren a nemali na sklade, tak zaujímavé, možno som prehliadla. Ja som objednávala z nejakej českej stránky, keďže už som bola zúfalá. Ja už sa dávam dokopy chvalabohu, ale idem aj vyskúšať tie probiotiká. Tak som zvedavá, od zajtra ich nasadím...
@gabika0825 ja som pri dcerke skusala probiotika. Navyse to u nej prepuklo ked mala 2-3 mesiace a bola plne dojcena, takze som dodrziavala eliminacnu dietu a nevidela som ziadny efekt. Jedine ja som vychudla a uz vyse roka neviem nabrat kila spat ☹️. Viem, ze ten prvy x po liecbe kortikoidmi som ju natierala podla navodu skin capom nejake 4 tyzdne aj po vymiznuti ekzemu na udrzanie. Odvtedy len podla potreby. U nas dokonca ani nema dedicny ekzem. Nikto v rodine to nema, ani alergie. Takze ja jej davam papat vsetko. Kremujem ju len s kyselinou mliecnou zarabanou
Inac dievcata dieta sa da stanovit individualne nemusi vam vadit ta potravina co inemu. Daju sa urobit testy na potravinove intolerancie, len u deti az vtedy ked dane potraviny jedia cize nie babatkam. My sme.dcere asi v styroch rokoch davali robit. A podla toho sa stravuje a vela ake genov jej nevadi. Cize nejaka univerzalna dieta nie. Mozno to mlieko to koho poznam.s ekzemom kazdemu vadi a nemusi mat alergiu
@bibistec ani tie testy na alergie a intolerancie nie su 100%. Maju uspesnost 50:50. Vychadza falosna pozitivita aj negativita. Ja som tou eleminacnou dietou skusala vysadit vsetko. Muka, mlieko, vajcia, ovocie, zelenina, ecka. Boli dni ked som jedla len ovsene vlocky s jablkom a nepomohlo
@gabika0825 A vies aj co Ti ten ekzem sposobuje? Netreba zacat zvnutra? Teda ja mam ekzem od malicka no mam ho pod kontrolou kedze nejem to, co mi ho sposobuje resp. zhorsuje. A to iste aj moja dcera. No na akutny stav mame krem od Aderma - Exomega Emolient. Je to intenzivny krem v takom malom baleni, dost husty, zabera rychlo.