Dobrý deň chcela som sa informovať či ste boli niekto u chirurga so zarastajucimi nechtami?? Chcela by som sa informovať ohľadom toho co vám s tym robil
Viete čo chodila som s tým k pedikerke a ona mi dávala pod necht tamponadu akože pomohlo mi to len ona videla že tam mam necht v mäse a nevystrihla mi to a ako som si tamponady vytiahla zase ma to bolí... Skúšala som si to aj strihať ale neviem sa k tomu dostať a sestrička u obvodného mi povedala ze keď mi to budú robiť na chirurgii že budem musieť ísť marodovat len teraz sa mi žiaľ nedá tak potrebujem vedieť čo mi a tým asi tak budú robiť
mne pedikerka povedala ze su na to take spony. pedikerka ti to vlozi pod tu yarastajucu cast nechta a potom ti to musi posuvat, az kym to cele neodrastie. ale osobnu skusenos nemam.
V piatok idem k chirurgovi aspoň sa informovať ako mam s tým ďalej postupovať lebo už som vážne zúfalá z mojich nechtov..
@miricatko k chirurgovi nechod...zdravotna pedikurka ti to da do poriadku
(mi operovali zlcnik a ked som spala strhli nechty na palcoch, vobec to nepomohlo a pedikurka mi velmi pomohla), davaj si na to alpu alebo betadine (trebars aj kazdu hodinu), + tamponada..ale ked nemas skusenosti tak pedikerka
http://www.imkor.sk/IMKOR-partner-prevadzky-a3_...
Tak to mam teraz ešte väčší strach...
@miricatko vravim kup si alpu, daj na tampon a potieraj si to tak casto ako mozes, aj kazdu hodinu, ak nemas tamponadu doma, tak sa zvykla davat vata pod necht (taky sulok spravit a jemne vopchat), sponovanie - ano (ale na zaciatku ti spona nemusi drzat, nastastie ja som mala dobru pedikurku a neplatila som za kazdu, potom ked zapal ustupil tak spona vydrzi cca 5 tyzdnov, co je ok) na zaciatku aj kazdy 2-3ti den, treba chodit ako ti povie, a nos volne topanky aby nic netlacilo...
a koznej ist nemusis, da ti krem alebo take naplaste sa davaju a ak by to nezabralo tak ta posle na chirurgiu, co problem nevyriesi
treba ist za pedikurkou...tej sa bat nemusis 🙂
spona pomoze ked to este nie je uplny pruser..mojmu synovi na jednu nohu pomohla krasne,ale na druheje nepomohla a musel 3 krat absolvovat chiru..dva krat neuspesne..z toho raz bol v Blave na sukromenj klinike...ani to nepomohlo..stale to nanovo hnisalo..az 3 zakrok..poriadne spravne plastika nechtoveho lozka pomohla..ale aj po nej sa to raz zhnisalo,ale hnis vytiekol a zahojilo sa to..dva roky to cele trvalo..uplne na nervy..syn to mal uz tak paradoxne znecitlinevne ze ani nechcel lokalku pri 3 zakroku..ze injekcia boli viac..vsetci len krutili hlavami nad nim ..mal vtedy 14r..od 12 sa to tahalo.Dnes ma uz takmer 19 a je vsetko na oboch palcoch OK. Aj sponovy aj operovany palec vyzeraju rovnako..len nechet na operovanom je o cosi uzsi.
@rheia27 jemu nestrhavali ani raz..to je uz zasatarala metoda..ale zial 2 zakroky boli neuspesne..jemu rastlo aj vela diveho masa uz a kopec hnisu denne vytekalo.....druhy palec mal len fialovy..ale ozaj kym to nie je az tak zle tak je sponovanie na suchej pedikure vyborne..na zacinajuce zarastanie to super pomaha...a zas stravat urciet nie...pri ozaj zlom stave poriadnu plastiku nechtoveho lozka u sikovnehpo chirurga treba..
Bohužiaľ ja som si tým prešla počas tehotenstva a teda nikdy viac. Blbé je, že som si za to mohla sama. Na veľkých palcoch som si nestrihala nechty správne a jeden na to doplatil. Zapálil sa mi a zašlo to do takého štádia, že mi okolo toho zápalu začalo rásť "divé" mäso a už sa nedalo robiť nič iné, len ísť na chirurgiu. Tam mi necht samozrejme strhli, tehotná netehotná, muselo to ísť preč. Až potom sa mi uľavilo, lenže len dočasu. Ako mi necht vyrástol nový (s tým som problém nemala, narásto mi krásny, nový) ale ako odrástol po cca pol roku celý, tak mi začal zarastať znova. To som čerstvo po pôrode išla teda na chiru znova a tam mi už urobili plastiku nechtového lôžka. Odvtedy klop klop problém nemám. Ani jeden zákrok nebol príjemný, oba som si poriadne pretrpela, ani nie tak zákrok ako následnú rekonvalescenciu po tom. Ale stálo to za to. Dovtedy som sa trápila, nechet iba mastila fakt všetkým možným, prikladala si na to overené babské rady, nič nepomohlo. Až tá plastika lôžka. Preto moja rada je nečakať a proste ísť. Toho sa človek sám od seba nezbaví, jedine tá plastika to vyrieši. Držím palce!!!
@ssslnieckooo mierne pripady fakt vyriesi spona..ale dive maso, hnis..na to je zas lepsia ta plastika..ako som pisala syn mal oba palce postihnute a na jeden stacila medicinalna pedikura a sponovanie,na druhy zial az plastika zabrala..hlavne nestrhavat..to narastie zas nespravne.
@kaja73 mne by spona nepomohla v tom štádiu ako som to mala. Ja som proste zastrihla necht nesprávne, do pár dní sa má zapálil, bolesť na nevydržanie, o ďalších pár dní som už mala všade hnis s divým mäsom. Zo strachu som takto žila skoro 3 mesiace čo som nikam nešla, ale už sa to nedalo vydržať tá neskutočná bolesť, tak som podstúpila čo som vyššie spomínala a neľutujem. Mne krivo necht nenarástol. Narástol mi krásný rovný, akurát v tom istom mieste zarástol znova. Až tá plastika to vyliečila definitívne. Škoda len, že mi ju nespravili prvý raz, ale rovno strhli. Nemusela som to podstúpiť 2 krát.
@kaja73 nebudem sa hadat, ale ozaj to ide bez chirurga, aj bez plastickeho chirurga 🙂 v mojom pripade to spravili bez mojho vedomia..
mala som to v takom stave ako opisujes, aj dive maso aj hnis..proste strach a hroza, palce fialove 2x take velke, jednoducho strhli a nechty zacali vyrastat krivo a tlacit sa do nechtoveho lozka...(vsak na FB su fotky, ako sa to menilo, inak celkovo to trvalo pol roka - strhnutie nechtu az kym ustupil zapal a potom uz len sponovanie ako nechet vyrastal)
ale s pedikurkami je to tiez ako s doktormi, jednoducho treba si najst taku co sa tomu venuje stale (chcem tym povedat ze som videla aj taku co robila aj manikuru a umele nechty a tak to aj vyzeralo)
No ja mam s chirurgom zlu skúsenosť a vraj to bol jeden z najlepších u nás, ešte sestrička ho chválila ako dobre šije, bolo to keď som mala 15 rokov, teraz mam 32 a odvtedy nenosím sandále a šľapky, lebo sa zato hanbím. Cca pred 4 rokmi sa mi začal zuzovat a rastie krivo, plus sa mi spravil ako keby dvojitý. No otras. Keby neviem ako to boli keď umrtvuju a následne hojenie tak si to dám niekomu opraviť, ale neviem ani kam by som šla 😕
@rheia27 synovi oba palce riesila ta iste zena..medicinalna pedikura to bola,ale aj ona sama videla ze na tej jednej nohe to proste nezabera..trapil sa vyse pol roka so sponami.-u nas to bola prva volba liecby-az potom bola chirurgia..ale ziadne strhavanie...jedna noha sa zahojila druha sa len zhorsovala...takze zial musel ist na zakrok...a a zial aj ten az na 3 pokus vysiel..dva roky dennodenneho riesenia palca..desne to bolo..domace recepty vsetky vyskusane,odborne osetrenie dlhotrvajuce tiez a nic...ten jeden palec bol vytrvalec. 3 rozni chirurgovia sa s tym babrali..az ten posledny to zvladol.
@miricatko no tak ja mám absolútne čerstvú skúsenosť. akurát dnes mi robili plastiku, vybrali mi časť koreňa nechtu na tej strane, kde mi to zarastalo. Uvidíme, ako sa to bude liečiť a hlavne, či mi to už pomôže natrvalo.
ja by som skúsila rôzne metódy v tomto poradí:
1. pedikúra - teraz má už mnoho pedikérok certifikáty aj na špony - veľmi dobrá vec, špona sťahuje nechet a tým vyťahuje boky nechtu dohora a lepšie vyrastú a podporuje sa to aj tou tamponádou - tlačí nechet dohora. aj na to som chodila, ale je to na viac návštev a niekedy sa to lieči aj rok, treba byť trpezlivý, ak tá špona pomáha, tak stále chodiť na preliepanie a tamponádu. Ale mňa to už posledne bolelo aj so šponou a tamponádou, ta preto som šla už na chirurgiu a hlavne nemám čas často chodiť k pedikerke, lebo mám 3 malé deti.
2. môže pomôcť aj vystrihnutie časti nechtu - len ten bok, ktorý zarastá, ale po celej dĺžke až ku koreňu. On potom vyrastá, ale treba možno použiť aj tamponádu, aby nezarastal.
3. plastika - odstránenie koreňa nechtu. Mojej sestre to robili, mala 10 rokov pokoj, tak dúfam, že aj ja budem mať.
Kto nechce na chirurgiu, tak určite skúsiť pedikúru.
a ešte mi mama hovorila, že si to niekoľko dní močila v slanej vode a prešlo jej to, ale neumývala si to, nechala to slané zaschnúť.
A ešte mi jedna kamarátka hovorila, že jej chirurg poradil každý deň si to močiť v harmančeku, natierať ichtamolovou masťou a ten mäkký nechet postupne vyrástol
@ssslnieckooo Ty presne toto sa stalo aj mne, ale mne pedikérka krásne vyliečila aj divé mäso, za pár dní sa mi to vysušilo a odpadlo, len sa to musí stále dezinfikovať liehom a samé to odpadne. Ale potom ako mi dala asi 3x šponu ma to už nejak neprestalo bolieť, tak som sa rozhodla pre plastiku. a pred rokom mi tiež doktor strhol nechet, ale ked vyrástol tak zas len tie isté problémy. Tak teraz uvidím, či to už konečne pomôže- plastika
@lenbea mne vyberali tak isto cast korena nechtu, ked mi stale opakovane vrastal do koze a pomohlo mi to. Nikdy viac sa to neopakovalo. Robili mi to uz pred rokmi, ale doteraz na tej casti nemam normalny nechet, iba take nieco, co ho zdaleka pripomina, ale nevadi to 🙂. Hlavne, ze je to ok. Tak nech to aj ty mas ok.
@lenbea aj ja som bola teenagerka, ked mi to robili, mam to na velkom palci a je to vidiet, ze ten necht nie je normalny, ale uz sa to nevrastalo a to bolo najdolezitejsie 🙂. Neviem uz presne kolko sa to hojilo, ale mala som tam stehy cize to islo ako normalna zasita rana, ale plne topky mi robili problem este dost dlho, lebo mne kym prislo k tejto operacii este aj predtym ten nech strhavali, tak som to mala vsetko take citlive...brrr ani pomysliet viac nechcem
@miricatko aaale co bojis. Prezili ini,prezijes aj ty. Daju ti injekciu a strhnu polovicu nechtu. Ani nezbadas. Zaviazu a vybavene. Par dni doma a necht dorastie. Naplasili ta tu ako keby neviem co ti isli robit. Mne to robili este ako decku na oboch palcoch a pohodka. Ziadny krivy ani znova nezarasta.
@ssslnieckooo dobry vecer
Mam akurat po zakroku,hovadzky to boli.moj palec je bordovy.oplachujem v repiku, mastim framykoinon.
Prosim vas ako dlho ste sa zotavovali?
Uz rok som behala chirurg,pedikura.uz si nevedeli rady.tak som sla na zakrok.bolesti ustupili,oalec odpucha. No aj tak sem tam to trhne...
@miricatko dobrý deň, ja mám od prvého pôrodu problém so zarastajucim nechtom na palci. Bola som s tých najskôr u obvodného doktora, ten mi to vystrihol, nepomohlo . Chirurg mi povedal, že sa to zastrihávať nemôže, že si mám ten necht stále nadvihovať na tej strane, na ktorej mi to zarastá. Že plastiku alebo strhnutie mi nechce robiť, že by mi to mohlo zdeformovať necht. Ale že ak mi to nepomôže, tak polku nechtu strhnúť.
Zatiaľ to vyzerá nádejne, predtým tom nemohla ani tenisku obuť, ani sa len toho prsta dotknúť, stále mi akoby vytekal hnis. Na noc som si to prelepovala leukoplastom a dávala hojivu masť, myslím, že aj to pomohlo.