Pekný večer dievčatá, chcela by som sa vás opytat či je podľa vás takýto postup normálny, ze keď si človek zaplatí nejaké vysetrenie tak ho nedostane. Ja som sa o tom náhodou dozvedela, to len tak ze sa predomnou dnes preriekla zastupujúca dr, ze všetky tie špeciálne cytologie čo som si platila mi v skutočnosti ten dr nespravil. Aby som to trosku skonkretizovala. Jedna sa o takú vec, ze chodím k môjmu gynekológovi už niekoľko rokov, odvtedy ako bola moznost tej špeciálnej cytologie za ktoru sa platia nemalé peniaze!!! Som si ju pokazde zvolila, pretože mala som predtým nejaké gynekologicke problémy ktoré som riesila a tak som uprednostnila presnejšiu cytologiu keby sa náhodou niečo vrátilo, aby sa to rýchlejšie zistilo-čo mi bolo aj odporúčané od môjho gynekológa..Dnes som bola kvôli nejakým gynekologickým ťažkostiam na gynde kde môjho dr zastupovala iná gyn, lebo on má dovolenku. No a riesila sa aj moja nasledujúca preventívna prehliadka, kde mi táto zastupujúca dr povedala aby som si určite zaplatila tu špeciálnu cytologiu,aby sa urobili aj nejaké testy dodatočne na čo mala nejaké podozrenie a aby som to povedala potom môjmu gynekológovi. Tak som jej povedala že veď ja si každý rok platím tuto cytologiu a ona pozrela do karty a ze to tam nie je ze asi to môj gyn nerobil, lebo nebol na to dôvod lebo nemal podozrenie na nič, tak sa to nerobilo a urobil klasickú cytologiu. Je toto normálne ? A dr sa to snažila hneď zahovoriť a poslať má preč. Ja som odisla a až potom som nad tým začala premýšľať čo mi vlastne povedala. Je toto podľa vas v poriadku????
Pozri si zdravotnú knižku https://www.npz.sk/ a porovnaj záznamy z vyšetrení.
Ak mas vseobecnu zp, tak aj v appke v historii by si to mozno mohla vidiet. Normalne to samozrejme nie je. Jedine ze by vysledky nikam nezaznamenal, ale to by som akceptovala raz, stane sa, clovek sa pomyli/zabudne. Ale ked si si to platila pravidelne? Neexist, vratit peniaze za kazdy jeden zaplateny a nezrealizovany test 🤦🏻♀️
Presne toto sa stalo aj mne. Odhalil to az novy gynekolog, ked som sa stahovala, tiez sa ma pytal, ze preco som si nepriplatila za specialnu cytologiu, vzhladom na predchadzajuce problemy a operaciu. Ostala som v soku, chodila som na cyto kazde 4 mesiace a platila som vzdy naviac. Je to gynekolog zo ZA?
@maranco žiaľ keď kliknem na zdravotnú knizku tak mi vyhodi chybu…
@vanilkovazmrzka mám pocit že tá dr mi vravela iba o poslednej preventívnej prehliadke, keďže sme sa bavili predtým niečo o preventívnej, tak som si to spojila potom až mi to celé doplo keď som nad tým začala rozmýšľať
@koniarova aj ja 25€
@janinque nie, okolie Ba nechcem konkretizovať.
@janinque to vážne???? Ja sa teraz toho tiež obavám lebo tiež mi nikdy výsledky ako take môj gynekolog neposlal, keď som mu napisala za výsledky tak mi len napisal že všetko v poriadku ale nikdy mi konkrétne výsledky neposlal. No najbližšie keď tam pôjdem tak si budem od neho dopytovať výsledky z poslednej cytologie. Som zvedava čo spraví… inak som vytocena
Baby, je to neskutočná špinavosť. Na vašom mieste by som určite reklamovala, alebo sa sťažovala na komore lekárov, alebo na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a pýtala peniaze naspäť. Baby urcite to rieste. Alebo sa skúste opýtať cez laboratórium, či evidujú takéto vyšetrenie u nich. Pretože ak to nešlo na poisťovňu, pochybujem, že poisťovňa bude mať o tom záznam. Autorka tebe by som poradila: Urob sa hlúpa a vypýtaj si všetky tie platené cytológie, povedz, že si bola akutne u ineho súkromného gynekológa a on pýtal tieto vyšetrenia. Ze ste nieco s tym riesili. Maš nárok ich dostať do ruky. Alebo sa opýtaj, do ktorého laboratória to posielal.
Mňa by zaujímalo či ide o gynekológa v jednej z bratislavských mestských častí.
A co ked este nedosli vysledky alebo si ich zaklada niekde inde ? To ta nenapadlo?
A ako ti robil tú cyto? teda spôsob je rovnaký, len pri tej platenej sa nedáva ster na sklíčko, ale do špeciálnej fľaštičky s roztokom. Môj dr. to robil pred mojimi očami. Keď mi robil 'obyčajnú' cyto, dával ster sestričke a ona to evidovala. Ak si dobre pamätám, na fľaštičke bol nejaký kód, ktorý zapisoval do karty a tiež na sprievodnú žiadanku. Určite by som ho konfrontovala. Platila si ako? ak kartou, nájdi si transakciu ako dôkaz.
@taktotedanie píše, že bola na cyto opakovane, tak snáď mu už nejaký výsledok spred roka, či dvoch prišiel. A ak si aj vedie nejakú inú evidenciu týchto testov, v karte pacientky by o tom mal byť záznam.. alebo nie?
@taktotedanie v karte cytologiu má,ale klasickú.
@maranco ja som si to u seba skontrolovala a v tej záložke nič nemám. Je možné, že sa to eviduje iba napr za posledných niekoľko mesiacov? Nemám tam ani žiadne laboratórne vyšetrenia aj keď mi nedávno brali krv.
@pupava_lucna ja tam tiež nič nemám v laboratórnych (dávno som nebol), ale vo vyšetreniach mám celý text čo písala lekárka správu.
Spustili to od 2018, má to tam ostať až kým nezomrieš, je to normálne zdravotná dokumentácia/knižka.
@maranco Zvláštne, vôbec tam nemám záznamy od gynekológa. Ale pozrela som lepšie aplikáciu VŠZP a tam som si dávala preplatiť lbc cytologiu a normálne mi to preplatili. Je tam aj splnená podmienka, že výkon bol vykazaný od lekara. Tak snáď to je u mna v poriadku.
@pupava_lucna štát za e-zdravie zaplatil milióny € z eurofondov, IT firmy zarobili a vidíš ako to "funguje".
@nikaeli ja sa prihlasujem cez mobil, zisti kto v tvojom okolí/rodine/susedov/v práci má čítačku a aj ju používa, nainštaluj si do mobilu aplikáciu https://ep.slovensko.sk vezmi zo sebou občiansky, pohľadaj aké si si nastavila PIN/BOK urob jednu návštevu k čítačke a cez PC si aktivuj aplikáciu v tvojom mobile.
Potom môžeš potvrdzovať prihlásenie mobilom, tam vieš nastaviť aj odtlačok prsta.
Ja záznam vidím hneď, akonáhle to lekárka zapíše do PC.
samozrejme to v poriadku nie je, určite by som to riešila, ak ti tie vyšetrenia nerobil, pýtaj si peniaze vrátiť a radf´šej sa prehlás k spoľahlivejšiemu lekárovi