Ahojte mamičky, prosím o radu ak sa v tom niekto vyzná, čo robiť v takomto prípade? Neviem či sa jedná o zápal, alebo či mi tam nevedomky nevosla nejaká trieska, prípadne nejake poškodenie pri manikúre.? Naozaj neviem, dosť to pri buchnuti prstu zvrchu boli, skúšala som aj zboka necht ponadvihovat či náhodou nezarasta...zatiaľ mastim octanovou masťou, nejak extra nepomáha..je potrebné k lekárovi, alebo čo, ako ďalej skúšať...? Raz som už mala strhávany necht, preto sa tomu chcem vyhnúť..😕 budem vďačná za rady...
@lenusska87 ja toto veľmi trpím, snáď každý mesiac sa mi niektorý necht takto zapáli. Spomenula som to doktorke a ona mi radila nech si to macam v repikovom čaji, takom teplom, ako vydržím. Zvyknem si na to dať aj leukoplast, lebo ma to bolí na dotyk. Vždy to do pár dní prejde.
@lenusska87 ja som mala minulý týždeň na nohe zapáleny prst, niekto mi poradil paradajku nakrájať a priložiť na miesto , zabalila som celý prst do sáčka a oblepila leukoplastom na noc , za dva tri dni to vytiahlo zápal aj hnis vytirkol, nechcelo sa mi veriť že.paradajka pomôže ...
@lenusska87 či vlastne som to celé zalepila cez polku chodidla lepiacou páskou aby to držalo 😂
@viestta
@sona96
@juditienka ďakujem vám žienky za rady, tak skúsim pravdepodobne ten vysnievsky balzam a aj repík zatiaľ.. keď najhoršie že neviem či to je iba vyslovene zápal alebo mi tam zarastá ten necht, prípadne trieska...🤷🤦 Ale uvidim, tak hádam mi niečo zaberie..
Davaj si tam obklad z visnevskeho balzamu, vytiahne hnis a zapal