Ahojte, este v minulosti, asi tak 14rokov dozadu som mala helikobaktera, nemala som ho vtedy asi ani dolieceny. Odvtedy som zaludok nejako neriesila, potom neskor prislo aj tehotenstvo uz. Na jesen, niekedy asi v novembri sa mi zase objavili problemy so zaludkom, vzdy ked som sa najedla bolo dobre, ale zachvilu, ked mi uz vytravilo tak mna strasne bolel zaludok a tlacilo mi to do chrbta, takze musela som nieco zjest, aby to preslo. Vtedy ako mi to prislo tak aj odislo.Teraz sa mi zase objavili problémy,tiez že keď mi trochu vytravilo,tak mňa začal bolieť strašne žalúdok a tlačilo mi to do chrbta. Už sú to 3 týždne čo mi to trvá a teraz už som mala aj kŕče v žalúdku a aj bolesti sa mi zhoršili.Bola som u lekára obvodného,dal mi lieky oprazol a poslal ma na gastro s tým,že to vyzerá na žalúdočné vredy. Moja otázka znie-keby mi aj zistili žalúdočné vredy,dajú sa liečiť? Ako rychlo sa to vylieči? Môže sa to znova vrátiť? Ďakujem
Omeprazol a oprazole je to iste? A to mi pomôže a vylieči vredy?
@0timea pretože ak by ti vred krvácal tak sa strávená krv objaví v stolici čiernou farbou. Hlavne sa vyhýbaj dráždivým potravinám, žiadne štipľavé, menej vyprážaného. Jedz menšie porcie a častejšie. Hlavne si počkaj na výsledok vyšetrenia 😉
@darina1952 no šak chcem ísť na to vyšetrenie len už som počula aj také že načo tam idem,že šak to sa aj tak nedá vyliecit
Ahoj.
Mala som podobnu situaciu.
Mne pomohlo.
Kvalitny spanok, menej stresu.
Menej kavy.
Vobec nie kava na lacny zaludok.
Menej sladkosti.
Ziadny alkohol.
Menej vyprazane, prekorenene.
Sladene napoje, dzusy.
Casto radsej dobry vyvar.
Brala som myslim lieky costi aj lomac ale vlaste som sa dobre odsledovala a nasla vlastnu cestu.
Skus aj ty hladat
@0timea "som počula" sú také zaručené informácie 😖 Vredy treba jednoznačne liečiť - a liečbu musí nasadiť odborný lekár. Dôveruj lekárovi, počkaj si na gastrovyšetrenie a nezháňaj informácie po "gúgli", len sa tým zbytočne vystresuješ 🙂
Vredy mozu miznut a znova sa objavovat. v zavislosti od rocneho obdobia - prechodne obdobia su najhorsie: jar a jesen. Tiez ich ovplyvnuje vela faktorov: stres, strava, teplo /ja si nemozem velmi opalovat brucho - normalne ma rozboli zaludok/, vela fyzickej namahy,...
Kazdopadne ich treba liecit o odbornika.
@darina1952 ja som nehladala nic na google, to mi povedala jedna osoba,že zbytočne budem chodiť po vyšetreniach,že aj tak mi to nevyliecia
Ahoj som na tom teraz tak isto bolesti presne ako opisujes na gastro idem v utorok tak dám vediet keď tak
Predpokladam, ze pisatelka temy ma len zacinajuce.
Aby som uviedla na pravu mieru.
Gastro vysetrenie som absolvovala a diagnoza bola "nabeh, alebo zacinajuce" vredy.
Neviem, ci by my moj styl stravovania pomohol v neskorsom stadiu.
Samozrejme ak to je uz vaznejsie a lekar naordinuje urcitu liecbu, postupovala by som podla nej.
Ja som skusala dvojo liekov a vracalo sa mi to.
Dnes uz viem, ked si dam poharik alkoholu, nespim dobre, zjem cokoladu na posedenie, mam velke psychivke vypatie, ze mi to zasa zacina.
Tolko moj pripad.
S uz existujuvimi vredmi isto nie je sranda.
Tie zacinajuce som viac menej zazehnala takym sposobom ako pisem vyssie
Neviem či sa mi tam oplatí aj ísť a nacpavat sa tabletkami a aj tak to k ničomu nebude