Žalúdočné vredy

0timea
12. jún 2020

Ahojte, este v minulosti, asi tak 14rokov dozadu som mala helikobaktera, nemala som ho vtedy asi ani dolieceny. Odvtedy som zaludok nejako neriesila, potom neskor prislo aj tehotenstvo uz. Na jesen, niekedy asi v novembri sa mi zase objavili problemy so zaludkom, vzdy ked som sa najedla bolo dobre, ale zachvilu, ked mi uz vytravilo tak mna strasne bolel zaludok a tlacilo mi to do chrbta, takze musela som nieco zjest, aby to preslo. Vtedy ako mi to prislo tak aj odislo.Teraz sa mi zase objavili problémy,tiez že keď mi trochu vytravilo,tak mňa začal bolieť strašne žalúdok a tlačilo mi to do chrbta. Už sú to 3 týždne čo mi to trvá a teraz už som mala aj kŕče v žalúdku a aj bolesti sa mi zhoršili.Bola som u lekára obvodného,dal mi lieky oprazol a poslal ma na gastro s tým,že to vyzerá na žalúdočné vredy. Moja otázka znie-keby mi aj zistili žalúdočné vredy,dajú sa liečiť? Ako rychlo sa to vylieči? Môže sa to znova vrátiť? Ďakujem

0timea
autor
12. jún 2020

Neviem či sa mi tam oplatí aj ísť a nacpavat sa tabletkami a aj tak to k ničomu nebude

mousegirl
12. jún 2020

@0timea liečia podľa nálezu, ak sa znova potvrdí Helicobakter tak dostaneš trojkombináciu antibiotík +omeprazol. Ďalej ak naozaj uvidia vred tak z neho zoberú vzorku napr aby vylúčili nádor, ak by vred aj krvácal tak ti krvácanie rovno zastavia a nasadia omeprazol.

0timea
autor
12. jún 2020

Omeprazol a oprazole je to iste? A to mi pomôže a vylieči vredy?

mousegirl
12. jún 2020

@0timea áno je. Ale určite chod na gastroskopiu nech sa pozrú čo je vo veci. Lebo ak máš napr helikobaktera tak samotný omeprazol ti nepomôže.

0timea
autor
12. jún 2020

@mousegirl ano tam chcem ísť aby som vedela čo to je,ale až za dva týždne mám termin

mousegirl
12. jún 2020

@0timea to je dobre. Dovtedy si stráž či nemáš čiernu stolicu zrazu alebo nezvracias krv, vtedy treba ísť hneď do nemocnice. Nech to dobre dopadne 👍

0timea
autor
12. jún 2020

@mousegirl ďakujem. Prečo býva čierna stolica?

darina1952
12. jún 2020

@0timea pretože ak by ti vred krvácal tak sa strávená krv objaví v stolici čiernou farbou. Hlavne sa vyhýbaj dráždivým potravinám, žiadne štipľavé, menej vyprážaného. Jedz menšie porcie a častejšie. Hlavne si počkaj na výsledok vyšetrenia 😉

0timea
autor
12. jún 2020

@darina1952 no šak chcem ísť na to vyšetrenie len už som počula aj také že načo tam idem,že šak to sa aj tak nedá vyliecit

mareka49
12. jún 2020

Ahoj.
Mala som podobnu situaciu.
Mne pomohlo.
Kvalitny spanok, menej stresu.
Menej kavy.
Vobec nie kava na lacny zaludok.
Menej sladkosti.
Ziadny alkohol.
Menej vyprazane, prekorenene.
Sladene napoje, dzusy.
Casto radsej dobry vyvar.
Brala som myslim lieky costi aj lomac ale vlaste som sa dobre odsledovala a nasla vlastnu cestu.
Skus aj ty hladat

0timea
autor
12. jún 2020

@mareka49 no u mňa to budú asi tie sladkosti,ale hlavne nervy a stres

darina1952
12. jún 2020

@0timea "som počula" sú také zaručené informácie 😖 Vredy treba jednoznačne liečiť - a liečbu musí nasadiť odborný lekár. Dôveruj lekárovi, počkaj si na gastrovyšetrenie a nezháňaj informácie po "gúgli", len sa tým zbytočne vystresuješ 🙂

blumchen2
12. jún 2020

Vredy mozu miznut a znova sa objavovat. v zavislosti od rocneho obdobia - prechodne obdobia su najhorsie: jar a jesen. Tiez ich ovplyvnuje vela faktorov: stres, strava, teplo /ja si nemozem velmi opalovat brucho - normalne ma rozboli zaludok/, vela fyzickej namahy,...
Kazdopadne ich treba liecit o odbornika.

0timea
autor
12. jún 2020

@darina1952 ja som nehladala nic na google, to mi povedala jedna osoba,že zbytočne budem chodiť po vyšetreniach,že aj tak mi to nevyliecia

miky25117
12. jún 2020

Ahoj som na tom teraz tak isto bolesti presne ako opisujes na gastro idem v utorok tak dám vediet keď tak

0timea
autor
12. jún 2020

@miky25117 držím palce nech to dobre dopadne

mareka49
12. jún 2020

Predpokladam, ze pisatelka temy ma len zacinajuce.
Aby som uviedla na pravu mieru.
Gastro vysetrenie som absolvovala a diagnoza bola "nabeh, alebo zacinajuce" vredy.
Neviem, ci by my moj styl stravovania pomohol v neskorsom stadiu.
Samozrejme ak to je uz vaznejsie a lekar naordinuje urcitu liecbu, postupovala by som podla nej.
Ja som skusala dvojo liekov a vracalo sa mi to.
Dnes uz viem, ked si dam poharik alkoholu, nespim dobre, zjem cokoladu na posedenie, mam velke psychivke vypatie, ze mi to zasa zacina.
Tolko moj pripad.
S uz existujuvimi vredmi isto nie je sranda.
Tie zacinajuce som viac menej zazehnala takym sposobom ako pisem vyssie

miky25117
12. jún 2020

@0timea díky ja dúfam tie bolesti sa už nedaju vydrzat hlavne v chrbte. Teba to v ktorych miestach bolí

luccija
12. jún 2020

@0timea no veď máš koliku a načo ísť k lekárovi?😊tak čakaj kým budeš mať zápal žalúdka, zjazvenu výstrelky a vredy, až nebudeš vedieť jesť, v prvom rade vyluc kávu, cigarety, ak fajčíš a stres.
Samozrejme, že máš ísť k lekarovi

mareka49
12. jún 2020

@0timea no tak tie dva tyzdne skus uplne vyradit sladke.
Ale ak aj prezivas velky stres, skola, priatel, praca, vztahy, peniaze.
Cokolvek, moze to byt najvacsi faktor a ani sladke z jedalnicka von nepomoze..

Drzim palce

0timea
autor
12. jún 2020

@miky25117 mne to tlaci so zaludka az do chrbta, v tom mieste kde je zaludok, tak ako keby chcel niekto nasilu prerazit zo zaludka az cez chrbat von

miky25117
12. jún 2020

@0timea tiež tak ale udiera mi to až do bokov a medzi lopatky

jana005
12. jún 2020

@mousegirl ahoj, vidím, že sa vyznáš.
Môj otec je asi trištvrte roka po operácii vredov, zobrali mu tretinu žalúdka a teraz posledný týždeň zase začal sem tam vracať krv a aj hnačkovat.
Do nemocnice ho mama nedostane.
Čo môžme my ako rodina urobiť? Nevieš poradiť?
Ďakujem

miky25117
16. jún 2020

@0timea tak mám gastro za sebou mám velký vred + zápal dvanastorniku a možno aj helikobaktera tak nič moc

0timea
autor
26. jún 2020

@miky25117 ahoj,ja som si nasla az teraz od teba spravu,vobec mi neukazalo upozornenie..no tak to si teda moc dobre nepochodila,co ti dali na to?ja odem v pondelok na gastro,tak som zvedava co bude?

miky25117
26. jún 2020

@0timea zatial mám len niečo na ten vred a ak sa potvrdí ešte aj helikobakter dostanem antibiotika a o 2 mesiace gastro znovu kontrola 😱😭

0timea
autor
26. jún 2020

@miky25117 tak skore uzdravenie prajem

miky25117
26. jún 2020

@0timea dakujem a držím palce

0timea
autor
29. jún 2020

@miky25117 ahoj,tak aj ja mam uz po vysetreni,chvalabohu to nie su vredy,je to helikobakter,mam aj nejaky zapal a nedoviera mi klapka na pazerak.dostala som lieky a o 3tyzdne mam prist na kontrolu

miky25117
29. jún 2020

@0timea a to ti hneď zistili helikobaktera?ja musím čakať na výsledky ale tiež že ho asi mám.