Výber znamienka

aliska19
9. feb 2014

Ahojte nemate prosim vas skusenost s vyberom znamienka?je mozne ze potom nebudem moct cvicit a natahovat sa aspon tyzden?? 😒

lusynka2
9. feb 2014

@aliska19 Ahoj, ja som si dala naraz vybrat 3 znamienka a co sa tyka cvicenia, bola som upozornena od chirurga, aby som necvicila... Prve dva-tri mesiace ak -tak len velmi opatrne. Zalezi vsak aj na tom, kde ti to znamienko vyberaju. Ked je to na mieste, ktore sa pri cviceni velmi namaha, tak sa cvicit neodporuca, pretoze jazva sa ti potom velmi roztiahne. Mne sa tak stalo na chrbte, nakolko je dost namahany.

aliska19
autor
9. feb 2014

Hmmm mne jazva nevadi,ale ze nebudem mict cvicit,to ma netesi:(no ale asi si dam tyzden pozor a uvidim,je to na bruchu,tak si budem musiet davat pozor,budem cvicit ruky ;)

bejatka22
9. feb 2014

Babule..mna posledné 2-3 dni bolí znamienko na ruke. Je to také to vystúpené znamienko svrbí a bolí ma. Ešte stále kojím budú mi ho mocť vybrať? Ďakujem

danielahamar
9. feb 2014

@aliska19 cca mesiac by si nemala, aby sa ti to neroztiahlo, tá jazva hlavne

@bejatka22 jasné, že to môžu vybrať, choď k mudr. a tá ťa pošle kožnej, alebo chirurgovi 😉

aristka
9. feb 2014

@aliska19 ak je to na bruchu ,určite 2 týždne brucho necvičiť...ak chceš mať peknú jazvu....

sisaha
9. feb 2014

@aliska19 ak nechces mat roztrhnute stehy a mat to zahnisane, tak ten tyzden sa da vydrzat nie? 😉

misskate1
9. feb 2014

@aliska19 cvicit by sa nemalo, kym nevyberu stehy. cize asi tyzden. lebo sa to moze roztrhnut a potom sa treba opytat lekara, ci uz mozes.

radkanika
9. feb 2014

Ja sa chcem opytat, ked je uz tu tato tema, kolko stoji vybratie znamienka a co vsetko pred tym treba podstupit? ja mam znamienko na lici a chcela by som ho dat vybrat...je velmi viditelna jazva? dakujem...

aliska19
autor
9. feb 2014

@sisaha to ano,ten tyzden sa da samozrejme,aby to nezhnisalo🙂
@aristka dakujem za,upzornenie;)
@radkanika no mne,to odporucila kozna a dufam,ze je to zdarma..kamoska co bola v estetickom centre platila65eur..jazvicka asi bude malicka,neviem uvidim
@misskate1 dakujem;)

michaella13
9. feb 2014

@radkanika ...mne vyberali za posledných 10 rokov asi 30 znamienok, takže sa v tom cítim celkom zbehlá a môžem sa k téme vyjadriť 🙂 Či budeš za výber znamienka platiť, záleží od toho, kde si ho necháš vybrať...vyberie Ti ho napr. hociktorý chirurg, ja som oslovila chirurga v zdravotnom stredisku, ku ktorému podľa lokality patrím (prvý raz som bola uňho kvôli výronu a tak som mala založenú kartu). Platila som uňho za výber 20 eur a vždy sme sa dohodli, že mi za tú cenu vybral 2, občas aj 3 naraz...takže záleží od daného lekára a od jeho prístupu..ak ale pôjdeš napr. do nejakého centra, ktorý spomína @aliska19, tam môžeš platiť výrazne viac. Zadarmo to býva vtedy, keď Ťa na zákrok pošle kožná, na základe dákeho podozrenia pri prehliadke...tak som s tým všetkým vlastne začala ja...bola som si dať vybrať 4 podozrivé naraz na Kramároch a tam som už ísť viac nechcela, nebolo to tam veľmi príjemné. Odtiaľ mi mimochodom ostali aj najväčie jazvy. Jazva všeobecne ostane výraznejšia tam, kde je pokožna voľná, nie napnutá...čiže ja mám napr. jazvu najhoršiu medzi prsiami. Na ruke či tvári nič nevidno, iba sa Ti tam inak leskne pokožka (akoby nemala póry, je úplne hladká). Všetky takéto jazvičky Ti časom vyblednú a ani nebudeš vedieť, kde Ti znamienko brali. Teraz už chodím na výber takých znamienok, ktoré mi vadia z estetického dôvodu, alebo pri ktorých je riziko, že sa môžu poškriabať. No a čo sa toho cvičenia týka, je to dôležité predovšetkým preto, aby sa nepotrhali štichy. Ale aj preto, že pot nerobí ranám dobre. Preto sa veľmi neodporúča dať vybrať znamienko v letných mesiacoch a zima je ideálna. Potenie znamená vlhkosť a vlhkosť rankách neprospieva. V letných mesiacoch je preto dobré zašitú ranku potierať alpou...

senta_sofia
9. feb 2014

@aliska19 zavisi kde ti ho idu vyberat, mne vyberali na tvari, stichy vyberali po tyzdni, ale s tym sa vela robit nedalo, aj topanky som mala problem obut prve 3 dni, co tak tahali vnutorne stichy, teraz mi vyberali v dekolte a to nebolelo ani nic, ale mala som nakazany kludovy rezim aspon 2 tyzdne, ze si mam davat pozor, nenadrapovat sa s malym a tak, takze cvicit asi len veeelmi opatrne

radkanika
9. feb 2014

@michaella13 dakujem,si zlata,ze si mi to vsetko tak rozpisala

sunshineka
9. feb 2014

Ja mam otazku z ineho sudka.ako prekonat strach a neprijemny pocit z vyberania?mam 2 znamienka,ktore mi zavadzaju a oskieraju sa o bezp.pas v aute.roky sa chystam dat vybrat,no neviem sa dokopat.citili ste rezanie?

michaella13
9. feb 2014

@radkanika nemáš za čo, rado sa stalo .-)
@sunshineka ...a chcela som veru pôvodne písať aj o tomto 🙂 neboj nič, nie je to nič strašné...ľudia z toho majú strach, ani mne nebolo zo začiatku všetko jedno....prirovnala by som to strachu z trhačky zuba...a vlastne aj priebeh je podobný, povedala by som...prídeš, sadneš -alebo tu skôr lahneš 🙂 dostaneš umrtvujúcu injekciu, ktorá je vlastne najnepríjemnejším momentom celého zákroku (ale nič čo by sa nedalo vydržať - prosto pichnutie, len tu je to o tom, že sa musí znamienko obpichať cca takými 2 vpichmi, z viacerých uhlov) a potom už vôbec nič necítiš. Rezanie absolútne nie (nastáva hneď po injekcii), možno malý tlak, resp. také ťahanie pokožky, keď ranku zašívajú, ale nie je to vôbec bolestivé. Rovnako nič bolestivé necítiť potom, ako prestane účinkovať anestéza. Aj výber štichov je v pohode...a hlavne, celé to trvá chvíľu, mne lekár stihol urobiť 2, 3 kúsky za 15 minút. Konkrétne v BA odporúčam Dr. Križana zo SZ na Fedinovej, je špica...počas návštevy si s pacientom pokecá, povie zo 2 vtipy a človek odíde v dobrej nálade 🙂 Dúfam, že som pomohla...v každom prípade určite choď, nebudeš banovať..vždy je lepšie čeliť tomuto ako dodatočným nepríjemnostiam a rizikám, ktoré môžu nastať pri poranení znamienka...preto som si dala vybrať napr. aj také, čo som mala na hlave, pod vlasmi...lebo také česanie môže spôsobiť hocičo a ten pocit ma mátal. Dokonca som mala jedno na veľmi chúlostivom mieste - pri konečníku 😒 ....aj tu musela ísť hanba bokom...predsa sa tu denne to znamienko dráždilo. Znamienka sú potvory...no ak je to pre niekoho veľký problém (dať si ho vybrať), tak potom odporúčam už len si dané znamienko veľmi bedlivo sledovať..akékoľvek svrbenie, či zmena tvaru, farby a pod. je znak, že sa niečo deje a potom už treba riešiť isto..ja som však za prevenciu 🙂

bubu4125
9. feb 2014

ja som mala na krížoch znamienko 2x2,5cm veľké...chodila som ešte do školy...vyslovene mi zakázali cvičiť, ale už si nepamätám ako dlho....
bolo to rýchle, raz dva mi to spravil...a potom som už len čakala na výsledok z rozboru....

aristka
10. feb 2014

@aliska19 na bruchu ti to vyberú aj v hocijakej chirurgickej ambulancii na poliklinike...nemala by si určite platiť takú sumu ako kamoška na est.chir...treba sa len opýtať...est.chir by som využila len v prípady tváre,keďže tam ide o jemnejšie materiály na šitie a celkovo techniku šitia...čo sa týka aspoň 2 týždne necvičiť ,ak je to namáhané miesto je to prevencia ,aby sa ti rana nerozpadla a bol by to zbytočný problém....a špatná jazva...

misskate1
10. feb 2014

@aliska19 mne to vyberali zadarmo na odporucanie koznej

antolin
5. mar 2014

Ahojte,mam až panický strach dať vybrať znamienka.2 mám na chrbáte a 1 vpredu cca 6mm na ľavej strane na krku tesne vedľa tepny a z toho mám hrozu,že je tam tá tepna-žila.Nemožem ani v noci spať,pretože stále na to myslím.Prosím,poradte mi ako to mám prekonať,naozaj vobec nebolí vybrať znamienka?
Veľmi pekne Vám ďakujem za odpovede.

faithfully
5. feb 2015

Ja už mám tiež za sebou aspoň 20 kusov znamienok vybratých. V mojom prípade ale absolútne nemám strach ani z jaziev, ani zo samotného vyberania znamienok. Skôr potom to čakanie na výsledok ma ubíja, nakoľko vyzerajú dosť nebezpečne. Rok čo rok mi pribúdajú nové, zväčšujú sa, sú také rozpité. A to podotýkam... že sa absolútne neopaľujem.

lusiaeva
18. mar 2015

Ahojte chcela by som sa spytat vyberali mi znamienka 3 na chrbte v january a doteraz mam cervenu kozu na tom mieste kde sa vyberali poradte dakujem,,,,

kvietok89
19. mar 2015

Ahojte, som v 20 tt a chcem si dat vybrat velke znamienka medzi prsiami a tiez na krku....Viete mi poradit kde v bratislave to je istotka dobrej ceny a tiez vykonu? Kedze to asi chcem riesit cez esteticku chyrurgiu , aby som sa vyhla jazvam.....

zanin
19. mar 2015

@kvietok89 podla mojej skusenosti sa do toho nikto nepusti. V tehotenstve je to zakazane. Tiez som to riesila a lekar mi odporucil pockat az porodim a potom sa mam ukazat. Tak som aj spravila. Je to preto ze chirurgicky zakrok je stres pre telo a tym aj pre babatko. Pockaj odrod a potom chod.

danielahamar
19. mar 2015

@zanin tiež mi vyberali znamienko až po pôrode

lusiaeva
29. mar 2015

Baby mam cervene po vybrati znamienka jazvu od januara kolko trva kym nebu cervene.

pusa
5. máj 2016

Baby, máte aktuálne skúsenosti, kde si dať vybrať v Bratislave znamienka? Mam dosť veľké ( viac ako 1 cm) v dekolte medzi prsiami a nechcela by som škaredú jazvu. Poznáte niekoho kto to spraví pekne a za normálnu cenu? Dakujem

bestester
5. máj 2016

@pusa urcite by bolo najlepsie sa obratit na plastickeho chirurga. Viem ze niekto si povie, ze ved je to len znamienko to aj normalny chirurg vyberie, vybrat vyberie, ale tak jazva co zostane je po vacsine strasna. A na plastike to vedia pekne urobit 🙂

pusa
5. máj 2016

@bestester presne to si myslím aj ja. Len tie súkromne centra mi to narátali na cca 150 až 180 EUR. A tie znamienka mam na vybratie až dve😐, tak potom je to dost😮

bestester
12. máj 2016

@pusa ale ved to nemusis ist zrovna k sukromnemu lekarovi. Ved chod na oddelenie plastiky normalne do nemocnice 🙂 tam take palky od teba nebudu chciet urcite. Lebo tie sumy co si napisala, to je neskutocne predrazene :/

pusa
12. máj 2016

@bestester to ma nenapadlo. Skúsim, Dik za tip😉

bestester
2. jún 2016

@pusa za malicko, snad dobre pochodis 🙂 drz sa