Vracanie, bolesti a horúčka

malinea
23. jún 2024

Ahojte, potrebujem surne pomoc, ochorela som, začalo sa to včera poobede z ničoho nič stračnou zimnicou a neskutočne silnými bolesťami kĺbov a svalov, odmerala som si teplotu a mala som 38,5. Zvijala som sa asi 3 hodiny v bolestiach a potom som utekala na záchod, kde som vyvrátila obed. Na chvíľu sa mi uľavilo, ale do večera som strašne zvracala ešte asi 5x. Úplne som vecer zalahla, k posteli som si doniesla hrniec na zvracanie. Nevládala som sa ani pohnúť, nie to ešte ísť na WC. Teplotu som si zmerala a mala som 39,6 a zase silnú triasku. V noci som absolútne oka nezazmurila, zvracala som každú chvíľu až do rána. Pila som veľa džúsu, ale vždy som ho hneď vyvrátila. Potom nadránom som zaspala asi na hodinu. Zobudila som sa a je mi úplne príšerne. Nevládzem sa ani otočiť zo strany na stranu. Neviem to už vydrzat ani sekundu. Keď sa napijem, hneď všetko vyvrátim. Teplotu mám teraz 39,4 nepomohlo ani x paralenov čo som si dala. Strašne ma bolia kríže, svaly, celé telo, je mi strašne nevoľno od žalúdka a je mi neskutočne horuco. Ja to už nevydržím. Volala som 112 ale tam mi povedali, že oni mi pomôcť nevedia, že mám ísť v pondelok k obvodnej lekárke na odbery. Ale veď ja nevládzem skoro ani zdvihnúť hlavu, nie ešte niekam ísť. Prosím pomôžte mi, čo mám robiť? Trápi ma hrozne aj tá nevoľnosť, vždy keď sa vyzvraciam, tak to pomôže len na malú chvíľku a hneď mi je zase príšerne zle. A už ani fyzicky nevládzem zvracať. Som zúfalá, už to nevydržím. Mám ešte raz zavolať na tú 112? Prosím veľmi, za akúkoľvek radu vam budem vďačná.

janinah
23. jún 2024

Vola sa to viroza,mozno aj covidova....Na net písať vladzes,tak ešte niečo vydržíš,ono ti ani iné neostáva...a nepiju sa džúsy,ale cista voda alebo vlažný čaj

mamina7070
23. jún 2024

a lieky si davas ? v dostatocnom mnozstve ? na teplotu virozu, ak neklesaju teploty tak aj vlazna sprcha

daj sinibalgin nalgesin panadol sumivy
a pepsi po lyzickach

a zajtra k lekarovi

guudy
23. jún 2024

Mas virozu a ako pise @janinah , mozno covidovu. Zajtra rano zavolaj obvodnej lekarke a porad sa. Davaj si lieky ako pisala @mamina7070. Dzus je absolutne nevhodny. Nasad si dietu, cierny caj, suchare, coca cola a voda po lyzickach.

veltraud
23. jún 2024

Ja som presne toto mala v piatok v noci. V sobotu poobede uz bolo lepsie, dnes uz skoro uplne ok. Akurat jest sa mi neziada, tak pijem. Horucky mi presli po 24 hodinach, bolelo ma vsetko, klby, chrbat, koza, hlava. Pila som pepsi s ladom po lyzickach, asi desiatu som uz udrzala. Davala som si (s asisenciou) vlazne sprchy. A stale lezala v takom polospanku. Drzim palce

patka06
23. jún 2024

1./ Pri zdravotných problémoch nevoláš 112, ale 155 tam ti teoreticky poradia alebo po zhodnotení stavu pošlú sanitku
2./ Ak zvraciaš nemôžeš piť veľa naraz, daj si klasick červenú Coca-Colu s trochou soli po lyžičkách v pravidelných intervaloch 10-15 minút, ak máš daj si Kinedryl. Keď zvracanie ustúpi po lyžičkách mierne osladený čierny čaj,, žiadne jedlo.
3./ Proti bolesti a teplote Ibalgim/ibuprofen a teplotu znižovať aj prirodzene
Al to do zajtra nezlepší smer obvodný lekár
Ako píšu vyššie bude to viroza alebo Covid

simona92101
23. jún 2024

@malinea samozrejme ze zvracias ked sa nalievas dzusom🤦‍♀️ na zvracanie je dostat aj kynedril,popripade rehydr.roztok.pi po troskach caj alebo mineralku/coca colu.daj si vlazne sprchy,ak by teplota bola vysoka a neklesala,tak chod na pohotovost,daju infuzku.ale 112 sa pri teplote nevola!

kukulienka83
23. jún 2024

Ak by vás niekto mohol odviesť na pohotovosť, tam by vám dali infúziu a uľavilo by sa vám...inak len vydržať s radami od žien hore vyššie.

domka222
23. jún 2024

Prvú chybu,čo si spravila,že si porušila diétny režim a piješ džús. Čierny čaj, rehydratačný roztok po malých lyžičkách. Ak máš doma kinedryl, je to veľká pomoc

optame
23. jún 2024

@malinea mas virozu, ak mas doma cipky paralenove daj si. Dieta,tekutiny po lyzickach nie naraz. Cista voda, caj.

kitycat
23. jún 2024

@malinea a nemas upal?

Pit dzus je velmi zla volba. Ty si nikdy nebola chora od zaludka? Voda, mineralka alebo cola. Po lyzickach a suchy rozok ked zvladnes.

Neumieras len ti je zle. Upal/ kovid/ viroza. Vydrz pusti serial a " umieraj" 🙂😃

malinea
autor
23. jún 2024

Ďakujem vám veľmi, ja už ale neviem, čo mám robiť. Ja zajtra k tej obvodnej nebudem vládať ísť, i keď bývam kúsok od nej. Tu colu ani čaj nemám a čistú vodu ja nedokážem piť. Ale to je kvalitný 100% pomarančový džús, ten by mal byť práveže zdravy, nie? Pijem ho dost veľa, aby som zostala zavodnena, keď toľko zvraciam. K tým liekom - ja mám iba Paralen. Lenže asi ho vždy vyvrátim skôr, než by začal účinkovať. Volala som teda ešte na tu 155 a naliehala som veľmi nech prídu, ale nechceli. Že to mám vydržať, že nie som prvá ani posledná a mám ísť zajtra ráno za tou obvodnou lekárkou. To je hrozny prístup. Žiaľ na pohotovosť ma nemá kto zaviesť. A tu vlažnú sprchu si nezvládam dať, lebo nevládzem ísť ani do kupelne.

mamina7070
23. jún 2024

@malinea nic nemas nic sa neda tak potom len lez a cakaj 😉
aby niekto nemal doma vrecko caju ? a ibalgin

sak napis susede tetke matke niekomu nech ti vrecko caju na vyluhovanie a ibac donesu aspon mas poucenie do buducna 😉

a vracias z toho dzusu je to absolutne nevhodne pri vracani

gabus88
23. jún 2024

@malinea ale ty nemozes praveze vela pit ked to zvracias 😀...zaludok je podrazdeny..najprv vyzvracias vsetko co je v nom a potom o hodku- dve zacnes po lyzickach pomaly cierny caj...ako deti sme mavali takuto virozu v lete...niekolko dni sme vracali a pamatam ako nam po lyzickach davali pit...cize najhorsie co robis je ze sa nalogas dzusu a potom si do toho este lahnes...tak si zase na zaciatku toho kolotoca

iwesska
23. jún 2024

Pane Boze,pomoz! 100% pomarancovy dzus,ktory sposobuje extremnu kyslost v zaludku si das na rozdrazdeny zaludok a cakas,ze sa ti ulavi??? Vsak tym si to cele len zhorsujes. Este nikdy si nepocula o diete pri zvracani? Po zvracani NEMIES 2hod.pit a potom ak nezvracias tak po 2lyzickach mineralku vybublanu - kazdych 15 min. , nejest aspon 5-6hodin pri zvracani. A niekoho posli kupit rehydratacny roztok,lebo sa pri horucke a zvracani rychlo dehydrujes. A prosim ta,nevolaj uz 112, ozaj k horucke a zvracaniu hasicov ani policajtov nepotrebujes. A ked k tej lekarke pojdes,daj si respirator a nenakaz tam ostatnych.

sandrasstini
23. jún 2024

Si dospela vobec? Nemozes pit vodu, nemas doma caj, zato pijes litre 100% dzusu pri viroze a pytas ze ved to je ok nie? 😀 to mi pride divne, to nebude ok si myslim.
Pises dost dlhe texty gramaticky spravne, ja ked mam teplotu nad 38,5 telefon ani nedvihnem do ruky co mi je zle, takze ty pri 39,6 podavas obdivuhodny vykon…mala by si sa ukludnit psychicky a zajtra zavolaj obvodnej a posli susedu, znameho do obchodu a lekarne pre dietne veci, caj a nieco na zaludok…drzim palce, pri vysokej teplote a zvracani sa musis citit na prd, neboj sa urcitd to prejde.

malinea
autor
23. jún 2024

@simona92101 Vyjadrila som sa vyššie - 13:34. Veď toto že ja volám 155 aby mi dali niečo proti nevoľnosti a nejaké antibiotiká, lebo sa nemám ako dostat na tu pohotovosť. Lenže nechcú. Mám nutkanie tam zavolať ešte tretí krát, veď musia mi nejako pomôcť. Ale ako ich mám presvedčiť, aby prišli? Teplotu mám teraz nižšiu konecne 38,4 ale stále všetko vyvrátim a napína ma stále.

mamina7070
23. jún 2024

@malinea nevolaj tam zneuzivas tu linku staci ked prestanes pit ten dzus
naco chces ATB ? na virozu sa nedavaju, skor ked vudes ok vyhladaj psychologicku pomoc toto co prevadzas nie je ok

malinea
autor
23. jún 2024

@iwesska Aha, tak ten džús už piť nebudem teda... Dúfam, že to pomôže.

malinea
autor
23. jún 2024

@mamina7070 Nerozumiem, akože čo predvádzam, ako zneuzivam? Ja už proste nevládzem, je mi strašne zle. Tak keď nie antibiotiká, tak nejake iné lieky aby mi dali, čo by mi pomohli. A hlavne niečo proti tej nevolnosti a na bolesť tých krížov a svalov aspon... Ale asi v tej infúzii, lebo pitie vždy o chvíľu vyvrátim.

mamina7070
23. jún 2024

@malinea ale
rozumies tomu ze ty sama si tym dzusom vyvolavas zvracanie ?

dospely clovek neni tak ohrozeny dehydrataciou proste prestan pot ten dzus dve hodky nic nejedz a nepi a potom skus mineralku po lyzickach ak nemas caj

a lieky si do buducna kup nech mas doma napr hylak ibalgin a pod

iwesska
23. jún 2024

@malinea Ty nepotrebujes antibiotika,zachranka nepredpisuje ATB. Mas virozu,zvracias,treba ti este viac traviaci trakt dorazit s ATB? Tebe stacia lieky od teploty a dieta. Nic ine ti nedaju,lebo nic ine okrem liekov proti zvracaniu,probiotik, zavodnenia a liekov na teplotu neexistuje pri viroze.

dadka1997
23. jún 2024

@malinea samozrejme ze ti nemoze zabrat paralen ked ho ješ a vraciaš tam treba paralenove cipky .. dzus sa nepije a ani nic sladke ale iba cista voda alebo jemny čaj.. skus niekoho poprosit ist do lekarne .. a do obchodu na kukuricne chrumky solene vzdy zaberu .. potrebujes mineraly

lakebabe
23. jún 2024

@malinea nemá ta kto zaviesť na pohotovosť? Ja som toto mala minule ale mne to stupňovalo a z vyčerpania po vracani a hnackach som začala odpadavat. Na pohotovosti mi dali tri infúzie pichli nejakú injekciu a bolo lepšie omnoho. Potom ma pustili domov a už som to dolezala. Obvodná mi potom predpísala lieky proti zvracaniu a hnačke

malinea
autor
23. jún 2024

@lakebabe No veď práve, že nemá ma tam kto zaviesť. A ja ani nevládzem chodiť. Chcela som si ísť napustiť vodu, lebo mám len ten džús pri sebe a som strašne smädná, tak som sa veľmi pomaly posadila a potom postavila a bolo to, akoby som prekonala celodnovu túru. Úplne ma oblial pot, strašne sa mi rozbusilo srdce, tak som si znova ľahla totálne vycerpana. A teraz najhoršie ze som začala mať aj kŕče v bruchu. No nič, chcem ešte raz zavolať tu záchranku, lebo ja už nevládzem. Tak mi napadlo, že keby mi dali aspoň nejaku injekciu na spanie.

iwesska
23. jún 2024

@malinea Ty zijes na samote na lazoch?? To ozaj nemas kamosku,susedu,nikoho z rodiny,co by ti doniesol nieco z toho,co sme ti poradili?

kukulienka83
23. jún 2024

Toto je taká diskusia... Koľko máš preboha rokov...šak sa zatnem...neslop ten džús...chod si pre vodu, keď toľko grcas tak asi nie na dlážku a musíš si vyprázdňovať aspoň ten kýbel...tak si hneď vezmi vodu... Nejakú handru si trepni na čelo ako obklad...šak tolko ti tu rádia a ty si ideš svoje... Neboj, zajtra bude lepšie a dôjdeš aj k svojej dr...
Prípadne napíš kde bývaš, možno nejaká ochotná duša z koňa ti prinesie čo potrebuješ..keď nič nemáš 🤦

simona92101
23. jún 2024

@malinea ja nerozumiem,cely den vladz3s vypisovat ale ine nezvladas.kolko mas rokov preboha??ako ti maju lieky na 155 predpisat?co ti to poslu po postovom holubovi?mas virozu,zavolaj taxik alebo popros suseda,chod na pohotovost,zastav sa v lekarni,tam kupis aj cas aj lieky,popripade na benzinke mineralku ci colu.a rano k lekarovi 🤦‍♀️

malinea
autor
23. jún 2024

@iwesska Ale teraz sú len pohotovostné lekárne otvorené, nemám veľmi koho požiadať... Rodinu mám ďaleko a kamarátov moc blízkych nemám. Aj tak jedine čo by mi mohli kúpiť je niečo proti tej nevolnosti, lebo čipky nechcem. Bola som nakoniec na tom wc, lebo strašne ma 2x prehnalo, úplne tekutá stolica. A tie krce v bruchu sa dosť zintenzivnili, ale slepé črevo už mám našťastie vybraté. Niekoľko hodín som už necítila skoro vobec nevoľnosť, tak som vypila po dlhom case pohár vody, lebo som bola už strašne smadna a zapila čierne uhlie a dala som si polku jogurtu na to travenie. No za takých 15 minút sa zase vrátilo to opakovane zvracanie. Ja už som v koncoch, už naozaj nevládzem. Je mi do plaču. Chcem zavolať tu záchranku, len sa strašne bojím, čo mi zase povedia. Plus zase mám tu zimnicu, úplne sa celá neskutočne trasiem. Bojím sa uz aj odmerať si tu teplotu, že bude zase vysoka. Ja by som si strašne priala, aby mi dali nejaký silný liek na spanie, aby som sa už nemusela tak trápiť. Hlavne tá nevoľnosť ma neuveriteľne ničí. Prosím myslite si, že by mi mohli dať nejakú injekciu na spanie, keby predsalen prišla tá sanitka?

nikha2809
23. jún 2024

@malinea kriste na nebi a si ty normálna dva dni grcáš a trpneš si jogurt akože čo si čakala??? Keď vladzes vypisovať, tak aj googlit, stačí zadať diéta pri črevnej viróze a začni sa tým riadiť!Voda sa pije po lyžičkách keď už minerálku nemáš a ten jogurt ma už úplne dostal

patka06
23. jún 2024

@malinea čítala si vôbec, čo ti tu radíme.
To to nie je na sanitku, ale na prísnu dietu.
Žiadny pohár vody naraz - vodu vôbec - zaťažuje žalúdok a znova vyvoláva zvracaniie
Zatiaľ žiadne jedlo a už vôbec nie jogurt alebo mliečne
AK si veľmi hladná začni pomaly slanými tyčinkami, suchármii alebo včerajším pečivom