Téma večne živá (aspoň u mňa 😀 ) - aký vplyv má stravovanie na pleť? Konkrétne problémy s akné a pod..... 😝 Ťahá mi už na 30-ku a bohužiaľ som sa tohto problému ešte stále nezbavila (a už ani nedúfam.... 😖 ) Už som o tom čítala množstvo názorov - jasné, že existujú potraviny, ktoré pleti "škodia" viac - čokoláda, pikantné, mastné.... Ale tým, že som podobné veci zo stravy vynechala, som nezaznamenala nejaké zlepšenie.... 😒 Takže by ma zaujímalo - je to mýtus, či nie? Má to vôbec význam, riešiť to úpravou stravy....?
Ja som mala problémi s pleťou, konkrétne stále pupáčiky okolo úst a na brade, pokým som nezistila, že mám silnú intoleranciu laktózy. A razom bolo po probléme. Teraz, ak zhreším a dám si niečo s obsahom laktózy, už viem, že sa okrem bruška ozvú aj pupáčiky. 😉
@stardust tak nejako... 😀
@abbey1 ja sa chystám už nejaký čas ísť za kožnou a vydupať si nejaké krvné testy alebo čosi podobné.... 😝 aj keď - ešte stále kojím, takže asi to poriešim až potom, lebo čo teraz - zvalia to na hormóny, prípadne aj tak by som teraz žiadnu liečbu nemohla absolvovať.... 😒
inak, celkom dobrú pleť (nie dokonalú, ale na moje pomery fakt lepšiu) som mala iba ako tehotná.... len škoda, že zhoršenie zasa prišlo - a to už hneď v pôrodnici.... 😝
ja som tiez prestala pit mlieko, lebo sa mi zdalo ze sa potom vzdy vyhadzem, ale inak mi nejako mliecne vyrobky nevadia.. ja mam problemy s orechmi a inak neviem, ja to nejako neobmedzujem ale ak zjem viac niecoho slaneho alebo sladkeho, tak sa to o par dni prejavi a este mam problemy pred menzesom, potom sa to asi na tyzden upravi a zacne to nanovo, ale uz sa mi to trosku asi vekom zlepsilo.. a mozno to bolo tym tehotenstvom.. tiez sa mi zdalo ze to bolo v tehu lepsie.. inak som z toho uz chora, bola by som rada keby som nemusela pouzivat tolko korektorov a makeupu, bez toho to fakt nejde 😖
Da sa riesit aj upravou stravy, ale nie v kazdom pripade. Okrem nedostatocne vhodnej stravy, tu moze byt okrem hormonalnych problemov, aj zhorsena funkcnost niektoreho organu. Dalsie faktory ktore vplyvaju na citlivu pokozku su napriklad stres, ci zhorsene zivotne prostredie, alebo napriklad prehnana starostlivost..ci rypanie sa v pupakoch..odporucam stlmit osvetlenie v kupelni 🙂) Pokiall pupaciky pravidelne pretrvavaju uz davno po puberte, treba zajst ku koznemu..a neviem ako vy..ja mam s nimi zle skusenosti..nic mi nikdy nevysetrili a hned mi tam predpisali klasicke tabletky. Tak si rovno vyziadajte krvne testy a v hnisavych pripadoch odber hnisu. Je to aj moznost premnoyench bakterii ktorych je xxxy typov. Lebo bez testov je to iba hadanie a strata casu..a casto krat ybtocne predpisovanie napr. hormonalnych velmi skodlivych tabletiek, ktore vsak na urcitu dobu mozu potlacit priznaky, ale nezistuju problem a tak ho natrvalo ani nemozu vyriesit.
Ked dokojis skus si pozriet detoxikacne kurzy pod dohladom doktorky (mozem poslat adresu) tieto detoxikacie z mojej skusenosti, vyborne cistia organizmus. To ze neustale prijmame toxiny ci uz cez ovdusie, alebo potravu..tomu sa zial v dnesnej dobe nevyhneme. Preto mozno treba castejsie riesit nieco ako fyziologicku ocistu tela od tzv. toxinov..je to jedno ako to nazveme. Citis sa potom skvelo..chodia tam ludia riesit si rozne choroby a pomaha to okrem ineho aj pleti. Je to makacka, ale ked tam uz ides, vsetci sa krasne podporujete a nie je to vobec take narocne ako ked to robis doma..teda ked si robim detox doma, tak to vobec nie je take efektne. Vsade je jedlo a to ma asi rozptyluje najviac 🙂
@magali veď to, ešteže existujú makeupy a korektory, bez nich si fakt nedovolím ísť ani na krok.... 😝
ale tiež som už z toho kvalitne na nervy, strašne mi to znepríjemňuje život.... 😠
@mahalo tak skús poslať tú adresu, ale ako som pochopila, prebieha to nejako dlhodobejšie mimo domova...? 😕 to si ja pri mojom malom synovi nemôžem (a ani nechcem) dovoliť
teraz sa skôr upínam na tie krvné testy do budúcnosti, nech v tom už mám konečne jasno.... 😖
mam bohužial podobný problém, mám 36 rokov, mastnú lesklú pleť, nefajčím, alkohol nepijem-len ozaj príležitostne, pravidelne si čistím hlbkovo pleť u kozmetičky každý mesiac, nejem sladké, ozaj zriedka, mlieko nepijem, kozmetika mi nezaberá žiadna, ustavične sa mi tvoria komedomy a neviem si s tym dať rady... kožna lekárka mi povedala doslovne, oni s tým nič neurobia, to nie je akné...moja pleť však pôsobí hrubo a nečisto napriek pravidelnému ošetrovaniu aj hlbkovému čisteniu, bohužial už roky si s tým neviem rady, antikoncepciu neužívam. Makeup nepoužívam. Na hematologii odbery krvi v úplnom poriadku. No už neviem, čo by som ešte mala skúsiť, čo by mohlo aspon trošku stav zlepšiť.
ahojte baby, som dalsia nestastna, ktoru trapi mastna plet. bojovala som s tym uz od puberty. jedine co mi vtedy pomahalo, boli antikoncepcne tabletky DIANE 35. uzasne mi upravili hormony a uplne sa mi vycistila plet. ked som zostala tehotna, znovu sa mi pohorsilo. moja zlata kozmeticka, ktora ma pozna ako svoje boty/chodim k nej pravidelne uz 9 rokov/ mi navrhla urobit kuru urcenue na mastnu plet. bola som naozaj prekvapena, ze to ucinkuje. kura pozostava priblizne z 10 alebo 11 sedeni. je to trosku narocnejsie na cas. treba prist kazdy 5, 6 den. osetrenie netrva viac ako hodinku. plet sa vycisti a nanesie sa specialna maska. vsetky pripravky na osetrenie sa robia spanielskou kozmetikou Keenwell a ak si dobre pamatam, program na osetrenie sa vola PURE T SKIN.je to naozaj kvalitna kozmetika, pouzivam od nich kremy od obdobia ako som bola tehotna. vtedy som prvykrat dostala alergiu na kremy a radila som sa s kozmetickou. doporucila mi spominanu znacku a pouzivam ju dodnes. nieje sice lacna ale ani draha. taky zlaty stred. toto osetrenie mi pomohlo na rok, potom som ho opakovala. teraz som opat tehotna a plet zase nic moc. takze si to znovu zopakujem. este take plus na zaver-mastnejsi typ pleti ma jednu velku vyhodu oproti suchej. nikdy nebudeme take vraskave 🙂 🙂 🙂 mam to potvrdene, ked kuknem na moju maminu...
@sona_123 o takom niecom som nepocula, ako vam ta kozmetika konkretne pomohla? prestali sa vam tvorit komedomy?
po kure sa mi plet uplne vycistila od vyrazok a ovela menej sa mastila. tym sa mi vlastne, ani tak velmi neupchavali pory. ale samozrejme, ze som si ju plet dala kazdy mesiac vycistit. som velmi spokojna, u mna sa tato PURE T SKINOVA kura naozej osvedcila velmi dobre. po roku som ju opat zopakovala a teraz sa chystam znovu 🙂
Ahojte baby.Ja som síce kozmetička na materskej dovolenke,ale mám veľmi dobre skúsenosti s chemickym píling-na akné ,mastná pleť,zrela pleť-a určite aj vhodná kozmetika,bez nej to určite nejde. 😵
@5759 poradila by si mi nejaku kozmetiku? mne sa to nezapaluje, len neustale sa tvoria komedomy, plet je mastna, cistim pravidelne, aj u kozmeticky, no stale sa tvoria...neviem si s tym poradit, plet je hruba, s jazvickami...
@severankasr Hĺbkové čistenie je dobré,ale nestačí.Skúsila vám poradiť Vaša kozmetička chemicky píling-je to drahšie,ale po niekoľkých kurách je vidieť rozdiel .A akú kozmetiku používate?
@severankasr Ja by som Vám poradila kozmetiku SynCare-je to česká kozmetika-ja som s ňou veľmi spokojná.
@5759 dakujem ti. pouzivala som za posledne dva a pol roka roka loreal, vichy, biodermu, teraz 4 mesiace Lambre, komedomy sa tvoria stale...chemicky peeling som absolvovala iba raz, plet bola jemnucka, ale komedomy na tvari boli aj po takomto cisteni, po hlbkovom cisteni ich aspon nemam tolko, ale vydzi to chvilu a uz su tam znovu... ta kozmetika sa asi neda kupit ani v obchode, ani v lekarni, vsak?
nie,ale skus cez internet.Ak by sa nedalo, tak ti to môžem obj.a poslať na dobierku.Raz nestačí chemicky-mali by byť minimálne 4 kúry.
@bielalady Ahoj.Dá sa kúpiť na internete www.syncare.sk/ Robila som s touto kozmetikou a aj ju používam- -mám skúsenosti skoro zo všetkými prípravkami, kedže som s ňou pracovala.
🙂))VIdim ze nas nie je malo. A to som si myslela ze len ja mam 28 pomaly a ksicht jak puboska a som z toho na nervicky...JE to otrasne v takom veku riesit jebaaaciky...))) Ja sa tiez chystam teraz stvrtok na dake uzasne cistenie , segra ma nahovorila , lebo uz je tiez na nervy z mojho ksichtu. Obycajne cistenie mi nepomaha vobec. Jeden sa vycistim a o tyzden mozem ist znova lebo mam totalne zanesenu tvar. Nefajcim, nemam pocit ze by som jedla nezdravo...Stav sa mi opat zhorsil po porode a to sa vravi ze porodom sa plet upravi. NOoo asi nie🙂)) Syncare uz mam tiez v baliku doma ale velmi nezabera takze baby radte🙂
@muffinkatam moja kamoska zistila,co jej skodi tym,ze to vylucla na nejaky cas zo stravy..vseobecne zvykne vadit lepok,laktoza a vajcia.
@muffinkatam Ahoj-aké prípravky máš?
mlieko a vodu a este nieco na lokalne pouzitie
dakujem za rady🙂
@muffinkatam Iba som chcela vedieť,že čo ak ti to nezaberá?Ak máš mlieko a tonikum-potrebuješ vhodný krém a myslím že pravidelným čistením to docieliš-tak držím palce baby
pridavam vlastne skusenosti, az do 26 rokov som mala strasnu plet, potom mi ale zistili intoleranciu na laktozu a bielu muku. Ked som vysadila mlieko, syry, jogurty, biele pecivo, plet sa mi vycistila, dokonca ju uz nemam ani mastnu.
Strava robi zazraky nielen s pletou ale celkovo s organizmom.
hlavne si davam surovu stravu, zelenina, ovocie, potom z muk iba celozrnne spaldova a razna . a samozrejme minimalne 2l cistej vody.
Odporucam kremy na tvar Dr. Nona - dynamicky krem, je uzasny - su to fyto produkty a mrtve more.
tolko moja skusenost.
@petra2184 ake testy ti prosim robili az ti zistili intoleranciu? koho to mam ziadat? obvodneho? alebo koho? lebo moja kozna citujem: " s tym neurobime my nic"...takze tak...
@severankasr Ahoj, ja som s malým na testy intolerancie laktózy bola na gastro. V marci ideme zisťovať celiakiu a alergiu na bielkovinu kravského mlieka - taktiež na gastro. Jediné, čo som mala od obvodného, tak to bol papier s odporúčaním, ten ale myslím ani netreba. Inak ako prvé sme boli na kožnom a nám kožná povedala, že treba porobiť tieto testy. Takže ak sa Tvoja kožná vyjadrila, že ona s tým nič neurobí, tak taká nech ide do hája - treba ju vymeniť. Zisti si teda vo svojom okolí gastroenterológa - alebo ako sa to píše, zavolaj si, povedz aké máš problémy a že chceš také a také testy a objednajú Ťa.
@severankasr mne klasicka medicina nepomohla, mala som tesne pred svadbou a schudla na 46 kil a nikto nevedel z lekarov co so mnou je, v tom case som brala doplnky cinskej mediciny. Potom som sa od znamej dozvedela o Mudr. Gabrielovi Petrovicsovi Košice, tiez sa zaujima o cinsku medicinu. On ma testoval na 400 druhov potravin. Je to ale dost draha zalezitost, ale zdravie je prvorade.
@severankasr A ešte ak môžem poradiť, ja som skúšala tiež všetky možné kozmetiky ako aj Ty - presne aj tie značky ako Ty a mnoho ďalších - nakoniec som zistila, že najlepšie sú mi práve tie najlacnejšie ako AB kozmenitka, Dermacol a Dove. Z dekoratívnej kozmetiky môžem jedine Max Factor. Prečo to tak je, neviem, nechce sa mi ani zisťovať, prečo práve tieto značky, no odkedy mám len tieto, tak mám pleť v poriadku a tiež som bojovala s kadečím, hlavne po tvári a na nohách. A malý má asi to isté čo ja, vyhádže sa mi z kadečoho a tak má tiež len určité druhy detskej kozmetiky, napr. Niveu a Biodermu neznesie absolútne - okamžite po natretí má obrovské červené mapy po tele a na druhý deň sa začínajú šúpať. Takže tak . . . .
fajcis? Nie. Tak to bude asi stravou...stravujem sa zdravo...tak to budu urcite jedy v zivotnom prostredi. Ake jedy konkretne? Uaaah, neviem.