Ahojte baby.. Prosím Vás, ako v tomto pekelnom teple riešite vašich nadmerne sa potiacich mužov?? Teda, ani nie ich, predpokladám, ze sa sprchuju, ale napr posteľ a paplóny? Mám totiž priateľa, zatiaľ spí u mňa väčšinou cez víkend a teda ráno je všetko na posteli kompletne mokré. Cez víkend to samozrejme vyhodím na šnúry, nech to uschne. ale máme v pláne raz spolu žiť a ja keď budem utekať ráno do práce (skôr ako on), nebudem mať čas toto riešiť každé ráno. Najradšej by som to každý deň (alebo aspoň každý druhý 😁) aj prezliekla a oprala, ale nepríde mi to 2x ekonomické a tiež nemám na to čas ani chuť. Pod plachtou má aj chránič matraca, aby som to aspoň trochu eliminovala, ale aj ten je samozrejme mokrý..
Tak si nájdi takého, čo sa nepotí, alebo takého, čo zarába toľko aby pokryl tvoje ekonomické nároky na pranie.🙄
@drake122 výborná rada, ďakujem 🤣. Ty by si denno denne prezliekala periny?
@marianarem tak teraz samozrejme viac, ale vlastne celoročne sú jeho periny ráno vlhké. Je aj pevnejší, ja som to pripisovala skôr tomu...
tak ja mám tiež dosť potiaceho. Nič s tým neurobíš. Jeho periny sa prezliekajú častejšie a má vankúš čo sa môže prať v pračke a sušiť v sušičke
@belllinka aj ja mu to častejšie prezliekam, ale keďže momentálne spáva u mňa len cez víkend, netreba to napr každý týždeň.. Len teda sa chcem pripraviť, co ma čaká do budúcna 😁.
Aha, no ka by som asi poradila ist sa spytat lekara alebo spomenut to napr. na preventivnej prehliadke.
Mala som s mužom to isté, ráno som mala pocit že spím vo vani, všetko premočené, samozrejme som to chcela riešiť, vedela som, že to bude psychického rázu (veľa stresu), no nevedeli sme sa roky nijak pohnúť z miesta. Zmena prišla po výmene práce, ktorá ho strašne stresovala. Teraz je všetko fajn, takže za mňa skôr riešiť ten kĺb problému 🙂
Moj muž si priznať nechcel, že ho v tom čase niečo stresuje a teraz odstupom času tento príbeh rozpráva každému a priznáva, že bol vnútorne veľmi vystresovaný z práce.
Na matrac priamo davam nepremokavu plachtu aby vlhkost nesla do matraca.
Rost mame latkový, vzdusny, matrac pri potiacom sa cloveku ma byt pruzinovy - lepsie tam prudi vzduch.
Na tu nepremokavu plachtu davam chranic matraca, aby tu vlhkost nasal a na ten plachtu. Aby ta nepremokava plachta nebola hned pod bavlnenou.
Ano, menim kazdy treti den vrchnu plachtu a chranic, lebo to su litre potu.
Denne ide paplon a poduska von na terasu, cely den sa vetra. Prezliekam tiez kazdy treti den.
Pretoze vlhkost sa odpari ale sol zostane a smrdi to jednoducho.
Postel sa cely den vetra, je pod otvorenym oknom, nazastielam, periny su vonku.
Paplon aj podusku periem kazdy mesiac, mam velku pracku na tento ucel, sme alergici, periem cyklicky aj lozkoviny ostatnych.
Musis to prat lebo to budes mas jednoducho smradlave. Neviem co je na tom neekonomicke v protivahe k spotenej a smradlavej posteli...
Ale ano, kazdy ma na vyber.
A k tomu utekaniu do prace - ak ma zdrave ruky a nohy, musi si on dat vetrat denne lozkoviny. Lebo mu to tam bude kvasit cely den smradlave a vecer do toho lahne.
@ivkav5 ďakujem, prácu má v pohode, aj keď možno nie vždy celkom bez stresov... Ako píšem, myslela som, ze je to najma tým, ze má vyššiu váhu. Čítam na nete, ze to môže signalizovať aj rôzne choroby..
Neviem preco uz teraz planujes ako ho budes obskakovat. Verim, ze nie je nijak vazne handicapovany, takze ho naucit vyvetrat si periny, prezliect postel, dat oprat atd., ked uz ho mamicka nenaucila a samemu mu nedocvakne… nemusis prat vzdy na 90 v dvojhodinovom programe, staci kratky na 40. Alebo nakupit viac sad postelnej bielizne a prezliekat denne / obden a prat naraz podla moznosti.
@peter0123 a to sa v tom driclore kupe alebo ho uziva intravenozne? Lebo ak si natrie pod pazuchami tak zvysok tela sa poti veselo dalej. A teda potenie ma svoj vyznam, uplne ho odstavit nie je ok.
A on si neprezlecie sam? ;)
Prepáč, toto s vyššou váhou mi uniklo, ale určite to môže byť spôsobené aj tým…ak by upravil váhu a neprechádzalo by to, tak by som asi šla k lekárovi…môže to byť čokoľvek od banalít až po váznejšie veci…ale takto ho kľudne môže lekár odbiť nech “schudne”..poznam to🙄
@babulkomale určite to vie dať vyvetrať, ale v paneláku na šnúre nechať celý deň periny, asi nebude dobrý nápad.. Môže to zmoknut atď. Paplony periem aj nám, najmä v lete, keď to rýchlo uschne. Vankúše máme paperove, ale jemu kúpime taký, co sa môže prať, aj nepremokavu plachtu.
@sissy27 vie sa sám postarať, dokonca aj navariť, žije sám vo vlastnej domácnosti dlhé roky a aj oblečenie mu vždy pekne vonia. Predstav si, ze si denne aj trenky dáva čisté a doma si perie aj obliečky. To, ci ja budem niekoho obskakovat, nechaj na mňa.. 😏
No vidis, sikovny, takze mas po probleme. Proste si rano uprace sam, hotovo. Chapem, ze ked pride na vikend na navstevu, tak je starostlivost o tvoju domacnost v tvojej rezii, ale ked uz bude domacnost spolocna, tak to hadam nenecha na teba.
Véd ak pôjdeš do prace skôr ako pm, vyvetrať periny a postel môže aj on. A prezliecť posteľ môže tiež on ci nie?
Môj sa tiež potí, nie extrémne ale výrazne viac ako ja a nemá problém ani posteľ vyvetrať, ani postlat ani prezliecť
Plus ak sa potí nemusí späť pod paplonom. Môže späť len pod dekou alebo "taliansky" spôsob len plachta, príp dve
Aha tak panelak to je jasne, este potom ked je vlhko, davam aspon na susiak, ked sa kuri tak to preschne a potom vyvetras ked sa vratite domov.
Kazdopadne tento postup co som ti popisala mam overeny, matrace su ciste vonave, ziadne flaky a myslim ze inak to pri potiacich sa ludoch ani nejde.
@sissy27 nie, na spotene obliecky nestaci kratky program ani 40 stupnov.
Musi byt 60 stupnov, program bavlna a obliecky bavlnene.
Tučni ľudia sa potia viacej ako normálni. Tak ho skús nejak motivovať, aby schudol.
@sissy27 presne tak, u mňa to riešim ja, mám aj dostatok sád obliecok. Určite by nemal problém dať vyvetrať, ale v paneláku sú možnosti menšie ako v dome a v zime by to ešte viac navlhlo. Toto leto som dala matrace aj vytepovat za nemalé peniaze, preto to chcem čo najviac eliminovať...
@babulkomale tiež si myslím, ze najmä na takéto veci treba vyšší program.
@stanulienkat on je sám o sebe celý veľký - vysoký hlavne a má aj nejaké to brucho. zase extrémne tučný nie je, ale pár kíl navyše má...
Tak bud nech schudne resp riesi ten pot alebo si bude kazdy den prat periny. Ved asi to robi aj teraz, ked je doma. Ono aj ked budes mat nepremokavu plachtu a chranic, tak to pradlo samotne asi smrdi, tak to bude treba prezliekat. Zas ak mas susicku, tak to az taky problem nie je.
Ved sa ho spytaj ako to riesi u seba v byte cez tyzden.
Vy máte periny v tomto teple? Mne teda stačí tenká prikrývka. Tá sa dá vyprať kľudne aj každý deň. Ešte je tu možnosť klimatizácie.
Na podusku dat uterak, latkovu plienku.
Nech si da vysetrit krv- stitna zlaza ,cukor.
A ma to len v tychto horucavach alebo stale? Nadmerne nocne potenie je inac na lekara.