Ahojte 180 na 160 skoro každý večer mi príde zle .
Všetky vyšetrenia mám úplne v poriadku.
To môže fakt z nervov a stresu až na toľko vyskočiť tlak ?
Podotýkam deje sa to len večer keď som už v kľude .
Doktorka mi len predpísala akútne keď sa mi zvýši pod jazyk tensiomin.
Prežili ste niečo podobné????
Mas dobry tlakomer? Mne ked vybehol na zatazovom bicykli u doktora tlak nad 200, tak sestricka zacala panikarit a doktor mi meral tlak hned druhym tlakomerom na druhej ruke a tretim na zapesti a stale sa ma pytali, ci nemam pocit na odpadnutie, pricom ja som sa citil OK. Nasledne mi okamzite robil neplanovany ultrazvuk srdca doktor, aby mi povedal, ze srdce mam nastastie silne a OK, ale ten tlak sa musi riesit, inak budem mat mozgovu prihodu.
@bublinka1426 veru, aj mne dlhodoby stres zvysil tlak a uz sa mu nechce klesnut ani v spanku :(
@bublinka1426 všetko možné som už podstúpila ale žiadna príčina ani náznak srdce zdravé ako buk .
Večer ľahnem do postele posledný mesiac a toto sa mi stáva . Že to je psychika a mám to riešiť psychológom a psychiatrom. Keď na mňa príde takýto vysoký tlak strašne sa zlaknem a neviem sa ukľudniť. Dám si hneď tensiomin pod jazyk . A 2 násobok magnosolvu. Je to hrozne keď to príde a k tomu mám 2 ročne dieťa ešte . Tak to nie je sranda keď ma to večer chytí už som zúfalá s toho ako to riešiť
@bebememe cele zle. toto su najhorise tlakomery. na zapestie.
@bebememe 160 diastola je celkom podozrivý tlak, veľmi odporúčam zmeniť tlakomer, nikdy nie na zápästie, lepší je na rameno, treba kúpiť nový. Ak tlak bude ale vysoký aj naďalej, určite by bolo dobré urobiť u lekára 24 hodinové meranie tlaku, nastaviť liečbu a pátrať, pozrieť aj štítnu žľazu, obličky, cievy čo vedú k obličkami a nadoblicky. (Dr)
smer tvoj lekar nech ti da vymenny listok ==> a psycholog/psychiater. tam moze byt vela pricin.
dobra znacka je Omron, lekarka mi odpo.
ja mam okolo 100Eur ale je naozaj ze dobry....
musim meriat tiez.
@pseudomonas87 presne tieto na zapestie, to je uplna zbytocnost.
@bebememe Ja mam tiez tlakomer na zapestie, meram na pravej ruke a meria mi presne, overoval som to aj pred tym dlhodobym monitorovanim u doktorky voci jej tlakomeru klasickemu a aj jej digitalnemu, potvrdila mi tiez prekvapena, ze to dobre meria. No kedysi som ho kupoval v lekarni a mal certifikat, tak asi vynimocne vyrobca neklamal ;) 🙂
@bublinka1426 Ani ja som neveril tomu mojmu tlakomeru, lebo moja ex mala iny a ten meral hluposti, ale to myslim sa neda uplne zovseobecnovat. Najlahsie je ist k obvodacke a priamo tam odmerat tlak a porovnat s jej meranim. Ak budu hodnoty nepresne i po opakovanom merani, potom vie, ze ma ist kuput iny, alebo jej doktorka moze zapozicat holter.
@bebememe si v klude ale myslienky ti idu, vnutorny tlak a nervozita
@egonsk my sme porovnavali, a teda doporucila mi na rameno. a omron.
ja som to mávala tiež, zo začiatku vždy na večer keď som bola v kľude vyskočil tlak a pulz...telo presne takto reaguje kým si v pohybe tak je všetko ok, ale akonáhle si v kľude telo vybuchne...všetky vyšetrenia v pohode a potom sa to začalo zhoršovať aj počas dňa, stres je sviňa , riešto čím skôr, ak máš ešte srdce zdravé tak si ho chráň
@egonsk holter som mala. najlepsie ze internista 150kg. 🙈
Ten spodný to som ešte hádam ani nevidela že by mal niekto taky vysoký 160 to už je masaker
@taktotedanie presne
@bebememe neskusala si psychiatra? Porozpravat sa? Nasadi liecbu a nebudes musier riesit tlak
zly tlakomer a skus psychiatra ak ti do 20 minut klesne to nebude fyziologicka pricina
@bebememe magnezko ti nepomôže večer.Treba mať vysokú hladinu magnézia a draslíka po celý deň.Hned ráno si daj,záleží aká je gramáž,magnosolv nie je organický a vstrebe sa minimum.Niektore lieky sú už v tejto kombinácii vo vyššej gramáži.Treba ti komplexné vyšetrenie a holter.A nastaviť liečbu,nie,že až ti príde zle šupnite si pod jazyk.To nie je riešenie príčiny.Plus veľmi pomáha pitný režim
@mamina7070 obvykle cca do 20 min -30 to klesne na normálny tlak u mňa je normálny 125 na 77 takže tie brutálne vzostupy večer tlaku si neviem vysvetliť jedine naozaj stres rozčuľovanie. ( Nakoľko to nemáme doma momentálne ružové s mužom )
@bebememe dosť možné že ti záchranka dala niečo na ukľudnenie... ak máš problémy a stresy s manželom tak to môže byť na psychiatra popr. psychológa - naučí ťa dychové cvičenia ktoré pomôžu pri stresoch a rýchlejšie zaučinkujú ako lieky...
@bebememe Vieš čo, pred rokmi som prežívala niečo podobné. Tiež som prežila niekoľkomesačné extrémne stresujúce obdobie a potom sa to začalo diať. V tom strese telo ide a funguje, bojuje o "prežitie", a keď už je v relatívnom kľude, tak sa to aj takto môže manifestovať. Tiež ku mne prišla dvakrát záchranka, dali mi nejakú injekciu a potom som dostala lieky na upokojenie. A môže to byť aj tak, že večer už to akoby očakávaš, že sa to stane a mozog si to (myšlienku, čas) zafixoval ako niečo stres vyvolávajúce
@deti95060810 áno už rozmýšľam nad tým že pôjdem k psychológovi
toto je az moc vysoky tlak, hladat dalej pricinu.🍀
stres je riadna svina a zlo na vsetko, drizm palce