Tiez máte depresiu, keď neuspíte dieťa?

25. máj 2022

Ja som občas na prášky, uspavam doma a už mi to ide hore krkom non-stop uspavanie. Ale najviac ma vie vytočiť keď uspim a ešte ani nepolozim do postele a už mi ju muž alebo druhé dieťa zobudí. Viem že naschvál ale teraz má tak vytočil že až, uspavam a on si šiel do izby pre vešiak... Dop** vážne? Jasne že jak už bola v driemotach to suchotanie ju zobudilo, hneď oči vystrelené a lozilaa po posteli čo sa deje a mne je z toho úplne naprd... Včera večer zas dvakrát druhé dieťa revalo za nič a zobudilo mi ju..proste denne mi ju zobudia a ja už nemám na to energiu, chuť a nervy keďze ju uspavam xykrat denne (polročné). Trochu ma povzbudte že aj váš to vie nahnevať prosím lebo už si pripadám že mám depresiu po pôrode, ale reálne si to nemyslím.....

autor
25. máj 2022

*nie naschvál

laurar1
25. máj 2022

Bo ja by som nielen bola nahnevana, ja by som zurila, leby mi niekto takto dieta zobudil. Manzel do spalne pocas uspavania nechodi, nech potrebuje cokolvek. A teda mohol by zabavit druhe dieta, kym prve zaspi.

marlent
25. máj 2022

Bolo mi rovnako..pri uspavani syna som zistila aky hlucny je moj muz uspavala som v spalni so zavretymi dverami a syna vedelo zo zaspavania vytrhnut aj stuknutie vypinaca svetla nie svetlo lebo mame zatemnene ale ten stuk...lietali vzduchom same nadavky bolasom nasrana ale ie na syna ale muza

denden77
25. máj 2022

mne odkedy mam dieta vadi kazde suchnutie v panelaku, aj muzove kychnutie, ci zakaslanie v tej najblbsej chvilke 🤣🤣🤣

nevenka
25. máj 2022

Toto treba s muzom vyriesit. Druhe dieta, to neovplyvnis, jedine naozaj, ked by bolo s muzom. My sa striedame, mame deti 3, ale keby mi zobudil dieta, tak ho zhukam, ze sa nespamata, ale on sam vie, ake je to uspavat a mat s tym problem, takze je ohladuplny a ostatne deti napomina, nech su ticho, uz su velki.

ella_bella
25. máj 2022

Depresiu asi nemám, ale zvykám si na to, že naozaj tuším väčšinu dňa trávim uspávaním (malá má 7m). Uspávam na fitlopte, osemkilové dieťa, niekedy donekonečna, do toho nám opravujú výťah, takže už druhý týždeň máme vŕtačku od rána do večera v podstate za hlavou 😅 A jasné, na muža vrčím, muž to nechápe, je nenormálne hlučný!! 😖 No, ale budeme ich milovať takých, akí sú, no nie? 😉 Vydrž, vydrž, nie si sama ❤

ariannazara
25. máj 2022

Ja mam podobnú depresiu, momentálne odplienluvavam a to je horšie jak nespanie, zuby a všetko dokopy 🤣 už som zúfalá.

andrejka1974
25. máj 2022

Mávala som v postieľke uložila a spinkali a do izby už nikto nevkročila nikdy som neuspavala

autor
25. máj 2022

@laurar1
@nevenka
My to máme vyriešené, ale ja som vedela že stačí akej minúta a spí a zrovna vtedy došiel... A vraví šak si tu bola len minútu či dve tak mu nenapadlo že ju zobudí ... No neviem, teraz som uspala až, je preunavena a zhukala by som ho aj za noc čo má čaká... Radšej držím jazyk za zubami...

saja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
25. máj 2022

Depresiu nie, ale tiez ma to vie vytocit, ked “hodinu” uspavam a pes pride a pazurmi bucha po dlazke a pod.😂 manzel tiez uspava, takze vie co robit-nerobit, ked uspavam. Ale ja ked uspavam dlhsie ako 10–15 minut, tak na to kaslem a maleho necham este tak, lebo zjavne nie je dost unaveny. Nemam nervy na to uspavat hodinu, aby bol o pol hodinu hore. To je skoda casu

autor
25. máj 2022

@hederamonstera áno áno, tak som uspavala prvýkrát, nevydalo tak som šla druhýkrát po skoro hodinke a už mala zavreté oči a zaspavala a došiel...

elizabet173
25. máj 2022

@andrejka1974 mala som to tak isto, neuspávala som celé dni, pri viacerých deťoch si to ani neviem predstaviť. A nechodili sme po špičkách ani okolo novorodenca.
@autorka . keby si prišiel pre takú blbosť a zobudil ju, tak by prebral štafetu v uspávaní

lenkakravcova
25. máj 2022

Pre to, aby som neuspavala na 100-krát sme to mali tak, že dieťa bolo samé v detskej izbe, tam som ho uspavala a aj s nim spala. Druhé dieťa spalo v druhej detskej izbe. Muž v spálni (za ním som došla, keď trebalo). 🙂
Ak máš možnosť, tak si ich porozdeľuj.

yanni
25. máj 2022

Ake stare mas to druhe dieta?

ivangeline
25. máj 2022

Mam 8 a pol m a je tretie.Nik mi do spalne nejde a hraju sa v izbe na druhej strane bytu! Hranice!! Inac 6m spi 3x,nie?
Ja som mala prostrednu taku narocnu...tu som az od 6m vedela vobec zlozit zo seba ale zacala spavat v tomto obdobi uz len 2x,lebo som bola fakt na prasky.... a prestavala ju mat rada..a seba tiez.. xD Spanok je dolezity ale psychicka pohoda teba a dietata viac. Radsej sme boli viac von na prechadzkach..kde som sa na nu vedela j usmiat. xD (Mala reflux a dismikrobiu criev,v npci sa 8/9x budila..a cez den 30minutovky..a mrzuta bola taka,ze obijala hlavu o zem.. Pomahalo fakt len sa nosit a chpdit von.)

domireb
25. máj 2022

Mám 7mesačnú, paradoxne čím viac sa ju ja snažím uspať, tým viac je hore. Dám jej mojkáča, pohladkám, odídem, ona sa otočí, spí (niekedy sa síce treba 8x vrátiť otočiť z brucha), ale pokiaľ som s ňou v spálni, nebude spať. No to s mužom viem dokonale pochopiť, mne dakedy urobí také nervy, a hlavne pri dieťati ukázal, ako vie uprednostňovať svoje potreby.

nwnw
25. máj 2022

Uplne bezne mi niekto budil deti. Od hlucnych susedov, otravne telefonaty sirsej rodiny, postarku zvoniacu. Za mna topka bol kurier 7:00 po prebdenej noci v horuckach.
Taky je zivot.

autor
25. máj 2022

@lenkakravcova bol denny spanok

autor
25. máj 2022

@ivangeline majú hranice, vedia že tam nemajú chodiť ale on si myslí že prvých päť minút netreba byť ticho 😀 joj vytočilo ma to a riadne... Stáva sa, čo už. Mám problém vyhrabať von tu staršiu takze je to také ... Komplikovanejšie.

autor
25. máj 2022

@domireb no len ja uspavam na rukách, v postieľke od 5m chytá jedy/ puky/nervy 🤣 dávam ju tam taku polobdelu

autor
25. máj 2022

@domireb áno áno, my sme sa dosť pri prvej hádali kvôli tým potrebám 😀 prvý rok sme dali tak kadejako ale potom došlo dooost zlepšenie ale toto ma dnes tak vytočil kvôli vešiaku že sa mi penilo z uší ale iba som utrusila že načo došiel pre hento a on že nemyslel si že tak rýchlo zaspi

dusankomoj
25. máj 2022

Ja by som sa zodvihla a mohol by uspavať muž🤨 a ešte byť rád,že som ho tým vešiakom neprizabila.

autor
25. máj 2022

@dusankomoj joj pobavili ste ma, ja som si myslela že už mi to kvapka na hlavu a je vo mne chyba.
Bodaj by uspal, on by ju vzal do kočíka, nechal vyplakať na prechádzke desať minút čo by od nervov zaspala a na to nemám srdce ja

yvanielka
25. máj 2022

Mne staršia pravidelne zobudila menšieho kým si zvykla, že má malého súrodenca. Bežne prišla s hukotom a krikom do izby, neskutočné nervy som na ňu mala. Alebo začala trieskať s legom v izbe.
Trvalo to dosť dlho kým si zvykla, ešte aj teraz ma tým občas vytočí. Príde, preberie ho a je po spánku a nervy v kýbli 😀

vanda323
25. máj 2022

Niesi v tom sama moja neboj sa

nikha2809
25. máj 2022

Ja som to vyriešila najlepšie u nás uspava muž 😂

poopsie
25. máj 2022

Keby mi ju takým spôsobom zobudil tak by ju išiel uspať on.. A ja by som si pustila telku..

danieladugard
25. máj 2022

Pri prvej dcere nam niekto hned v prvych dnoch poradil vzdy zapnut biely sum.. tak som vzdy vypeckovala to.. uzasne to blokuje hluk naokolo. Inac teraz s dvojcatami by som si hlavu trieskala o stenu, dcera ma tri a pol roka, dvojicky rok, a nemusim ju napominat, aby bola ticho, my nemusime byt ticho 👏🏻🍺

lasoli
27. máj 2022

mala som z toho nervy ale to prejde,bud rada ze mas len to ozaj,vsetko raz skonci aj spanie deti.A ak ta to tak stresuje tak ju nauc zaspavat samu.