Dobrý večer.
Rada by som do tohto fóra zhrnula nejaké skúsenosti ľudí, ktorí majú alebo mali tetániu..
- aké príznaky ste mali?
- ako u vás prebiehal záchvat?
- pri tej rôznorodosti príznakov- vedeli ste rozlíšiť, že je to tetánia alebo niečo iné?
- aké vyšetrenia ste absolvovali, a aké by ste odporúčali iným, aby absolvovali?
- pomohli Vám nejaké lieky , aké- názvy liekov?
-čo Vám iné pomáha- psychoterapie, relaxačné cvičenia, dýchanie do sáčku,... ?iné?
-skúšali ste niekto alternatívny spôsob liečby- biorezonancia, výživové doplnky, hypnóza, MMS,... ? pomohlo Vám niečo?
-dostal sa tu niekto z toho úplne??
Budem vďačná za akékoľvek informácie o tetánii. Ďakujem...
pozri skupiny....
Ja to mám tiež už niekoľko rokov a musela som lekárov navigovať,že čo mi asi je lebo inak nič nevedeli.Pocula som to v telke ako jedno dievča vravelo o príznakoch a to bol presne môj prípad.Triaska, stuhnuté svaly,veľmi často chodím curat,srdce búši neskutočne a nemôžem zaspať.Vacsinou to príde večer a ráno vstávam akoby som celú noc kopala jamu.Vsetko má boli a som strašné unavená.Myslim,že na to ani lieky niesu.Inak mne lekár povedal a to bez srandy,že najlepší na to je sex pretože orgazmus vzenie toľko adrenalínu,že už ti nebude zle.Raz som to skúsila,keď to na mňa zase išlo a fakt to ustúpilo a zaspala som.Dost veľa s tým má psychika takže netreba sa stresovať a treba si všetko tak naplánovať,aby človek stíhal.
@katuska810 tato téma tu už je, dozvieš sa tam viac : https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-prekonat-stav-ked-na-vas-pride-tetania/
U mňa triaška, trpnutie rváre, rúk,potenie , nervozita slabosť až závrat.
Ahojte...som mladý 15 ročný chlapec a ako čitam príznaky Tetanie, tak ano myslim si že ju mam a bojim sa prave toho že to je štítna žľaza...
Keď ste mali tetániu mali ste nadmerne potenie ruk vlasy mi sami od seba nevipadli iba ked som ic h trhol silnejšie tetanicky zachvat som ešte nemal mam ju asi prvý týždeň prosim nejaké rady
Ahojte, mam diagnostikovanu tetaniu 4 roky, v roku 2016 som dostala este trombozu a zacal mi rast myom v bruchu, nakoniec musela aj maternica prec. No brutalny rok 2016...ale vsetko som zvladla.
Tetania utocila zakerne a silno...zachvaty na dennom poriadku, bolesti svalov, hlavy, pocity na vracanie. O zavratoch a zasklboch ani nehovorim..
Lekarka skonstatovala, vsak to nic to " len" tetania. Prve bolo podozrenie na SM...vylucili po tyzdnovom pobyte na neurologii. To trpnutie sanky, krcnej chrbtice, bolesti zubov..nemalo to konca. Magnezium mne vobec nepomohlo. A AD som nikdy nebrala. Mam velmi nizky tlak a magnezko mi ho este tlacilo dolu..
Zhruba rok beriem CBD..a odvtedy skutocne nemam takmer nic..obcas ta krcna neposlucha no ostatne prejavy sa uplne stratili..🙏🙏
Zdravím vás všetkých. Mám 29r a pred pol rokom mi bola diagnostikovaná tetania po rokoch všelijakých vyšetrení. Celé to začalo cca pred 6-7 rokmi keď som dostal žlčníkovy záchvat a od vtedy už nič nebolo ako pred tým. Od neustálych problémov s trávením po opakované bolesti hlavy som chodieval po všetkých možných ambulanciach aké sú s týmito problémami spojené a to myslím fakt všetky možné! Dokopy som strávil len ležanim v nemocniciach dva týždne a kooopec času čakárňach a viete na čo všetko prišli? No na nič, ale že úplne na nič. V očiach všetkých mojich známych som bol za superhypochondra. K tomu posledné dva roky mávam svalové zašklby po celom tele a hlavne v rukách (prevažne v ľavej ruke)+bodave bolesti svalov. Nakoniec som po tých rokoch skončil pri psychológovi kde má prekukli a vážne som si aj ja musel priznať že som vo veľkom strese, emočne nestabilný a bola mi diagnostikovaná ľahká forma depresie. Keď to všetko neurológička zistila tak konečne po vyšetrení EMG som zistil čo mi naozaj je a po pravde je to len horšie. Posledné dva dni mi je zle ako by som mal odpadnúť a nepomáha ani vysoká dávka magnézia. Ja len dúfam v kútiku duše že nie je za tým ALS alebo SM😔 A čo na záver? Ujo Google je hotová zbraň voči samému zle informovanému človeku ktorý sa snaží dopátrať na nete k pravde o svojom zdraví
@222peter222 co vám prosím zistili po vyšetrení EMG? Ja chodím k neurologicke, kde mi stále nevie prísť na to z čoho to mam to pulzovanie na nohach, najskôr si myslela ze syndróm nepokojnych nôh, no tabletky nepomáhali..bola som na MG mozgu a nič mi nezistili.. Tak povedala ze to bude nejaká forma tetanie.. Ale test mi nerobila na to kvôli dýchaniu že cez ruška to nieje možné teraz.. No na EMG ma stále neposlala 🤷♀️ inak všetky výsledky z krvi už mi brali na všetko mam v poriadku.. No bolesť je tu stále.. Je to síce niekedy menej niekedy viac ale je tu.. Hlavne teda nohy.. Ale neskôr začali aj ruky.. Bolesť svalou.. No nieje to stále ako som už písala.. Troska ste ma na lákali s chorobami ALS a SM.. No mne bolo povedané to nič vážne to nieje že to by mi už zistili.. A to som pochodila tiež veľa Dr.. Kardiológ, rendgen srdca, ortopéd, angiolog, EKG, odber krvy, vytere z nosa a krku, gynekológ, Magbeticka hlavy a krčnej, sono nohy a nič.. Ďakujem za odpoved
@lurosema presne citujem záver vyšetrenia: R29.0 EMG vyš na tetanicky sy je pozitívne. Vyšetrenie mi bolo robené snimacou ihlou zavedenú do svalu palca pravej ruky a prekvapivo to skoro nebolelo. To vyšetrenie je skoro jediná vec o ktorú sa teraz opieram a ako som sa dočítal v rôznych odborných článkov tak táto metóda vyšetrenia by prípadne iné v respektíve závažnejšie neurológicke ochorenia odhalila,lenže pochybnosti sú a budú pretvárať pokiaľ mi je stále zle a len sa to pomaly zhoršuje. Podľa mňa by ste mali trvať na tom vyšetrení nech to máte čierne na bielom a aj pre pokoj duše. Inak presne tie isté vyšetrenia mám za sebou ako vy(až na gyndu) a v podstate tak tiež nič .Pred mesiacom som si sám zaplatil v neštatnom zariadení rozbor krvi +moč + stolica tak tiež nič ba dokonca som bol pár krát aj na biorezonancii a myslím že to má niečo do seba ale není to žiadne terno a k tomu asi pred pol rokom pri obyčajnej prehliadke mi zistili hypertenziu ktorú mám údajne (podľa obvoďačky) z tetanii. Nemáte problémy z práve zmienenym vysokým tlakom? Lebo mne ten tlak pekne sťažuje situáciu
@mata818 som na tom podobne, diagnostikovaná tetania v r.2018, neurogenna, nemám záchvaty ako pri hyperventilacnej, najhoršie sú bolesti hlavy, závraty nízka psych.vykonnost, nemyslí mi to, busenie srdca, pulzovanie a kvôli tomu veľakrát nespím 😔😔 čo mi výrazne sťažuje fungovanie, obávam sa že má vyhodia z ďalšieho zamestnania...užívam cbd olej, magnézium aj vitamíny...chodím neurologovi, ale som už zúfalá 🥺🥺
Dobrý večer, ja mám problém že už skoro 3 roky trpím úzkosťami a teraz ako prišiel október tak prišli aj depresie .. hovorím si čo keby,mám zlé myšlienky-myšlienky ako si ubližujem a pritom ja to sama nechcem plačem kvôli tomu .. zmiernilo sa to ale niekedy to príde a ja dostanem strach a položím si tú otázku .. mám hrozný pocit samoty aj keď viem že sama niesom a nikdy už nebudem. Prosím vás ak máte niekto taketo alebo podobné pocity tak ako s tým bojujete ? Alebo čo robíte,aby to zmizlo ? Ďakujem za odpoveď.
@cicka22312 ahoj poradis máš tetaniu ako ju zvládaš aké máš príznaky
Ahojte, nechcem zakladať novú tému, tak sa skúsim opýtať tu, mám diagnostikovanú tetániu už dlhšie, ale naozajstný záchvat som mala až teraz, aspoň si myslím, začalo to nepríjemným točením hlavy, normálne ma začalo akokeby ťahať na pravú stranu, pocit akokeby som padala, neskutočne nepríjemný pocit, že sa mi zle dýcha, prehĺta a tŕpnutie nôh a rúk, v rukách som mala také mierne kŕče a triašku, chceli mi volať záchranku, ale nechcela som, po asi dvoch hodinách to už bolo lepšie, mala som veľmi ťažký rok a veľmi stresujem z veľa vecí, myslíte, že to bol tetanický záchvat alebo ? Ďakujem srdečne za odpoveď.
Ahoj tak ja sa pridám do klubu trpím touto pliagou už 5 rokov.. Tak začnem od začiatku nevedela som o nej že takéto niečo môže existovať môj prvý záchvat som mala keď som mala 25 rokov bola som vonku a strašne som mala sťažené dýchanie rýchlo my bilo srdce začalo sa my stmievat pred očami trpmutie končatín ja som myslela že umieram záchranka prišla zobrala na vyšetrenie že nič nemám ja že o. k asi nič vážne no len bolo to horšie že ja som začala mať záchvaty častejšie a bolo to horšie a to že už psychika tak zafungovala že ja som sa bála ostať sama doma ako som ostala záchvat nemohla som ísť ani sama nikam záchvat či v autobuse alebo v centre vo vlaku bolo to hrozne stále rzp a stále nič už aj povedali že som blázon až napokon som sa dopočula o nikom prístroji na tetaniu že odhalí a bola som tam a bum tetania ako svet bola som aj u srdciarky ta my dala na ten pulz lieky ak mi bude najhoršie neviem ako ale časom to prešlo nestresujem sa chodím často na bajk športujem a už mám dve deti a záchvat som mala pred dvoma rokmi klop klop klop