Zdravím. Kto mi prosím vie poradiť čo pomáha na kŕče v nohách. Od kedy som začala robiť dvanástky (striedavá práca aj v sede aj v stoji) mam po druhej nočnej dvanástke nenormálne kŕče v nohách. Nie len v lýtkach, stehnách, chodidlách, ale vykrúca mi celú nohu. Viac kŕčov na raz. Doteraz som nikdy až také nemávala a trvajú aj desať, pätnásť minút. Nato sa vždy zobudím Niekedy slabé aj počas dňa. Kŕče mávam od mlada, ale kedysi len sporadicky a o veľa slabšie. Teraz je to už nenormálne. A nezaberá ani Magnerot, detralex (len čo mám doma si sem tam dám). Magnézium beriem aj s lekárne s vitamínom B6. U lekára som s tým nebola, ale liečila som sa dávno predtým na kŕčové žily (metličkove. Nakoľko som už v minulosti liečila na ťažké, unavené a opuchnuté nohy. Ďakujem za každú radu, ktorá by mi uľavila od kŕčov, nakoľko stop proti kŕčom vôbec nepomáha.
@andrea78 ďakujem za radu veľmi pekne. Naozaj asi predsa len nevyhnem doktorovi. Mávala som dávno predtým, ale ti fskt občas a, dalo sa prežiť. Teraz revem od bolesti. Príde mi to aj na troch miestach, hocikedy v noci, v spánku. Niekedy aj cez deň, ale nie také silné. Mám ich celé v poslednom čase ubolene, napuchnute, tvrdé až.
Keď príde takýto silný kŕč, pomáha zjesť za malú lyžičku soli a zapiť poriadne vodou. Do par sekúnd je po krči. Viem o com hovorím, ja ich mávam hrozne. Budím sa s plačom a vykruca mi celu nohu od lýtka až po stehno. Vtedy nedokážem prejsť ani do kuchyne pre soľ. Muž vždy letí mi doniesť a do par sekúnd už chodím, polavi to úplne tak do minúty dvoch. Stáva sa mi to, keď nadmerne zaťažím nohy, príp keď dlho sedím. A samozrejme keď v ten deň malo pijem vody. V zime sa mi to stalo aj počas lyžovačky v strede svahu. Nič príjemné. Ale už som poučena, ja všade so sebou vlacim soľ. A zaberá to. Tento trik mam od kulturistov, keď ma raz sklatilo v posilke na bežiacom páse. Inak, má to súvis s krcovymi žilami a nedostatočným prietokom krvy v nohách.
@tinatitti Ďakujem ti veľmi pekne. Som ti veľmi vďačná. Nikdy som o tom nepočula. Presne revem, kričím od bolesti je to brutálne. Také az som nikdy nemávala. Aj ku mne vždy beží buď muž, alebo malý a rýchlo mi donesú vodu a magnézium a masíruju nohy. Ja, sa vtedy absolútne neviem postaviť. Už mi chodia naraz na viacerých miestach, dokonca pri kolene, stehná, bedrá. Je to strašná bolesť. Vždy sa mi vybaví, že tým trpela moja starká a celé noci kričala od bolesti a natierala alpou a všelijakými mastickami.
pri magnéziu je dôležité zloženie, nie každému sa dobre vstrebáva hocijaké..môžeš ešte skúsiť galvex citrate, mne toto zaberá ako jediné...ja mám problém síce s nepokojnými nohami, ale môžem ešte odporučiť krém na nohy priesnitz medical
@cukroska prosím ta... písala si..že ti doktor liečil metličkove žily.. akým spôsobom..aj ja ich mám a bolia..niekedy viac..inokedy menej... čo ti pomohlo..diky
@cukroska Magnerot je fajn, ale 2x denne môže byť málo, kľudne užívaj aj 2x denne po 2 tbl, kým sa to trochu nezlepší, potom môžeš znížiť. Magnézium sa neužíva, keď kŕče už máš, to je už neskoro, treba preventívne, dlhodobo, hlavne ak máš fyzicky náročnú prácu..aj turistika je fajn, kompenzačne zapájať iné svaly..ale aj po nej treba strečovať a ponaťahovať celé telo, to veľa ľudí zabúda.
@cukroska úprimne mne masírovanie nepomáha. Neznesiem vtedy žiadny dotyk. Brutálne to boli. Pôrodné bolesti oproti tomu nič. A áno, poznám, keď to máš na viacerých miestach súčasne. Ja som už schytal aj taky do oboch noh naraz. To som len plakala, kričala a nebola sa schopná pohnúť. Svaly na stehne boli doslova viditeľné prekrutene. Našťastie muž bol doma a doniesol hneď soľ. To som bola tesne pred pôrodom. Takže viem presne, čím prechádzas.
@tinatitti áno presne mam to iste. Aj v oboch nohách a viditeľne. Pôrodné bolesti to sú áno iné bolesti. Toto je niečo strašné.Aj ja revem, kričím, idem zblázniť Ja neviem co robiť, on sa mi snaží aj zatlačiť nohy, ale všetko zbytočne. Už aj teraz v noci v stehnách z vnútornej strany, ale len malé začínajúce a prestali. Stačí zlý pohyb. A tebe to pôrodom prestalo a vymizlo? Ďakujem
@cukroska nie, neprestalo. Ale je toho menej. Stáva sa mi to často, no snažím sa tie nesprávne pohyby nerobiť, aby sa to stávalo menej. Ak sa smiem opýtať, nemáš nadváhu? Ja keď som schudla, tak mi ustúpili, nie úplne, ale bolo to fakt len občas. Teraz po druhom pôrode som opäť tlstá a na 100 perc to ma súvis aj s váhou. Takže kŕčové žily, nadváha, nedostatočný príjem tekutín... to sú podľa mňa spúšťače. Držím palce, aby co najskôr ti tie kŕče ustúpili. Pekný den
@tinatitti aha tak aspoň tak. Ale áno áno ja som to chcela pripísať tam aj si uvedomujem viac vecí súvisiace s nadváhou. Tsk je ako píšeš. Ale zase poznám co sú ľudia aj viac ako ja a nepoznajú to. Áno pribrala som naspäť a viem porovnať, že keď som schudla mala som sviznejsi aj krok aj prestali problémy zo záhou. Len ja keď som v strese zaháňam všetko sladkým a jedením. A navyše mám aj hormonálne problémy. Možno už blížiaci prechod. Neviem.
@tinatitti presne tak a ktomu stres. Ja sa totiž dosť zaťažujem na jednu nohu akoby som celú váhu prenášala. Stále mám tendenciu do jednej strany stáť aj doma. Ono viem to porovnať stáva sa mi to ako robím v závode v ťažkých pracovných topánkach. Ked som mala inú prácu a viac v pohybe nemávala som, len fakt možno raz za rok.
@cukroska každý človek je iný a to ze niekto ma nadváhu a nemá kŕče nič neznamená. Možno tak nezaťažuje nohy, možno nemá kŕčové žily atď. Tých možno je veľa. Každopádne pozeraj na seba, teba to trápi, tých iných nie. Nadváha nie je dobrá. Tiež sa jej chcem zbaviť. Juj kiež by to šlo len tak, že človek chce. No sama vidím, že čím som tucnejsia, tým mam menej komfortný život. Takže len čo ta menšia trosku porastie (lebo je non-stop so mnou), opäť začnem cvičiť a dúfam, že tej nadváhy sa už zbavím raz a navždy.
@tinatitti áno áno úplne súhlasím vo všetkom. Tak je. Nie nepozerám na iných. Je to aj dedičné, mama máva tiež, ale nie také silné a často a, starká tým trpela celé roky, videla som to a počula celé noci už ako dieťa. Lebo som to mávala aj ako mladá, štíhla keď som začala robiť predavačku a po rokoch len s času na čas a nie také silné. Ja som pribrala veľa po druhom pôrode a od vtedy sa mi nedarí schudnúť, pretože keď aj schudnem po čase začnem jest opäť normálne a priberiem späť . 90% úspechu je v strave a u mňa sa to osvedčilo, len v mojom prípade musím jest minimálne aby som vôbec schudla. Navyše mám veľké hormonálne problémy,nepravidelnú menštruáciu, trvajúcu aj 2 týždne tak silné krvácanie, že všade ea mnou stopy.
@tinatitti takže som bola u obvodného predpísal mi dáke lieky len ich nemali zajtra pôjdem a na cievne. Vraj to budú kŕčové žily, lebo mam veľmi opuchnuté lýtka aj v pod polenom aj cítim ťažobu a s pracovných topánok. Máme veľmi horúce v hale. Tak potom uvidím. Lebo stále v pravej nohe cítim ako kŕč, alebo svalovku a natierať Lyoton gél ci tak nejako.
@cukroska daj si skontrolovat hladinu draslika v krvi, manzel mal rovnaky problem ako Ty. Zisteny bol draslik pod normu, dostal na predpis , odkedy ho doplna tak krce uplne prestali. Castokrat dovtedy aj v noci vyskakoval z postele v krcoch.