Nechutná téma však....ale musím sa opýtať.
Pred cca mesiacom som začala navštevovať hematologiu.
Dôvod - hemoglobín 87.
Samozrejme infuzka bola plus beriem lieky.
Ale, čakajú ma rôzne vyšetrenia, no pýtali sa ma ako často mám stolicu, upps to som mala vedieť? Nemám absolútne žiadne ťažkosti so stolicou až na to že som si všimla že ju mám raz za týždeň ....je to problém?
@domi2425 Aj vtedy je to málo ak má nič nebolí? Nie som nafúknutá
Tam ide o krvacanie v hrubom creve, ci nie je stolica cierna, tmava z natravenej krvi, myslim, ze tam smerovala otazka... a ano, tyzden je malo, idealne kazdy den, vsetko nad tri dni je vela... to sa uz hromadia toxiny v tele zbytocne...
@domi2425 Bojím sa že má pošlú na kolonoskopiu...to nedám
@anjelicek26 A čo ak je čierna ta stolica čo to teoreticky môže znamenať?
@wanduska327
@anjelicek26 ti dobre napisala, ale nestresuj.. kolono je pre vela ludi menej neprijemna ako gastro😆
@wanduska327 kopu veci, od vaznych az po banality
@domi2425 Ako ja by som nestresovala ale moja babka po kolonoskopii skoro umrela....odpadla v aute na ceste domov bola v kome vraj jej pokrútil doktor čreva
@domi2425 Mám odovzdať stolicu ak bude ok že žiadne stopy krvi nepošlú má asi na kolonoskopiu však?
@wanduska327 babka mohla mat vekom problematicke creva aj tak, nemysli na take, je to rutinny zakrok...dalsi velmi casty dovod znizeneho hemoglobinu je napriklad endometrioza... nechaj lekarov robit svoju robotu a ist krok po kroku a najdu to... nemaj v hlave kino, to je to najhorsie...
@wanduska327 keby jej pokrutil creva asi by ju ani domov neposlali, ale nehadam sa.. neporovnavaj sa s babkou, tam mohli byt ine dovody na kolonoskopiu, zauzlene ich uz mohla mat
asi nie a mozno ano🤷🏻♀️mna posielali aj ked som mala brusne problemy v epigastriu, krv v stolici nie je jedina indikacia na kolonoskopiu
Ja som bol na kolonoskopii 3 krat a raz som bol na endoskopii a ver mi radšej cez prdel by som diel 😀
@anjelicek26 No presne to kino v hlave mám....ale také že už ani spávať nemôžem
@domi2425 Nehľadáme sa predsa ...
Ja som pri tom čo sa stalo babke nebola...bola s ňou mamina a jej odpadla babka v aute teda skôr už upadla do kómy..
A proste obvodný sa vyjadril že lekár čo vykonával zákrok to zrejme zbabral
@wanduska327 vidis tu sa ozval zivy priklad
@16zolik16 🤣
@16zolik16 A čo je endoskopia??? Cez pipika?😄
@domi2425 Áno žije to je dobré znamenie😄😊🙏
@wanduska327 ved ja som to myslela tak, ze kludne moze byt ako hovoris.. lekari radi na seba hadzu vinu, ale naozaj tam je velmi vela faktorov co to ovplyvnuju a mudrejsia budes po vysledkoch🙏inak cierna stolica moze byt aj z uzivania obycajneho zeleza, rovnako aj hnacka a rovnako aj zapcha🤷🏻♀️to cez internet tazko
@wanduska327 endoskopie je cez ústa do žalúdka. Hrubá hadica. Niečo príšerné.
@domi2425 Jaaaj veď preto ja vôbec radšej nič negoglim tak ma napadlo opýtať sa tu...ale teda som si vedomá že nemáte RTG oči 😊
@ziarifka Fuuuuuuh tak to teda príšerné musí byť ďakujem za vysvetlenie
@domi2425 Aj cez nos? To je uchýlne už 😁😁😁😁😁
@wanduska327 ale nie je to priserne😆kazdy to zvlada po svojom, niekto ti povie ze nikdy viac radsej si da do kolena vrtat a ja som bola v pohodicke
cez nos to skoro ani necitit praveze, je to menej neprijemne .. namiesto “hrubej hadice” cez hrdlo sa zavedie iba tenka hadicka cez nostek a ide to na to iste miesto😆
Jajjj dievčatá verím že na tu kolonoskopiu nepôjdem mávam veľmi veľmi silnú menštruáciu....možno aj z toho
@domi2425 Tak ty si moja wonder woman teda .....🥰
Mne berú krv a odpadavam ale to ja som ako malá, musím dospieť
@ziarifka niekedy su skupi na slova😆ja som zdravotnicka takze preto viem, aj ked nie z tohto odboru mozno by ma niekto viac kompetentny doplnil este
@wanduska327 musis si kusnut do pery a zavret oci🤣
@wanduska327 nie 😀😀😀 cez ústa
@wanduska327 raz za tyzden je malo, ale faktorov ktore to ovplyvnuju velmi vela.. pockaj na tie vysetrenia