Ahojte,stale je mi zima,doma mame 24 st a je mi aj tak zima na ruky aj nohy.V robote sedim 8 hod za PC ale tam je tak 20 st.Moze to byt aj psychika?V robote mi to riadne leze na nervy a neznasam to tam a v sukromi sa nam nedari otehotniet z toho som tiez smutna.Ak sa to nezmeni pojdem uz ku doktorke,nech mi zoberie krv.I ked uz kedysi som to mala,ale vtedy som mala vyskedky dobre.A neviem,ale v letnom obdobi to asi nemamvam.
Ja som mala problem s otehotnenim a stale mi bolo chladno, nohy ako cencule, stale pod dekou a ked som otehotnela mi zistili zlu stitnu zlazu, mala som znizenu funkciu. Musim brat lieky a snad sa to zlepsi.. Hodnoty mali byt do myslim nieco medzi 5-6 a ja som mala 1345....Skus si dat spravit testy radsej teraz mozno aj preto mas problem s babom
@lenka2931985 No sak musim to zacat riesit
Mne bolo stale zima ked som bola chuda terax mam o 10kg viac a zima mi neni.mas dost tuku?? Bmi
Ahoj ja som mala podobne problémy a tiež to bola štítna žľaza.... bola mi zima aj v lete, vonku 30st a ja som chodila so svetrom cez ramena
Lieky a pravidelne kontroly na endokrinológii to upravili. Bola som viac sledovaná aj počas tehotenstva, našťastie všetko ok
Držím palce
Roky mi bola taktiez stale zima, stitna zlaza ok, niekolkokrat vysetrovana, ale bola som chuda vychrtlinka, tuk ziadny...pomohlo uzivanie Gingo Biloba - prekrvuje a zlepsuje krvny obeh, mne teda najviac pomohlo...a samozrejme po tehotenstvach a nabrati par kilogramov sa to uz upravilo, len nesmiem schudnut, inak sa opat trasiem.
@siska266 moze to byt aj hormonalna porucha hormonalny profil mas v poriadku?
Presne ako pisete. Nonstop ci zima a ci leto, mne je zima. Doma nikomu, len mne ☹️ Ja topim na 26 a to mi je tak prijemne a ostatni doma sa citia ako v saune.
Ano, ja malo zeleza, znizena funkcia stitnej zlazy a ano stihla postava 😉
A aj ked beriem zelezo a lieky na stitnu, aj tak ja citim viac chlad a pritom ostatnym je teplo.
Takze asi tak.
Môže to byť znížena funkcia štítnej žľazy
Baby strasne dakujem za vase skusenosti,velmi mi to pomohlo.Myslela som ze som v tom sama
Jednoznacne chudokrvnost ☺ viem o com hovoris..treba si kupit zelezo a brat aspon 3 mesiace..mne to pomohlo na nejaky cas a znova musim ist do toho opat.
@siska266 dnes o tom akurát hovorili na Rádio Slovensko 🙂 a teda áno. Psychika, nervy môže byť. + To majú častejšie fajčiarky, a tie čo berú HAK. ja som nikdy nefajčila, nebrala antiku a tiež som s tým mávala dlho problém. Okolo 30 tky prišiel zlom. Začala som mať migrény, sumelo mi v ušiach tak mi dr odporúčala ginko. Po čase sa to zlepšilo a potom to prišlo len občas, studené nohy, že musím spať v hrubých ponožkách 😒 Ale všimla som si, že to veľmi závisí od hladiny hormónov. Ja si meriam bazalnu teplotu. A teda v poslednom období som mala problémy súvisiace so zníženou hladinou progesterónu (PMS, bolesti hlavy, únava, uzkosti...) a teplota mi počas menzes a pred ovulkou klesala až na 35,3! čo som nikdy nemavala. Také tie zbežne testy na štítnu som vraj mala o.k. Keď som začala dopĺňať progesterón, prestala som byť zimomrava, a aj teplota sa upravila nad 36. Progesterón súvisí aj s plodnosťou (!)
@missdiva kolkooo?? Ja, s mojimi 23°c doma som myslela že preháňam.
@siska266 šport, otužovanie vitamíny a relax. To pomoze urcite
@montemotherone Teplotu si veru nemeriam,nefajcim,nikdy som nemala antiku.A kto mi zmera ten progesteron obvodna.Krv mi bral gyn.na nejake hormony a to povedal,ze to je dobre.
Ja som na tom rovnako, ale ja som letné dieťa, takže ja si myslím, že to bude tým a zdravotne všetko OK, iba nízky tlak a mne je zima furt, iba v lete pri 30 stupňov sa cítim ako ryba vo vode a spokojná.. naučila som sa s tým žiť... a do kancelárie si kúpila ohrievač na zimu a ako som tehotná, tak sa to zhoršilo, takže sa musím viac obliekať...
moze to byt anemia, ci znizena cinnost stitnej zlazy