Ahojte pred rokom mi robili ablaciu odvtedy nemam supraventrikularnu tachykardiu je tu niekto komu sa tachykardia uz vobec nevratila ? Pretoze som pocula ze niekto to musel podstupit aj 2 x ze sa to vratilo a srdce mi vzdy tak silno preskoci tak sa vzdy zlaknem ale tachykardia sa mi nerozbehla dakujem vopred za odpovede 😊
Kamarat bol na ablacii v kosiciach a bolo treba to raz zopakovat, takze bol 2x
to je veľmi inividuálne ale málekedy sa vráti, lebo väčšinou človek má jednu acsesornu dráhu pre svt, ale mám kámošku po ablácií ktorej mesiac po sa vrátilo, ale podľa ekg arytmolog zhodnotil žeto je nový typ arytmie než tá prvá ktorú riešili abláciou
V pripade tehotenstva a ak by sa mi vratila tachykardia da sa to zvladnut ?
@csipcsip000 nie som arytmolog, hormonalna zmena je jednou z príčin u mladých žien, ale lieky BB sa v tehu používajú aj prei tehu hypertenzií, ja učím kámošky keď majú pocit dýchať do 20ml striekačky "proti odporu" tým sa aktivujú určité reflexy
Ablacia AVNRT Arytmie (supraventrikularna) je 97 % uspesna, malokedy sa vrati
Ablacia inych arytmii : fibrilacia predsieni ma ca. 70-80 % uspesnost.
Pacienti s vrodenym preexcitacnym syndromom (napr. WPW Syndrom) mavaju castejsie opakovane ablacie.
Mala som tehotnmu ktorej sa manifestovala AVNRT tri tyzdne pred porodom, dostala adenozin, ked sa to druhykrat stalo, vyvolali sme porod a poslali sme ju na ablaciu.
@alexandra2010 adenozin nieje nebezpecny na plod ?
@csipcsip000 myslím že lekári vedia správne rozhodnúť čo v danej chvíli je najlepšie 🙂 ak by sa niečo vrátilo vedia správne nasadiť lieky, nestresovať zbytočne.. stres je jeden s rizikových faktorov, myslieť pozitívne a tešiť sa 😉
@csipcsip000 adenozin ma par sekund polcas rozpadu. po pichnuti vyvola na ca. 3 s asystoliu, potom srdce bije dalej. pocas injekcie sme sledovali plod ultrazvukom a mal bezproblemovu akciu srdca a mal len trocha hyperaktivitu-registroval ze nieco sa udialo u matky. vsetko prebehlo bez komplikacii.
...počas tehotenstva som mala asi 3 x supraventikularnou tachykardiu..So supraventikularnou tachykardiou som rodila 2 x prirodzene .. prežila som to
@csipcsip000 Dobrý deň
Prajem Vám pevné zdravie. Ja mám skôr prosbu, keďže mám podstúpiť
abláciu chcel by som informáciu o tomto zákroku. Ja mávam fibrilácie dvakrát aj trikrát do týždňa ktoré trvajú 5 - 6 hodín niekedy aj 12h. Niekedy nemám aj dva týždne. Prosím o Váš názor či by ste mi doporučila podstúpiť ten zákrok alebo nie. Za informáciu ďakujem.
@irusa ahojte chcem sa vás spýtať ako sa cítite po ablacii ja čakám na pozvánku do Vúsch Košice od minulého roka od mája zatiaľ som nedostal termín na zákrok. Neviem prečo má nevolajú. Mám trocha obavy ako to dopadne. Teraz mám fibrilácie tak dvakrát do týždňa a cítim sa slabý. Ďakujem za odpoveď prajem pevné zdravie.
@irusa Priebeh bol v lokálnej anestézii zavedené katétre punkciou ľavej a pravej slabiny následne zavedený kryobalónik do dutiny ľavej predsiene realizovaná kryoablacia všetkých PV.
Do polovičky zákroku sa to dalo dobre zvládnuť ale potom asi mi dávali elektrické výboje na každú žilu po 4 minúty a toto bolo veľmi nepríjemné 4 žily. Po zákroku v noci sa mi zle dýchalo a spustíli mi 2 infúzie a potom bolo dobre zatiaľ som iba druhý deň po zákroku cítim sa celkom dobre bez fibrilacii. Dúfam že to bude dobre prajem všetko dobré.
Zdravim, aj mne robili abláciu , tento týždeň v stredu v BB ... Mávala som pulz 230 aj 211 ...naposledy tých 211 pri užívaní lieku Bisocard
ja som bola august 2020 a zatiaľ je to ok