Ahojte, cvici niekto SM? Je tazke sa to naucit ?
@anavka4 SM je fajn ale joga je topka 👍
Je to narocne na spravne dychanie a pouzivanie svalstva...ale nic co by sa nedalo naucit...odporucam ale hlavne kvalitneho fyzioterapeuta..co to naozaj ovlada...lebo sa uz pomaly kazdy druhy tvari,ze vie cvicit SM system a nie je to tak...moj brat chodi kazdy rok na tyzden do AF Rehab do BA a cvici kazdy den doma sam...skusal ist aj blizsie ale kvalita cvicitelov velmi slaba...
Chodila som normalne na hodiny, najlepsie je ale zacat s trenerom individualne, aby si sa to co najlepsie naucila. Potom ked som uz coto vedela sme chodili tak, ze po styri. A dnes chodim raz do tyzdna s trenerom a ostatne dni si cvicim sama doma.
@anavka4 na toto šup choropraktika a hneď vám bude lepšie 👍
@veronikavaneska myslite napravanie ?
@anavka4 neviem veru ako ale pred rokom som začala mať bolesť kostrče pri sedení a ostatné "potiaže"sa začali postupne pridávať .Nerv v zadku mi robí neskutočne bolesti aj dnes som musela ísť na obstrek a mi nasadili millgamu .Ja už som PN 5 mesiacov mám za sebou injekcie ,infúzie ,rehabilitácie už asi všetko ale zatiaľ bez efektu .Tak som začala cvičiť SM systém .Včera som si dala prechádzku možno 1.5km a celú noc som nespala... neprajem nikomu bolesť nervu .
@anavka4 pre mna osobne velmi narocne. Musis byt uplne koncentrovana,naucit sa hlavne spravnu techniku. Technika je zaklad. Mne robi najvacsi problem,ze sa zaklanam a to nesmiem a dalsie take drobnosti. Cize musim cvicit pred zrkadlom,aby som sa vedela kontrolovat. Ale co sa tyka cvikov,to su jednoduche cviky,len ich musis technicky dobre odcvicit. V niecom mi sm pomohlo,ale nie je to nejaky zazrak,je to na dlhe mesiace. Za mna je lepsia joga,pilates a podobne. Sm mam len ako doplnkove cvicenie.
@anavka4 mne to pomáha, ale tri hodiny bude malo na naučenie sa správnej techniky. Ja k nemu odporúčam magneziovy olej, mna po pôrode tak bolel chrbát, že som malého nemohla dvíhať, ani poriadne chodiť, až to vyústilo do skoro celodenných kŕčov, začala som v januári, po takmer roku trápenia sa, kde mi všetci sľubovali, že to prejde lebo to je z pôrodu, cvičiť sm systém, a k tomu mi odporučili tento olej, a kŕče ustúpili, a už aj chodiť viem ako tak normalnejsie
Ja som tiež začala asi pred tromi rokmi cvičiť SM systém, na začiatku 2x do týždňa individuálne, potom každý týždeň s jednou alebo dvoma osobami začiatočníkmi. Po troch mesiacoch mi prestali bolesti, mám tri vysunuté platničky, chronické bolesti chrbta, spondylózu a skoliózu. Okrem obdobia pandemických opatrení chodím cvičiť hodinu aspoň raz za týždeň. Podstatné je cvičiť doma každý deň aspoň 10-15 minút alebo čo najčastejšie. Trvá to mesiace, kým sa človek naučí správne cvičiť a dýchať. Myslím, že prvý rok je najdôležitejší. Ak niekto nechce chodiť ďalej cvičiť, tak je dobré aspoň raz za čas cvičiť s inštruktorom, ktorý pritom skontroluje, či cvičíš správne.