Ahojte absolvovali ste niekto odstranenie maternice Hysterektomia ?ako to prebieha?po operacii ste mali neake problemy?
Ja,mam myom a robi mi problemy.
Jedna,mi pisala ze si musela pichat fraxiparinove injekcie po operacii aby nedostala trombozu
4 alebo 5 cm neviem teraz,ale ja mavam problemy kvoli silnej menstruacii a silnym bolestiam,mavam depresie pred menzesom a pocas,silne navaly tepla a zimy,aj mimo menzesu mavam bolesti v podbrusku
Ahojte dievčatá, dnes som bola na gynde a tiež je nutná kompletná hysterektómia. Vzhľadom na vek - 50, doporučujú vziať aj vaječníky. Bojím sa stavu potom, muž má stále chuť a ja sa bojím, že mňa to už vôbec nebude baviť. Bojím sa, že bude nutné používať gély na zvhlčenie sliznice a celkovo toho, že vyschnem ako hruška.....Keby sa niektorej chcelo viac napísať na túto tému. Priberania sa nebojím, budem si dávať pozor, poznám ženy, čo sú po a nepribrali. Skôr toho, že príde okamžitý prechod so všetkým a rja nebudem stáť za nič....
Ja este neviem co ma caka,mam ten myom na maternici a mam prist na krv dva,krat a potom ma vraj posle ma kyretaz a neaku hysteroskopiu a potom sa uvidi ci pojdem na operaciu ale vidim ze ma to neminie
Ahojte zienky. Ja som sa prave dnes vratila z nemocnice po h
ysterektomii. Robili mi to laparoskopicky a citim sa celkom dobre. Bolesti len take slabucke, tak du
fam, ze to bude aj nadalej v poriadku.
@ennyp ahoj ennyp, to je super, ze laparoskopicky. Drzim palce pri uzdravovani. Mne hrozi rezanie a tak sa tomu chcem silou mocou vyhnúť. Kúpila som si čaje a tabletky podľa článku od Serafínu a skúsim pol roka si dávať pozor na stravu (viac vlákniny a zeleniny). Uvidím. Občas napíšte, čo nové, ja pridám tiež svoju skúsenosť s bylinkami....a je to dobrý článok.....https://www.serafinbyliny.sk/choroby-organy/myo...
@ennyp dali ti iba maternice von či aj vaječniky?Ja idem na budúci týždeň ešte len na odobratie vzorky a tak na operáciu. Môj doktor vraví, źe mám dať všetko preč a v nemocnici zase doktor ma dohováral ,že v žiadnom prípade, aby vaječniky zostali, že pokiaľ vaječniky budú v poriadku je blbosť ich davať von ,mám 45 a pri vybráti všetkého hneď nastupuje menopauza a ďalšie problémy
@lucia851 mne len sono robili, odber klasicky pred operaciou...praveze ani moc nebolelo, pocas uspatia mi dali asi spinalku do chrbta s analgetikami a po zobudeni som uz nic nemala len mocovy vyvod zo 2 dni, infuzie..nebolo to take hrozne..a jasne, vyberu ti na dalsi den dren z brucha, ale to trva par sekund..pri vstavani a lahnuti to bolievalo ale v pohode..aspon si oddychnes od vsetkeho 🙂) dobre je potom vela chodit kvoli tromboze, ak sa da..aj odporucam viac nocnych kosiel, lebo sa budes potit kedze je clovek slaby. Neboj, nic hrozne to nie je.
Zdravím žienky, tiež ma čaká na budúci týždeň odstránenie maternice vaginálnu cestou. Mám veľkú obavu z bolesti a prípadných komplikácií. Žienky mate niektorá skúsenosť s vaginálnu hysterektomiu? Tiež neviem ako dlho trvá PN. Chcela by som ísť do práce po 4 týždňoch. Neviem ci je to reálne.
Ja mam myom ,neviete naco mi budu robit kyretaz a neaku hysteroskopiu sonda do maternice.To aby zobrali vzorky co dalej?
@lucia851 Predtym vecer klyzma, rano tiez, tbl pred operaciou, potom ani nie velke bolesti, ze uz po uspati mi daju do chrbta asi spinal ci co proti bolesti, na dalsie rano vstat, stale mocovy vyvod, infuzie, odstranenie drenu. A potom uz mali na JIS plno, tak na izbu, pomohli vstat, osprchovat, vela som chodila, bolelo pri zmene polohy ale v pohode..problemy ziadne. Doma som Wobenzym dala a pichala do brucha Fraxiparin.