Skúsenosti s odstránením maternice

lucia851
25. jan 2020

Ahojte absolvovali ste niekto odstranenie maternice Hysterektomia ?ako to prebieha?po operacii ste mali neake problemy?

knajula
25. jan 2020

@lucia851 Predtym vecer klyzma, rano tiez, tbl pred operaciou, potom ani nie velke bolesti, ze uz po uspati mi daju do chrbta asi spinal ci co proti bolesti, na dalsie rano vstat, stale mocovy vyvod, infuzie, odstranenie drenu. A potom uz mali na JIS plno, tak na izbu, pomohli vstat, osprchovat, vela som chodila, bolelo pri zmene polohy ale v pohode..problemy ziadne. Doma som Wobenzym dala a pichala do brucha Fraxiparin.

knajula
25. jan 2020

@lucia851 Wobenzym az po 10 dnoch nie s injekciami..kvoli krvacaniu.

katkka08
25. jan 2020

@lucia851 Keď sa môžem opýtať, aké problémy máte, lebo aj ja nad tým uvažujem , ale sa tohto bojím

knajula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
knajula
25. jan 2020

@katkka08 ano, presne, aj som to pisala, len zrejme neulozilo.

lucia851
autor
26. jan 2020

Ja,mam myom a robi mi problemy.

knajula
26. jan 2020

@lucia851 tiez som mala a 1 dost velky a pri histologii zistili aj endometriozu..neboj sa, nic hrozne ani tie bolesti, len je potom dobre sa hybat aj chodit kvoli tromboze

lucia851
autor
26. jan 2020

Jedna,mi pisala ze si musela pichat fraxiparinove injekcie po operacii aby nedostala trombozu

222anka
26. jan 2020

@lucia851 ahoj a aký máš veľký ten myom? Ja mam tiež myom a čaká ma operácia

lucia851
autor
26. jan 2020

4 alebo 5 cm neviem teraz,ale ja mavam problemy kvoli silnej menstruacii a silnym bolestiam,mavam depresie pred menzesom a pocas,silne navaly tepla a zimy,aj mimo menzesu mavam bolesti v podbrusku

katkka08
27. jan 2020

@knajula Už to bolo dávnejšie čo vás operovali?

knajula
27. jan 2020

@katkka08 tykaj mi kludne..uz veru 7 rokov..a fajn

katkka08
28. jan 2020

@knajula a si vydatá máš manžela ako to funguje po tej stránka vieš na čo myslím

knajula
28. jan 2020

@katkka08 len strucne, normalne

evicka69
29. jan 2020

Ahojte dievčatá, dnes som bola na gynde a tiež je nutná kompletná hysterektómia. Vzhľadom na vek - 50, doporučujú vziať aj vaječníky. Bojím sa stavu potom, muž má stále chuť a ja sa bojím, že mňa to už vôbec nebude baviť. Bojím sa, že bude nutné používať gély na zvhlčenie sliznice a celkovo toho, že vyschnem ako hruška.....Keby sa niektorej chcelo viac napísať na túto tému. Priberania sa nebojím, budem si dávať pozor, poznám ženy, čo sú po a nepribrali. Skôr toho, že príde okamžitý prechod so všetkým a rja nebudem stáť za nič....

lucia851
autor
29. jan 2020

Ja este neviem co ma caka,mam ten myom na maternici a mam prist na krv dva,krat a potom ma vraj posle ma kyretaz a neaku hysteroskopiu a potom sa uvidi ci pojdem na operaciu ale vidim ze ma to neminie

ennyp
5. feb 2020

Ahojte zienky. Ja som sa prave dnes vratila z nemocnice po h
ysterektomii. Robili mi to laparoskopicky a citim sa celkom dobre. Bolesti len take slabucke, tak du
fam, ze to bude aj nadalej v poriadku.

evicka69
5. feb 2020

@ennyp ahoj ennyp, to je super, ze laparoskopicky. Drzim palce pri uzdravovani. Mne hrozi rezanie a tak sa tomu chcem silou mocou vyhnúť. Kúpila som si čaje a tabletky podľa článku od Serafínu a skúsim pol roka si dávať pozor na stravu (viac vlákniny a zeleniny). Uvidím. Občas napíšte, čo nové, ja pridám tiež svoju skúsenosť s bylinkami....a je to dobrý článok.....https://www.serafinbyliny.sk/choroby-organy/myo...

knajula
5. feb 2020

mna rezali a nic hrozne
@evicka69 este tu je taka skupina tusim poradna dr. S alebo tak nejak a ona odporuca velmi pit caj z kotvicnika, ze je zaujimavy a casto vie lepsie posobit ako predpisane hormony, ze velmi dobre harmonizuje organizmus aj u muza aj u zeny, ze sama prekvapena

katkka08
6. feb 2020
katkka08
6. feb 2020

@ennyp dali ti iba maternice von či aj vaječniky?Ja idem na budúci týždeň ešte len na odobratie vzorky a tak na operáciu. Môj doktor vraví, źe mám dať všetko preč a v nemocnici zase doktor ma dohováral ,že v žiadnom prípade, aby vaječniky zostali, že pokiaľ vaječniky budú v poriadku je blbosť ich davať von ,mám 45 a pri vybráti všetkého hneď nastupuje menopauza a ďalšie problémy

lucia851
autor
6. feb 2020

@knajula ahoj bolelo to potom po operacii?ja este neviem co ma caka,najprv mam ist na odbery,potom vraj na neaku sondu do maternice a kyretaz a potom sa uvidi

luccija
6. feb 2020

@katkka08 vaječníky si určite nechaj kvôli hormónom.V tak veku je skoro prežívať menopauzu a veci s tým suvisiace

knajula
6. feb 2020

@lucia851 mne len sono robili, odber klasicky pred operaciou...praveze ani moc nebolelo, pocas uspatia mi dali asi spinalku do chrbta s analgetikami a po zobudeni som uz nic nemala len mocovy vyvod zo 2 dni, infuzie..nebolo to take hrozne..a jasne, vyberu ti na dalsi den dren z brucha, ale to trva par sekund..pri vstavani a lahnuti to bolievalo ale v pohode..aspon si oddychnes od vsetkeho 🙂) dobre je potom vela chodit kvoli tromboze, ak sa da..aj odporucam viac nocnych kosiel, lebo sa budes potit kedze je clovek slaby. Neboj, nic hrozne to nie je.

lucia851
autor
6. feb 2020

@knajula dakujen

ela43
7. feb 2020

Zdravím žienky, tiež ma čaká na budúci týždeň odstránenie maternice vaginálnu cestou. Mám veľkú obavu z bolesti a prípadných komplikácií. Žienky mate niektorá skúsenosť s vaginálnu hysterektomiu? Tiež neviem ako dlho trvá PN. Chcela by som ísť do práce po 4 týždňoch. Neviem ci je to reálne.

lucia851
autor
7. feb 2020

Ja mam myom ,neviete naco mi budu robit kyretaz a neaku hysteroskopiu sonda do maternice.To aby zobrali vzorky co dalej?

knajula
7. feb 2020

@ela43 bolesti praveze v pohode, ja som bola asi 6 tyzdnom a 2 tyzdne praca z domu...tvoja operacia bude setrnejsia a bez rezu na bruchu..no fakt nic hrozne to nie je

knajula
7. feb 2020

@lucia851 tebe asi neodstrania maternicu ale budu ju chciet asi kyretazou vycistit..sliznicu

lucia851
autor
8. feb 2020

@knajula ale to mi myom neodstrani